OSKO –projekti Keski-Suomen työpajojen verkostoitumishanke 2009-2011 itsearvioinnin näkökulmasta.

Slides:



Advertisements
Samankaltaiset esitykset
Näkökulmia järjestövetoisten kehittämishankkeiden ja kuntien yhteistyölle - Miten saada kehittämistyön tulokset pysyviksi toimintatavoiksi Antti Pelto-Huikko.
Advertisements

Osaamisen ja sivistyksen parhaaksi Ammatillisen peruskoulutuksen valtionavustushankkeet Tuija Laukkanen
KEHITTÄMISHANKKEIDEN OHJAUSMALLI
Tämä on SUUNTA-työkalun käyttöön opastava diaesitys
PRIIMA -kehittämispäivä
Valtavirtaistaminen käytäntöön (2010 – 2012) -hanke
Prosessiosaaminen - prosessiosaajaksi
Markus Söderlund Kanuuna-seminaari, Tampere Miksi ja miten nuorisojärjestöjen työtä kannattaa arvioida? #nuorisojärjestöt #laatu #arviointi #palaute.
Laatu LAATU EI TARKOITA SITÄ, ETTÄ TUOTE TAI PALVELU ON ABSOLUUTTISESTI HYVÄ VAAN SITÄ ETTÄ SEN TEKEMISEEN KÄYTETTÄVÄT MENETELMÄT JA TOIMINNOT ON DOKUMENTOITU.
Valmis-hanke – Ammatillisen koulutuksen läpäisyn tehostaminen Varsinais-Suomessa
Uusia avauksia ja jatkotyöskentelyn tarvetta Pohjanmaan välityömarkkinoilla TRAPPAN - portaittain töihin välityömarkkinoiden kautta -hankkeen ulkoinen.
Tuetusta itsearvioinnista Paletti-hanke
Yhteiset kompetenssit Muokataan… ja täsmennetään.
Mikä on arvioinnin rooli ohjelmatyössä Arviointiseminaari - eväitä uudelle ohjelmakaudelle Eero Pehkonen.
Verkko-opetuksen laadun tekijät – Kansallisen VOPLA-laatuverkosto- ja –palveluhankkeen esiselvityksen tuloksia Kristiina Karjalainen Annikka Nurkka Virtuaaliyliopistohanke.
− työkalu toiminnan suunnittelun ja suunnitelman arvioinnin tueksi
Tiptop-palvelut opiskelun ja ohjauksen tukena ”Gallery Walk” TIPTOP-korkeakoulukierros Lauri Stigell, CSC Päivitetty
Projekti käsitteenä Projekti on selkeästi asetettuihin tavoitteisiin pyrkivä ja ajallisesti rajattu kertaluonteinen tehtäväkokonaisuus, jonka toteuttamisesta.
Vaasan yliopisto Erikoistumisopintojen kehittämispäivä Ilkka Virtanen Miksi erikoistumisopintoja akkreditoidaan? Erikoistumisopintolautakunnan.
Kaikkien aikojen Porvoo Alla tiders Borgå Miten nuorisopalvelut selviää palikkaleikkien myllerryksessä?
Terveysvaikutusarviointi kaikessa päätöksenteossa Jouni Tuomisto, Mikko Pohjola YMAL.
Apurahapäätösten vertailuperusteet
Opit Ops-prosessissa Mikä ja miksi ?. Mikä on Opit? Opit on Wsoy:n tekemä Internetissä toimiva avoin oppimisympäristö, joka sisältää Wsoy:n tuottamaa.
Viestintäsuunnitelma
Leena Björkqvist TeiniMinno –esiselvityshanke 2014 Arviointisuunnitelma Leena Björkqvist, Metropolia AMK TeiniMinno –esiselvitys arvoidaan suhteessa.
OPETUSSUUNNITELMATYÖ POHJOIS-KARJALAN AMMATTIKORKEAKOULUSSA
Ympäristöministeriö ja Suomen Kuntaliitto Seudun kuntien yhteinen maapolitiikka - Kuntien maapolitiikan yhteistyön mahdollisuudet ja haasteet.
Kulttuurin ja luovan alan T&K-projektien sisäisen arvioinnin kehittäminen Metropolia Ammattikorkeakoulussa Robert Arpo
Verkko-opetuksen laatukäsikirja ja verkostotoiminnan laatu Annika Evälä, Kristiina Karjalainen SVY-yhdyshenkilöpäivä
EKOPAJA Consulting Esite palveluista EKOPAJA Consulting EKOPAJA Consulting on perustettu ideoimaan uusia tehokkaita ja ympäristöystävällisiä.
