Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

-Eutanasia on armokuolema tai kuolinapu ja se on tarkoituksella suoritettu toisen ihmisen kuoleman tuottaminen, jonka tarkoituksena on kyseisen henkilön.

Samankaltaiset esitykset


Esitys aiheesta: "-Eutanasia on armokuolema tai kuolinapu ja se on tarkoituksella suoritettu toisen ihmisen kuoleman tuottaminen, jonka tarkoituksena on kyseisen henkilön."— Esityksen transkriptio:

1 -Eutanasia on armokuolema tai kuolinapu ja se on tarkoituksella suoritettu toisen ihmisen kuoleman tuottaminen, jonka tarkoituksena on kyseisen henkilön sietämättömän kärsimyksen lopettaminen -Suomessa eutanasia on toistaiseksi rikos, mutta vuonna 2012 Aamulehden tekemässä kyselytutkimuksessa 77% vastanneista hyväksyisi armokuoleman, jos parantumattomasti sairas ihminen itse sitä haluaisi -Passiivinen eutanasia on Suomessa laillinen

2 Eettisiä ongelmia ja erilaisia kantoja eutanasiaan Joidenkin mielestä ei saisi tappaa missään tilanteessa ja eutanasian tekeminen sotii lääkärin etiikkaa vastaan. Eutanasiaa vastustetaan yleisesti käytännöllisin perustein. Esimerkiksi jos henkilö on pysyvästi sellaisessa tilassa, että hän ei pysty ilmaisemaan omaa tahtoaan, häneltä ei voi saada lupaa eutanasiaan. Pelätään myös sitä, että eutanasian salliminen voisi johtaa tilanteeseen, että eutanasioita tehtäisiin terveydenhuollon kustannusten vähentämiseksi myös silloin kun se ei ole henkilön oma vakaa tahto. Jotkut ajattelevat että se on myötätunnon osoittamista potilaalle. Eutanasian puolustajat vetoavat usein siihen, että ihmisellä yleisen käsityksen mukaan on oikeus elämään (tämä periaate on kirjattu myös useisiin kansainvälisiin ihmisoikeusasiakirjoihin). Tämän mukaan ihmisellä on oikeus määrittää myös se, milloin hän kokee kärsimyksensä liian suuriksi. Erityisesti Yhdysvalloissa eutanasian puolustajat korostavat yksilön itsemääräämisoikeutta ja vapautta.

3 Kristillinen näkökulma Raamatussa kielletään tappaminen: 1 Sam 2:6 Herra antaa kuoleman ja antaa elämän, hän vie alas tuonelaan ja tuo ylös jälleen. Job 14:5 Hänen päivänsä ovat määrätyt, ja hänen kuukausiensa luku on sinun tiedossasi; sinä olet asettanut hänelle määrän, jonka ylitse hän ei pääse. 2 Moos 20:13 Älä tapa Kristillisten kirkkojen mukaan eutanasiaa ei saisi suorittaa, koska Jumalan pitäisi päättää milloin kukakin kuolee, mutta ihmisen pitämisen hengissä keinotekoisesti, voidaan myös ajatella sotivan Jumalan tahtoa vastaan samasta syystä. Eutanasian voi myös nähdä heikompiosaisen auttamisena ja osoituksena lähimmäisen rakkaudesta, joten sitä voidaan myös puolustella vedoten raamattuun siltä kannalta, mutta sama puolustelu käy myös potilaan pitämiseen keinotekoisesti hengissä. Kristilliset kirkot kieltävät eutanasian.

4 https://www.youtube.com/watch?v=ogCsERk9joo Lähteet: https://fi.wikipedia.org/wiki/Eutanasia https://moraaliongelmia.wikispaces.com/Eutanasiaan+liittyvi%C3%A4+e ettisi%C3%A4+kysymyksi%C3%A4 Tekijät: Hanna ja Meri Video:


Lataa ppt "-Eutanasia on armokuolema tai kuolinapu ja se on tarkoituksella suoritettu toisen ihmisen kuoleman tuottaminen, jonka tarkoituksena on kyseisen henkilön."

Samankaltaiset esitykset


Iklan oleh Google