Ketään meistä ei tarvita pakosti opettamaan 20 vuoden kuluttua.

Slides:



Advertisements
Samankaltaiset esitykset
PUHEEN VUORO Vanhempainilta
Advertisements

OPS-TYÖSKENTELYÄ LUOKISSA pe klo
1. Kouluopetuksen ainejakoisuus (r) 2. Koulusta toimintakeskus (r) 3. Metataitojen arviointi (d) 4. Oppivat ryhmät (k) 5. Hitaan oppimisen tila (d) 6.
Uusi osaaja - hanke Tapaaminen Omniassa
Toimintaohjeet opelle
ATK- POHJAINEN ARVIOINTI PAKOLLINEN GE2 (YHTEINEN MAAILMA – kulttuurimaantieteen kurssi) KEVÄT 2012.
Tulevaisuuden Oulu Oulujoen koulu. Tulevaisuuden oppilas •Vastuullinen omasta oppimisestaan •Hallitsee projektioppimisen •Osaa raportoida oppimaansa •Etenee.
Teknologia nyky-yhteiskunnassa Eveliina ja Ellimaija.
1. Kouluopetuksen ainejakoisuus (r) 2. Koulusta toimintakeskus (r) 3. Metataitojen arviointi (d) 4. Oppivat ryhmät (k) 5. Hitaan oppimisen tila (d) 6.
Tieto- ja viestintätekniikka suomalaisen huippukoulutuksen vahvuutena
Liikunnanopetuksen suunnittelu ja arviointi
Avoin-Web Pro -projekti SISÄLLÖNTUOTANTO Eija Varis Info
Turun esi- ja perusopetuksessa
OPS2016 – Koulu rakentaa tulevaisuutta
Seurakuntien varhaiskasvatuksen neuvottelupäivät "Kirkko iholla"
Hankkeiden hyvät käytännöt ja erilailla tekeminen toimintakulttuuriksi Keväinen kv-koulutuspäivä Tampereella Tiina Sarisalmi.
Perusopetuksen opetussuunnitelman perusteiden linjauksia
OPPILAS LUOKKAHUONEESSA
OPPILAS LUOKKAHUONEESSA. Mikä vaikuttaa oppimiseen? O Fyysinen oppimisympäristö ja opetusmateriaali O Motivaatio O Emootiot O Opettajan pedagogiset valinnat.
KAJO - Kasvatustieteen joustava monimuoto-opetus: Yhteistyöllä laatua VKK-päivät Eetu Pikkarainen.
Harjun koulun OPS-ajatuksia, kevät 2014
Toimintaohjeet opelle
TUPA –Työpaikkaohjaajien kouluttajakoulutus - kuka kouluttaa ketä?
Kirsi Nuorsaari ja Jonna Heikkilä
Teemana oppimisprosessin aktivointi – sulautuvan opetuksen mahdollisuudet Kati Vilonen Aalto-yliopiston Kemian tekniikan korkeakoulu.
OPPI SYNTYY YHDESSÄ TEKEMÄLLÄ - EI MONISTAMALLA
Ops seminaari Askola.
UUDET OPETUSSUUNNITELMAT – UUDENLAISIA TAITOJA
Välipalaute Moduuli 3 Mitä tästä voimme oppia? Mitä parantaa?
KESTÄVÄ KOULUKULTTUURI NIINA MYKRÄ TOIMINNANJOHTAJA, SUOMEN LUONTO- JA YMPÄRISTÖKOULUJEN LIITTO KASVATUS JA YHTEISKUNTA –TOHTORIOHJELMA, TAMPEREEN YLIOPISTO.
Perusopetuksen toimintakulttuurin kehittämishanke (OKM) Puolalan lähikoulun luokat
