Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

Perusevankeliumia tähän päivään Opetussarja. Jeesus parantaa sairaita Matt. 8: 1 - 17 Reino Saarelma.

Samankaltaiset esitykset


Esitys aiheesta: "Perusevankeliumia tähän päivään Opetussarja. Jeesus parantaa sairaita Matt. 8: 1 - 17 Reino Saarelma."— Esityksen transkriptio:

1 Perusevankeliumia tähän päivään Opetussarja

2 Jeesus parantaa sairaita Matt. 8: 1 - 17 Reino Saarelma

3 Matt. 8: 1-4 1. Kun Jeesus tuli alas vuorelta, suuri ihmisjoukko seurasi häntä. 2. Hänen luokseen tuli silloin muuan spitaalinen. Mies heittäytyi maahan hänen eteensä ja sanoi: "Herra! Jos vain tahdot, sinä voit puhdistaa minut." 3. Jeesus ojensi kätensä, kosketti miestä ja sanoi: "Minä tahdon. Tule puhtaaksi." Heti mies parani taudistaan. 4. Jeesus sanoi hänelle: "Katso, ettet puhu tästä kenellekään. Mene vain näyttämään itsesi papille ja anna Mooseksen määräämä uhrilahja, todisteeksi parantumisesta."

4 Matt. 8: 5-9 5. Kun Jeesus oli saapunut Kapernaumiin, muuan sadanpäällikkö tuli hänen luokseen ja pyysi häneltä apua 6. sanoen: "Herra, palvelijani makaa kotona halvaantuneena, kovissa tuskissa." 7. Jeesus sanoi: "Minä tulen ja parannan hänet." 8. Mutta sadanpäällikkö vastasi: "Ei, Herra, en minä ole sen arvoinen, että tulisit kattoni alle. Sano vain sana, ja palvelijani paranee. 9. Minä tottelen itsekin toisten käskyjä ja komennan omia sotilaitani. Kun sanon sotilaalle: 'Mene', niin hän menee, tai toiselle: 'Tule', niin hän tulee, tai palvelijalleni: 'Tee tämä', niin hän tekee."

5 Matt. 8: 10-13 10. Tämän kuullessaan Jeesus hämmästyi ja sanoi niille, jotka häntä seurasivat: "Totisesti: näin vahvaa uskoa en ole tavannut yhdelläkään israelilaisella. 11. Minä sanon teille, että niin idästä kuin lännestä tulee monia, jotka taivasten valtakunnassa käyvät aterialle yhdessä Abrahamin, Iisakin ja Jaakobin kanssa. 12. Mutta ne, joiden oli määrä periä valtakunta, heitetään ulos pimeyteen. Siellä itketään ja kiristellään hampaita." 13. Sitten Jeesus sanoi sadanpäällikölle: "Mene. Tapahtukoon niin kuin uskot." Sillä hetkellä palvelija parani.

6 Matt. 8: 14-17a 14. Jeesus meni Pietarin kotiin ja näki, että tämän anoppi makasi kovassa kuumeessa. 15. Jeesus kosketti hänen kättään, ja kuume lähti hänestä. Nainen nousi vuoteesta ja alkoi palvella Jeesusta. 16. Ja kun ilta tuli, Jeesuksen luo tuotiin monia pahojen henkien vaivaamia. Hän ajoi sanallaan henget ulos ja paransi kaikki sairaat, 17. jotta kävisi toteen, mitä on sanottu profeetta Jesajan kirjassa:

7 Matt. 8: 14-17b - Hän kantoi meidän tautimme, otti taakakseen meidän sairautemme.

8 Vuorisaarna

9 Matt. 8-9 Kertomukset temaattisia Jeesuksen parantamisihmeitä Julistaminen, opettaminen, parantaminen

10 Lepraa sairastava mies Heittäytyi maahan polvilleen. Puhuttelee Jeesusta Herrana. Tietää Jeesuksen voivan parantaa. Ei sensaatiota!

11 Kapernaumin sadanpäällikkö ”First things first”. Puhuttelee Jeesusta Herraksi. pais = poika, palvelija; doulos = palvelija Sadanpäämies pyytää Jeesusta parantamaan – ei rukouksia.

12 Matt. 5:3-4 ”Autuaita ovat hengessään köyhät, sillä heidän on taivasten valtakunta. Autuaita ovat murheelliset: he saavat lohdutuksen.”

13 First things first! Matt. 9:2 Parantuminen extrabonuksena

14


Lataa ppt "Perusevankeliumia tähän päivään Opetussarja. Jeesus parantaa sairaita Matt. 8: 1 - 17 Reino Saarelma."

Samankaltaiset esitykset


Iklan oleh Google