Voimistelu liikuttaa! Meidän seurassa opitaan yhdessä. Opitaan yhdessä!

Slides:



Advertisements
Samankaltaiset esitykset
VOK-perusteiden taustalla oleva oppimiskäsitys ja rakenne Antti Kauppi Koulutus- ja kehittämiskeskus Palmenia.
Advertisements

Kokemuksia ja kommentteja arvioinnista Rehtori Maija Vehviläinen Lahden Diakoniasäätiö Lahden diakonian instituutti.
Voimistelu liikuttaa! Meidän seurassa opitaan yhdessä. Opitaan yhdessä!
Innostunut oppilaskunta Koulutus peruskoulun oppilaskuntatoiminnan ohjaajille.
LAPSEN ESIOPETUSSUUNNITELMA Lapsen nimi Esiopetuspaikka ja toimintavuosi Esiopetuksesta vastaava opettaja Syntymäaika HuoltajuusYhteishuoltajuusYksinhuoltajuus.
Tervetuloa koulutukseen!. Ohjelma Kuulumiskierros Toimintaa Itsensä virittäminen ennen ryhmätilannetta Kotitehtävän läpikäynti Tulevaisuustyöskentely.
Toimintasuunnitelma vuodelle 2016 ETR/Aluekouluttaja- ja nuorisotuomariryhmä
Yhteisöllisen median käytön periaatteet Metropoliassa.
© COACH 1.jakso: MINÄ JA JOHTAMISTYÖ Tampere Vuorovaikutus oppisopimustarkastajan työssä ”Millä työkaluilla?”
Arviointi osana oppimisprosessia
LAPSEN ITSEARVIOINTI Alueelliset koulutukset Itäinen, Pohjoinen ja Eteläinen alue Syksy 2016.
Johdanto Kuvailuteksti harmaaseen palkkiin:
YLEINEN TUKI TEHOSTETTU TUKI ERITYINEN TUKI
Kodin ja koulun yhteistyö Lähde (diat 1-5): Laatua kodin ja koulun yhteistyöhön, Opetushallitus ja Suomen Vanhempainliitto Ensisijainen ja kokonaisvaltainen.
Varhaiskasvatuksen liikuntasuositukset
Opitaan yhdessä! Meidän seurassa opitaan yhdessä..
Näin oppiminen muuttuu Helsingissä
TESSU OHJAAMOJEN TUKENA
Opetuksen suunnittelu ja toteutus
Ryhdistä yhdistystä treffille: Miten jäsenistä huolehditaan?
TOIMINTA-REFLEKTIO-OPPIMINEN.
Arviointi Hyökkälän koulussa lv
Työpaikalla järjestettävän koulutuksen, ammattiosaa-misen näyttöjen ja tutkintotilaisuuksien suunnittelu Tavoitteena on, että työpaikkaohjaaja Tuntee tutkintorakenteen.
Pedagoginen kehittäminen

