Www.helsinki.fi/yliopisto Tutkinto- ja oikeusturva- johtosääntö - poimintoja Oodi-työn näkökulmasta Oodi-päivä 16.3.2011 29.3.20151.

Slides:



Advertisements
Samankaltaiset esitykset
Heini-Marja Järvinen Turun yliopisto
Advertisements

Yleistietoa koulutuksesta suhteessa kirjastoalaan
Sessio 14: Periaatepäätös kv. yhteistohtoriohjelmista Tuija Koponen, kv. asiain päällikkö.
Tohtoriopinnot CMT:ssä Pekka Isotalus Kaikki kuuluvat •Tampereen yliopiston tutkijakoulu •Viestinnän, median ja teatterin tohtoriohjelma •Oppiaineet:
Välivuoden hyödyntäminen  paranna pääsymahdollisuuksiasi lisäopinnoilla  hanki työkokemusta ja opiskelurahaa  paranna kielitaitoasi ja hanki elämänkokemuksia.
Tutkinnonuudistus Helsingin yliopistossa
Opiskelua tukevien toimintojen kehittämisestähän tässä on kyse? Suvi Eriksson Suomen ylioppilaskuntien liitto (SYL) ry
Tutkinnonuudistus voimaan tänä syksynä – Mikä muuttuu?
Strategiakausi käynnistyi. Mitä uutta opintohallintoon? Päivi Pakkanen Rehtorin kanslia/ Tutkimus- ja opintoasiat / Opintoasioiden.
JYVÄSKYLÄN YLIOPISTO / Kv. palvelut Joint programme - koulutusyhteistyö JY:ssa Joint programme = kansainvälinen yhteisohjelma Taustaa:  Kv. kampustyöryhmän.
Ilmoittautuminen korkeakouluihin ja opetushallitus RAKETTI-OPI:n TIETO-asiantuntijaryhmä Antti Mäki,
TUTKINNONUUDISTUKSEN KESKEISET LINJAUKSET JA VAATIMUKSET Vaasa Katariina Alha/W5W.
Korkeakoulujen arviointineuvosto — Rådet för utvärdering av högskolorna — The Finnish Higher Education Evaluation Council (FINHEEC) Tutkinnonuudistuksen.
AHOT– aikaisemmin hankitun osaamisen tunnistaminen ja tunnustaminen
Laki sosiaalihuollon ammatillisen henkilöstön kelpoisuusvaatimuksista
Rajauslain soveltamiskäytäntöjä Helsingin yliopistossa Helsingin yliopiston Oodi-päivät Marja Kruut Opiskelijaneuvonta- ja opintotukipalvelut.
Osaamisen ja sivistyksen asialla Kansainväliset yhteistohtoriohjelmat Opetusneuvos Carita Blomqvist.
Matti Isokallio, ECTS/DS neuvonantaja, Euroopan komissio ECTS ja ammattikorkeakoulut.
VÄLIVUOSI.  Välivuosi voi osua omalle kohdalle joko suunnitellusti tai vahingossa, jos ei saakaan ensimmäisellä hakukerralla opiskelupaikkaa.  Välivuosi.
HY:n Oodi-päivä: Opintosuorituksen kieli Esko Koponen Asiantuntija, kansainväliset opintoasiat Rehtorin kanslia/opintoasiat
AHOT Terveys-ja hoitoalan klusterissa
Tiedotustilaisuus erillisiin erityisopettajan opintoihin hyväksytyille Tiistai klo Käyttäytymistieteellinen tiedekunta Opettajankoulutuslaitos.
Bologna-prosessi Helsingin yliopistossa Helsingin yliopisto Tutkinnonuudistuksen tukiryhmä
Tavoitteena saumaton opiskelun aloitus Lukuvuosi-ilmoittautuminen Paula Merikko.
Osaamisen ja sivistyksen parhaaksi Yhteistutkinnoista myönnettävät todistukset Opetushallitus ja opetus- ja kulttuuriministeriö päivittivät marraskuussa.
Aikuiskoulutuksen rooli yliopistossa Keijo Virtanen, Turun yliopisto
O PETUSMINISTERIÖ Koulutus- ja tiedepolitiikan osasto Yliopistoyksikkö /Markku Mattila/ tk / /1 YLIOPISTOT JA ELINIKÄISEN OPPIMISEN SUUNTAVIIVAT.
Atk-infot tutorryhmille Atk-keskus / Hannele Rajaniemi.
Uusi tutkintorakenne - Bolognasta eteenpäin Yliopiston ja ammattikorkeakoulujen neuvottelukunta
