KIT-toiminnan strategiset toimenpiteet vuodelle 2015 Osallistuminen ja Toimintakyky Kulttuuri ja hyvinvointi.

Slides:



Advertisements
Samankaltaiset esitykset
Normaalikoulujen lukioiden OPH-rahoitteinen hanke
Advertisements

2 Mitä? Valtakunnallinen pk-yritysten ja yksittäisten henkilöiden tuotekehitys- ja innovaatiotoimintaa tukeva asiantuntijapalvelu Yritys- tai hankekohtaisesti.
Tolkkua työaikoihin – kampanjan lähtötasokyselyn tuloksia Tarja Arkio Asiantuntija.
Markkinointi KJT-Johtokunta Open
Työrukkaset heilumaan ja nuorisotyöttömyys kuriin.
Joensuun seudun Equal: Valtamuuntaja -osahanke LUODAAN KEHITTÄMISTÄ TUKEVA RAKENNE •prosessi etenee tavoitteellisena • sitoutuminen yhteisiin.
Kohti suunnittelu- ja konsulttialan tulevaisuutta Toimenpide-ehdotuksia Ohjausryhmä TEKES MK.
VAPAAEHTOISTYÖSSÄ JAKSAMINEN OSAAMINEN Yhteiskunta Perhe Lähiyhteisö
Rastor Oy, Itä- ja Pohjois-Suomen yksikkö
Päihde- ja mielenterveystyö kehittäminen Lahden perusterveydenhuollossa Tiina Saarinen Kehittäjä-päihdetyöntekijä, sairaanhoitaja AMK Välittäjä 2009 –hanke,
LIIKUTTAVAN HYVÄ HENKILÖKUNTA Hämeenlinna
, Vantaa TE-KESKUSTEN JA TOIMINTARYHMIEN VÄLINEN YHTEISTYÖ Toimintaryhmien ja TE-keskusten hyviä käytäntöjä Koulutus Manner-Suomen maaseutuohjelman.
Miten alueen erilaisten asukkaiden ja toimijoiden osallistuminen käytännössä toteutetaan? Asukkaiden ideoiden kokoaminen ja erilaisten toimijoiden.
Heinolan kaupungin opetussuunnitelma
Liikuntapalveluiden tavoitetila Yksikön toimenpiteetMittaritAikatauluVastuu- henkilö 1. KKI Saada vähän liikuntaa harrastavat aktivoitua liikunnan pariin.
Lasten ja nuorten hyvinvointisuunnitelma
Koulutuksen vuosisuunnittelu
VERTAISOHJAUS OSANA AMMATTIKORKEAKOULUN OHJAUSTOIMINTAA Laura Savolainen Metropolia Ammattikorkeakoulun opiskelijakunta METKA
Kansalaistoimijalähtöinen kehittäminen joensuun kaupunkialueilla kaupunginsihteeri Jari horttanainen
Eviva-hanke Vertaistukea ja voimaa ryhmätoiminnoilla päivät Sanna Forsell Ikääntyvien ja iäkkäiden Hankekoordinaattori, Eviva-hanke Turun kaupunki,
OSAAMISTA TYÖHÖN Työelämäpalvelut toimintaan - 1. vaihe v
Jatkuvan parantamisen Jp-taulu
Laajennetussa työssäoppimisessa Opiskelijan henkilökohtainen ohjaus.
Projekti käsitteenä Projekti on selkeästi asetettuihin tavoitteisiin pyrkivä ja ajallisesti rajattu kertaluonteinen tehtäväkokonaisuus, jonka toteuttamisesta.
MANNER-SUOMEN MAASEUTURAHASTO
Strateginen toiminnan ja talouden ohjaus Metropoliassa Tuula Kiiskinen.
KIT -vastaavat KIT -toimintasuunnitelma 2015.
LATAAMO osallisena yhteisössä. Lataamo -työskentelyn tavoitteet Kuulla ihmisten kokemuksia ja saada uutta tietoa. Tehdä näkyväksi osallisuuden toteutumista.
Kulttuuri ja hyvinvointi Vuoden 2015 KIT-toiminnan suuntaviivat.
Hyvinvointia Energiansäästöön ja Asumiseen HEA -Hyvinvointia ja energiatehokkuutta asumiseen (Etelä-Suomen EAKR) Tuula Mikkola Metropolia ammattikorkeakoulu.
Kirjastopalveluiden tavoitetila Yksikön toimenpiteet MittaritAikatauluVastuu- henkilö 1.Päivitetään keskeiset palveluketjut 2.Palveluketjut toimivat osana.