Perehdy, Opi ja Kehitä - Arvioi! (POKA)
Miten oppilaiden vertaisarviointitaitoja tullaan kehittämään Mäntsälässä luokilla 1-9?
Digitaalisuus opistojen strategiaan, pedagogiikkaan ja käytäntöön
Yhteisöllisen median käytön periaatteet Metropoliassa
EPortfolio Väline oman osaamisen kehittymisen seurantaan ja dokumentointiin. HOPS-koulutus Ilona Laakkonen, Student Life.
Koulutuksen järjestämisen ja opintojen järjestämisen prosessit
Vertaisauditointi.
Kokemuksia etävalmennuksesta
TOP-info Lanu osaamisala
Tutustumistreeni Nimi, ammatti, mistä tulee,
Hankeen tavoitteet ja toimenpiteet
Opinnollistamisen pähkinät
Projektioppiminen ja monialainen oppiminen
FB FActor Strategia
Nuorten seuravalmennus suunnistusseurassa Välitehtävät
Nuorten seuravalmennus suunnistusseurassa Välitehtävät
Harjoituksen ohjaaminen
Muualla kuin Haaga-Helia:ssa hankittu osaaminen
Polut hoitoon ja kuntoutukseen – projekti OTE7
THL:n tuki kehittämishankkeille
Uuden opetussuunnitelman ajankohtaiset teemat
VERME - VERTAISMENTOROINTI
Asiointipalveluiden laatu - Asiakasarvioinnit
LÄMPIMÄSTI TERVETULOA MUKAAN RYHMÄÄN – VERTAISUUDESSA ON VOIMAA!
Väyläopintoihin ohjautuminen
EROTILANTEEN PALVELUILLA KOHTI SOVINNOLLISUUTTA Eroauttaminen Kainuussa 02/ Marika Uhlbäck, projektisuunnittelija Mukava Kainuu -hanke.
Tervetuloa sosiaalisen kuntoutuksen kehittäjäverkoston ensimmäiseen tapaamiseen!
Harjoituksen ohjaaminen
Oppimisen arviointi uudessa OPSissa
Asiakas- ja palveluohjaustyöryhmä helmikuu 2018
Oulujoella on perhekeskus
LAPE-PÄHKINÄT vol Keino osallistua Pirkanmaan vanhemmuuden ja parisuhteen tuen palveluiden kehittämistyöhön - Tekstidia Dian voi valita.
Liikkuva ja osallistuva amis – työkykyinen ja luova ammattilainen
Valmentajakoulutus taso 1 osa 1 Nuorten seuravalmennus suunnistusseurassa Viikonlopun aikataulu (alustava) Lauantai 10:00 Avaus ja virittäytyminen 12:00.
Monikulttuurisuustyön avainhenkilöverkoston
Arviointi, vaikutukset ja vaikuttavuus HYTE -työssä
Vinkkejä juridiikan opiskeluun
Yhdistyksen liikuntatoiminnan arviointi ja kehittäminen
VINKIT VAIKUTTAVAAN VIESTINTÄÄN
TYÖPOHJA KESKUSTELUN SUUNNITTELUUN
RAI Espoossa
Väyläopintoihin ohjautuminen
IPPO työkalu uuden opetussuunnitelman mukaiseen toimintaan
Järjestö 2.0 hankkeiden jatkosuunnitelma
OmaLahti –yhdistystapaaminen Monitoimitalo Onni Yhteisen työskentelyn tulokset.
Esityksen transkriptio:

Voimistelu liikuttaa! Meidän seurassa opitaan yhdessä. Opitaan yhdessä!

Voimistelu liikuttaa! MITÄ: Seuran ohjaajista muodostetaan pareja, jotka tukevat toistensa oppimista ja kehittymistä seuraamalla toistensa tunteja muutamia kertoja kauden aikana ja keskustelemalla ohjaajan/ valmentajan toiminnasta - toimivat toisensa vertaistutoreina. Seura saa valmiin paketin sekä valmiit lomakkeet ohjaajien itsearviointiin ja tunnin seurantaan. Seura koordinoi toimintaa järjestämällä aloitus– ja päätöstilaisuudet. Opitaan yhdessä!

Voimistelu liikuttaa! Mitä vertaistutorointi on? -Vertaistutoroinnin lähtökohtana on ohjaajien ja valmentajien toisilleen antama tuki oppimiseen ja kehittymiseen -Periaatteena toimijoiden tasavertaisuus – vaikka esim. kokemuksessa ja taustassa on eroja, ovat molemmat tilanteessa tasavertaisia -Keskeistä on itse- ja vertaisarviointia tukevan reflektoivan keskustelun käyminen -Keskustelun tavoitteena on jakaa ideoita ja ajatuksia, oppia toinen toisiltaan, analysoida omaa toimintaa, tunnistaa omaa osaamista ja löytää kehityskohteita - Keskustelua on tärkeää käydä positiivisessa ja kannustavassa ilmapiirissä, jolloin se tuo lisää voimavaroja ja energiaa ohjaus-/valmennustyön tekemiseen Opitaan yhdessä!

Voimistelu liikuttaa! Miksi? Toisilta oppiminen Ohjaajana/valmentajana kehittyminen Tuen saaminen arjen ohjaus- /valmennustyöhön Jaksaminen Haasteiden ratkaiseminen ja mahdollisuuksien jakaminen Yhteistyön lisääminen Lopputuloksena seuran liikuntatoiminnan laadun lisääminen Opitaan yhdessä! Opitaan yhdessä!

