Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

https://fi.wikipedia.org/wiki/Tietoturva

Samankaltaiset esitykset


Esitys aiheesta: "https://fi.wikipedia.org/wiki/Tietoturva"— Esityksen transkriptio:

1 https://fi.wikipedia.org/wiki/Tietoturva
Lähteet:

2 Mikä on tietoturva? Tietoturvalla voidaan tarkoittaa monia asioita kuten tietojen, palvelujen, järjestelmien ja tietoliikenteen suojaamista, mutta sillä pyritää suojaamaan tärkeät tiedot ja tiedostot ulkopuolisilta. Tietoturvallisuuteen liittyy kolme tärkeää käsitettä jotka ovat: Saatavuus tai käytettävyys: tieto on saatavilla kun sitä tarvitaan Luottamuksellisuus: tietoa voivat käsitellä vain sellaiset henkilöt joilla on käsittelyyn oikeus Eheys: tieto ei saa muuttua tai muutos pitää olla havaittavissa

3 Turva menetelmät Tekninen tietoturva tarkoittaa sitä että laitteissa ei ole tietoturva puutteita ja niiden laitteiden turvallisuutta on mietitty jo valmistusvaiheessa. Järjestelmiin pääsyä vahditaan salasanoilla ja käyttäjätunnuksilla, niillä valvotaan sitä että mihin tietoihin kullakin on oikeus päästä tunnuksillaan. Fyysinen tietoturva tarkoittaa esim. suljetussa tilassa olevaa tietokonetta. Suljetulla tilalla pyritään varmistamaan että kukaan ulkopuolinen henkilö ei pääse käsiksi koneeseen eikä koneella oleviin tiedostoihin. Hallinnollinen tietoturva tarkoittaa työntekijöiden ja organisaatioiden tietoturva osaamista. Jäsenten täytyy että salasanat ovat erittäin tärkeitä eikä niitä saa kirjoittaa lapulle eikä säilyttää ulkopuolisten henkilöiden ulottuvissa.

4 Mitä on tekninen suojaus?
Teknisiä suojaustapoja on esim. palomuurin hommaaminen jolla pyritään virusten estäminen ja asiattoman liikenteen pääsy julkisesta verkosta yksityiseen verkkoon ja päinvastoin. Tavallisesti se sisältää liikennettä valvovan reitittimen jonka avulla tarkistetaan jokainen palomuurin läpi tuleva IP- paketti ja päätetään saako se jatkaa matkaansa. Esimerkiksi: VPN: Tekniikka jonka avulla luodaan luotettava salainen yhteys kahden verkon välille tai asiakasverkon ja koneen välille. Sen käyttäjän ei tarvitse huolehtia salauksesta koska ohjelmisto tekee sen huomaamatta. SSL: Salaus protokolla jonka avulla suojataan tunnistus käyttäjän ja palvelimen välillä.

5 Tietoturva internetissä
Tietoturva internetissä on hyvin kyseenalaista koska nykyään voi netissä mm. muunnella sivustojen tekstejä luvatta, lähettää sähköpostia tekaistuilla tunnuksilla ja selvittämään muiden käyttäjien käyttäjätunnuksia ja salasanoja.

6 Salaus avaimet Avain salaus menetelmällä tarkoitetaan sitä että salaukseen käytetään tiettyä koodia, jolloin sanoma muutetaan muotoon jota ulkopuolisen on mahdotonta selvittää. Salaisella avaimella tarkoitetaan sitä kun salattava tiedosto salataan ja avataan samalla avaimella. Julkisella avaimella tarkoitetaan sitä kun molemmilla osapuolilla on kaksi avainta (salainen ja julkinen). Sitä voi jakaa kaikille joiden kanssa on tarpeellista jakaa tietoa.

7 Vahva salaus Vahvalla salauksella tarkoitetaan menetelmää jossa ulkopuolisen henkilön on mahdoton purkaa tiedoston salaus. Salakirjoituksen vahuuteen vaikuttaa salaus avaimen pituus, joka on vähintään 128 bittiä. Julkisessa avaimessa sen pituus on 1024 bittiä.

8 Kiitos.


Lataa ppt "https://fi.wikipedia.org/wiki/Tietoturva"

Samankaltaiset esitykset


Iklan oleh Google