Ruoka eri ikäkausina. Vauvaikä Vauvan luonnollinen ravinto on rintamaito tai äidinmaidonkorvike Maidosta vauva saa sairauksilta suojaavia aineita sekä.

Slides:



Advertisements
Samankaltaiset esitykset
Syömisen hallinta - käyttäytymisketju vihje tunteet ajatuksia valinta.
Advertisements

AMMATTITAITOKILPAILUIHIN VALMISTAUTUMINEN Espoo Meripuisto.
Aleksi Ranki Krapula.
Esittää.
Terveelliset elämäntavat
Kansantaudit.
Ympäristöterveys.
Syöpäpotilaan ravitsemus
Univaikeudet.
Mistä koirat saa energiaa
Tupakointi ja sen vaikutukset
Kappale 21 Kansantaudit ovat väestössä yleisiä sairauksia. Näiden ehkäisy tuottaa suuria säästöjä terveydenhoitokuluissa. Suomalaisten kuolinsyyt kuvassa.
RUUAN TURVALLISUUS SUOMALAISESSA RUOKAKETJUSSA
VOIKUKKIA vertaistuki-
DIABETEKSEN ITSEHOITO
TERVEET ELÄMÄNTAVAT APUNA TYYPIN 2 DIABETEKSEN HOIDOSSA
Mistä turvapaikanhakijalapset kertovat?
Kouluruoka Esityksen ovat tuottaneet
Verbi + Verbi.
Urheilevan nuoren ravitsemus
Kulttuurikameleontit ry NÄKYMÄTTÖMÄT LAPSET Päivi Arvonen.
Tupakointi ja seksi.
Tupakan vaikutukset hyvinvointiin
Anja Saloheimo, sosiaalipsykologi, pari- ja seksuaaliterapeutti
URHEILIJAN RAVITSEMUS
HOMUNCULUS RASKAUS JA SYNNYTYS HEDELMÖITYS Hetki, jolloin munasolu ja siittiösolu sulautuvat yhteen Tapahtuu munanjohtimessa.
FYKE6 Arkista kemiaa. 9. Kemiaa keittiössä Hiiva Hiiva sieni, pilkkoo taikinan sokerin hiilidioksidiksi ja vedeksi, kohottaa taikinan sieni, pilkkoo taikinan.
Kotitehtävä Ruokapäiväkirja kolmelta vuorokaudelta (normi reenipäivä, lepopäivä, kisapäivä) Huomioita, havaintoja?
TR90 ® Muuta elämäsi 90 päivässä. Yli KOLMAS- OSA EU:n aikuisväestöstä on tällä hetkellä ylipainoisia EU:n tilanne
Ruokakolmio Nuoren ravinto Juomat eivät pidä nälkää kuten kiinteä ruoka, ja sokeroituina niissä on yleensä paljon energiaa. Sokeriset juomat vaurioittavat.
JAPANILAINEN KEITTIÖ. Ruoka Japanilaisen keittiön ruokapöytä on karu, mutta yksinkertainen, Vaikka ruoka on yksinkertaista saa senkin näyttämään täydelliseltä.
Kertaus 1. Miten ihastuminen eroaa rakastumisesta? 2. Millä eri tavoilla seurustelussa voi pettyä? 3. Milloin on valmis seurustelemaan? 4. Millainen on.
porsaiden päivärytmi AAMU Ruoki porsaat rehulla, jota löytyy sivurakennuksesta joka on päärakennuksen vieressä. Sen jälkeen, (jos on helteinen ja kuuma.
SYÖMISHÄIRIÖT. YLEISTÄ - SYÖMISHÄIRIÖT ALKAA USEIN NUORUUSIÄSSÄ - OVAT MIELEN JA KEHON SAIRAUKSIA -TAUSTALLA YLEENSÄ PSYYKKISTÄ PAHAA OLOA, PELKOA, JA.
Muistisairaudet dementia ja Alzheimer. Miten syntyy ja mitkä tekijät vaikuttavat? Dementian yleisin syy on alzheimerin tauti (yli 50%) tai vaskulaarinen.
Marianne Niinimäki Sairaaloiden ja laitosten perusruoka noudattaa sosiaali- ja terveysministeriön ravitsemushoito- ja ruokailusuositusta  hajautettu.
RAVINTO. Suomalaisen ravitsemussuosituksen mukainen ruoka edistää terveyttä. Runsasta ja vaihtelevaa kasvisten syöntiä suositellaan ja kovan rasvan, suolan.
ALKIONKEHITYS Ravinnonsaanti: Kudosten ja elinten synty:
TUPAKKALAKI JA TUPAKOINNIN LOPETTAMINEN
Odottavan perheen suunhoito
Eerik, Aku, Maiju ja Riina
Osteoporoosi (luukato)
Ihmisen elinkaari Psykologia jpe.
Suklaavaroitus!.
Kohonnut verenpaine.
Kuinka eläintuotanto voisi vaikuttaa ympäristöön?
HAMMASSÄRKY Juho ja janne.
Keskustelua nikotiinituotteista
Liikunta Liikunta on tärkeä osa terveellisiä elämäntapoja. Useimpien sairauksien taustalla on syy liikkumattomuuteen. Lisäksi liikunta ja terveelliset.
Kuume ja flunssa Mika ja Eerik.
Tupakka tuhoaa ja tappaa
Onko meillä syytä olla huolissaan?
IHOSYÖPÄ.
Päihdyttäviä paineita
Kivennäisaineet Pinja, Laura, Ella.
Ravinto ja liikunta Urheilijan tai terveysliikuntaa harrastavan ihmisen haaste ravinnossa on löytää ruokavalioon sopiva energian määrä.
Paksusuolensyöpä.
Tupakan terveydelliset haittavaikutukset
Tupakan vaikutus aivojen mielihyvärataan
aikasanat sitten ago kuluttua / päästä after mennessä by
Tupakointi vahingoittaa sinua ja lähimmäisiäsi
Energiaa tarpeeseen mutta ei tarpeettomasti
ånni-projektin oppitunnit 5.-6.luokkalaisille syksy 2014/ pilotointi
Lehmä.
IHOTTUMAT.
Riekko.
Odottavan perheen suunhoito
Ruokaoppia.
Tarvitsetko tietoa suunterveydestä? Seuraa I love suu -kampanjaa!
Maailmassa joka kuudes lapsi asuu keskellä sotaa tai konfliktia
Esityksen transkriptio:

Ruoka eri ikäkausina

Vauvaikä Vauvan luonnollinen ravinto on rintamaito tai äidinmaidonkorvike Maidosta vauva saa sairauksilta suojaavia aineita sekä kaiken muun tarvittavan ravinnon paitsi D-vitamiinin Kun täysimetys päättyy, aloitetaan lisäruoan antaminen kuten peruna-, kasvis- ja hedelmäsoseet Vähitellen siirrytään myös liha- ja viljavalmisteisiin Aluksi uusia ruoka-aineita annetaan vain pari kertaa viikossa, jolloin mahdolliset allergiat huomataan helpommin

Leikki-ikä Leikki-iässä lapsi voi olla epäluuloinen uusia makuja kohtaan ja kieltäytyä syömästä niitä Vanhemmat voivat esimerkillään vaikuttaa siihen, millainen asenne lapselle tulee ruokaa kohtaan ja kuinka terveellisesti lapsi syö Monipuolinen ruoka auttaa lasta suhtautumaan myönteisesti erilaisiin ruokiin Monet lapset syövät huonolaatuista ruokaa, joka aiheuttaa korkeat kolesteroliarvot

Kouluikä Kouluiässä pituuskasvu on nopeaa ja ravintoa tarvitaan enemmän, jolloin ruokahalu kasvaa Peruskoulussa lapset syövät yleensä aina kouluaterian, mutta vanhemmalla iällä se alkaa jäämään useammin väliin ja ruoka käydään ostamassa lähikaupasta tai pikaruokaravintoloista Tytöt saattavat vähentää syömistään, koska pelkäävät lihomista

Raskaus- ja imetysaika Alkuraskaudessa ylimääräisiä ruoka-annoksia ei tarvita, mutta loppupuolella energiantarve lisääntyy Odottava äiti voi tarvita myös lisäravinteita kuten D-vitamiinia, rautaa ja kalsiumia Joskus raskausaikana voi tulla erilaisia mielitekoja, esim. makean ja suolaisen himo tai jopa ruuaksi kelpaamattomia asioita kuten savi ja liitu Raskauden aikana ei saisi juoda alkoholia, syödä suuria määriä lakritsia (nostaa verenpainetta) tai polttaa tupakkaa

Vanhuus Vanhuksille riittävä monipuolinen ravinto on todella tärkeää Haju- ja makuaistin heikentyminen saattaa johtaa siihen, ettei ruoka maistu Kaupassa käyminen voi olla vaivalloista ja syöminen ja juominen saattaa unohtua, jolloin olisi tärkeää, että joku huolehtii niistä Huono ravitsemustila ja vahvat lääkitykset voivat edesauttaa sairauksien syntymistä Huonoon ravitsemustilaan voidaan liittää esim. parkinsonin taudin, dementian, diabeteksen ja aivohalvauksen yleistyminen

Lähteet lukio/oppiaineet/terveystieto/te1/tv11/vita /3-ruoka/3rei lukio/oppiaineet/terveystieto/te1/tv11/vita /3-ruoka/3rei