HOTELLI JA RAVINTOLA-ALAN PERUSTUTKINTO NÄYTTÖ

Slides:



Advertisements
Samankaltaiset esitykset
NATU -neljä askelta tulevaisuuteen
Advertisements

Ammattiopiston nuoren terveyden edistäminen NOPS – hankkeen alueseminaari NOPS, Nuoren työ- ja toimintakyvyn edistäminen ammattiopistoissa.
Rovaniemen palvelualojen oppilaitos 2005
Työpaikkaohjaajakoulutus
KOKKI TARJOILIJA Raahen Ammattiopisto, kokki ja tarjoilija.
AMMATILLINEN KASVU Ammatillinen kasvu on jatkuva prosessi;
Uuden työntekijän perehdyttäminen
Työsuojelu Henkilökohtaisen avun miniseminaari
UUDISTUNEET AMMATILLISET PERUSTUTKINNOT JA TUTKINNON PERUSTEET
4. Opiskelijan osaamisen arviointi työpaikoilla
IV. Opiskelijan arviointi työpaikalla
AMMATTIOSAAMISEN NÄYTÖN ARVIOINTIKOHTEET
Opiskeluaika 120 ov / 3 vuotta Tuotteen tekninen valmistus ja kädentaidot 20 ov Tuotteen suunnittelu ja valmistus 10 ov VALINNAISET OPINNOT 20 ov Yritystoiminta.
AMMATTIOSAAMISEN NÄYTÖN ARVIOINTIKOHTEET
Opiskelijan arviointi työpaikalla
Levy- ja hitsausalan CNC –valmistus 10 ov
HOTELLI JA RAVINTOLA-ALAN PERUSTUTKINTO NÄYTTÖ
TOPO-opettajien ohjatut työelämäjaksot Nina Aula.
Työfysioterapeutti – Työterveyshuollon asiantuntija
Täydennyskoulutus Yhdessä tekemällä – hanke 2010
KOKKI Raahen Ammattiopisto, kokki.
KOKKI TARJOILIJA Raahen Ammattiopisto, kokki ja tarjoilija.
HOTELLI JA RAVINTOLA-ALAN PERUSTUTKINTO NÄYTTÖ
Minä oppijana 1 ov..
Ammattiosaajan työkykypassi Esimerkki toteuttamisesta Kone- ja metalliala.
OPISKELIJAN ARVIOINTI työssäoppiminen näyttö
Ajatuksia työpaikkaohjaajalle Hotelli-, ravintola- ja catering-alan opiskelijan ohjaamisesta ja motivoinnista työpaikalla.
TavoiteToteutusesimerkkiMilloin suoritetaanSeuranta ja arviointi Tavoitteena on edistää liikunnan avulla terveellistä ja aktiivista elämäntapaa. Tavoitteena.
Käyttäytymisen arviointi
OPISKELIJAA TUKEVA PALAUTE
OPETTAJA JA OPPILAS Opettaja hyväksyy ja pyrkii ottamaan huomioon oppijan ainutkertaisena ihmisenä. Opettaja kunnioittaa oppijan oikeuksia ja suhtautuu.
Kivimäen koulu 1. luokkien vanhempainilta
YHTEISTOIMINNALLINEN & YHTEISÖLLINEN OPPIMINEN
Yrittäjyys- opetus-menetelmä!
TYÖSUHTEEN ALUSSA: Työelämän pelisääntöjä
TYÖTURVALLISUUDEN AVAINASIOITA
ARVIOINNIN TOTEUTTAMINEN KOULUTUSKESKUS SALPAUKSESSA
Jarkko Kröger Levy- ja teräsrakennetyöt 10 ov 1. Työprosessin hallinta Suunnitelmallinen työskentely Työn kokonaisuuden hallinta.
Tavoitteet  Henkilökohtaisen opetussuunnitelman toteutuminen  Lisää valinnaisuutta  Pienentää keskeyttämisriskiä  Mahdollistaa joustavan kahden perättäisen.
Mielenterveys kuntoutus
Fatima kertoo… Video + monivalinta Fatima ja Leena keskustelevat..., Ääni, dialogipartikk elit aamu- palaveri, video
Opiskelijan perehdyttämisen tarkoitus  Luoda opiskelijalle kokonaiskuva työpaikasta, työympäristöstä ja työyhteisöstä  Auttaa opiskelijaa tutustumaan.
TUPA –Työpaikkaohjaajien kouluttajakoulutus - kuka kouluttaa ketä?
Uuden työntekijän perehdyttäminen
Kanit-ja jyrsijät opintojakso Sonja Kärkkäinen
Tekstiilityö ySV1-ySV4. ySV3 / ySV4 1. jaksossa ke ja to x 75 min. 4. jaksossa ti ja ke x 75 min.
PALVELUTEHTÄVISSÄ TOIMIMINEN Mitä näytössä näytetään.
Esityksen otsikko Arial 22pt Ala-otsikko Arial 14pt.
Esityksen otsikko Arial 22pt Ala-otsikko Arial 14pt Tieto- ja tietoliikennetekniikan perustutkinto.
Työpaikkaohjaajakoulutus Laboratorioalan perustutkinto 1.
Turvallinen hoitotyö 1,5ov
Tietoa ammattiosaamisen näytöistä AMMATTIOSAAMISEN NÄYTÖT Riitta Karvonen.
J YVÄSKYLÄN YLIOPISTO EFQM- MALLI 2013.
Arviointi Arviointiasteikko ja -merkinnät Tutkinnon osan arviointi
Työn sujuvuus, työprosessin hallinta Koulutuksessa on syytä huomioida työn tehokkuus vaatimuksia, jotka työpaikoilla ovat itsestään selvyys.
HUIPPU Elokuu 2017.
Työhyvinvointi JOULUKUU.
Tavoitteet ja arviointi
Oppiainekohtaisten tavoitteiden pilkkominen vuosiluokittain.
VARHAISKASVATUS 1 OV PETRA SUONIO.
Asennetta työhön –valmennusohjelma
Huonekaluvalmistus ja koristeveisto
Turun perusopetuksen opetussuunnitelmatyö 2016 kuntatasolla
Turun perusopetuksen opetussuunnitelmatyö 2016 kuntatasolla
AMMATTIOSAAMISEN NÄYTÖT KÄYTÄNNÖSSÄ
YKSOTE-kuormitus 2017–18 -hankkeen koordinaattori
TYÖTURVALLISUUS.
KOKKI Raahen Ammattiopisto, kokki.
OHJELMOINTITAITO ICT02D 12 ECTS.
Ergonomia Fyysisesti raskas työ.
Esityksen transkriptio:

HOTELLI JA RAVINTOLA-ALAN PERUSTUTKINTO NÄYTTÖ Ravintolapalvelun ko. / Ravintolan ruokatuotannon ko. / ERIKOISRUOKATOIMINNOT 10 OV Opintokokonaisuus: _______________________________________________ Opiskelija_______________________________________________________ Luokka_____________________________________ Yritys__________________________________________________________ Ajankohta___________________________________ ARVIOINTIKOHDE TYYDYTTÄVÄ T1 T2 HYVÄ H3 H 4 KIITETTÄVÄ K 5 Kommentit TYÖPROSESSIN HALLINTA Oman työtehtävän suunnittelu, toteutus ja arviointi suunnittelee yksittäisen työtehtävän avustaa ruokalajien esillelaitossa sekä asiakastiloissa tapahtuvassa ruoanvalmistuksessa ja viimeistelyssä arvioi työsuoritustaan ja ohjattuna perustelee tekemiään valintoja. suunnittelee oman työn toteuttamisen ohjeen mukaan suunnittelee erikoisruokalajien valmistuksen, ruokalajien esillelaiton ja palvelutapahtuman yhdessä työryhmän kanssa osallistuu salissa tapahtuvaan ruoanvalmistukseen, liekitykseen, paloitteluun, annosteluun, viimeistelyyn tai tarjoiluun opastettuna työryhmän jäsenenä arvioi työsuoritustaan ja perustelee tekemiään valintoja suunnittelee oman työn toteuttamisen itsenäisesti suunnittelee erikoisruokalajien valmistuksen ,työjärjestyksen, ruokalajien esillelaiton ja palvelutapahtuman työryhmänsä jäsenenä osallistuu salissa tapahtuvaan ruoanvalmistukseen, liekitykseen, paloitteluun, annosteluun, viimeistelyyn tai tarjoiluun ohjeen mukaan työryhmän jäsenenä arvioi työsuoritustaan, perustelee tekemiään valintoja löytää työskentelystään vahvuuksiaan ja kehittämiskohteita HYVÄ H3 H 4 KIITETTÄVÄ K 5 TYÖTEHTÄVÄN HALLINTA Työmenetelmien, työvälineiden ja työmateriaalien hallinta valitsee työvälineet ja menetelmät opastettuna käsittelee ja valmistaa erikoisruokalajeja ohjeen mukaan. avustaa ruokien esillelaitossa- puhdistaa työpisteensä varastoi erikoisraaka-aineet oikein käyttää asiakastiloissa tapahtuvassa ruoanvalmistuksessa ohjattuna tarkoituksenmukaisia työvälineitä esikäsittelee erikoisraaka-aineita ohjeen mukaan ja valmistaa ruokalajeja erilaisia valmistusmenetelmiä käyttäen esillelaittaa ruokalajit ohjeen mukaan työryhmässä puhdistaa työpisteensä itsenäisesti huolehtii raaka-aineiden ja ruokien säilytyksestä koko palvelutapahtuman ajan käyttää asiakastiloissa tapahtuvassa ruoanvalmistuksessa ja annosten viimeistelyssä tarkoituksenmukaisia työvälineitä esikäsittelee erikoisraaka-aineita huolellisesti ja hävikkiä välttäen valmistaa ruokalajeja tarkoituksenmukaisimpia valmistusmenetelmiä käyttäen esillelaittaa ruoat itsenäisesti puhdistaa työpisteet keittiössä ja salissa itsenäisesti huolehtii raaka-aineiden ja ruokien säilytyksestä koko palvelutapahtuman ajan työskentely on viimeisteltyä, siistiä ja ripeää

