Koulutuksen laadun kehittäminen

Slides:



Advertisements
Samankaltaiset esitykset
Työhönvalmennuksella työelämään
Advertisements

eESA-hanke Autoalan opetuksen vertaiskehittäminen
ELPiPL – European Language Portfolio on student’s journey through studies into professional life Seinäjoki Heli Simon, Seinäjoen ammattikorkeakoulu.
Palautteen antaminen ja vastaanottaminen
Portal-ohje opiskelijoille. 2 Kirjaudu sisään tunnuksella ja salasanalla. Portaliin kirjauduttaessa käytetään samoja tunnuksia kuin muihin VAMKin IT-järjestelmiin.
Aikuisopiskelijan ohjaus ammattikorkeakoulussa -hanke
Joensuun seudun Equal: Valtamuuntaja -osahanke LUODAAN KEHITTÄMISTÄ TUKEVA RAKENNE •prosessi etenee tavoitteellisena • sitoutuminen yhteisiin.
Laatujärjestelmät organisaatioiden kehittämisen ja johtamisen näkökulmista Kaisa Sariola JTO.
Konsulttinuoret Toimintasuunnitelma
W w w. a o k k. f i VERKKO-OHJAUS Aihetta tarkastellaan ohjauksen valmistelun ja ennakoinnin sekä opiskelutoiminnan ohjauksen näkökulmasta. HAMK Hanne.
TYÖPAIKKAOHJAAJIEN KOULUTUSOHJELMAN PERUSTEET 2 OV Aineisto koottu Heli Korkiakosken ( ) materiaalista.
KORKEAKOULUN JA TYÖELÄMÄN UUSI TOIMINTAKONSEPTI Riitta Konkola.
4. Opiskelijan oppimisen arviointi työpaikoilla
Antiikki 600 eKr.-400 jKr. Jaetaan Kreikan aikaan 600eKr.-200eKr. ja Rooman aikaan 200eKr.-400jKr. Antiikin kirjallisuus jaetaan epiikkaan, lyriikkaan.
Varhaiskasvatus monikulttuuriseksi
Suomen kieli ja viestintä YAMK-koulutuksessa Vastuuopettajien AC-kokous / Tarja Ahopelto Suvi-työryhmän ja Osku-hankkeen tuotoksia.
Ammattikorkeakoulujen TKI-toiminta Kuinka rajata ja määritellä TKI-opintopisteet? Kaisu Piiroinen.
Katsotaan, sanoi lääkäri!
Mitä miten Mentorointi miksi missä Hilkka Heikkilä
OPPIMISYMPÄRISTÖN KEHITTÄMINEN
TKI ja työelämäyhteistyö - teemaryhmä
Aloitusseminaari Aija Töytäri-Nyrhinen, projektipäällikkö.
Kuusamon kaupungin päiväkotien lastentarhanopettajien ammatillisen kasvun kokemuksia kasvatus-kumppanuuskoulutuksesta Jonna Kylli Terhi Manninen Opinnäytetyö.
Small World - Big World Tavoitteena kouluhyvinvoinnin lisääminen – teoreettisena viitekehyksenä Päivi Hamaruksen Vaakamalli Vaihdetaan kiusaamiseen puuttumisen.
Kansainvälistymisen ja sen johtamisen hyvien käytäntöjen ”nettikäsikirja” - Selectronia Oy:n projekti PINNETille 2004 neuvottelut; Pinnet/Teamwest.
Varsinais-Suomen koulutusstrategia 2015+
LASTENSUOJELUN PERHEHOIDON MENTOROINTI
ERITYISOPISKELIJAN ARVIOINTI Erityisopettaja Marjatta Kannisto
VERTAISOHJAUS OSANA AMMATTIKORKEAKOULUN OHJAUSTOIMINTAA Laura Savolainen Metropolia Ammattikorkeakoulun opiskelijakunta METKA
Teemaryhmä 1: Profiilin ja tunnettuuden kehittäminen Toimintasuunnitelma Aloitusseminaari Marja Kopeli Katja Komonen.
Ohjausta junioreille – tiedekunnan mentorointijärjestelmä Kalle Romanov, yliopistonlehtori TUKE, lääketieteellinen tiedekunta, HY.
Hops osana opiskelu- ja asiantuntijuusprosessia Terhi Skaniakos.
Osaamisen ja sivistyksen parhaaksi Neuvoston suositukset epävirallisen ja arkioppimisen validoinnista -Suosituksen keskeinen sisältö -Toimeenpano -Toimeenpanoon.
