© OP Ari Koski Golfvakuuttaminen Pohjola Vakuutuksessa 2015 ja 2016.

Slides:



Advertisements
Samankaltaiset esitykset
KONEIDEN JA KALUSTON HANKINTAMENON JAKSOTTAMINEN TILINPÄÄTÖKSESSÄ
Advertisements

Tietoyhteiskunnan asialla vuodesta Tietotekniikan liitto lyhyesti • Valtakunnallinen ja puolueeton ICT-alan asiantuntija Suomessa • Jäseninä n.
Yhdistyslaki – Järjestökoulutus
Hautamuistomerkkien vakuuttaminen
Pohjois-Suomen kiinteistöyhdistys ry
Apurahatutkijan epävarma elämä Kuka kuuntelee köyhää taiteilijaa ja tutkijaa? Helsinki Antti Tanskanen (Helsingin yliopisto)
© Mela 2011 Vakuutukset Melasta. © Mela 2011 Täysi hyöty Melan vakuutuksista MYEL-vakuutus on jokaisen viljelijän, kalastajan, poronhoitajan ja metsätilallisen.
Reetta Jokinen WSP LT-Konsultit Oy ATOLI Esiselvitys todennettavaan ajokäyttäytymiseen perustuvista auto- ja liikennevakuutusmaksuista Lintu-seminaari.
Tapaturmavakuutus- ja ammattitautilainsäädännön uudistaminen SAK:n työympäristöseminaari Katja Veirto 1.
Tikkurilan Palloseura
Järjestö- ja nuorisotiimi Vapaaehtoisen rooli Punaisessa Ristissä.
Kaikki liiketoiminnallinen toiminta saa alkunsa omasta osaamisesta.
Työkaluja ajokyvyn arviointiin
Sisäilmayhdistys ry Korjausvastuut1 TAUSTA  vastuut lainsäädännössä  AOYL  AHVL, LHVL  ongelman syy vaikuttaa vastuuseen  rakenteellinen vika  huono.
Nokian kaupungin ja Nokian Yrittäjät ry:n infotilaisuus vahingonkorvausasioista Vesihuoltolain mukaisesta virhevastuusta VT Pirkka-Petri Lebedeff.
© Mela 2011 Työvahinkoturvaa Melasta. © Mela 2011 Nuorellekin sattuu ja tapahtuu… Maatilan töissä on suuri tapaturmariski  alle 25-vuotiaille sattuu.
Urheilijan hoitoketju
Kelitiedottamisesta enemmän apua autoilijoille Jorma Helin.
Kurra 2003 TT-Kulta Turnaus la
Pidä pelivaraa moottorikelkkailija
Yrityksen hallitustyöskentely: perusasiat
Korvaukset ryhmätapaturmavakuutuksessa Kuparivuoren koulu Henna Piirainen.
Katujen kevätsiivous alkaa Helsingissä lähiaikoina. Paras tulos syntyy kaupungin ja kiinteistöjen yhteistyöllä - ja autoilijakin voi auttaa!
Pieleen meni – hoitovahinkojen arvioinnin perusteet
Hallituksen ja toiminnanjohtajan yhteistyö
1.Alkeiskurssi 3 krt, maanantai, tiistai ja keskiviikko klo Kurssi antaa edellytykset aloittaa golfharrastus ja suorittaa GreenCard Seuran.
Tehy Ifin ja Tehyn välinen sopimus velvoittaa meitä tiedottamaan Tehyläisiä heidän eduistaan.
Jalkapalloturva –Aon vertailu 2016
Vakuutukset. Alkutesti Kysymys 1: Lähdette kaveriporukalla laivalle juhlimaan peruskoulun päättymistä. Mitä vakuutuksia tarvitsette? a) Ette mitään, koska.
TyTAL VAPAAEHTOISET VAKUUTUKSET.
Vedenpinnan nosto -koulutus, Pori Suunnitteluinsinööri Ari Sallmen.
Professori Kari Hoppu. 32C26000  Luennot ti klo (D) ja ke klo 9-11 (B)  Ei läsnäolopakkoa  Luentokuulustelu keskiviikkona 10.2  Arvostelu pistein.
Ulkoile | Osallistu | Vaikuta Suomen Latu on ulkoilun kattojärjestö ‣ Suomen Latu on retkeilyn edistäjä, ulkoilun asiantuntija ja kaikille avoin järjestö.
Julkisyhteisön vastuuvakuutus Nokia Julkisyhteisön vastuuvakuutus/Nokian kaupunki Vakuutusmäärä euroa Vakuutusturva korvaa vakuutuksenottajana.
TIETOTURVA INTERNETISSÄ. MITÄ ON TIETOTURVA? Tietoturvalla pyritään suojaamaan yritykselle tärkeitä tietoja ulkopuolisilta. Tietoturvalle on asetettu.
1 MITÄ TEHDÄ HYBRIDITIETUEELLE MELINDASSA? Talonmiehentuokio Kiti Vilkki-Eriksson.
Oikeus sosiaali- ja terveyspalveluihin
” Helsingin tapahtumia yhdessä applikaatiossa”
KHO 2007:52 Avopuolisot A nimellinen omistaja, B päättäjä
Terveydentilatietojen toimittaminen vakuutuslaitokselle – työtapaturmat, ammattitaudit, liikennevahingot Julkinen terveydenhuolto, yksittäisen hoitokäynnin.
12 Hyvinvointivaltio kaipaa huoltoa s
Uusi Sporttiturva Tuotetta on yksinkertaistettu niin, että vakuutusturva vastaa paremmin asiakkaan ymmärrystä siitä, minkälaisen turvan hän saa ostaessaan.
AJANKOHTAISET LAKIASIAT
Vapaaehtoistyön vakuuttaminen vapaaehtoiset henkilövakuutukset vastuuvakuutus Jarno Rova,

