Viranomaistahon rooli - valvontaa ja neuvontaa -

Slides:



Advertisements
Samankaltaiset esitykset
Hyvinvointia työstä Savinainen, Oksa & Merivirta.
Advertisements

ELINTARVIKKEIDEN ULKOMYYNTI JA SUURET YLEISÖTILAISUUDET
Osaamisen ja sivistyksen asialla PROJEKTIEN LAADULLINEN JA MÄÄRÄLLINEN SEURANTA EURA 2007 Sirpa Ruohomaa ESR-hankkeiden käynnistysseminaari
Pohjois-Suomen aluehallintovirasto, lääninelintarviketarkastaja Raisa Romppanen1 Kokemuksia yleisötilaisuuksien turvallisuuden tarkastamisesta.
Käytännön kokemukset OIVA- pilotista EHY-SKEL-koulutuspäivät Kaupungineläinlääkäri Riikka Åberg.
LUONNONKIVISEMINAARI 2010 Pirjo Kuula-Väisänen, TTY
Rajanveto: alkutuotanto – elintarvikehuoneisto 3. 2
Elintarvikehuoneiston rekisteröinti
Terveyden edistäminen ympäristötoimessa Monialaisesti terveyttä edistämässä, Imatra Helena Kaittola, ympäristöinsinööri FM.
LOUNAFOOD PIENEN ELINTARVIKEYRITTÄJÄN TUKENA
Päijät-Hämeen poliisilaitos Lupapalvelulinja
Automyynti  Autoliikkeet myyvät  Uusia  käytettyjä  Suurimmilla ketjuilla liikkeitä useilla paikkakunnilla  Suomessa myydään  n uutta autoa.
Sanna Stark Turun kaupungin ympäristöterveydenhuolto
EURA2007 – rakennerahastohankkeiden hallintajärjestelmä Heli Rintala
LÄMPÖTILAHALLITTAVIEN ELINTARVIKKEIDEN KULJETUKSET JA ATP-SOPIMUKSEN SOVELTAMINEN Lappeenranta LÄMPÖTILAHALLITTAVAT ELINTARVIKEKULJETUKSET- KULJETUSALAN.
LÄMPÖTILAHALLITTAVAT ELINTARVIKEKULJETUKSET-
Elintarvikkeiden vastaanottotarkastukset vähittäismyyntipaikoissa
Kauppakeskusten turvallisuusjohtaminen Vartioinnin kehittäminen kauppakeskuksissa – projektin tulokset ja työkalut vartioinnin näkökulmasta Kari Ratilainen/
Viranomaistahon rooli- valvontaa ja neuvontaa
Lämpötilahallittavien elintarvikkeiden kuljetukset ja ATP-sopimuksen soveltaminen Lappeenranta Ensisaapumistoiminta Ylitarkastaja Britta Wiander.
Toimijoiden roolit väitteiden hyväksymisessä ja käyttämisessä Ravitsemus- ja terveysväiteseminaari , Evira, Helsinki Neuvotteleva virkamies Anne.
Kuntien elintarvikevalvonnan tiedonkeruun kehittäminen Kuti1 ja Kuti2 -projektien tilanne Saila Suominen
Suomen kansallinen tarkastus ja maksatusten hakeminen /MU.
Hitech Business Breakfast Perjantai Kimmo Paajanen.
Suomen kansallinen tarkastus ja kansallisen vastinrahahan maksatushakemus Haaparanta /Maija Uusisuo.
Logistiikkaseminaari Jyväskylä, Laajavuori KULJETUSYRITYSTEN, VARASTOJEN JA TERMINAALIEN HYVÄKSYMISMENETTELY Virpi Rossi Johtava terveystarkastaja.
Elintarvikkeiden kuljetus- ja logistiikkaseminaari ”teoriasta käytäntöön” Mika Jyrkönen, Valio
Teurastamon näkökulmia eläinkuljetuksista Tuomas Herva AtriaNauta Tuotantoeläinten hyvinvointiseminaari Jyväskylässä KoneAgria-messujen yhteydessä
Otsikkosivu valkoisella taustalla
Koulutuksen tavoite antaa toimijoille ja valvojille tietolähteitä
Pidä pelivaraa moottorikelkkailija
Projektin nimi: Iso rinkeli
Elintarvikehuoneistojen riskiperusteisempi ennakkovalvonta Kuljetus- ja logistiikkaseminaari Jyväskylä, Sebastian Hielm, MMM.
VIRANOMAISTAHON ROOLI JA TEHTÄVÄ