STUDIO-projektin tulokset Anita Eskola-Kronqvist Projektipäällikkö STUDIO-projekti Projektin osatoteuttajat: ARCADA HAAGA-HELIA Ammatillinen.
Ohjaa ja kannusta OK–koulutus 2 op Arvioi ja innosta AI–koulutus 2 op
Seminaarin tavoitteet Murmanskissa joulukuu 2010 Mare Rantaniemi ja Natalia Strelskaja Projektipäälliköt.
Pinnet Mustiala Aija Töytäri-Nyrhinen, projektipäällikkö
Soveltuuko asiantuntijatehtävien luokittelu tutkijoiden, yliopistojen ja rahoittajien käyttöön? RAKETTI-TUTKI / Tietomallityöryhmän seminaari
J Kangasniemi 2010 Osaava-ohjelman taustaa ja rakenne Tätä kalvosarjaa päivitetään verkossa. Varmistathan että käytössäsi on viimeisin versio. (viimeksi.
FUAS Kielet ja viestintä
Visuaalisen ammattilaisen esitys Verkkokurssi Tiedosto 1 Kurssin rakenne.
KTT Minna Söderqvist: Miten työnantajat näkevät ulkomaiset työnhakijat ja ulkomaisen henkilökunnan? 33 työnantajahaastattelua 2004 Kokemusta ulkomaisista.
Koulutuksen rakenteet ja mallit tekniikan amk-koulutuksessa Työpaja Lahti.
Esittäytyminen Vastaa esitettyihin kysymyksiin omalta kohdaltasi lyhyesti. Korvaa kysymykset omilla vastauksillasi. Kiitos!
Yhteistyö oppilaitoksen ja päiväkodin kanssa - opiskelijanäkökulma Tarja Vakimo, HDO Ammattiin kasvua varhaiskasvatuksen kentällä –seminaari
Pedagoginen johtaminen ja kehittäminen ammattikorkeakoulussa
AHOT Terveys-ja hoitoalan klusterissa
Mentorointi-prosessi / kokonaisuus
Kokkolan ammattiopisto
Laajennettu työssäoppiminen lähihoitajakoulutuksessa
Pilottihankkeiden onnistumiset, hankaluudet ja opinpaikat Veronika Honkasalo
Rahoitus: ESR, Etelä-Suomen lääninhallitus Koulutuskeskus Salpaus – Tavoitteena on edistää nuorten työllistymistä vahvistamalla.
VEIKKA Varhaiserityiskasvatuksen kehittäminen Karhukunnissa
Korkeakoulujen ja opetus- ja kulttuuriministeriön yhteinen tietohallintohanke, jota CSC koordinoi RAkenteellisen KEhittämisen Tukena TIetohallinto TUTKI-osahanke.
GOPP –hanketyöpaja Teemaryhmät Ohjausryhmän edustajat SAMOK ry. Projektipäällikkö.
PALAUTTEEN ANTAMINEN JA VASTAANOTTAMINEN
Tutustumistreeni  Nimi, ammatti, mistä tulee,  tilaisuuden teemaan liittyvä ajatus  Mikä oli kauhein kouluruoka?  Kirja, jota parhaillaan luen  Lapsuuden.
Mentorointi.
Ajatuksia AMK-opintoihin valmentavan koulutuksen sisällöistä Metropolia / Riitta Metsänen.
Korkeakoulujen ja opetus- ja kulttuuriministeriön yhteinen tietohallintohanke, jota CSC koordinoi RAkenteellisen KEhittämisen Tukena TIetohallinto RAKETTI-TUTKI-hankkeen.
Aikuis- ja työpaikkakoulutusyksikkö Virpi Pikkuaho
OPPI SYNTYY YHDESSÄ TEKEMÄLLÄ - EI MONISTAMALLA
Osaaminen hallussa mentoripankissa Aija Hietanen, Savonia-ammattikorkeakoulu
Pedagogiikan johtaminen – koulutuksen vaikuttavuus Espoossa Päivähoitoyksiköiden johtajien kokemuksia.
TopTen -hanke Erityistä tukea tarvitsevat opiskelijat ja työvalmentajamalli Tuija Partanen.
Minno meets Innokylä - törmäyskohtia
Joustavat oppimispolut
ePortfolio ohjauksen apuvälineenä
Följyssä-toiminnan prosessin kuvaaminen
Tutustumistreeni Nimi, ammatti, mistä tulee,
Esityksen transkriptio:

Koulutuksen laadun kehittäminen Antti Liljaniemi, Metropolia Liisa Vanhanen-Nuutinen, HAAGA-HELIA

Koulutuksen laadun kehittäminen 26.5.2010 Osallistujien esittely Kertaus kehittämisverkostosta Teemaryhmän tavoitteet ja tuotokset Keskustelua mitä on laatu koulutuksessa? Miten projekti tästä jatkuu, seuraavat tapaamispäivämäärät

Koulutuksen laadun kehittäminen –teemaryhmän tavoite Vetovoiman lisääminen Laadunvarmistusjärjestelmän implementoituminen ammattikorkeakouluihin

Teemaryhmän tuotokset Laadunvarmistusjärjestelmän mentorointimalli ja sen toteuttaminen Seurantatutkimus opiskelijan valmiuksista, työelämän odotuksista ja opettajien osaamisesta (kehittämisen/ johtamisen YAMK)

Mentorointimalli ja sen toteuttaminen Mitä mentorointi on? Mentorointi-termin juuret löytyvät antiikin Kreikan mytologiasta - Homeroksen eepoksesta Odysseia. Ithakan kuningas Odysseus jätti talonsa luotettavan ystävänsä Mentorin hoitoon sillä aikaa kun hän itse oli Troijan sodassa. Mentor seurasi erityisesti Odysseuksen pojan Telemakhoksen elämää ja oli mukana hänen matkoillaan. Itse asiassa Mentor oli yksi jumalatar Athenen monista hahmoista. Hän ottaa kertomuksen edetessä useita kertoja vanhan, viisaan miehen Mentorin hahmon ja äänen. Tämä muinainen taru yhdistää naiseuden ja miehisyyden Mentorin hahmossa. Myös mentorin perustehtävät näkyvät hänen toiminnassaan. Mentor kertoo Telemakhokselle olevansa hänen ystävänsä. Hän antaa nuorukaiselle neuvoja, ohjeita ja kehotuksia sekä rohkaisee, kannustaa ja vastaa kysymyksiin, jopa antautuu väittelyynkin hänen kanssaan.

Mentorointimalli ja sen toteuttaminen Kokemuksen välittämistä ja vuorovaikutusta Mentorointia voidaan tarkastella prosessina tai sitten tiettyyn tavoitteeseen tähtäävänä tehtävänä. Yritysmentoroinnissa korostuu tavoite- ja tehtäväkeskeinen mentorointi, kun taas koulutustoimintaan sovelletussa mentoroinnissa prosessi sinänsä eri vaiheineen on merkittävä kasvun mahdollisuus ohjattavalle ja mentorille. Mentorointi on kokemusten, näkemysten ja osaamisen siirtämistä ja välittymistä henkilöltä toiselle. Mentorointi tarkoittaa sellaista ohjausta ja tukea, jota osaava, kokenut ja arvostettu senioriasemassa toimiva henkilö antaa kehityshaluiselle ja -kykyiselle nuoremmalle henkilölle. Mentor on vanhempi ammattilainen ja luotettava neuvonantaja, jonka tehtävä on seurata, tukea, rohkaista ja opastaa esim. juuri työyhteisöön tullutta kollegaansa.

Mentorointimalli ja sen toteuttaminen, esimerkki Jokin esimerkki mentorointimallista???

Seurantatutkimus OPETTAJA -osaaminen? TYÖELÄMÄ -odotukset? OPISKELIJA -valmiudet?

Teemaryhmän toimintatavat Kehittämisverkosto järjestää teemaryhmätapaamisia ja seminaareja sekä laatii julkaisuja toiminnan tuloksista Teemaryhmät kokoontuvat  4-5  kertaa vuodessa  käsittelemään teeman aiheita, keskustelemaan hyvistä käytännöistä ja jakamaan kokemuksiaan ylemmän ammattikorkeakoulututkinnon kehittämistyöstä Teemaryhmien toiminnasta vastaavat vetäjäparit, jotka ohjaavat toimintaa Teemaryhmävetäjät suunnittelevat teemaryhmätoimintaa ja jakavat asiantuntijuutta keskenään yhteisissä tapaamisissaan Projektipäällikkö ohjaa ja tukee teemaryhmävetäjien toimintaa

Aikataulu 1. tapaaminen 26.5. 2. tapaaminen 14.9. 3. tapaaminen ? 2011: 2012: Voisiko Aija täydentää nämä…?

Toiminnan eteneminen 2010 Mentorointimallin luominen Seurantatutkimusten suunnittelu 2011 Mentorointimallin jalkauttaminen, toteuttaminen Seurantatutkimukset, niiden toteuttaminen 2012 Mentorointimallin jatkokehitys saadun palautteen perusteella Arviointikriteeristön kehittäminen palautteen perusteella Yhteenveto seurantatutkimuksista, käyttö mm. laadun parantamisessa