TURKU Monikulttuurinen opetus 1.jakso Ulla Rasimus & Leena Nousiainen.
RAHOITUSJÄRJESTELMÄN UUDISTAMINEN! OPETUSSUUNNITELMAUUDISTUS! SÄHKÖISET YO-KIRJOITUKSET! LUKIOVERKON HARVENTUMINEN! PEDAGOGINEN UUDISTAMINEN! TOIMINTAKULTTUURIN.
OPS 2016 teesit. Yleissivistävä koulutus uudistuu: Opetussuunnitelmatyö Esi-, perus- ja lisäopetuksen OPS-perusteet.
VESIKANSAN KOULUT KE klo ja 19.00, Paimelan koulun sali 1.
Erja Vihervaara, Turun iltalukio Nilsiässä
Toimi koulullasi vaikka näin Kerro muille hallituksen/valtuuston jäsenille kaupunkikokouksen valmisteluista eli käy saamasi materiaali läpi Yhteistyössä.
ALOITUSINFO PROJEKTIKOORDINAATTORI SARI ÅGREN Toimintakulttuurin kehittäminen.
Oppimiskäsitys- työpaja Aija Rinkinen Opetushallitus.
AMMATTIKOULUTUKSEN JOHDON SEMINAARI #SAJOLIIKKEESSÄ ELINA OSTELA-PYHÄLÄ KEHITYSJOHTAJA, SENIOR PARTNER
PEDAGOGINEN ILTAPÄIVÄ
OPS-PROSESSI Ulla Ilomäki-Keisala luokanlehtori Helsingin yliopiston
KAVERIKAHVILA Vertaisoppimisen menetelmiä kouluihin
Saumat tulevaisuuteen -tapahtuma 2016 Toisen asteen koulutuksen mahdollisuuksia ja odotuksia Raija Meriläinen, opetusneuvos, KT Ammatillisen koulutuksen.
Tutoropettajien koulutus ja toiminta
Tampereen kaupunkiseudun TVT-suunnitelma, Treduka
Täydennyskoulutus Tuoteturvallisuus ja työura ruoka-alalla
Näin oppiminen muuttuu Helsingissä
Suomalaisen koulutuksen tulevaisuus
Infra-alan ammattikorkeakouluopetuksesta
OPS Eero Salmenkivi Opettajankoulutuslaitos.
Kieli itseilmaisun välineenä
Luonto oppimisympäristönä Niina Mykrä Toiminnanjohtaja, Suomen luonto- ja ympäristökoulujen liitto Kasvatus ja yhteiskunta –tohtoriohjelma, Tampereen.
Maakunnallinen OPS-koordinaatioryhmä
Liikunta uudessa opetussuunnitelmassa
Ohjelmointi ja laiteympäristö Rovaniemi
Nopolan koulu Opettajien veso
Renkomäen koulun oppimisympäristöjen kehittäminen
Opetussuunnitelmatyö
Uuden opetussuunnitelman ajankohtaiset teemat
luvut/Terveyssisar koulutuksen käynnistyminen
Tietotekniikan aineenopettajankoulutus
Tampereen kaupunkiseudun TVT-suunnitelma, Treduka
Uuden opetussuunnitelman ajankohtaiset teemat
Koulu palveluna –kokeilu Aalto-yliopiston kampuksella
Volitioprosessi, tahdon!
Tampereen seudun S2-opettajat ry
Tulevaisuuden koulu 2016 peItsarin koulu
= = 62 9 ∙ 7 - 1= 62 8 ∙ = 62 (3 + 5) ∙ 6 = : 2 ∙ (15 – 7) = ∙ = 48 7 ∙ : 3 = 48 ( ) : 3 +
Uuden opetussuunnitelman ajankohtaiset teemat
Esityksen transkriptio:

Ketään meistä ei tarvita pakosti opettamaan 20 vuoden kuluttua.

KOULU ON KEKSITTÄVÄ UUDELLEEN, SILLÄ SITÄ EI VOI MENETTÄÄ Metsäteollisuus ei tee paperia, Nokia ei tee puhelimia, tekeekö maatalous ruokaa, telakat laivoja… Teknologia on otettava käyttöön ihan pakosti tai olemme Kreikka. Miten niin koulun pitää opettaa kaikille samaa? Nykymaailmassa ei ole mitään hyötyä olla samanlainen kuin puoli miljoonaa muuta.

Suomalainen koulu On amerikkalainen unelma Pitäisi olla eurooppalaisen koulutuspolitiikan tavoite Ahkeruus on tärkeämpää kuin lahjakkuus. Pystyykö koulu kilpailemaan muiden ”keitaitten” kanssa? Pisa? Pisa-vankila? Rapautuminen?

Krista Kiuru Viihtyvyys sijalla  suurin ristiriita osaamisen ja viihtyvyyden välillä. Jos tämä ei herätä, niin mikä sitten herättää? Tuloksia olisi saatava, mutta ei millä hinnalla hyvänsä. Hyvinvointi on oppimisen perusta.

Miten houkutellaan epämukavuusalueelle? Opetusmenetelmät Arkioppiminen: 68% kokee, että oppiminen jatkuu koulun ulkopuolella Oppiminen eri ympäristöissä Meille maksetaan siitä, että pidämme oppitunnit ja opetamme asiat, mutta onhan niin, että oppiminen ei ole meidän omaa.

Raha Joka kehittyy, saa rahaa Koulutuksen määrärahoista taistelu on kokoaikaista. Koulutuksen tärkeys pitää näyttää. Koulutuksen kehityskyky pitää näyttää. Vastataan haasteeseen – ÄNNU LITE BÄTTRE.

Oikeesti Innokkuutta Kiitosta Loppuun asti Jaksaminen Muutos: Jos keksit sellaista, jota OPS ei sano, niin luvan saa! Uutta toimintakulttuuria haetaan.

SELF-EFFICACY

KAIVA SIITÄ MISSÄ SEISOT Muutos on uuden ymmärryksen saaminen Miten kehitystyö voi lujittaa yhteisöä? Opettajan työ on luovaa ja vapaata, mutta suunta on oltava yhteinen.

Tulevaisuuden peruskoulu – uuteen nousuun! Kehittämiskouluverkoston Kick Off – seminaari opetus- ja kulttuuriministeriössä ylijohtaja Eeva-Riitta Pirhonen, opetus- ja kulttuuriministeriö pääjohtaja Aulis Pitkälä, Opetushallitus yliopistonlehtori FT Helena Rajakaltio, Tampereen yliopisto kehitysjohtaja Olli Hietanen, Tulevaisuuden tutkimuskeskus, Turun yliopisto

Organisointi Joutsenon koulussa – Välitehtävä tiimeissä mennessä. Mitkä OPS-työhön liittyvät kysymykset ovat meidän koulussamme keskeisiä? Listataan mieleen tulevia kysymyksiä OPSista. Miten näitä kysymyksiä on paras käsitellä? Ideoita esim. YT-ajalle ja yhteiseen toimintaan. Mikä on sopiva aikataulu kysymysten käsittelyyn? OPSin kirjoittaminen alkaa ensi keväänä!

Oppimisen tulevaisuus 2030 barometri: miltä perusopetuksen tulevaisuus voisi näyttää ja mitä pitää ratkoa Yhteistyössä Otavan Opisto, Turun yliopiston Tulevaisuuden tutkimuskeskus, Demos ry Konkreettinen tulevaisuussuunnittelu = OPS

Kunnat lakkauttavat opettajien vakanssit ja ostavat opetuspanokset keikkaopettajafirmoilta. Palkkiot on sidottu opetussuoritteisiin, opettajan osaamiseen, maineeseen ja kykyyn neuvotella sopimuksensa. Luokkien tai luokattoman mallin asemesta oppilaista muodostetaan pysyviä 6-8 hengen ryhmiä, jotka oppivat yhdessä. Vuonna 2030 koulut ovat avoimia oppimis- ja tapahtumakeskuksia, joissa on yhdistetty eri koulumuotojen, kirjastojen, liikunta- ja kulttuurielämän palveluita. Oppimis- ja tapahtumakeskuksina koulut pääsevät integroimaan formaalia ja informaalia koulutusta ja oppimista toisiinsa.

Arviointi ja oppilaan saama palaute kohdistuu ensisijaisesti oppimisen meta- ja syvätaitoihin ja tapahtuu enimmäkseen oppilaan ja opettajan välisessä dialogissa. Kaikista kouluista löytyy hitaan oppimisen tiloja, joissa ei ole tietokoneita, ei verkkoyhteyttä eikä muutakaan teknologiaa lukuunottamatta ehkä liitutaulua, kyniä ja paperia sekä lehtiä ja kirjoja.

Avatar 2020 – matkalla kohti tulevaisuuden koulua Innostaa ja tukee osaamisen kehittämistä, tvt ym.. teknologian käyttöä Sähköisten, virtuaalisten ja innovatiivisten oppimisympäristöjen hyödyntäminen