Opiskelun ja opetuksen viitearkkitehtuuri
KIT-toiminnan strategiset toimenpiteet vuodelle 2015 LIIKKUMINEN JA TOIMINTAKYKY LIITO Kulttuuri ja hyvinvointi.
KIT-toiminnan strategiset toimenpiteet vuodelle 2015 Kulttuuripalvelut Kulttuuri ja hyvinvointi.
OSAAMISALUE, KIT-vastaava täyttää Yhteisten tavoitteiden jälkeen jokaisen KIT-vastaavan tulee tehdä yhdessä oman osaamisaluepäällikkönsä kanssa sama taulukko.
KULTTUURI JA HYVINVOINTI KIT-toiminnan resurssit ja roolit 2015.
Terveysvaikutusarviointi kaikessa päätöksenteossa Jouni Tuomisto, Mikko Pohjola YMAL.
ETELÄ-POHJANMAAN PERUSPALVELUOHJELMA 2030
KIT -vastaavat KIT -toimintasuunnitelma 2015.
MINNO® Innovaatioprojekti 2014 Loppukatselmus MOLA - Moniammatillinen Lapinlahti Lapinlahden Lähde - Ravintolapäivä
Kumppanuus Pohjois-Pohjanmaan hyvinvoinnin edistämisessä Raahen seudun hyvinvointikuntayhtymän johtaja / Pohjois-Pohjanmaan hyvinvointiohjelman johtoryhmän.
KÄSÄMÄ Kyläkahvila kahvit ja osallistujien lyhyt esittely Kunnan tervehdys Oppimiskahvila jossa teemoina: *kylän hurjat ideat(muutkin)*mutkaton.
Laaja-alainen osaaminen OPS 2016
TopTen -hanke Erityistä tukea tarvitsevat opiskelijat ja työvalmentajamalli Tuija Partanen.
Voimistelu liikuttaa! Meidän seurassa opitaan yhdessä. Opitaan yhdessä!
Yhdistyshuoltamo VISIO Pohjois-Karjalan yhdistyshuoltamo 2017 tukee, auttaa ja kehittää yhteistyössä maakunnan yhdistystoimintaa. Yhdistyshuoltamo kokoaa.
OSKO –projekti Keski-Suomen työpajojen verkostoitumishanke itsearvioinnin näkökulmasta.
Yhdistyshuoltamo Tarvitseeko yhdistyksenne vuosihuoltoa? Nakuttaako vapaaehtoistyön moottori? Onko uuden startin aika? Mietitkö jo romuttamolle vientiä?
Oppimiskäsitys- työpaja Aija Rinkinen Opetushallitus.
Mika Heikkilä / Valtuustoseminaari / Lapin sairaanhoitopiiri Tuottavuusohjelma vuosille
J YVÄSKYLÄN YLIOPISTO EFQM- MALLI 2013.
Koulutuspalvelujen laatuohjelma Program för utbildningstjänsterna
Digitaalisen infran täydennyskoulutus
Opitaan yhdessä! Meidän seurassa opitaan yhdessä..
Hyvinvoinnin integroidut toimintamallit
Pirkanmaan sote- ja maakunta uudistuksen valmisteluun osallistuvat järjestötoimijat Toimijoiden yhteistyö ja verkostoituminen (kolmas tapaaminen)
THL:n asiakkuustyön ja CRMn vaikuttamissuunnitelma
Tapahtuman järjestämisen työpaja Combo -hanke MORO!
Maahanmuuttajan askeleet työelämässä – Maastå-hanke Yhteisöllinen menetelmä järjestöille Tavoite: tarjota ammattiliitoille ja työyhteisöille.
PoLut – Pohjoinen luonto maahanmuuttajien kotoutumisessa
Tavoite- ja kehityskeskustelut prosessina, syksyllä 2014
OSAAMISALUE, KIT-vastaava täyttää
Terve Kunta –verkoston toiminnan kehittäminen
Terve Kunta –verkoston toiminnan kehittäminen
HYVINVOINTIKOULU Hyvinvointipäällikkö Arto Willman,
Osallistumisen suunnittelun vaiheet ja tehtävät
Mallit työllistymiseen ja osallisuuteen
Osatyökykyisille tie työelämään
Osatyökykyisille tie työelämään
Lapsivaikutusten arviointi LAVA
Esityksen transkriptio:

KIT-toiminnan strategiset toimenpiteet vuodelle 2015 Osallistuminen ja Toimintakyky Kulttuuri ja hyvinvointi

Toimenpide (aikataulu)TavoiteMiten, kuvausKuka, ketkä Hankeosaamisen kehittäminen Keskitetään osaamisalueen hankeosaamista KIT-työpajat osaamisalueella Suvi osallistuu tki- osaajavalmennukseen Osaamisalue löytää konkreettisen avun heti puhelimella / spostilla Vahvistaa osaamisalueen KIT osaajatiimiä Suvin saama oppi jalkautetaan muiden käyttöön Merja, Suvi ja Kirsi jakavat tietoa aktiivisesti keskenään ja toimivat tiiminä Järjestetään 2-4 työpajaa, tapaamista lukuvuodessa, joissa käydään läpi mm. hankeideointia, kirjoittamista, projektipäällikkö tehtäviä jne. Suvi tuottaa tietoa Merjalle, Kirsille ja Leilalle, jotka vievät eteenpäin esim. työpajoihin Merja, Suvi ja Kirsi Merja, Suvi ja Kirsi ja asiantuntijat Suvi, Merja, Kirsi Osallistuminen ja toimintakyky

Toimenpide (aikataulu)TavoiteMiten, kuvausKuka/ ketkä Osaamisalueen hanketoiminnan seuraavat askelet Nyt tehdäänkin asioita yhdessä, eikä yksinään. Osaamisalueen hanketoimijoiden tapaamiset Hankehakemusten tekeminen Metropolian strategia ja tulosalueen osaaminen/ kärjet huomioiden. Kohdennetaan voimavaroja Hankeideointi ja hakemusten synnyttäminen tulosalueiden välillä, talon ulkopuolelle Osaamisen hyödyntäminen, kehittyminen ja tiedonkulun helpottuminen ja lisääminen Läpi menevät hankeideat tukevat koko Metropolian toimintalinjoja ja tulosalueen osaamisen kehittymistä. Hankkeilla pyritään tukemaan osaamiskiihdyttämön toimintaa Olemassa olevien resurssien hyödyntäminen maksimaallisesti Suvi pitää yhteyttä ja ideoi yhteisiä hankkeita tulosalueiden tki- suunnittelijoiden kanssa. Merja ideoi ja verkostoituu talon ulkopuolelle Suvin, Merjan ja Kirsin sekä tarvittaessa Leilan tapaamiset 1 krt. Kk. Osaamisalueen KIT toimijoiden tapaamiset 2 krt. Lukukaudessa. Ryhdytään keräämään hankeideoita kootusti. Ideoiden jatkokehittely koordinoidaan ja päätökset valmisteluun asti menevistä tehdään tiiminä; Suvi, Merja ja Leila Käydään resurssitilanne läpi tapaamisissa ja päätetään kohdennukset tiiminä edellä mainittuihin ja valittuihin hankevalmisteluihin kohdentaen Suvi, Merja Merja, Suvi ja Kirsi Suvi, Merja kerää ideat. Leila tekee päätökset esityksen mukaan Leila Osallistuminen ja toimintakyky

Toimenpide (aikataulu)TavoiteMiten, kuvausKuka, ketkä Osaamisalueen kit- toimijajoukon laventamisen suunnitelma Tulosalueen KIT toimijoiden työjaon ja tehtävien selkeyttäminen. Resurssien jakaminen tarkoituksenmukaisella ja tehokkaalla tavalla. Yhteisten käytänteiden ja toimintatapojen sopiminen Tulosalueen KIT toiminnan tehostaminen ja KIT henkilöiden jaksamisen takaaminen Kaikki tietää mitä tekee. Tekeminen tukee yhteisen hyvän saavuttamista KIT toimintamatriisin lukkoon lyöminen ja tarkoituksenmukaisten työnkuvien avaaminen. Työjaosta sopiminen(Tiina H. paluu?) Kaikki sovittu linjassa Metropoliatasoisen KIT matriisin kanssa. Työpajoissa. Sovitaan asiat, niin, että ohjeistuksia yms. On vain yksi. Päällekkäiset poistetaan ja yksinkertaistetaan. Työpajoissa KIT toimijat Katrin johdolla Muu keskeinen asia -Mahdollisesti yhden ison hankehakemuksen työstäminen esim. Horisontti 2020 hakemus, joka tarvitsee runsaasti asiantuntemusta ja resurssia. Mahdollisesti Metropolia tasoisesti! -Osaamiskiihdyttämön suunnittelu ja käynnistys Saada miljoonia taloon Lisätä kulttuurin ja hyvinvoinnin alueen osaamista ja asiantuntemusta Sovitaan, että tehdään ja määritellään vastuut Rakennetaan osaamiskiihdyttämöidea, joka palvelee koko Metropoliaa KIT toimijat ja johto sitoutunut Katri, Leena, Merja vastaa, muut auttaa Kulttuuri ja hyvinvointi tulosalue