Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

Maailmassa joka kuudes lapsi asuu keskellä sotaa tai konfliktia

Samankaltaiset esitykset


Esitys aiheesta: "Maailmassa joka kuudes lapsi asuu keskellä sotaa tai konfliktia"— Esityksen transkriptio:

1

2 Maailmassa joka kuudes lapsi asuu keskellä sotaa tai konfliktia
Konflikti ajaa lapset pakosalle, keskeyttää koulunkäynnin ja jättää jälkeensä psyykkisiä traumoja. Jokaisella lapsella on oikeus turvalliseen lapsuuteen!

3

4 Isisin terrorisoiman Irakin kurdialueen lapset ovat eläneet vuosia konfliktin keskellä.
Kolme miljoonaa lasta on jäänyt pois koulusta. Fida on tehnyt Irakissa työtä lasten psykososiaalisen hyvinvoinnin eteen. Tavoitteena on mahdollistaa lapsille turvallinen koulutie ja mahdollisuus olla lapsia. Rakennusten jälleenrakennus on tärkeää, mutta yhtä tärkeää on murtuneiden mielien ja kadonneen toivon jälleenrakennus!

5 Mosulissa asuva kuusivuotias Yaran perheineen on kokenut raskaita vuosia. Kotikaupunki oli pari vuotta Isis-terroristien hallussa. Yaran joutui keskeyttämään koulunkäynnin, koska kadulle ei uskaltanut mennä. Niinpä hän vietti aikansa sisällä. Kerran terroristi piti asetta tytön ohimolla, mutta Yaran ja äiti pääsivät pakoon. Emme tiedä, mitä kaikkea pelottavaa Yaran on kokenut ja mitä hänen suvulleen on käynyt. Yaran äitineen tuli Fidan tukemaan lasten turvatilaan Mosulin liepeillä. Äiti kertoi silloin, ettei Yaran ollut pitkään aikaan kyennyt leikkimään. Tyttö kärsi peloista ja oli vihainen. Turvatilassa hän pikkuhiljaa alkoi taas hymyillä. Nyt Yaran herää aamuisin valmiina leikkiin! Turvallisuussyistä emme julkaise Yaranin kuvaa, kuvan tyttö ei liity tapaukseen.

6 Kongon demokraattisessa tasavallassa sissien väkivalta on ajanut kaksi miljoonaa lasta pakolaisuuteen. Fida on tukenut lapsia, joihin konflikti on vaikuttanut syvästi. Lapsille on rakennettu kaksi toimintakeskusta, jossa on turvallinen leikkialue sekä keskusteluapua. Kampanjan tuella autamme kaikista heikoimmassa asemassa olevia lapsia kouluun. Suuri osa heistä on vammaisia, jotka kärsivät konflikteissa eniten. 

7 Kongon demokraattinen tasavalta on maailman pahimpia kriisialueita
Kongon demokraattinen tasavalta on maailman pahimpia kriisialueita. Jopa kaksi miljoonaa lasta elää pakolaisena, koska kotiseutua terrorisoivat väkivaltaiset sissijoukot. Francinen kotikylä on yksi levottomista alueista. Tytön täti tapettiin perheen kodin lähellä. Francine kärsi peloista, ja joutui jättämään koulunsa kesken. Viime vuonna hän pääsi Fidan tukemana takaisin kouluun. Hän on saanut Fidan tukemassa lastenkeskuksessa henkistä tukea. Nyt Francine uskaltaa jo ajatella tulevaisuutta ja käydä koulussa.

8 …auttaa konfliktin keskellä eläviä lapsia takaisin normaaliin arkeen, kuten kouluun.
…kohdistaa kaiken tarvittavan avun erityisesti vammaisille lapsille. …antaa vanhemmille henkistä tukea traumoista selviämiseen tukiryhmissä. …järjestää lapsille kerhoja, leikkiä ja leirejä.

9 60 äitiä saa henkistä tukea Irakissa
Pieni teko, suuri apu: 2 tuntia keräys- lippaan kanssa: 75 € Haasta kaveri mukaan 2 x 75 = 150 € 60 äitiä saa henkistä tukea Irakissa 150 €

10


Lataa ppt "Maailmassa joka kuudes lapsi asuu keskellä sotaa tai konfliktia"

Samankaltaiset esitykset


Iklan oleh Google