Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

Oulujoella on perhekeskus

Samankaltaiset esitykset


Esitys aiheesta: "Oulujoella on perhekeskus"— Esityksen transkriptio:

1 Oulujoella on perhekeskus
Ihan mahtavaa!

2 Tästä kaikki alkoi Uusi Hiukkavaaratalo on lähtenyt hyvin vahvasti yhteistoiminnallisella tekemisellä liikkeelle. Aloite yhteistyöhön tuli kaupungin IP-koordinaattorilta joka on tehnyt jo aiemmin yhteistyötä etenkin nuorisotyönpuolella seurakunnan kanssa sekä koulun rehtorilta Anne Moilaselta Kaupunki esitti, että koska heillä on hyvät nuorisotilat talolla ja toistaiseksi paljon tiloja eikä kuitenkaan kokopäiväistä käyttöä omasta takaa, josko seurakunnan varhaiskasvatus voisi tulla talolle toimimaan ja saisimme käyttöömme heidän tilansa. Samoja perheitä ja lapsia kun kuitenkin siellä palvellaan. Syksystä 2017 seurakunta luopui omasta tilasta Saarelasta ja siirsi varhaiskasvatuksen toiminnan Hiukkistalolle.

3 Ei muureja Seurakunnalta on talolla töissä kokoaikaisesti kaksi lastenohjaajaa sekä muutamassa toiminnassa nuorisotyönohjaajia ja lapsi-ja perhetyön sihteeri. Ajatuksena on se, että talossa työskentelevät ovat kaikki Hiukkistalon työntekijöitä eikä eri toimijoiden kesken tehdä isoja muureja ja rooleja. Kaikki yhteistyössä toimivat alueen perheiden hyväksi. Yksi seurakunnan lastenohjaaja toimii moniammatillisessa yhteistyössä toteutettavassa IP toiminnassa. Iltapäivätoimintaryhmää vetää siis seurakunnan lastenohjaaja, kaupungin nuoriso-ohjaaja ja koulunkäynninohjaajia. Ip-toimintaa koordinoi ja laskuttaa Oulun kaupunki ja seurakunta saa kaupungilta tukea työntekijän palkkaukseen.  Lisäksi yksi seurakunnan lastenohjaaja on iltapäivisin nuokkarilla kaupungin nuoriso-ohjaajien kanssa.

4 Nuokkarin tiloissa lastenohjaajat pitävät myös seurakunnan päiväkerhoa, ja jotta kerhoon voitiin ottaa mukaan erityistä tukea vaativa lapsi, kaupungin nuoriso-ohjaaja on toiminnassa mukana lisäresurssina. Lisäksi seurakunnan perhetupa kokoontuu kerran viikossa nuokkarin tiloissa ja käyttää myös ja koulun yhteiskäytössä olevia tiloja sekä itsepalvelukirjastoa toiminnan aikana Perhetupa aloittaa tänä keväänä kiinteää yhteistyötä MLL:n kanssa mm. muskareiden jne muodossa Seurakunnan nuorisotyönohjaaja käy nuokkarin avoimissa ovissa ja pitää koululaisille välipalakerhoa.

5 Moniammatillinen toimijaverkosto
Hiukkavaarassa olemme aloittaneet myös moniammatillisen toimijaverkoston työskentelyn. Verkostoon kuuluu eri järjestöjä, seurakunta, hiukkistalon työntekijöitä, kaupungin perhetyön ja neuvolan väkeä jne Tavoitteena on yhteisen pöydän kautta suunnitella talon toimintaa siten, että vältymme päällekkäisyyksiltä ja teemme perheille kattavan ja monipuolisen tarjonnan toimimalla yhdessä ja erikseen koordinoimalla toimintaa yhdessä Tavoitteena on jatkossa saada ennen kaikkea alueen asukkaiden ääntä kuuluville siitä mitä alueella tarvitaan.   Talvikankaan koululla toimii vastaavanlainen yhteisyössä toteutettava iltapäivätoimintaryhmä kuin Hiukkavaarassa, samanlaisella kokoonpanolla ja samanlaisella avustuksella.

6 Uusi asenne työhön Näemme seurakunnan työntekijöiden roolin tärkeänä vaikka työ yhteistoimintaan jalkautuneena poikkeaakin hieman ns. totutusta omien seiniemme sisällä tapahtuvasta toiminnasta. Seurakunnan työntekijöiden on oltava sensitiivisiä ja avoimia kohtaamaan erilaisia katsomuksia ja odotuksia. Seurakunnan työntekijöinä olemm siellä missä ihmiset ovat, rohkeasti seurakunnan työntekijöinä ja tuomme yhteistyöhön oman vahvuutemme, osaamisemme ja arvomaailmamme. Haluamme luoda positiivista kuvaa seurakunnasta olemalla tekemässä tärkeää työtä yhdessä muiden kanssa. Paljon ollaan mietitty tiimissämme sitä, että yhä vähemmän työmme vetää väkeä omien seiniemme sisään vaan meidän on oltava valmiita lähtemään liikkeelle, miettiä omaa rooliamme kristillisen kasvatuksen antajana  uudelta kannalta.

7 Näemme, että perheiden arjen tukeminen ja yhteistyössä muiden kanssa perheiden hyvinvoinnin varmistaminen on kristillisyyttä parhaimmillaan. :) Toistaiseksi kaikki palaute mitä on korviini kantautunut on ollut positiivista ja kannustavaa ja on ollut ilo huomata miten niin muilla toimijoilla kuin perheilläkin kuva seurakunnan tekemästä työstä on päässyt ihan uuteen arvoonsa ja mielikuvat "tiukkapipoisista raamattu edellä kulkevista saarnamiehiestä ja -naisista" ovat karisseet. Paljon on tullut kommentteja, että ollaan positiivisesti yllättyneitä siitä, miten monipuolista ja laadukasta osaamista seurakunnan varhaiskasvatuksessa työskentelevillä onkaan!


Lataa ppt "Oulujoella on perhekeskus"

Samankaltaiset esitykset


Iklan oleh Google