Tutkimusprojektin hallinta Miten projektia johdetaan? Tutkimus- ja innovaatiopalvelut/Kirsi Murtosaari.
Organisaatioiden muutosvalmius nopeasti muuttuvassa toimintaympäristössä Organisaatioiden muutosvalmius nopeasti muuttuvassa toimintaympäristössä Arna.
GISBLOOM hanke. Missä olemme Tavoitteet: asiakkaiden - vesienhoidon sidosryhmien/paikallistason/toteuttajien tietotarpeiden tyydyttäminen – valmiuksien.
Projektityöskentely Projekti käsitteenä Projektin vaiheet Projektin asettaminen Projektin suunnittelu Projektin käynnistäminen ja toteuttaminen Projektin.
Dokumentointi kyse on asioiden ”paperille panemisesta” toimintoja on helpompi arvioida, muuttaa ja parantaa työntekijöiden tehtävät ja vastuut tulevat.
TURKU SCHOOL OF ECONOMICS Institute for Competition Policy Studies Muutostrendit ja palvelujen tuottamisen mallit Aki Koponen Johtaja Muutosta johtamassa.
Sosiaalinen markkinointi Monikulttuurinen ehkäisevä päihdekasvatus Ohjausryhmän suunnittelupäivä
MIKÄ ON PROJEKTI / HANKE?. Projekti  …. On joukko ihmisiä ja muita resursseja, jotka on tilapäisesti koottu yhteen suorittamaan tiettyä tehtävää,
Sarana - Työelämän moniammatillinen oppimis- ja kehittämisareena - sosiaalialan pilotoinnista visioita hyvinvointialalle 4/2010-3/ Helsinki.
Turvallisuusviestinnän resurssit ja raportointi Teija Mankkinen Turvallisuusviestinnän yhteistyöfoorumi
Dokumentointipohjat 1-5 milj. € hankkeiden hankearviointiin (kevennetty vaihtoehto word-arviointikehikolle) JulkICT 10/2016.
Vaikuttavuuden arviointi
ABC – Askeleet nuorten tieto- ja neuvontapalvelun
Koulutuksen järjestämisen ja opintojen järjestämisen prosessit
Lomake.fin kehittäminen Projektin 293 loppuraportti
Sosiaali- ja terveydenhuollon organisaatio- ja palvelutiedon hallinta
Arviointi.
Sisäisten auditoijien koulutustapaaminen
Hankinnoilla työllistämisen malli
Minno meets Innokylä - törmäyskohtia
Lean Canvas palveluiden suunnittelun ja kehittämisen apuvälineenä
Ammatillisen koulutuksen hyvinvointipäivät
Kuntoutuksen Living Lab suomalaisen yhteiskunnan vahvistajana
Itsearviointi Sari Rannanpää Oulu.
Projektinhallinta ja opiskelu
Mittaamisen punainen lanka - tukimateriaali turvallisuusindikaattorien kehitykseen ja hyötykäyttöön Arviointipalvelut / Jukka Hovi.
− työkalu toiminnan suunnittelun ja suunnitelman arvioinnin tueksi
Arvioinnista arkipäivää
Jokainen ryhmän jäsen vastaa kyselyyn
Evästystä paikalliseen ops-työhön
Verkkoprojektit Hankeryhmä toimii verkkopalveluprojektien ohjausryhmänä. Projekteille on nimetty projektiryhmät. Verkkoprojektit toteutetaan viestinnän.
YHDESSÄ HYVÄ OTE Etelä-Karjala ja Kymenlaakso
Taloudellisesta arvioinnista
Kahdeksan edellytystä sujuvaan opinnollistamiseen
− työkalu toiminnan suunnittelun ja suunnitelman arvioinnin tueksi
Yhteiset palautekäytännöt laadun arvioinnissa
Yhteinen keittiö -hanke
Toiminnallinen ohjaus
Digitiekartta ja Luova- laboratorio
Avoimen nuorisotyön arviointiväline: käyttöönotto Lounais-Suomessa (I aalto) Anu Gretschel, Erikoistutkija, FT, Nuorisotutkimusverkosto Pori,
Esityksen transkriptio:

OSKO –projekti Keski-Suomen työpajojen verkostoitumishanke itsearvioinnin näkökulmasta

OSKO:n tavoitteena on 1.koordinoida pajaohjaajien osaamista 2.tiivistää pajojen välistä yhteistyötä 3.lisätä pajojen merkitystä oppimisympäristöinä 4.rakentaa eri organisaatioiden välistä yhteistyöverkostoa 5.arvioida ja kehittää pajatoiminnan laatua Toiminta-ajatus: OSKO hyödyntää aiemmin toteutettujen projektien tuloksia ja tekee aktiivista yhteistyötä eri toimijoiden kanssa VERKOSTOITUMINEN

Osko -projektin itsearviointiprosessi Tavoitteen asettaminen: konkretisointi Määritellään tulos, joka halutaan saavuttaa Toimintatapojen suunnittelu Päätetään, mikä toimenpide ja toimintamalli on oikea tavoitteen saavuttamiseksi Käytännön toiminta Tilannetekijät voivat muuttaa projektin toteutustapaa prosessin aikana Toimintatapojen arviointi Toimintatapaa arvioidaan ja muutetaan prosessin aikana, jotta asetetut tavoitteet saavutetaan tehokkaammin Projektin prosessia arvioidaan jatkuvasti toteutuksen aikana tulosten varmistamiseksi  ITSEARVIOINTI

Projektisuunnitelman arviointi - osa toimintaprosessia Ovatko hankkeen tavoitteet realistisia ja oikeita? Ovatko tavoitteet linjassa yleisten/alueellisten kehittämistavoitteiden kanssa? Onko projekti linjassa toimialansa yleisten kehittämistavoitteiden kanssa? Onko kohderyhmä ”oikeasti” olemassa? Onko hankesuunnittelussa kuultu kohderyhmää/sidosryhmää? Ovatko yhteistyökumppanit sitoutuneet hankkeeseen? Kuinka tiedotus on suunniteltu, miten kohderyhmä tavoitetaan? Mitkä ovat hankkeen horisontaaliset vaikutukset? Mitkä ovat hankkeen ulkoiset ja sisäiset riskit?

Projektin arviointiperusteita 1)Tarkoituksenmukaisuus: Ovatko projektissa toteutetut toimenpiteet tarkoituksenmukaisia, saavutetaanko niillä haluttuja tavoitteita? Onko projektilla vaikutusta kohderyhmiin suhteessa näiden tarpeisiin? 2) Tuottavuus (tehokkuus): Miten taloudellisesti käytössä olevat resurssit kyetään muuttamaan tuotoksiksi ja tuloksiksi? 3) Pysyvyys ja hyöty: Missä määrin muutosten voidaan odottaa kestävän projektirahoituksen jälkeen? 4) Vaikuttavuus: Missä määrin projekti edistää ohjelmalle ja projektille asetettuja tavoitteita?

IKKU -vaikuttavuusmalli Instrumentaalinen projektin tuloksia käytetään päätöksenteon toistettavana välineenä Konsultatiivinen muutoksen konsultatiivinen ohjaaminen esim. pysyvän toimintaverkoston avulla Käsitteellinen Uudet käsitteelliset tulkinnat Uskoa luova Käytännön toimijoiden uskon luominen ja vahvistaminen

Itsearvioinnin toteuttamisesta OSKO:ssa Itsearviointia toteutetaan koko projektin ajan Projektin alkuvaiheessa työsuunnitelma ja kohderyhmän odotusten ja lähtötason kartoitus – PAJAKIERROS Yksinkertaiset, projektin näköiset arviointimenetelmät projektin toteuttamisvaiheessa Toimenpidelistaukset, tapaamisten dokumentointi, tapahtumakalenteri Järjestelmällinen palautteen kerääminen tilaisuuksiin osallistuneilta Sanallinen arviointi Ohjausryhmä Vertaisarviointi tärkeä osa projektin toteuttamista Saman hallinnoijan hankkeiden yhteistyö Opinto- ja tutustumiskäynnit Projektin päätösvaiheessa kaiken kertyneen materiaalin ja tulosten arviointi Arviointiprosessin arviointi