Budjetin Laatiminen Perusperiaatteet:
Vahingonkorvausoikeuden perusteet
Kilpailijat Teemu ja Niko.
Lentopalloa sarjajoukkueessa
OTE maakunnassa -Polut kuntoon -hanke
Sporttiturva tarjous Suomen Pöytätennisliitolle
Minä yhdistelmäajoneuvon kuljettajana Teemu Viljamaa.
NY Vuosi yrittäjänä Yrittäjyyttä ja työelämäoppeja käytännössä 4. ja 5
TURNAUSINFO ±40 v turnaukseen la
Tampereen kaupunkikonsernin vakuutuskassa Virpi Tenhunen
Terveydentilatietojen toimittaminen vakuutuslaitokselle – työtapaturmat, ammattitaudit, liikennevahingot Kun hoitolaitos/lääkäri laskuttaa hoitokäynnin.
ISLAMILAISET HAUTAUSKÄYTÄNNÖT
JHL:n jäsenedut 2017.
SUUNNITELMA KIUSAAMISEN EHKÄISEMISEKSI Nilakan yhtenäiskoulussa
Bruttopalkasta nettopalkkaan
Korvausten hakeminen valtionkonttorilta Pysyvä vika ja haitta
OSA V VAKUUTUKSET. OSA V VAKUUTUKSET Vakuutus luottamukseen perustuva sopimus asiakkaan ja vakuutusyhtiön välillä vakuutussopimuksen sisältö selviää.
Ajankohtaista potilasvahinkolain uudistuksesta
Terveydenhuollon matkakustannukset maakuntiin
VAHINGONKORVAUSOIKEUS
VAHINGONKORVAUSOIKEUS
Diakoniatyö 2011.
Lisenssikausi 2017 Lisenssisivut
Suomen suurin suun terveydenhoitoalan ammattiliitto Yli 6000 jäsentä
Suomen suurin suun terveydenhoitoalan ammattiliitto Noin 6000 jäsentä
Esityksen transkriptio:

© OP Ari Koski Golfvakuuttaminen Pohjola Vakuutuksessa 2015 ja 2016

© OP

SGL:n jäsenseurojen jäsenten vakuutusturva 2015  Tapaturmavakuutus (vakuutusmaksu 1 e)  Voimassa kaikkialla maailmassa, jäsenmaksun maksaneilla  Kaikenikäisille pelaajille  Ei omavastuuta  Vastuuvakuutus (vakuutusmaksu 1 e)  Vakuutettuina ovat liiton jäsenseurojen jäsenet, harjoitusalueella harjoittelevat ja kursseille osallistuvat henkilöt.  Henkilövahingot €  Esinevahingot €  Voimassa Euroopassa  Omavastuu 100 € 3

© OP SGL:n jäsenseurojen jäsenten vakuutusturva 2015  Lisäksi erikseen ostettava Hole in One –vakuutus (vakuutusmaksu 19,80 e)  Korvaa holarin tehneelle pelaajalle juomatarjoilukustannukset kaikkialla maailmassa ja kaikilla kierroksilla. Enimmäiskorvaus on 500 € / holari.  Ei jäsen voi ostaa tapaturma- ja vastuuvakuutuksen maksamalla vakuutusmaksun ( 2 e) caddiemasterille.  Laskutus tapahtuu aina vasta seuraavan vuoden keväällä SGL:n laskutuksen yhteydessä 4

© OP SGL:n jäsenseurojen jäsenten vakuutusturva 2016  Tapaturmavakuutus (vakuutusmaksu 1,15 e)  Tapahtumakohtaisen hoitokulujen korvaussumma on nostettu eurosta euroon  Oikeus korvaukseen perustuu äkillisen tapahtuman aiheuttamaan vammaan  Aikaisemmin vahingon sattuessa tarvittiin ulkoinen tekijä, jotta vakuutus korvasi hoidon  Tapaturmaan ei tarvita enää ulkoista tekijää ja esimerkiksi voimanponnistuksen vuoksi syntynyt vamma korvataan ja hoidetaan  Korvauspiirissä on nyt myös esim. akillesjänteen katkeaminen  Nyt myös ortopediset tuet ja sidokset kuuluvat vakuutusturvaan  Vastuuvakuutus (uusi vakuutusmaksu 1,15 e) ja ostettava HIO (vakuutusmaksu 19,80 e) turvat ennallaan. 5