Opetussuunnitelmaviestinnän kohderyhmät ja viestinnän kohdistaminen (ryhmätehtävä)
Sidosryhmäseminaari Koulutussuunnittelija Kaarina Närhi - Avoin ammattikorkeakouluopetus ( - Ylemmät ammattikorkeakoulututkinnot.
Valtiotieteellisen tdk:n laatu ohjausryhmän kokous Klo kokoushuone1014.
Oodi-päivät Oodin käyttöönotto tiedekunnan näkökulmasta Tuija Komssi Eläinlääketieteellinen tiedekunta.
Opintokohteiden tunnisteiden ja asteikkojen ylläpito WinOodissa Hilkka Hanhenoja.
Tiesitkö ?? Oodilla on kaksi tukipuhelinnumeroa ja kaksi sähköpostiosoitetta WinOodi -asiat: Puh WebOodi -asiat:
Opintoasiainsuunnittelija Anu Aunela Eläinlääketieteellinen tiedekunta WebOodin tenttityökalu eläinlääketieteellisessä.
Tutkinnonuudistus kemistin koulutusohjelmassa
Päivittäisraportit Opiskelijarekisteri.
Oodi ja tutkinnonuudistus Opiskelijarekisteri / Sari Zitting.
JY:n AHOT-periaatteet alkaen Opintoasiainiltapäivä Tuula Maijanen.
HELSINGIN YLIOPISTO AVOIN YLIOPISTO Tutustu eri aloihin, suorita yliopisto-opintoja etukäteen ja valmistaudu pääsykokeisiin 1 Youtube -Tussitaikurit Youtube.
Tuuleta Osaamistasi Euroopassa  Työ- tai opiskelupaikan hakeminen ja osaamisen osoittaminen ulkomailla  Näin kokoat Europassin: mistä.
Yhteiskunta- ja kulttuuritieteiden yksikkö Orientoivat opinnot, syksy 2016 Sosiaalityön orientoivat opinnot Yhteiskunta- ja kulttuuritieteiden yksikkö.
AHOT Humakissa AHOT– aikaisemmin hankitun osaamisen tunnistaminen ja tunnustaminen 1 Syksy 2015 HUMANISTINEN AMMATTIKORKEAKOULU.
HELSINGIN YLIOPISTO AVOIN YLIOPISTO Tutustu eri aloihin, suorita yliopisto-opintoja etukäteen ja valmistaudu pääsykokeisiin 1 Youtube -Tussitaikurit Youtube.
Avoin tulevaisuus? Kaikille avoimia korkeakouluopintoja
Tutkinnonuudistus kemistin koulutusohjelmassa
Yleiset valintaperusteet lv alkaviin opintoihin
Anna-Katriina Salmikangas, LitT Liikuntatieteiden laitos
Arviointi.
liikkeenluovutukseen liittyvistä asioista
Oodi-tietojen tuonti XDW-malliin HY:n tietovarastoon
Ilmoittautuminen syksyn 2016 kirjoituksiin, info
liikkeenluovutukseen liittyvistä asioista saksan kielen ja kulttuurin/
liikkeenluovutukseen liittyvistä asioista
Kauhavan lukion vanhempainilta Opinto-ohjaaja Henna Teikari
liikkeenluovutukseen liittyvistä asioista
Löytyykö yhteinen linja? Tarvitaanko?
Tutkintoasetusten edellyttämä tieteellisyyys yliopisto-opinnoissa
liikkeenluovutukseen liittyvistä asioista
liikkeenluovutukseen liittyvistä asioista
Mitkä määräykset ja ohjeet ohjaavat ammatillisen koulutuksen/korkeakoulutuksen opiskelija-arvioinnin toteutusta? Anna, Marko, Sonja, Suvi
Kelpoisuuslain nojalla annetut valtioneuvoston asetukset
Yhteiset tutkinnon osat
Muualla kuin Haaga-Helia:ssa hankittu osaaminen
Työelämätoimikuntien tehtävät pähkinen kuoressa
= = 62 9 ∙ 7 - 1= 62 8 ∙ = 62 (3 + 5) ∙ 6 = : 2 ∙ (15 – 7) = ∙ = 48 7 ∙ : 3 = 48 ( ) : 3 +
Opettajan pedagogiset opinnot Humanistinen koulutusala
Yleistä opintokohteista
Henkilötietojen käsitteleminen VIRTA-tietovarannossa
Esityksen transkriptio:

Tutkinto- ja oikeusturva- johtosääntö - poimintoja Oodi-työn näkökulmasta Oodi-päivä

