Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

Kauhavan lukion vanhempainilta Opinto-ohjaaja Henna Teikari

Samankaltaiset esitykset


Esitys aiheesta: "Kauhavan lukion vanhempainilta Opinto-ohjaaja Henna Teikari"— Esityksen transkriptio:

1 Kauhavan lukion vanhempainilta 25.1.2017 Opinto-ohjaaja Henna Teikari
Lakeuksilta komiasti maailmalle!

2 Mitä lukion jälkeen? Ammattikorkeakouluopinnot Yliopisto-opinnot
Ylioppilaspohjainen ammatillinen perustutkinto Ammattitutkinnot Avoimen yliopiston tai AMK:n opinnot Kansanopistojen opintolinjat Lakeuksilta komiasti maailmalle!

3 Ammattikorkeakouluopinnot
Ammattikorkeakouluissa opinnot suunnitellaan työelämän tarpeiden mukaan, ammattikorkeakoulu onkin käytännönläheinen vaihtoehto. Opiskelu on keskimäärin koulumaisempaa kuin yliopistossa, ja siihen sisältyy viisi kuukautta työharjoittelua. Suoraan lukiosta hakevat suorittavat ammattikorkeakoulututkinnon, joka on alempi korkeakoulututkinto, esimerkiksi medianomi (AMK). Lakeuksilta komiasti maailmalle!

4 Ammattikorkeakouluopinnot
Korkeakoulututkintojen laajuutta mitataan opintopisteinä (op). AMK-tutkinnon laajuus on 210, 240 tai 270 opintopistettä. Sen suorittaminen kestää noin 3,5-4,5 vuotta. Ammattikorkeakouluun pääsyyn vaikuttavat ylioppilastodistuksen tietyt arvosanat. Ammattikorkeakouluopintoihin on yleensä myös pääsykoe, johon ei enää kutsuta (poikkeuksena mm. kulttuuriala). Valintaperusteet pitää tarkistaa aina hakukohteittain! Lakeuksilta komiasti maailmalle!

5 Yliopisto-opinnot Yliopistoissa opetuksen lähtökohtana on tieteellinen tai taiteellinen tutkimus. Yliopisto-opiskelu kehittää opiskelijoiden kykyä tieteelliseen ajatteluun, ja opiskelija voi yleensä suunnitella opintojaan varsin itsenäisesti. Poikkeuksiakin toki löytyy, sillä esimerkiksi lääketieteen opinnot yliopistossa ovat selkeästi ammattipainotteisia. Lakeuksilta komiasti maailmalle!

6 Yliopisto-opinnot Korkeakoulujen yhteishaussa haetaan yliopistoon suorittamaan sekä alempaa korkeakoulututkintoa eli kandidaatin tutkintoa että ylempää korkeakoulututkintoa eli maisterin tutkintoa (opintojen tavoiteaika 5v). Poikkeuksia ovat farmaseutin ja lastentarhanopettajan tutkinnot, joissa opiskelijat saavat oikeuden vain alemman korkeakoulututkinnon suorittamiseen. Lääketiedettä opiskelevat suorittavat taas lisensiaatin tutkinnon (opintojen tavoiteaika 6v). Lakeuksilta komiasti maailmalle!

7 Yliopisto-opinnot Yliopistossa suoritettavan korkeakoulututkinnon laajuus on yleensä 300 opintopistettä. Kandidaatin tutkinnon laajuus on tavallisesti 180 opintopistettä ja se on tarkoitus saada valmiiksi kolmessa vuodessa. Kandidaatin tutkinnon jälkeen maisterin tutkinnon suorittaminen vie noin kaksi vuotta (120 opintopistettä). Lakeuksilta komiasti maailmalle!

8 Yliopisto-opinnot Yleensä yliopistoihin valitaan todistuksen ja valintakokeen perusteella. Yliopisto päättää valintaperusteista, ja ne saattavat vaihdella paljonkin yliopistoittain ja koulutuksittain. Niiden on oltava kuitenkin yhdenmukaiset kaikille hakijoille. Joillakin aloilla järjestetään valtakunnallisia yhteisvalintoja (esimerkiksi diplomi-insinööri- ja arkkitehtikoulutuksen yhteisvalinta, luokanopettajakoulutuksen yhteisvalinta), joihin kuuluvilla koulutuksilla on samanlaiset valintaperusteet. Lakeuksilta komiasti maailmalle!

9 Korkeakoulujen yhteishaku
Kevään korkeakouluhaussa haetaan syksyllä 2017 alkaviin ammattikorkeakoulujen ja yliopistojen koulutuksiin. Ensimmäisenä hakuaikana haetaan vieraskielisiin koulutuksiin sekä Taideyliopiston koulutuksiin. Toisena hakuaikana haetaan muihin ammattikorkeakoulujen ja yliopistojen koulutuksiin. Lakeuksilta komiasti maailmalle!

10 Korkeakoulujen yhteishaku
Yhteishaussa haetaan Opintopolussa yhdellä hakulomakkeella korkeintaan kuuteen eri koulutukseen (AMK- ja yliopistokoulutukset samassa). Hakija voi tulla valituksi vain yhteen, mieluisimpaan hakutoiveeseensa. Valinnan tulokset julkistetaan viimeistään Video: Lakeuksilta komiasti maailmalle!

11 Muut mahdollisuudet lukion jälkeen
Ammattitutkinto Esimerkiksi yksivuotinen hierojakoulutus; joihinkin näistä tarvitaan työkokemusta eli niihin ei voi hakea suoraan lukion jälkeen Ammatillinen koulutus Kaksivuotinen ylioppilaspohjalta, esimerkiksi parturi-kampaaja- tai kosmetologikoulutus Lakeuksilta komiasti maailmalle!

12 Muut mahdollisuudet lukion jälkeen
Avoimen yliopiston tai ammattikorkeakoulun opinnot Avoimia kaikille; voi suorittaa haluamiaan, tarjolla olevia yliopisto- tai ammattikorkeakouluopintoja Osa opinnoista mahdollista suorittaa etäopintoina lähes kokonaan verkossa Opinnot ovat maksullisia Riittävästi avoimen opintoja tehtyään voi hakea ns. avoimen väylän kautta varsinaiseksi opiskelijaksi Lakeuksilta komiasti maailmalle!

13 Muut mahdollisuudet lukion jälkeen
Kansanopistot tarjoavat usein vuodenkin mittaisia valmentavia linjoja Esimerkiksi Etelä-Pohjanmaan Opisto Ilmajoella tarjosi tälle lukuvuodelle seuraavia yliopisto-opintoihin suuntaavia linjoja: Kasvatustiede/opetusala, Kauppatiede, Liikuntatiede, Lääketiede, Oikeustiede, Psykologia, Sosiaali- ja terveyskasvatus, Kirjoittaminen ja suomen kieli ja Yliopistostartti Lakeuksilta komiasti maailmalle!


Lataa ppt "Kauhavan lukion vanhempainilta Opinto-ohjaaja Henna Teikari"

Samankaltaiset esitykset


Iklan oleh Google