Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

Kirjallisuusterapia.

Samankaltaiset esitykset


Esitys aiheesta: "Kirjallisuusterapia."— Esityksen transkriptio:

1 Kirjallisuusterapia

2 Oheislukemista, luetaan jutut asian käsittelyn pohjalle yhdessä
masennukseen/ Kirjallisuusterapia lasten ja nuorten kehityksen tukena LÄÄKETIETEELLINEN AIKAKAUSKIRJA DUODECIM 2008;124(5):527-33 Pirjo Suvilehto ja Hanna Ebeling (Tämä on laajempi tieteellinen artikkeli, johon voi tutustua silmäillen. Pirjo Suvilehto on Oulun yliopiston opettajia, Ft, joka on väitellyt kirjallisuusterapiasta.)

3 Kirjallisuusterapia on sanataideterapiaa.
Voidaan käyttää valmista kirjallisuutta tai tuottaa itse tekstiä. Pelkkä lukeminen voi olla terapeuttista, samoin kirjoittaminen. Kirjallisuusterapiassa on kuitenkin yleensä läsnä myös palaute eli toinen ihminen tai ryhmä. Terapian tavoitteena on ongelman käsitteleminen, korjaaminen tai ihmisen parantaminen. Kirjallisuusterapiassa vaikutus perustuu tekstien lisäksi osallistujien väliseen vuorovaikutukseen.

4 Kuka voi hyötyä kirjallisuusterapiasta?
Kirjallisuusterapia sopii erilaisille kuntoutujille, erilaisista riippuvuusongelmista kärsiville, oppimisvaikeuksista kärsiville, trauman kokeneille, vangeille ja monille muille ryhmille. Jokainen, joka haluaa oppia itsestään ja oppia tiedostamaan tunteensa ja toimintansa motiivit, voi hyötyä kirjallisuusterapiasta.

5 Tehtävä ryhmässä Raportoidaan vapaamuotoisesti opettajalle sähköpostissa. Raporttiin tulee kirjata kaikkien ryhmän jäsenten nimet. Opettajan sähköposti: Käyttäkää oppilaitoksen sähköpostia: OSAO – osaolaiselle – opiskelijan sähköposti Määritelkää kirjallisuusterapia (etsikää tarvittaessa lisää tietoa, kirjatkaa lähde muistiin. Keskustelkaa omista kokemuksistanne. Mitä luette? Milloin? Miksi? Miten käsittelette lukemaanne? Peilaatteko omaa elämäänne ja omia kokemuksianne lukemaanne? Mitä kirjoitatte? Kirjoittaako joku päiväkirjaa? Miksi? Mitä hyötyä on päiväkirjan kirjoittamisesta? Kirjoittaako joku runoja, laulutekstejä, mietelauseita, proosaa? Miksi? Mitä kirjoittaminen antaa kirjoittajalleen? Onko kirjoittaminen vain kirjoittajaa varten vai onko tekstillä ulkopuolisia lukijoita? Ovatko nettipalstat kirjoittamisterapiaa? Perustelkaa näkemyksenne. Teidän ei tarvitse olla yksimielisiä.

6 Tehtävänanto jatkuu…. Ottakaa esille mietelauseenne ja runonne. (Oli ennakkotehtävänä.) Lukekaa vuorotellen tekstinne ääneen ryhmässä. Kertokaa, miksi teksti on tärkeä. Mitä se lukijalleen merkitsee? Miettikää kaikkien tekstejä. Missä yhteydessä ja kenelle niitä voisi lukea tai kirjoittaa? Miten niitä voisi ryhmässä käsitellä yhdessä? Miten lähihoitaja voisi työssään käyttää kirjallisuusterapiaa? Miettikää asiaa eri asiakasryhmien kannalta. (Ikä, kokemukset, tilanteet…)


Lataa ppt "Kirjallisuusterapia."

Samankaltaiset esitykset


Iklan oleh Google