Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

LOUNAFOOD PIENEN ELINTARVIKEYRITTÄJÄN TUKENA

Samankaltaiset esitykset


Esitys aiheesta: "LOUNAFOOD PIENEN ELINTARVIKEYRITTÄJÄN TUKENA"— Esityksen transkriptio:

1 LOUNAFOOD PIENEN ELINTARVIKEYRITTÄJÄN TUKENA
Mervi Louhivaara LounaFood – Aitoa Makua Varsinais-Suomesta Tarvasjoki

2 LOUNAFOOD -AITOA MAKUA VARSINAIS-SUOMESTA
Hanke ( ) nostaa esiin alueen pienet ja keskisuuret elintarvikeyritykset ja niiden tuotteet verkoston koordinaattorina tiedotus- ja neuvontatahona lähellä tuotetun ruoan puolestapuhujana ja tunnettuuden lisääjänä maakunnan ruokakulttuurin esiintuonti sekä omalla alueella että valtakunnan tasolla Hanketta rahoittavat EU:n maaseuturahasto, Varsinais-Suomen ELY-keskus ja Varsinais-Suomen kunnat

3 LOUNAFOOD -AITOA MAKUA VARSINAIS-SUOMESTA
Elintarvikealan verkoston koordinaattori Yritysrekisterin ylläpitäminen Aktiivinen ja tiivis sidosryhmäyhteistyö Tiedotustaho LounaFood Uutiset tiedotuslehti 4 krt/v (painosmäärä kpl) Tapahtumatiedotus sähköpostitse Neuvontataho Elintarviketurvallisuus (omavalvonta, pakkausmerkinnät ym), liiketoiminnan kehittäminen, oikeiden yhteistyökumppaneiden löytäminen (laboratoriot, viranomaiset, laitevalmistajat jne) Lähellä tuotetun ruoan puolestapuhuja ja tunnettuuden lisääjä Uusien osto- ja myyntikanavien löytäminen (Lähiruokatreffit yms) Asiantuntijapäiviin ja alan messuille osallistuminen Aitoja Makuja –sivusto

4 Varsinais-suomen elintarvikeyritykset 6/2011

5 Aitojamakuja.fi - elintarvikeyritysten hakupalvelu
                                   Elintarvikeyritysten hakupalvelusta löydät yli 1450 yrityksen tiedot kautta Suomen, Varsinais-Suomesta 148 yritystä

6

7

8 Aloittava elintarvikeyritys
Elintarvikelain muutoksen (352/2011) mukaan elintarvikealan toimijan on tehtävä kirjallinen ilmoitus elintarvikehuoneistosta sijaintikunnan valvontaviranomaiselle viim. neljä viikkoa ennen toiminnan aloittamista Elintarvikelain muutoksen (352/2011) mukaan erillisen hyväksymismenettelyn piirissä ovat ainoastaan eläimistä saatavia elintarvikkeita käsittelevät laitokset. Laitoksella tarkoitetaan sellaista elintarvikehuoneistoa, joka käsittelee eläimistä saatavia elintarvikkeita (lihaa, kalaa, maitoa, munia) ennen vähittäismyyntiä.

9 Aloittava elintarvikeyritys vaatimukset elintarvikehuoneistolle
riittävästi työskentely-, säilytys- ja varastotilaa toiminnan edellyttämä ilmanvaihto, lämpötila ja valaistus (noudatetaan rakennusmääräyskokoelman ohjearvoja) riittävästi käsienpesupaikkoja sekä paikkoja astioiden ja välineiden pesua varten erillinen asianmukaisesti varustettu säilytystila siivousvälineille riittävästi talousveden laatuvaatimukset täyttävää vettä helposti puhdistettavat ja desinfioitavat rakenteet, pinnoitteet, materiaalit, kalusteet, koneet ja välineet sekä astiat viemäriin yhdistetty lattiakaivo ja laitteet lattioiden huuhtelua varten, mikäli lattia joutuu olemaan jatkuvasti märkänä omavalvontasuunnitelma

10 Aloittava elintarvikeyritys omavalvonta
Elintarvikelakiin perustuva omavalvonta on yrityksen keino varmistaa käsittelemiensä (mm. tuotanto, jalostus, kuljetus, myynti/tarjolla pito) elintarvikkeiden moitteettomuus ja turvallisuus Kirjallinen, toteutettava, päivitettävä Mm. lämpötilakirjaukset, henkilökohtainen hygienia, varastointi- ja käsittelyolosuhteet, puhtaanapitosuunnitelma, jätehuolto, haittaeläinten torjunta

11 Lounafood apunasi ota yhteyttä:
Mervi Louhivaara LounaFood - Aitoa Makua Varsinais-Suomesta Turun Yliopisto Koulutus- ja kehittämiskeskus Brahea käyntiosoite: Lemminkäisenkatu postiosoite: Turun Yliopisto puh ,


Lataa ppt "LOUNAFOOD PIENEN ELINTARVIKEYRITTÄJÄN TUKENA"

Samankaltaiset esitykset


Iklan oleh Google