Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

Hops osana opiskelu- ja asiantuntijuusprosessia Terhi Skaniakos.

Samankaltaiset esitykset


Esitys aiheesta: "Hops osana opiskelu- ja asiantuntijuusprosessia Terhi Skaniakos."— Esityksen transkriptio:

1 Hops osana opiskelu- ja asiantuntijuusprosessia Terhi Skaniakos

2 Opintopolkuajatus Opintojen alku- keski- loppuvaihe Minkälaisia ohjauksen sisältöjä ja tarpeita polun eri vaiheissa? Opintopolulla eteneminen vaatii ohjausta ja tukea -> yksilöohjausta, ryhmäohjausta, vertaisohjausta, verkko- ohjausta… Missä osassa työelämään liittyvät asiat? Mitä ne ovat?

3 Opintojen ja ohjauksen 3 ydinprosessia Tuen tarve muuttuu opintopolun aikana: - Opiskelijan vastuu ja itseohjautuvuus kasvaa - Opiskelijan aktiivinen rooli ja osallistuminen kasvaa -> Miten huomioidaan ohjauksessa ja opetuksessa? Opiskelijaprosessi PSYKOSOSIAALINEN OHJAUS Oppimisprosessi OPINTOJEN OHJAUS Asiantuntijuusprosessi URAOHJAUS Opintojen alku- keski- loppuvaihe Kuvio 2. Skaniakos 2011, mukaellen Korhonen 2007

4 Opintojen ohjaus opintojen suunnittelu ja HOPS (laatiminen ja keskustelut) opiskelukäytännöt ja -tekniikat opintosuoritukset opinto-oikeudet tutkintovaatimukset ja valmistuminen opinnäytetyöt, palauttaminen harjoittelu & vaihto jne. Muut ohjaustarpeet, psykososiaalinen ohjaus motivaatioasiat käytänteisiin perehdyttäminen hyvinvointi, jaksaminen, henk.koht. ongelmat Asiantuntijuus/uraohjaus asiantuntijuuden kasvu, oma osaaminen työelämätietous ja –valmiudet, työelämäorientaatio elämän suunnittelu Ohjauksen sisällöt ja teemat:

5 Mitä on hops? Mitä, missä ja miten hops-ohjausta annetaan?


Lataa ppt "Hops osana opiskelu- ja asiantuntijuusprosessia Terhi Skaniakos."

Samankaltaiset esitykset


Iklan oleh Google