Lämpötilahallittavien elintarvikkeiden kuljetukset ja ATP-sopimuksen soveltaminen Turun lääninhallituksen auditorio Osastonjohtaja Maria Teirikko.
Maitohygienialiitto / Evira koulutuspäivä
LÄMPÖTILAHALLITTAVAT ELINTARVIKEKULJETUKSET-
LÄMPÖTILAHALLITTAVAT ELINTARVIKEKULJETUKSET-
Inka Heikkinen Elintarviketarkastaja, ETM
Harjoitustyö Vesa Harmaakorpi Professori Innovaatiojärjestelmät
Biologinen turvallisuus elintarvikekuljetuksissa ja varastoinnissa Kuljetus- ja logistiikkaseminaari Veli-Mikko Niemi Maa- ja metsätalousministeriö.
Sähköinen EURA järjestelmä Christa Löf EU-koordinaattori Etelä-Savon maakuntaliitto.
Lämpötilahallittavien elintarvikkeiden kuljetukset ja ATP-sopimuksen soveltaminen Turku Ensisaapumistoiminta Britta Wiander Tuonti- ja markkinavalvonta.
Maa- ja metsätalousministeriön asetus elintarvikevalvonnasta Säädöshahmotelma Keskustelutilaisuus Sebastian Hielm, MMMELO.
OMAVALVONTASUUNNITELMA
VANHUSTEN ELÄMÄNHALLINNAN TUKEMINEN PALVELUOHJAUKSELLA
Sosiaalipalvelujen neuvonta X.X.2012Matti Meikäläinen.
VALTIOVARAINMINISTERIÖ HKO, Valtion IT-toiminnan johtamisyksikkö Julkishallinnon sähköisen asioinnin rakenneosat Kehitettävät yhteiset alustat,
Helsinki Elintarvikekuljetus- ja logistiikkaseminaari Teoriasta käytäntöön Pääjohtaja Jaana Husu-Kallio Elintarviketurvallisuusvirasto Evira.
VARASTOJEN JA TERMINAALIEN HYVÄKSYMISMENETTELY Tarja Toivainen Ympäristöterveystarkastaja Kuopion kaupunki Ympäristöterveystoimisto
Omavalvontasuunnitelma
Kalastustuotteita koskevien dioksiinisäännösten valvontaohje & yhteinen kalastuspolitiikka – ”erä” / jäljitettävyys Silakkapaja, Naantali, Jussi.
Lämpötilahallittavien elintarvikkeiden kuljetukset ja ATP-sopimuksen soveltaminen Lappeenrannan teknillisen yliopiston auditorio
Lämpötilahallittavien elintarvikkeiden kuljetukset ja ATP-sopimuksen soveltaminen Lappeenrannan teknillinen yliopisto Ylitarkastaja Mikko Maunu.
Elintarvikehuoneistojen riskiperusteisempi ennakkovalvonta - tausta Keskustelutilaisuus Tieteiden talo Veli-Mikko Niemi MMM.
Maitohygienialiitto / Evira koulutuspäivä Raakamaidon lakisääteisten tutkimusten poikkeamailmoitukset Elintarviketurvallisuusvirasto Evira Elintarvikehygieniayksikkö.
Elintarviketilojen puhtaanapito OMAVALVONTA Päämääränä on laadunvarmistus ja elintarvikelainsäädännön määräysten ja ohjeiden noudattaminen.
Liikennöitsijäsivuston käyttöohje Liikennöitsijäksi rekisteröityminen Liikennöitsijäsivuston www-osoite on http ://
Yleistä: Testi perjantaina 27.5 klo 14 auditoriossa Ota mukaan: henkilöllisyystodistus (esimerkiksi kelakortti, passi, mopokortti yms.) lyijykynä sekä.
Turvallisuusluvan ja luvan muutosten hakeminen Säteilyturvakeskuksesta Hakemuslomakkeet Säteilyn käyttö teollisuudessa, tutkimuksessa, opetuksessa, tuote-
ILMOITUKSENVARAISTEN PALVELUJEN REKISTERÖINTI
Maidontuotanto Tuotantopanokset Ohjaus ja valvonta Rehun valmistus
Omavalvontasuunnitelma
Liikunta- ja nuorisopalvelut
Laki yksityisistä sosiaalipalveluista
Ehdot avustuskelpoiselle tiekunnalle:
Ennakkovalvonnasta jälkivalvontaan
Kotihoidon palveluseteli Hämeenlinnassa alkaen
ELY-keskuksen valtionavustukset yksityisteille Tanja Seppänen
Esityksen transkriptio:

Viranomaistahon rooli - valvontaa ja neuvontaa - Ympäristöpalvelut Elintarvikevalvonta Viranomaistahon rooli - valvontaa ja neuvontaa - 22.3.2007 Ympäristöinsinööri Sari Kahila

Elintarvikekuljetusajoneuvojen hyväksyminen Koskee ammattimaista elintarvikkeiden kuljetustoimintaa Kaikki ajoneuvot on hyväksytettävä toimijan kotikunnan viranomaisella ennen toiminnan aloittamista Uuden elintarvikelain mukanaan tuoma muutos: Kuljetusajoneuvoa ei saa ottaa käyttöön ennen kuin se on hyväksytty!

Hyväksymismenettely Hakemus liitteineen toimitettava kahtena kappaleena hyvissä ajoin Hakemukseen liitettävä kopio omavalvontasuunnitelmasta ja rekisteriotteesta Viranomaisella on 60 vrk aikaa hakemuksen käsittelyyn, mikäli kaikki asiapaperit on toimitettu ajoissa ja ajoneuvo täyttää elintarvikelain asettamat vaatimukset.

Mitä tarkastetaan käyttöönottotarkastuksella? Korin sisätilan pintamateriaalit: ehjät ja helposti puhdistettavat Ovien tiivisteet: tiiviit ja ehjät Lämpötilojen rekisteröinti- ja seurantajärjestelmä Osastointi, mikäli kuljetetaan muutakin kuin elintarvikkeita

Mitä tarkastetaan perustarkastuksella? Korin sisäpuoliset pinnat ja niiden kunto Kuormatilan tiiviys/tiivisteiden kunto Siivous: välineet, aineet, tapa Lämpötilaseuranta ja raportit ATP: luokitus ja merkinnät, todistusten alkuperäisyys sekä vastaavuus kalustoon Asiakirjat: omavalvontasuunnitelma, ajoneuvon hyväksymisasiakirjat, ATP-todistukset, hyg.passit

Omavalvontasuunnitelman sisältö Yrityksen toiminnan kuvaus: toimijan tiedot, toiminnan luonne ja laajuus Kuljetustoiminnan kuvaus: käytettävät ajoneuvot, mitä ja kenen elintarvikkeita kuljetetaan, minne kuljetetaan Kuljetustapahtuman kuvaus: lastaus, kuljetus, kuljetusolosuhteet, lämpötilaseuranta, kalibrointi Jäljitettävyys, takaisinveto Asiakasvalitukset Omavalvonta-asiakirjojen säilytys Hygienia: henkilökunnan työasut, käsihygienia, perehdytys sekä kuljetuskaluston puhdistus ja kunnossapito Vaarojen arviointi

Viranomaistoiminta Tampereella Kuljetusten valvonta ollut vähäistä viime vuosina, tarkastuksia tehty pääsääntöisesti hyväksymiskäsittelyjen yhteydessä ATP-tarkastukset käynnistyneet vuoden 2007 alussa Suunnitelmissa laaja kuljetusten lämpötilaseurantaprojekti: valvontaa valmistajalta kuluttajalle saakka

Lisätietoja Tampereen kaupunki/ Ympäristöpalvelut Elintarvikevalvonta Frenckellinaukio 2 B PL 487 33101 Tampere p. (03) 5656 6700 elintarvikevalvonta@tampere.fi