Arviointi ja monipuoliset oppimismenetelmät. Peruskoulu  Perusopetuslain mukaan oppilaan arvioinnin tehtävänä on ohjata ja kannustaa opiskelua sekä.

Slides:



Advertisements
Samankaltaiset esitykset
S2-tiimin muistiinpanot
Advertisements

4. Opiskelijan oppimisen arviointi työpaikoilla
SUULLINEN HARJOITTELU
Opiskelija oppimisen arvioinnissa Ryhmäkeskustelujen tuotokset Peda-forum päivät Helsingissä Työpaja 17.
Kielisalkku verkossa Tuija Dalmo, Eeva Regan Anne-Marie Grahn-Saarinen.
Perusopetuksen jälkeinen lisäopetus
Anna-Kaisa Mustaparta Opetusneuvos Opetushallitus
ARVIOINTI Vanhempainilta
Perusharjoittelu 2012 Matematiikka pääaineena - teemaseminaari
9.Lk Biologian laborointikurssi
Katajanokka oppimisympäristönä Osallistavaa ja monipuolista opetusta omassa kaupunginosassa Tavoitteena on hyödyntää Katajanokkaa oppimisympäristönä monipuolisesti.
YHTEISTOIMINNALLINEN & YHTEISÖLLINEN OPPIMINEN
OPISKELIJAN ITSEARVIOINNIN OHJAUS. ITSEARVIOINTI PERUSTUU SÄÄDÖKSIIN  opiskelijan itsearviointia säätelee laki ammatillisesta koulutuksesta (2005) 
Käsityön oppimateriaali ©Riitta Huovila Oppimateriaali auttaa ymmärtämään  pelkät sanat eivät riitä – havaintomateriaali välittää tietoa usean.
Oppilaan päättöarviointi perusopetuksessa. 2 Nykyiset linjaukset…  Oppilaan oikeusturvan kannalta on tärkeää, että päättöarvosanat on annettu samoin.
Lotilan koulutiellä –itsearviointipassi luokille
”Arviointi on kuin kamera, jolla voi ottaa kuvia osaamisen tasosta, oppimisprosessista tai opetuksen laadusta. Kuvat ovat usein luonteeltaan staattisia.
Harjun koulun OPS-ajatuksia, kevät 2014
Ops 2016 ja arviointi.
OPPI SYNTYY YHDESSÄ TEKEMÄLLÄ - EI MONISTAMALLA
Ops seminaari Askola.
Yhteisöllisen oppimisprosessin perusteet Seija Jeskanen
ARVIOINTI ON ARVON ANTAMISTA
Lukion uudet työtavat – kohti kokonaisvaltaista arviointikulttuuria
Ulla Lappalainen1 Suomi toisena kielenä -opetuksesta Mistä kielitaito koostuu? Mitä suomi toisena kielenä -opetus tarkoittaa? Suomi äidinkielenä.
Arviointi ja OPS2016 Paula Vorne Jämsä Kuka minä olen?  Kahden kouluikäisen äiti  Omaan työhönsä tutkivasti suhtautuva luokanopettaja, joka.
Opetussuunnitelma uudistuu Syksy 2016 Perusopetuksen opetussuunnitelma (ops) uudistetaan noin 10 vuoden välein. Taustalla valtioneuvoston asetus, jossa.
Tiedonhaku Käänteinen Inkvisitio 11. (toiminta) 11 ● Itsearviointi ● Opiskelija pohtii mitä uusia asioita on oppinut kurssin aikana? ● Opiskelija pohtii.
Seppo Mentula ops-koordinaattori Tuusula 2016 Opetussuunnitelma uudistuu.
OPS 2016 Pedagoginen kahvila Porin kaupungin perusopetuksen tuntijako Sivistyslautakunta
PEDAGOGINEN ILTAPÄIVÄ
Arviointi osana oppimisprosessia
Ops-iltapäivä
Uuden opetussuunnitelman mukainen arviointi Mukkulan koulussa
Tampereen kaupunkiseudun TVT-suunnitelma, Treduka
Näin oppiminen muuttuu Helsingissä
Katrina Vartiainen, Turun normaalikoulu
MIKÄ ON OPETUSSUUNNITELMA?
Opetussuunnitelma uudistui- mikä muuttuu?
Ainetyöryhmien työn aloitus
Kokemuksia inkluusio- opetuksesta Laajasalon peruskoulussa
Opettajaopinnot kahdessa aineessa
MIKÄ OPETUSSUUNNITELMA ON ?
Opetussuunnitelmassa 2016
KURAATTORI elokuu Tehtävä Yhteystiedot Asiakkaat Konsultaatiot
Miten oppilaiden vertaisarviointitaitoja tullaan kehittämään Mäntsälässä luokilla 1-9?
HISTORIAN KURSSIEN TAVOITTEET, SUORITTAMINEN JA ARVIOINTI
Opetussuunnitelma uudistui – mikä muuttuu?
7lk:n arviointi.
Arviointi.
Maahanmuuttajaoppilaiden arviointi
Opettajaopinnot kahdessa aineessa
Mitkä määräykset ja ohjeet ohjaavat ammatillisen koulutuksen/korkeakoulutuksen opiskelija-arvioinnin toteutusta? Anna, Marko, Sonja, Suvi
Uusi opetussuunnitelma 2016
Uuden opetussuunnitelman ajankohtaiset teemat
Kielivalinnat 2. ja 3. luokalla
Uudet opetussuunnitelmat – oppiminen muutoksessa?
Oman äidinkielen opetus Porvoossa
Tampereen kaupunkiseudun TVT-suunnitelma, Treduka
Oppilaan päättöarviointi perusopetuksessa
Laaja-alainen arviointi
Uuden opetussuunnitelman ajankohtaiset teemat
3. luokka Mervi Pietilä Perusopetuksen lehtori
Syksyn 2016 vanhempainiltoihin
Mahdollisuus monipuoliseen kielitaitoon
ALAJÄRVEN LUKIO ENSIMMÄINEN VUOSIKURSSI
Arvioinnin linjaukset perusopetuksessa
Kielivalinnat 2. ja 3. luokalla
KAUHAJOEN YHTEISKOULU 7.lk - VALINNAISAINEILTA
Uuden opetussuunnitelman ajankohtaiset teemat
Esityksen transkriptio:

Arviointi ja monipuoliset oppimismenetelmät

Peruskoulu  Perusopetuslain mukaan oppilaan arvioinnin tehtävänä on ohjata ja kannustaa opiskelua sekä kehittää oppilaan edellytyksiä itsearviointiin. Oppilaan oppimista, työskentelyä ja käyttäytymistä tulee arvioida monipuolisesti. Nämä tehtävät ovat perusopetuksen arviointikulttuurin kehittämisen lähtökohta. Painopiste on oppimista edistävässä arvioinnissa. (POPS2014)  Arviointi on myös opettajien itsearvioinnin ja oman työn reflektoinnin väline. Arvioinnilla saatu tieto auttaa opettajia suuntaamaan opetustaan oppilaiden tarpeiden mukaisesti. Se luo perustaa opetuksen eriyttämiselle ja auttaa oppilaiden mahdollisten tuen tarpeiden tunnistamisessa. (POPS2014)  Arviointi ja palaute on luonteeltaan oppimista ohjaavaa ja kannustavaa. Se antaa oppilaille mahdollisuuden tulla tietoisiksi omista taidoistaan, kehittää niitä ja painottaa itselleen luontevia ilmaisumuotoja. Monipuolinen arviointi tarjoaa mahdollisuuksia osoittaa osaamistaan myös oppilaille, joilla on kieleen liittyviä oppimisvaikeuksia tai joilla on muulla tavoin kielellisesti erilaiset lähtökohdat. Arvioinnissa välineenä voidaan käyttää esimerkiksi Eurooppalaista kielisalkkua. (POPS2014)

Lukio  Ruotsin kielessä arviointi perustuu ruotsin kielen yhteisten tavoitteiden sekä oppimääräkohtaisten erityisten tavoitteiden saavuttamiseen. Kullakin kurssilla otetaan huomioon kurssikohtaiset painotukset sekä niihin läheisesti nivoutuvat ruotsin kielen yhteiset ja oppimääräkohtaiset tavoitteet. Kaikilla kursseilla annetaan monipuolisesti palautetta opiskelijan edistymisestä oppimisprosessin eri vaiheissa. Palautetta annetaan opiskelijan edistymisestä kielitaidon eri osa-alueilla sekä muissa tavoitteissa, kuten kielenopiskelutaidoissa ja valmiuksissa toimia kohdekielisissä ympäristöissä. Opiskelijoita ohjataan hyödyntämään itse- ja vertaisarviointia. Kaikilla kursseilla voidaan hyödyntää salkkutyöskentelyä, myös oppiainerajat ylittäen.

 Iso koe vs pienempi koe  Suulliset kokeet  Eurooppalainen kielisalkku  Oppilaiden itsenäiset tuotokset  Ainekirjoitukset apuvälineiden kanssa  Erilliset kielioppikokeet

 Läksypassi: Kurssin aikana tarkistetaan läksyt kuusi kertaa satunnaisesti. Jos kuudesta kerrasta sinulla on läksyt tehtynä 1-2 kertaa, se laskee arvosanaa. 3-4 kertaa pitää arvosanan samana. 5-6 kertaa läksyt tehtynä nostaa arvosanaa. Se kuinka paljon, on tietysti kaikkien itse päätettävissä.  Koe oppikirjan kanssa/lunttilappukoe

Sanaston harjoitteluun  Vaatesanaston harjoittelua. Kaksi oppilasta, joilla molemmilla on 1-2 pukijaa. Opettaja/ oppilas luettelee vaatteita ja pukijat pukevat ne "mallin" päälle. Muilla on aina hauskaa.  Värikortit. Jokaisella oppilaalla on oma nippunsa. Aluksi harjoitellaan siten, että opettaja sanoo värejä ja samalla nostaa omasta nipustaan värin esiin. Taitojen karttuessa kisaillaan, kuka pöytäryhmässä on nopein. Parit voivat kysellä myös toisiltaan. Seinillä olevien värilappujen avulla voidaan kääntyillä ja harrastaa luokassa taukoliikuntaa.  Erilaiset toiminnalliset pelit. Tässä "lyödään vetoa", pystyykö joku seisomaan yhdellä jalalla 30 sekuntia silmät kiinni jne.  Vanhat perhekuvat toimivat hienosti perheenjäsen-sanaston harjoittelussa.

Mobiilin mahdollisuudet  QR-koodiradat -Skannaa seiniin kiinnitetyt koodit puhelimella -Tuotoksen äänitys  Osallistavat sovellukset -Kahoot, Socrative -Kaikkien ääni kuuluviin, pelillisyys  Sanaston harjoittelu -Flashcards: Quizlet -Käsitekartat: Popplet