Voimistelu liikuttaa! Miten - 7 kohtaa 1.Valitaan ”koordinaattori” 2.Avaustapaaminen kaikille seuran ohjaajille 3.Valitaan vertaistutorparit 4.Ohjaajat/ valmentajat käyvät katsomassa toistensa tunteja 5.Puretaan käynnit 6.Seura järjestää kauden lopussa tapaamisen 7.Sovitaan toiminnan jatkamisesta Opitaan yhdessä!

Voimistelu liikuttaa! Tuntien seuraaminen MILLOIN: Syys-/ kevätkauden aikana MITÄ: Ohjaajat käyvät seuraamassa toistensa tunteja, vähintään kaksi kertaa kauden aikana. OHJEET: Ohjaaja täyttää itsearviointilomakkeen ennen seurattavaa tuntia Seuratessa täytetään arviointilomakkeita ohjaajan toiminnasta – painopiste osaamisessa ja sen tunnistamisessa, ei virheiden etsimisessä. Arviointilomakkeet puretaan yhdessä heti tunnin jälkeen keskustellen. Keskustelun perusteella ohjaaja valitsee itselleen 1-3 kehityskohdetta ja konkreettista tavoitetta. Seuraavassa seurannassa kiinnitetään erityisesti huomiota kehityskohteisiin ja niissä etenemiseen. Opitaan yhdessä!

Voimistelu liikuttaa! Vinkkejä keskusteluun -Aloitetaan ohjaajana toimineen kokemuksista ja tunnelmista -Miten sujui? Mikä onnistui? Mitä tekisin toisin? -Itsearviointi toimii keskustelun pohjana -Toisen huomiot ja havainnot täydentävät itsearviointia -Keskustelutilanne on molemmille osapuolille myös oppimistilanne -Tunnistetaan olemassa olevaa osaamista – tämä voimaannuttaa ja tuo positiivista energiaa jatkoon -Valitaan muutamia konkreettisia kehityskohteita ja mietitään, miten niissä päästään eteenpäin -Kehityskohteita ei saa olla liikaa -Pyritään löytämään niitä asioita, joita kehittämällä saadaan aikaan merkittävimpiä positiivisia muutoksia -Mietitään yhdessä konkreettisia keinoja, joilla asioita voidaan viedä eteenpäin Opitaan yhdessä!

Voimistelu liikuttaa! Molempien tuntien seuraamisten jälkeen MILLOIN: Syys-/ kevätkauden aikana MITÄ: Kun molempien käynnit on tehty, kerätään yhdessä sellaiset teemat, aiheet, ongelmat, haasteet, jne., joita halutaan käsitellä yhdessä muiden seuran ohjaajien/valmentajien kanssa. OHJEET: Valmiit lomakkeet. Seura päättää miten kasataan, ennen tapaamista vai tapaamisessa Opitaan yhdessä!

Voimistelu liikuttaa! Sovitaan toiminnan jatkamisesta MILLOIN: Syys-/ kevätkauden loppu MITÄ: Tarkoituksena on, että toiminnasta tulee osa seuran normaalia toimintaa OHJEET Vaihtoehtoja: Jatketaan saman parin kanssa pidempi aika, tarvittaessa voidaan vähentää seurantakertoja esim. 1/kausi Sovitaan uudet parit seuraavalle kaudelle Uudet ohjaajat käyvät aina läpi ”starttikauden” prosessin, vanhat ohjaajat kevyemmän 1 kertaa/kausi prosessin; alku- ja päätöspalaveri ovat kuitenkin yhteisiä Seura voi sopia kausittain erityisistä painopistealueista, joihin arviointia kohdistetaan esim. vuorovaikutus ryhmässä Opitaan yhdessä!

Voimistelu liikuttaa! Tukea seuran ohjaajalle/valmentajalle: Koulutus Tilauskoulutukset Tilauskoulutus on erinomainen tapa saada koulutusta oikeaa aikaan, paikkaan ja tarpeeseen. Tiedustelut VoimisteluWiki Ohjaajaklubi Verkostot Omatoiminen opiskelu Muiden ohjaajien ja valmentajien toiminnan seuraaminen Erilaiset työkalut mm. itsearviointiin Seuran tukitoiminnot esim. tutor- ja mentortoiminta, ohjaajakerhot, ohjaajaparit ja apuohjaajatoiminta Osaavat ohjaajat ja valmentajat ovat laadukkaan seuratoiminnan kulmakivi