Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

Yleistä opintokohteista

Samankaltaiset esitykset


Esitys aiheesta: "Yleistä opintokohteista"— Esityksen transkriptio:

1 Yleistä opintokohteista
Oodia seuraava hallinnonjärjestelmä (”Sisu”) on oodia tarkempi siitä minkä lajiset opintokohteet voivat muodostaa hierarkian. - opintojakso saa sisältää opintojakson osia - kokonaisuus saa sisältää kokonaisuuksia ja opintojaksoja Muunlaiset rakenteet on kielletty. Opintojakso ei voi sisältää opintojaksoja, vaan ylemmän jakson pitää olla opintokokonaisuus (tai alempien pitää olla opintojakson osia).

2 Päivämääristä Tärkeä tiedote ( ) oodin opintojaksojen ja opintokokonaisuuksien tietojen voimassaolopäivämäärien merkitsemisestä. Kaikki päivämäärämuutokset merkitään oodissa seuraavasti: - Uusi tai muuttuva päivämäärä merkitään alkamaan lukuvuoden alusta - Päättyvä pvm merkitään lukuvuoden loppuun - Toistaiseksi voimassaolevan päättymispvm merkitään Ei siis laiteta mitään voimassaoloa alkamaan tai päättymään kesken lukuvuoden. Syy: tietoja käsitellään ja näytetään eri järjestelmissä lukuvuosittain tai opetussuunnitelmakausittain. Eriaikaiset tietojen voimassaolot aiheuttavat merkittävää haittaa tietojen näyttämisessä.

3 Koulutusohjelmat ja suuntautumiseen liittyvät opintokohteet
Uudet v käyttöön otetut koulutusohjelma- ja suuntautumistunnisteet alkavat kirjainyhdistelmillä: Kandiohjelmat ovat KH-alkuisia esim. KH70_004 Taloustieteen kandiohjelma Maisteriohjelmat MH-alkuisia esim. MH70_009 Taloustieteen maisteriohjelma Suuta / Linja (pätevöityminen) SH-alkuisia esim. SH70_069 Sosiaalityö Kandi-, maisteri- ja suuntautumiseen liittyvät opintokohteet avataan aina opiskelijarekisterissä. Pyyntö uudesta koulutusohjelmatunnisteesta / Suunta / Linjasta lähetetään os.

4 Opintokohteen nimen voimassaolo
Opintokohteen nimen alkupäiväksi tulee ja päättymispäiväksi Jos opintokohteen nimeen tulee muutos, vanha nimi kirjataan päättyneeksi ja uuden nimen voimassaolo alkaa päättymispäivää seuraavasta päivästä. Esimerkiksi vanha nimi ja uusi nimi

5 Opintokohteen laajuuden voimassaolo
Jos opintokohteen laajuus muuttuu, täytyy avata uusi opintokohde, koska laajuudella ei ole erillistä voimassaoloaikaa. Jos laajuus vaihdetaan, se muuttuu takautuvasti mm. opinto-oppaisiin, mikä ei ole sallittua.

6 Organisaation voimassaolo
Organisaation (Vastuut -välilehden) alkupäiväsi tulee ja päättymispäiväksi Organisaatiomuutoksia voi olla tällä välillä. Jos organisaatioon tulee muutos, vanha organisaatio kirjataan päättyneeksi ja uusi alkaa päättymispäivää seuraavasta päivästä, esimerkiksi Avoin yliopisto , Taloustieteen laitos

7 Arvosteluasteikon voimassaolo
Arvostelu -välilehden alkupäiväksi tulee ja päättymispäiväksi Jos opintokohteen arvosteluasteikko muuttuu, täytyy vanha asteikko päättää ja lisätä uusi asteikko seuraavasta päivästä alkaen sekä lisätä uudelle asteikolle oletusasteikkorasti. Tämä sen vuoksi, jotta aikaisempien suoritusten arvostelut säilyvät ennallaan ja uudet suoritukset arvostellaan uuden asteikon arvosanoja käyttäen.

8 Muuta Uudet opintokohteet viedään WinOodissa.
Uuden opintokohteen voi perustaa kopioimalla vanha opintokohde pohjaksi. Jos kopion pohjana olevalla opintokohteella on paljon kuvaustietoja, kannattaa luoda uusi opintokohde Lisää esiintymän kautta. Opintokohteen kuvaustietojen lisääminen kannattaa aina tehdä WebOodin kautta.

9 Uutta opintokohdetta vietäessä, kannattaa miettiä ja valita huolella Opintojakson laji. Tästä on hyötyä silloin kun etsitään johonkin ryhmään kuuluvia opintotokohteita. Oodista saa tulostettua voimassaolevien opintojaksojen ja –kokonaisuuksien listan Jos opintokohteen voimassaolopäivät ovat kohdallaan.


Lataa ppt "Yleistä opintokohteista"

Samankaltaiset esitykset


Iklan oleh Google