© OP Golf vahinkoja  Yleisimmät tapaturmavahingot ovat:  Venähdykset46 %  Ruhjevammat21 %  Hammasvammat 9 %  Muut 24 %  Miehet aiheuttavat 67 % ja naiset 33 % vahingoista  2014 isoimmat vahingot olivat euroa, joka oli vakuutuksen korvauskatto hoitokuluissa.  Yleisimmät vastuuvahingot ovat:  vuosina on korvattu keskimäärin 99 vahinkoa per vuosi  keskivahinko on noin 800 euroa  suurin yksittäinen vahinko tältä ajalta on euroa (henkilövahinko)  yli 90 % vahingoista on sellaisia, jossa golfpallo on vahingoittanut joko pysäköityä tai ohiajavaa autoa 6

© OP Golf vahinkoja  golfpallo on vahinkoilmoitusten perusteella osunut myös taloon, kellariin, asuntovaunuun, bägiin, silmälaseihin, kännykkään, toisen pelaajan käteen, olkapäähän, päähän ja kasvoihin  vastuuvakuutuksessa ei vaadita tuottamusta ja myös hieman epäselviltä vaikuttavia vahinkoja on korvattu: "Tuulilasiin ilmestynyt jälki mahdollisesti golfpallosta" ja "Silmälasit tippuneet, löydetty rikkinäisinä”  vahinkosuhde vuosina on noin 82 % 7

© OP Omasairaalassa pääsee hoitoon jonottamatta  ­Omasairaala tarjoaa joustavan tavan hoidattaa ­tapaturmavammat ja muut vaivat nopeasti kuntoon.  Pohjola Vakuutuksen omistama Omasairaala on lyhentänyt ortopedisten tapaturmavammojen hoitoketjun noin puoleen aikaisemmasta  Heti ensimmäisellä käynnillä asiakkaan vamma tutkitaan, diagnosoidaan ja tehdään päätös jatkohoidosta  Ammattitaitoinen henkilöstö ja huippuluokan kuvantamislaitteet varmistavat oikeat hoitopäätökset.  Vahinkojen korvauskäsittely tapahtuu sairaalassa, joten päätökset ja maksusitoumukset saa saman tien.  Omasairaala palvelee Helsingissä. Toinen Pohjolan sairaala avataan ensi vuonna Tampereelle. 8

© OP Toimitusjohtajan ja hallituksen vastuuvakuutus  Tehdään yhtiölle tai yhdistykselle  Vakuutettuina  toimitusjohtaja ja varatoimitusjohtaja  hallintoneuvoston ja hallituksen jäsenet ja varajäsenet  Kattaa johdon jäsenen henkilökohtaista korvausvastuuta  yhtiölle  osakkeenomistajalle  velkojalle  muulle ulkopuoliselle aiheutetusta vahingosta 9

© OP Toimitusjohtajan ja hallituksen vastuuvakuutus  Vakuutuksesta korvataan taloudellinen vahinko, jonka vakuutettu on aiheuttanut toimiessaan vakuutuksenottajan hallintoelimen jäsenenä ja josta vakuutettu on osakeyhtiölain tai muun yrityksen hallintoelinten vastuuta koskevan erityislain mukaan korvausvastuussa.  Korvataan esimerkiksi taloudellisia vahinkoja, joista on tehty kirjallinen korvausvaatimus vakuutuksen voimassaoloaikana.  Pohjola huolehtii vahingonkorvauksen perusteiden ja määrän selvitykset.  Pohjola hoitaa tai korvaa oikeudenkäynnin, jos korvauskysymys joutuu oikeuskäsittelyyn. 10

© OP 11 [Alatunniste]

© OP Golfautojen vakuutukset  Golf-autolla on oltava liikennevakuutus, kun sitä käytetään liikenteeseen. Ajoneuvo on liikennevakuutuslain mukaisesti liikenteessä kun sitä käytetään tiellä tai sen ulkopuolella henkilön tai tavaran kuljetukseen. Golf- autolla ajaminen kenttäalueilla on tämän mukaan liikenteeseen käyttämistä.  Kentänhoitokoneiden osalta asia ei ole täysin yksiselitteinen, koska koneita on hyvin erilaisia. Lähtökohtaisesti kyse on siitä, onko laite moottorityökone, jonka nopeus on enintään tai yli 15 km/h. Jos tällaisen koneen, jota ei ole rekisteröitävä, rakenteellinen nopeus on yli 15 km/h, on se liikennevakuutettava. 12

© OP Golfautojen vakuutukset  Usein rakenteellista nopeutta ei voida luotettavasti selvittää, joten yleisesti olemme vahvasti suositelleet kattavaa hoitokoneiden liikennevakuuttamista. Yrityksen vastuuvakuutus voi korvata vahingon, jos sitä ei yksiselitteisesti koneen ominaisuuksista johtuen katsota liikennevahingoksi. Rajanveto on kuitenkin monesti vaikeaa ja kone on syytä liikennevakuuttaa, jos asiassa on vähänkään epäselvää. 13

© OP Kiitos!