Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

Yhteinen keittiö -hanke

Samankaltaiset esitykset


Esitys aiheesta: "Yhteinen keittiö -hanke"— Esityksen transkriptio:

1 Yhteinen keittiö -hanke 2017-2018
toteuttaa osaltaan hallituksen kärkihankkeen tavoitteita Edistetään terveyttä ja hyvinvointia sekä vähennetään eriarvoisuutta Hyvät käytännöt pysyvään käyttöön Painopiste hyvien käytäntöjen levittämisessä ja juurruttamisessa Hyvien käytäntöjen kohdentaminen väestöryhmiin, joissa hyvinvointi ja/tai terveys ovat keskimääräistä huonompia Asiakasosallisuus ja palvelumuotoilu eriarvoisuuden kaventamiseksi

2 Tavoitteet Missä määrin hanke saavutti tavoitteensa?
Tavoitteena oli toteuttaa hankepaikkakunnilla yhteensä 10 yhteisövalmennusta ja 10 kansalaistoiminnan valmennusta Kokonaisuudessaan toteutettiin 12 Yhteisövalmennusta (a´4 lähipäivää ja 1 omaehtoinen työskentelypäivä / paikkakunta). Mitä haasteita tavoitteiden saavuttamisessa oli? Todettiin, että hankepaikkakunnilla ei tarvetta kansalaistoiminnan valmennuksille. Tästä syystä päätettiin järjestää ylimääräisiä Yhteisövalmennuksia 2 kpl. Mikä edisti tavoitteiden saavuttamista? Käytiin kaikkien järjestäjien kanssa etukäteen orjentoivat keskustelut, joiden pohjalta saatiin koottua monimuotoisia ryhmiä.

3 Keinot Miten käyttämänne keinot edistivät ja/tai heikensivät tavoitteiden saavuttamista? Kun sovittiin etukäteen yhteiset kriteerit ryhmän suhteen, niin ryhmistä tuli riittävän monimuotoisia ja päästiin toivottuihin tavoitteisiin. Jos paikkakunta ei sitoutunut etukäteen yhdessä sovittuihin rekrytoinnin toimenpiteisiin, ei ryhmä saavuttanut tuloksia (Jyväskylä). Mitä tekisitte nyt toisin? Ennen ryhmän aloittamista olisi joillakin paikkakunnilla ollut syytä vielä kirkastaa valmennuksen ja koko hankkeen tavoitteita.

4 Tuotokset ja tulokset Minkälaisia onnistumisia ja haasteita hyvän käytännön toteuttamiseen liittyy kunnissa ja/tai alueilla? Eri ihmisryhmien yhteinen tutustuminen, jakaminen, oppiminen ja toiminta. Paikallisesti tarvitaan ”innostajia”, jotka vievät tehtyjä suunnitelmia eteenpäin. Missä määrin hyvä käytäntö on tavoittanut hyvinvointi- ja terveyserojen kannalta olennaisia haavoittuvia ryhmiä? Valmennuksiin osallistui ammattilaisten lisäksi iso joukko vapaaehtois- ja vertaistoimijoita sekä työttömiä ja päihde- ja mielenterveys kuntoutujia.

5 Tuotokset ja tulokset Missä määrin hyvä käytäntö on tavoittanut hyvinvoinnin ja terveyden osalta keskimääräistä heikommassa asemassa olevia poikia ja miehiä? Ryhmissä ollut mukana miehiä, mutta ei alle 20-vuotiaita. Miten ammattihenkilöt ovat ottaneet hyvän käytännön vastaan? Pääsääntöisesti hyvin. Olleet valmennuksissa aktiiveja ja koordinoineet sekä jatkaneet suunniteltua toimintaa. Mitä tietoa on saatu hyvän käytännön vaikutuksista ihmisten hyvinvointiin ja terveyteen nykyisen hankkeen aikana? Varmistuttu siitä, että toimijuus, yhteinen toiminta ja ryhmään liittyminen vaikuttavat merkittävästi ihmisten hyvinvointiin ja terveyteen.

6 Onnistumisen kriteerit (mittarit)
Ovatko onnistumiselle asetetut kriteerit toimivia? Ovat. Toteutettiin kriteerien mukainen määrä valmennuksia, joista seurasi osallistujien voimaantumista, valtautumista ja yhteistä toimintaa. Mitä muita kriteerejä on mielekästä käyttää onnistumisen arvioinnissa? Ryhmien riittävän monimuotoisuuden varmistaminen. Ihmisten voimavaraistumisen arviointi.

7 Kiitos! #yhteinenkeittiö #hyte ja #hyvätervearki


Lataa ppt "Yhteinen keittiö -hanke"

Samankaltaiset esitykset


Iklan oleh Google