Kanit-ja jyrsijät opintojakso Sonja Kärkkäinen 13.5.2014.

Slides:



Advertisements
Samankaltaiset esitykset
Opiskelijan henkilökohtainen ohjaus
Advertisements

Suomen sairaanhoitajaliitto ry Tehy ry
KYSYMYKSIÄ ITSEARVIOINNIN AVUKSI
Laajennetun työssäoppimisen kokeilut auto ja logistiikka
Lähihoitajaksi kouluttautuminen
Työpaikkaohjaajakoulutus
4. Opiskelijan osaamisen arviointi työpaikoilla
Rastor Oy, Itä- ja Pohjois-Suomen yksikkö
Opiskelijan arviointi työpaikalla
HOTELLI JA RAVINTOLA-ALAN PERUSTUTKINTO NÄYTTÖ
HENKILÖKOHTAINEN NÄYTTÖSUUNNITELMA – HENSU Seija Pajukoski
TYÖPAIKKAOHJAAJIEN KOULUTUSOHJELMAN PERUSTEET 2 OV Aineisto koottu Heli Korkiakosken ( ) materiaalista.
Täydennyskoulutus Yhdessä tekemällä – hanke 2010
S13-12 PROSESSIAUTOMAATION TEHTÄVIÄ LUKIOLAISILLE AS AUTOMAATIO- JA SYSTEEMITEKNIIKAN PROJEKTITYÖT Hallikainen Uimonen Korhonen Pirttimäki.
LÄHIHOITAJAKOULUTUS tutkinnon laajuus 120 ov
Liikunnanopetuksen suunnittelu ja arviointi
Minä oppijana 1 ov..
OSAAMISEN KARTOITUS AMMATILLISISSA OPPILAITOKSISSA
Ammattiosaajan työkykypassi Esimerkki toteuttamisesta Kone- ja metalliala.
MIKÄ ON TOPKAUHA? TOPKAUHA. MIKÄ ON TOPKAUHA? TOPKAUHA on suomalaisten asiantuntijoiden kehittämä työssäoppimisjärjestelmä kaupan ja hallinnon alalle:
TavoiteToteutusesimerkkiMilloin suoritetaanSeuranta ja arviointi Tavoitteena on edistää liikunnan avulla terveellistä ja aktiivista elämäntapaa. Tavoitteena.
YHTEISTYÖ Yhteistyö lähti tarpeesta tavoittaa, ohjata ja neuvoa yhteisiä asiakkaita Haluttiin tarjota nuorille monipuolisia koulutuksia Vältettiin päällekkäistä.
Maaseutuopiston aikuiskoulutus Maaseutuopetuksen johtokunta
Stadia-Dehko. Taustaa Vuonna 2001 aloitettiin diabeetikoiden hoidonohjaukseen keskittyvä moniammatillinen valinnainen opintojakso Opintojakson tavoitteena.
TUTKE II toimeenpano OSAOssa
Tutkintosuoritusten arviointi
Mitä opetan peruskoulussa/ ammatillisessa? (tärkeimmät sisällöt) Marja Yli-Kerttula Äidinkielissä 4 opintoviikkoa, jotka sisältyvät ammattitaitoa täydentävään.
Case Omnia, LAHP10SEA : Atto-aineita osittain työssäoppien päiväkodissa, sosiaali ja terveysalan pt.
1 Invalidiliiton Järvenpään koulutuskeskus Työvalta / Kaarnakorpi, Laine, Muotka, Ovaska ”Tekemällä oppii!” - Liiketalouden perustutkinto.
 Tutkimuksemme kantavana ajatuksena on uskomus siitä, että yhdistämällä matematiikan opetus johonkin konkreettiseen asiaan saavutetaan syvällisempää.
KAMU-verkostoseminaari Mai Salmenkangas VAPAAEHTOISTOIMINNASTA OPPIMISEN MALLI METROPOLIASSA.
Yrittäjyys- opetus-menetelmä!
Laajennetun työssäoppimisen kokeilut sähkö ja elektroniikka, kone ja metalli, auto ja logistiikka Laajennetun työssäoppimisen kokeilut, Unto Tervo
LAAJENNETTU TYÖSSÄOPPIMINEN 2008 – 2011 Laajennettu työssäoppiminen –hankkeen tavoitteet osana valtakunnallista työssäoppimisen kehittämishanketta Vertaisarviointi.
Opetussuunnitelmaviestinnän kohderyhmät ja viestinnän kohdistaminen (ryhmätehtävä)
LAAJENNETTU TYÖSSÄOPPIMINEN toimintasuunnitelma Etelä-Savon ammattiopisto.
Mielenterveys kuntoutus
Viestinnän opiskelijat verkossa KM Auli Posti Helsingin yliopisto, Lahden tutkimus- ja koulutuskeskus MULTIMEDIAN MONET MUODOT 21.
2014 Outi Kokkonen ja Kirsi Urmson
Puhuu ne eläimetkin – TV-sarja Yliopistollisesta eläinsairaalasta Tiedottaja Anna Rinnemaa Luonnonvarat-tapaaminen
Ritva Kareketo kouluttaja
Ajatuksia AMK-opintoihin valmentavan koulutuksen sisällöistä Metropolia / Riitta Metsänen.
Teemana oppimisprosessin aktivointi – sulautuvan opetuksen mahdollisuudet Kati Vilonen Aalto-yliopiston Kemian tekniikan korkeakoulu.
Päättötyö 9.lk Mikä on päättötyö Tutkielman tyyppinen kirjallinen työ
Mitä arviointiin liittyvät muutokset tarkoittavat? Työpaikkakouluttajahanke Omniassa
Kani- ja jyrsijät- opintojakso Sonja Kärkkäinen
Välipalaute Moduuli 3 Mitä tästä voimme oppia? Mitä parantaa?
PALVELUTEHTÄVISSÄ TOIMIMINEN Mitä näytössä näytetään.
Orientaatio opintojaksoon Eläintenhoidon perusteet S15LELHOA JA S15LELHOB ANNIKA HEIMONEN.
Esityksen otsikko Arial 22pt Ala-otsikko Arial 14pt Tieto- ja tietoliikennetekniikan perustutkinto.
Turvallinen hoitotyö 1,5ov
AHOT Humakissa AHOT– aikaisemmin hankitun osaamisen tunnistaminen ja tunnustaminen 1 Syksy 2015 HUMANISTINEN AMMATTIKORKEAKOULU.
Kehittyvä kypsyysnäyte -seminaari Ryhmäkeskustelu Kypsyysnäytteen tekstilaji Puheenjohtaja: Toini Rahtu (HY) Sihteeri: Anne Mäntynen (HY)
Kehitä taitojasi sihteerinä ja hae sihteerin ammattitutkintoon valmistavaan koulutukseen! TALOUSHALLINNON AMMATTITUTKINTO kirjanpitäjä, palkanlaskija.
Arviointi Arviointiasteikko ja -merkinnät Tutkinnon osan arviointi
Kahden tutkinnon-info Tervetuloa!
TET =Työelämään tutustuminen
Opetussuunnitelmassa 2016
Joustavat oppimispolut
Tavoitteet ja arviointi
Kanit-ja jyrsijät opintojakso
Mitkä määräykset ja ohjeet ohjaavat ammatillisen koulutuksen/korkeakoulutuksen opiskelija-arvioinnin toteutusta? Anna, Marko, Sonja, Suvi
DEMO 5 Sonja Betancourt, FM
SISU-koulutus: tutkintorakenteen tekeminen
TET =Työelämään tutustuminen
Lajintuntemus Kurssin sisältö ja tavoiteet
AIKUISEN HOITOTYÖ O4007HO 4OP
Kahden tutkinnon polku
Liiketalouden perustutkinto, merkonomi
Ajankohtaista OSAOssa Koulutuspalvelupäällikkö Tiina Kuokka
Esityksen transkriptio:

Kanit-ja jyrsijät opintojakso Sonja Kärkkäinen

Eläintenhoitajan tutkinto Maatalousalan perustutkinto k oostuu: Perusosasta, jossa opiskellaan yleisaineita kuten äidinkieltä Maatalousalan osasta Erikoistumisosasta, jossa erikoistutaan eläintenhoitoon esimerkiksi Erikoistumisosassa on mahdollista valita erikoistumisosat kuten pieneläimet

Pieneläimiin erikoistuminen Opitaan tuntemaan ja hoitamaan pieniä lemmikkieläiminä pidettyjä eläimiä Kani käsitellään usein lemmikkieläimien puolella jyrsijöiden yhteydessä Kani muistuttaa niin elintoiminnoiltaan kuin elintavoiltaan hyvin paljon jyrsijöitä

Kanit-ja jyrsijät opintojakso Ohjeistusluento ja töiden tekemisen aloittaminen: 4 tuntia Tiedon etsintä: 9 tuntia Raportin tekeminen: 10 tuntia Internet-sivun tekeminen: 9 tuntia Toisten töiden tutustuminen yksin: 4 tuntia Toisten töiden tutustuminen yhdessä: 4 tuntia Yhteensä noin 40 tuntia

Tavoitteet 1/5 Opetusministeriön opetussuunnitelman (Maatalousalan perustutkinto 2014 Eläintenhoidon osaamisala, eläintenhoitaja) mukaan tulee eläintenhoitajan tutkinnon perusosassa oppia: hoitamaan ja ruokkimaan eläimiä tuotantoeläin- ja pieneläintiloissa käsitellä eläimiä tehdä viikoittaiset eläinten kirjanpitoon ja hoitoon liittyvät kirjaukset

