Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

Lomake.fin kehittäminen Projektin 293 loppuraportti

Samankaltaiset esitykset


Esitys aiheesta: "Lomake.fin kehittäminen Projektin 293 loppuraportti"— Esityksen transkriptio:

1 Lomake.fin kehittäminen Projektin 293 loppuraportti
Mika Tukiainen

2 Projektin loppuraportti: Projektin organisointi
Projektin omistaja Valtiovarainministeriö/VNTHY/Suomifi-toimitus/Mika Tukiainen Projektin ohjausryhmä Seppo Kurkinen, Tapani Puisto, Pirkko Romakkaniemi, Mika Tukiainen (Mari Kervinen), Kari Kekki Projektipäällikkö Mika Tukiainen (Mari Kervinen saakka) Projektiryhmä Ei projektiryhmää Aloitustilaisuus Helmikuu 2008 Ohjausryhmän kokoukset Projektiryhmän kokoukset - Päättäminen Lisätietoja Projektin loppuunsaattamista viivästytti KATSO-organisaatiotunnistautumisen lisenssi- ja tekniset ongelmat. KATSO-tunnistautumista ei toistaiseksi toteuteta Lomake.fi-alustalle. Projekti toteutettu Itellan, VNTHY:n ja ValtIT:n välillä. Tarvittavat käyttöliittymät on toteuttanut Uoma. Projektia ei asetettu mutta viety hankkeena Hareen.

3 Projektin loppuraportti: Tuotokset ja tulokset
Lomake.fi-alustalla käytössä VETUMA, ulkomaalaisten tilinumerojen tarkistukset ja PDF-muodostus saapuneista verkkolomakkeista, VETUMAssa tarvittavat käyttöliittymät Tulokset Projektissa saavutettiin sille annetut tavoitteet KATSOa lukuunottamatta. Lomake.fi-alustalla käytössä VETUMA-palvelu. Lisätietoja Lomake.fi-alustan organisaatioista osa on siirtynyt tunnistautumismenetelmässä käyttämään VETUMAa. Kaikki Lomake.fi-alustan organisaatiot ovat tehneet VETUMA-sopimukset mutta osalla organisaatioista VETUMAn käyttöönotto on toteuttamatta pankkisopimusten puutteen vuoksi. KATSO-tunnistautumista ei tässä projektissa toteuteta.

4 Projektin loppuraportti: Arvio onnistumisesta 1
Projektisuunnitelma Toteutuminen Projektin tarkoitus / tehtävä Lomake.fi-alustalle toteutetaan asiointipalveluihin kuuluvia yleiskäyttöisiä toiminnallisuuksia, jotka on kaikkien Lomake.fi-alustalla mukana olevien organisaatioiden käytettävissä. Kustannuksissa säästetään, kun ei kehitetä Lomake.fi-alustan omia tunnistautumisratkaisuja. Saavutettiin. Projektin tulos Lomake.fi-alustalla käytössä uusia ominaisuuksia, jotka otettavissa kaikkien alustalla mukana olevien organisaatioiden käyttöön. VETUMAn käyttöönotto Lomake.fi-organisaatioilla kesken. Projektin tuotokset VETUMA ja siinä tarvittavat käyttöliittymät käytössä Ulkomaalaisten tilinumeroiden tarkastus (IBAN, SWIFT) PDF-muodostus saapuneista verkkolomakkeista KATSO-tunnistautumista lukuun ottamatta muut projektille asetetut tuotokset toteutuivat. Projektin rajaukset / riippuvuudet Ei ole Tulevaisuudessa KATSO-yritystunnistautumisen käyttöönotto sähköisissä asiointipalveluissa. Konkreettiset tavoitteet ja mittarit Tilinumerotarkistukset käyttöön 03/2007 Pdf-muodostus käyttöön 05/2007 VETUMA otettu käyttöön Lomake.fi-alustalla 09/2007 Tiedotustilaisuudet Lomake.fi-alustalla mukana oleville organisaatioille VETUMAsta 08/2007 Projektia aloitettaessa ei tiedetty KATSOn lisenssimaksuista tai teknisen toteutuksen ongelmista.

5 Projektin loppuraportti: Arvio onnistumisesta 2
Projektisuunnitelma Toteutuminen Aikataulu 03/2007 – 12/2007 03/2007 – 05/2008. Projektin aikataulu pysyi muiden kuin KATSOn osalta. KATSOsta selvitetty lisenssimaksuja ja teknisen toteutuksen mahddollisuuksia. Käytetyt resurssit Kustannukset toteutuksista e josta VNTHYn osuus e ja ValtItn e. Vuosittainen ylläpito tässä hankkeessa toteutettujen tulosten osalta e. VNTHY maksaa ylläpitoon liittyvät kustannukset Lisäksi käyttöliittymäsuunnittelu ja toteutus e. ValtIt maksanut organisaatioiden VETUMA-liittymismaksun vuonna 2007. Kustannukset toteutuivat budjetin mukaisesti. KATSOn integroimisesta Lomake.fi-alustalle maksettu Itellalle puolet. Suoritettusta maksuerästä hyvitetään tekemättömän työn osuus. Projektin suunnittelu Selvitys KATSOn integroimisen edellytyksistä Lomake.fi-alustan osaksi puutteellista. Olisi vaatinut aluksi tiiviimpää yhteistyötä VEROn sekä KATSOn teknisen toimittajan kanssa. Projektinhallinta Ohjausryhmän seurantapalavereihin touko-, kesä-, syys- ja joulukuussa 2007, Asiointi- ja lomakepalvelujen kehittämisryhmä Järjestelmätoimittajan kanssa kolme työpalaveria. Projektin edistymisestä tiedotettu jokaisessa asiointi- ja lomakepalvelujen kehittämisryhmän kokouksessa. Viestintä Tiedotus VETUMAn ja KATSOn käyttöönotoista Lomake.fi-alustalla mukana oleville organisaatioille. Tiedotustilaisuudet 08/2007, joissa mukana kaikki alustalla mukana olevat organisaatiot, -sivusto Viestintää Laatua verkkoon –sivustolla Riskien hallinta Riskianalyysi Riskianalyysissä KATSOn toteutuminen todettiin pieneksi riskiksi. Riski toteutui: lisenssimaksut, tekninen toteutus, KATSOn kilpailutus ja sen mukanaan tuomat ongelmat palvelun käyttöönotossa.

6 Projektin loppuraportti: Projektin tulosten varmistaminen
Jatkotoimenpiteet Kuka Mitä, miten Milloin ValtIt KATSO-tunnistautumisen osalta selvitettävä miten organisaatioiden tunnistautuminen voidaan hoitaa tulevaisuudessa. Sähköisissä asiointipalveluissa tärkeää tunnistaa yritys ja tämän edustaja. KATSOn käyttöönotolle on organisaatioilta puolelta painetta. 06/2008 -> Huom. jos projektilta on jäänyt jotain tekemättä, kirjaa se myös tähän, jotta voidaan ottaa kantaa, onko tarpeen tehdä myöhemmin

7 Projektin loppuraportti: Projektidokumentointi
Projektimateriaalia (linkit) Haresta VM037:00/2007 Z:\KANSALAISPALVELUT\Järjestelmien ylläpito ja kehitys\Lomake.fi-alusta\Kehittäminen_2007


Lataa ppt "Lomake.fin kehittäminen Projektin 293 loppuraportti"

Samankaltaiset esitykset


Iklan oleh Google