TYÖN PERUSTANA OLEVAN TIEDON HALLINTA ARVIOINTIKOHDE TYYDYTTÄVÄ T1 T2 HYVÄ H3 H 4 KIITETTÄVÄK 5 Kommentit TYÖN PERUSTANA OLEVAN TIEDON HALLINTA - tunnistaa tavallisimmat kausi- ja erikoisraaka-aineet - esikäsittelee ja valmistaa erikoisruokalajeja työparin kanssa tunnistaa toimipaikassa käytettävät kausi- ja erikoisraaka-aineet esikäsittelee, valmistaa ja säilyttää oikein erikoisraaka-aineita eri menetelmillä ohjeen mukaan esikäsittelee, valmistaa ja säilyttää oikein itsenäisesti erikoisraaka-aineita eri menetelmillä ja hygieniavaatimukset huomioiden TYYDYTTÄVÄ T1 T2 KIITETTÄVÄ K 5 TYÖTURVALLISUU-DEN HALLINTA noudattaa yleisiä ja toimipaikan työturvallisuusohjeita noudattaa yleisiä ja toimipaikan työturvallisuusohjeita - työskentelee oman ja työtoverin työturvallisuuden huomioiden ennakoi työympäristöön liittyvät työturvallisuusriskit noudattaa työ- ja asiakasturvallisuudesta annettuja ohjeita HYVÄ H3 H 4 YDINOSAAMINEN 1)Ongelmanratkaisutaidot 2)Yhteistyötaidot 1) tarvitsee tukea ja ohjausta selviytyäkseen ongelmatilanteista 2) toimii yhteistyössä keittiöhenkilökunnan kanssa. 1) kysyy neuvoa ja toimii ohjeen mukaan muuttuvissa tilanteissa 2) toimii yhteistyössä keittiö- ja salihenkilökunnan kanssa 1) suoriutuu joustavasti ja itsenäisesti ongelmatilanteista 2) työskentelee vastuullisesti ja joustavasti asiakkaiden sekä keittiö- ja salihenkilökunnan kanssa

ARVIOINTIKOHDE TYYDYTTÄVÄ T1 T2 HYVÄ H3 H 4 KIITETTÄVÄ K 5 Kommentit YHTEISET PAINOTUKSET 3)laadukas ja asiakaslähtöinen toiminta 3) suoriutuu ruoanvalmistus- ja palvelutilanteesta ohjattuna - asennoituu myönteisesti työhönsä 3) suoriutuu asiakastiloissa tapahtuvasta ruoanvalmistus- ja palvelutilanteista joustavasti - asennoituu myönteisesti työhönsä ja on palveluhenkinen 3) - valmistaa ja viimeistelee asiakastiloissa tarjottavat ruokalajit tyylikkäästi ja joustavasti - huomioi asiakkaiden toiveet työssään - huomioi asiakkaiden turvallisuuden ja on palveluhenkinen