Tavoitteet 2/5 Pieneläinopiskelijan tutkinnon perusosassa edellytetään, että opiskelija tai tutkinnon suorittaja osaa valmistuttuaan: tarkkailla, käsitellä, ruokkia ja hoitaa pieneläimiä edistää eläinten hyvinvointia huolehtia eläinten elinympäristön olosuhteista tunnistaa sairaan eläimen ja arvioi eläinlääkärin avun tarvetta sekä antaa ensiapua sekä puhdistaa pieneläinten hoitoon ja kasvattamiseen liittyviä työympäristöjä

Tavoitteet 3/5 Tavoite: Opiskelijan on osattava valmistuttuaan opetussuunnitelman mukaisesti hyödyntää: Tietotekniikkaa työssään ja käyttää sähköpostia ja internetiä tarkoituksenmukaisesti Käyttää omaan työhönsä liittyviä tietoteknisiä sovellusohjelmia asianmukaisesti Käyttää luontevasti ja tarkoituksenmukaisesti erilaisia viestintävälineitä ja –kanavia (Opetusministeriön opetussuunnitelman (Maatalousalan perustutkinto 2014 Eläintenhoidon osaamisala, eläintenhoitaja)

Tavoitteet 4/5 Opiskelijan tavoitteet (Opetusministeriön opetussuunnitelman (Maatalousalan perustutkinto 2014 Eläintenhoidon osaamisala, eläintenhoitaja) mukaan: Viestiä ja toimia erilaisissa vuorovaikutustilanteissa Ymmärtää omaan alaan liittyvien tärkeimpien tekstilajien käytänteet sekä olennaisen sisällön ja tarkoituksen Hakea tietoa eri tietolähteistä ja käyttää tietoa sekä noudattaa lähteiden käytön periaatteita Laatia alaan liittyviä kirjallisia töitä, hyödyntää äidinkielen oppimisen luku- ja opiskelustrategioita

Tavoitteet 5/5 Tavoite: Opetusministeriön opetussuunnitelman (Opetusministeriön opetussuunnitelman (Maatalousalan perustutkinto 2014 Eläintenhoidon osaamisala, eläintenhoitaja) mukaan tulee eläintenhoitajan osata: Palvella asiakkaita ja huomioida näiltä saamaansa palautetta toiminnassaan. Kehittää ammattitaitoaan suunnitelmallisesti saamansa palautteen ja itsearvioinnin perusteella. Arvioidessaan omaa ja muiden työtä opiskelija myös syventävät osaamistaan erilaisten jyrsijöiden osalta.

Tunneille tehtävät materiaalit 1/2 Ensimmäiselle luennolle tehdään dia- esitys opintojakson johdantoon ja ohjeistukseen Ohjeistus tiedon etsintään Oppilaalle jaettava paperillinen ohje (Lyhyt versio) Ohjeistus raporttiin Oppilaalle jaettava paperillinen ohje (lyhyt versio) Malli raporttiin

Tunneille tehtävät materiaalit 2/2 Ohjeistus Internet-sivustoon sekä HTML:n ja CSS:n käyttöön Oppilaalle jaettava paperillinen ohje (lyhyt versio) Oppilaalle jaettava paperillinen ohje (pitkä versio) Kanta ja esimerkki internet-sivustoon Ohjeistus oman työn ja muiden töiden arviointiin Oppilaalle jaettava paperillinen ohje (lyhyt versio) Pohja, johon arviointi tehdään

Raportti Arviointiasteikko on % sisältö (miten on huomioinnit käsiteltävän eläimen, jyrsijämäisyyden sekä eläimen erityisominaisuudet, erityishoidon sekä eläimen kohdalla huomioitavat asiat, lähteiden käyttö) 10 % ulkoasua (oikeinkirjoitus, rakenne, selkeys) 10 % oma ja muiden töiden arviointi (miten monipuolisesti on arvioinut itseään ja muita sekä huomioinut palautteessa käsiteltävät jyrsijät ja niiden hoidon ja erityispiirteet)

Internet-sivu Arviointiasteikko on % sisältö (miten on huomioinnit käsiteltävän eläimen, jyrsijämäisyyden sekä eläimen erityisominaisuudet, erityishoidon sekä eläimen kohdalla huomioitavat asiat, lähteiden käyttö) 10 % ulkoasua (oikeinkirjoitus, rakenne, selkeys, HTML-elementtien onnistunut käyttö, CSS:n onnistunut käyttö) 10 % (miten monipuolisesti on arvioinut itseään ja muita sekä huomioinut palautteessa käsiteltävät jyrsijät ja niiden hoidon ja erityispiirteet sekä HTML:n ja CSS:n käytön)

Ajatuksia opintojaksosta Työssäoppiminen ja eläinten hoitotyöt oppilaitoksessa syventävät osaamista Lisää opiskelijoiden monipuolista osaamista, jota tarvitaan työelämässä Erilainen toteutus voi tuoda haasteita toteutukseen Haasteena voi olla löytää opettajaa, joka hallitsee opintojakson kaikki osa-alueet