Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

Verkostoforum 6.9.2007 Yhteenveto. Verkostoforum-teemanamme oli tänä vuonna ONNELLISUUS. ”Mistä onnellisuus kumpuaa” kysyi Kyllikki Pankakoski avauksessaan.

Samankaltaiset esitykset


Esitys aiheesta: "Verkostoforum 6.9.2007 Yhteenveto. Verkostoforum-teemanamme oli tänä vuonna ONNELLISUUS. ”Mistä onnellisuus kumpuaa” kysyi Kyllikki Pankakoski avauksessaan."— Esityksen transkriptio:

1 Verkostoforum 6.9.2007 Yhteenveto

2 Verkostoforum-teemanamme oli tänä vuonna ONNELLISUUS. ”Mistä onnellisuus kumpuaa” kysyi Kyllikki Pankakoski avauksessaan. Siihen saimme päivän aikana monia vastauksia, mutta olivatko ne riittäviä? Mikä riittää onnellisuuteen! Väliaikojen keskusteluissa onnellisuutta etsittiin perheestä, työstä, liikunnasta, kesämökiltä, terveydestä, ystävistä. Viimeaikaiset tutkimukset osoittavat, että Suomi on yksi onnellisimmista kansakunnista, mutta miksi meillä on samalla niin paljon masennusta ja väkivaltaa. Useat filosofit ja tutkijat, aina antiikin ajoista, ovat pyrkineet määrittelemään onnellisuutta. Yksi määritelmistä on psykologi David Mayersin; Onnellisuus on läpitunkeva tunne siitä, että elämä on hyvää. Yleensä ihmiset myöntävät, että onnellisuus on jotakin pientä ja arkista. Onnessa on myös jotakin hyvin arvoituksellista ja pakenevaa. Monet viisaat ovat sanoneet, että mitä enemmän onnea suoraan tavoittelee, sitä varmemmin se pakenee. Ihmisen hyvän elämän kannalta tämä on melkoinen haaste. Mitä sitten kannattaa elämässä tavoitella, jos ei onnea?

3 Puhujat; Verkostoforum 6.9.2007 toimitusjohtaja Marina Vahtola, Bauhaus Mariana käsitteli puheenvuorossaan taloudellista onnea. Hän totesi, että ” taloudellinen onni löytyy silloin, kun ihmiselle jää tilaa” ja hän painotti vahvasti positiivista, yksilöllistä itsekkyyttä - työ ei saa olla koko elämä. anna asioille aikaa elä tätä päivää tee tietoisia valintoja älä tee uhrauksia hae odotusten ja kokemusten tasapainoa arvota itsesi useassa eri ympäristössä pyri varmistamaan odotusten ja kokemusten tasapaino Talous ei ole valinta onnellisuuteen, mutta se luo perustaa onnellisuudelle.

4 Puhujat; Verkostoforum 6.9.2007 toimittaja Pirjo Kauppinen Pirjon vahva viesti yksilön onnellisuuteen lähti tosiasioiden hyväksymisestä, positiivisesta suhtautumisesta asioihin, peräänantamattomuudesta ja ratkaisujen etsinnästä mahdottomiltakin tuntuviin asioihin. olemme korvaamattomia - tunnista missä norsua ei voi syödä kerrallaan tavoitteen kautta unelmaan meillä on lupa tunteille rakasta itse itseäsi kutvehtiminen (Pentti Saarikoski) jokaiseen asiaan voi suhtautua kuin palloon (rajaton määrä kosketuspintoja) elämä on spiraali Älä ajattele, mitä minulta puuttuu, vaan mitä minulla vielä on!

5 Puhujat; Verkostoforum 6.9.2007 prof. Juhani Juntunen, Etera Juhani edusti aivotutkimusta ja todisti, että onnellisuus on aivoissa ja se on vain lyhytkestoinen tapahtuma. ”liiallisen informaation oireyhtymä” - uusi sairaus johtajien aivot säätelevät johdettavien aivoja ikääntyminen; ei voi vaikuttaa, vanheneminen; voi vaikuttaa tarvitsemme unta, koska aivomme tarvitsevat unta vanhat aivot ovat paremmat kuin nuoret aivot, koska pystyvät käsittelemään monimutkaisempia kokonaisuuksia Aivot ovat herkkä lihas, joten Käytä aivojasi Suojaa aivojasi Säästä aivojasi Hoida aivojasi

6 Puhujat; Verkostoforum 6.9.2007 KTT Kari Nars Kari todisti, että raha ei tee onnelliseksi, mutta liian vähänkään rahaa ei saisi olla. - rahan kannustearvo nousee vain vähän varallisuuden lisääntyessä perheellinen ihminen on tyytymättömin silloin, kun on koulu- ja teini- ikäiset lapset Suomessa on korkea onnellisuusmuuri (Eino Leino oli väärässä; kell onni on se onnen kätkeköön) vertailu ”alaspäin” tuo tyydytystä, vertailu ”ylöspäin” ahdistusta ja harmia Vaikka reaaliansiot ovat länsimaissa kohonneet voimakkaasti ja ihmiset ovat olleet vakuuttuneita siitä, että taloudellinen hyvinvointi lisää myös muuta hyvinvointia, niin ei ole valitettavasti käynyt. Suomessakin julkaistuista asennetutkimuksista voi lukea, että onnen tunne on vähentynyt tai parhaassa tapauksessa vain polkenut paikallaan. Entistä suuremmalla rahalla onkin saatu yhä vähemmän onnea.

7 Mistä onnellisuus kumpuaa? Marina ; talous kunnossa Pirjo; rakasta itseäsi Juhani; terveet aivot Kari; ei ainakaan iso raha


Lataa ppt "Verkostoforum 6.9.2007 Yhteenveto. Verkostoforum-teemanamme oli tänä vuonna ONNELLISUUS. ”Mistä onnellisuus kumpuaa” kysyi Kyllikki Pankakoski avauksessaan."

Samankaltaiset esitykset


Iklan oleh Google