Kokoamisperiaatteet - opintoja koskevia päätöksiä tehty usealla taholla ja tasolla -> tiedekunnista toive: kaikki samaan päätökseen, jota helppo käsitellä ja ”käsitellä” - ei kuitenkaan kaikkea kaikesta, jottei liian laaja ja rönsyävä -> kaikki tällä hetkellä relevanteilta tuntuvat teemat ja aiheet mainittu Uusi tutkinto- ja oikeusturvajohtosääntö Rehtorin kanslia / Opintoasiat / Hannele Markkanen2

Yliopistolaki Valtioneuvoston asetus yliopistojen tutkinnoista Liite: luettelo yliopistojen koulutusaloista, tutkintojen nimistä ja yliopistoista, joissa tutkintoja voidaan suorittaa Opetusministeriön asetus yliopistojen koulutusvastuun täsmentämisestä, yliopistojen koulutusohjelmista ja erikoistumiskoulutuksista Liitteet I-VI: luettelot yliopistoittain eri alojen tutkinto- ohjelmista ja osin oppiaineista, joiden syventäviä opintoja järjestetään Opintoja ja opetusta koskevat lait ja asetukset Rehtorin kanslia / Opintoasiat / Hannele Markkanen3

Opetus- ja kulttuuriministeriön asetus yliopistojen maisteriohjelmista HY:stä vain Erasmus Mundus ohjelmat, muut ohjelmat vain erityisistä syistä. Annetaan vuosittain. Valtioneuvoston asetus korkeakoulututkintojen järjestelmästä Opintoja ja opetusta koskevat lait ja asetukset Rehtorin kanslia / Opintoasiat / Hannele Markkanen 4

arvosteluasteikot (konsistori 2004) etappi- tutkintojen valmistumisen seuranta- ja tukijärjestelmän periaatteet (konsistori 2004) ennen suoritettujen opintoviikkojen muuntaminen opintopisteiksi (rehtori 2005) vanhojen arvosanojen muuntaminen uudelle yhtenäiselle arvoasteikolle (rehtori 2005) tutkintotodistusten yhtenäistäminen ja tutkintotodistuksen liite (rehtori 2005) jne Yliopiston opintoja koskevia päätöksiä Rehtorin kanslia / Opintoasiat / Hannele Markkanen 5

”oikeita sääntöjä” -väitöskirjaprosessi, oikaisumenettelyt, oikeusturvalautakunnan tehtävät ja kokoonpano työnjakosäännöt -rehtori / tiedekunta -tiedekunta / tiedekuntaneuvosto -vastuut Uusi tutkinto- ja oikeusturvajohtosääntö Rehtorin kanslia / Opintoasiat / Hannele Markkanen6

Sisältö - konsistorin päätöksistä -tutkintojen rakenteet, arvosteluasteikot, vanha oikeusturvajohtosääntö - rehtorin päätöksistä -ilmoittautuminen - lain tai asetuksen säännöksistä – vain vähäisessä määrin, vain tarpeellisin osin -tutkintojen laajuudet - uusia säännöksiä -AHOT, laatu Uusi tutkinto- ja oikeusturvajohtosääntö Rehtorin kanslia / Opintoasiat / Hannele Markkanen7

Opiskeluoikeuksiin liittyvät pykälät ‒ tutkinnonsuoritusoikeudet ‒ tutkinto-ohjelman ja tdk vaihtaminen ‒ sivuaineopinto-oikeudet ‒ päättyminen, menettäminen, luopuminen Opetus ja opinnot ‒ opetukseen osallistuminen ‒ opetuksen ja opiskelun kieli Oodi-työn kannalta tärkeää, 1/ Rehtorin kanslia / Opintoasiat / Hannele Markkanen8

Osaamisen arviointi ja arvosteluasteikot ‒ opintosuoritus; asteikot ja arvosanat Todistukset, opintosuoritusten rekisteröinti ja opintosuoritusote ‒ tuttuja asioita ‒ opintosuoritustietojen oikaiseminen  Voimaantulo Oodi-työn kannalta tärkeää, 2/ Rehtorin kanslia / Opintoasiat / Hannele Markkanen9

Soveltaminen kaikkiin opintoihin ja tutkintoihin  tutkinto- ja erikoistumiskoulutus  yliopiston muu opetus ja koulutus Rehtorin päätökset  päivitetään tarvittaessa  valmistellaan tarvittavat uudet päätökset Johtosääntö ja muut päätökset  Alma (Flamma) ja ulkoiset sivut: uudistus  lähtökohtana helppokäyttöisyys Johtosäännön toimeenpano ja käyttö Rehtorin kanslia / Opintoasiat / Hannele Markkanen10