17.12.2007Harri Sirén1 TULOKSELLISUUS, PALKINTA JA NEUVOTTELUTOIMINTA.

Slides:



Advertisements
Samankaltaiset esitykset
TURVALLINEN LÄÄKEHOITO – KERTAUSTA JA TEHYN NÄKEMYKSIÄ
Advertisements

SPL Päätoimisten Coaching-ohjelma
Näkökulmia järjestövetoisten kehittämishankkeiden ja kuntien yhteistyölle - Miten saada kehittämistyön tulokset pysyviksi toimintatavoiksi Antti Pelto-Huikko.
Työkyvyn tukeminen pientyöpaikoilla
Keskeisiä teemoja asiakaskohtaisissa esimiesvalmennuksissa
Henkilöstöä koskevat kirjaukset muissa yhdistymissopimuksissa, Salo ja Kouvola UusiKunta- henkilöstöryhmä.
Yrittäjien aamukahvit Loppi
Terveyspalvelualan uusi palkkausjärjestelmä alkaen
TYÖHYVINVOINTI: MITÄ JA MIKSI?
Työhyvinvointi PK-yrityksessä Leena Niemistö toimitusjohtaja LT, fysiatri Munkkivuori Kamppi Lassila.
VAPAAEHTOISTYÖSSÄ JAKSAMINEN OSAAMINEN Yhteiskunta Perhe Lähiyhteisö
Kotihoidon haasteet •Maailma, julkinen terveydenhuolto on jatkuvassa muutoksessa •Tarvitaan muutoksen ymmärtämistä, organisaatio ei kykene hallitsemaan.
4. Opiskelijan osaamisen arviointi työpaikoilla
5.1 Näyttöjen tuloon voi varautua Tarkastelemalla  vastaako opetussuunnitelma työelämän tarpeita opetussisällön, -menetelmien tarpeita opetussisällön,
Hallinnon kehittämisen uudet tuulet
PARAS-ARVIOINTITUTKIMUSOHJELMA
VTT:n Y-elimen henkilöstötilaisuus klo 12.00
Työnohjauksen mahdollisuudet johtamisen ja esimiestyön täydennyskoulutuksessa Seija Ollila
ARKISTOLAITOKSEN STRATEGIAN 2015 PÄÄKOHDAT. Arkistolaitoksen toiminta-ajatus Arvot Visio Keskeiset strategian tavoitteet Toteuttamisen keskeiset keinot.
1 TERVEYSTOIMI Terveystoimen strategia Arvot, toiminta-ajatus ja visio Kriittiset menestystekijät Arviointikriteerit ja mittarit Terla
KV- JA URAPALVELUT Anu Honkanen Kansainvälinen harjoittelu osana opintoja Työrymä 2 Bolognan vanavedessä –seminaari: Kansainvälisyys korkeakoulujen.
Laajennetun työssäoppimisen kokeilut Sirkka Hulkkonen
Tuloksedpalkintajaneuvtoiminta.ppt / Matti Hermunen Virastopuheenvuoro - Tiehallinto Työvirastosta asiantuntijataloksi Entisestä irti, vahvuudet.
Oulun seutu KOKO KOKO , Rovaniemi - Mitä tällä hetkellä tehdään - Mitä suunnitelmia ja tavoitteita vuodelle Mitä alustavia.
TULOSOHJAUKSEN JA TILIVELVOLLISUUDEN TILA Ylijohtaja Marjatta Kimmonen VTV
YHDISTYSTYÖNANTAJAN JÄRJESTÄMÄ TYÖTERVEYSHUOLTO KÄYTÄNNÖSSÄ
Työssä olemassa olevalla työkyvyllä Työssä jatkamisen tuki ja osatyökykyratkaisujen edistäminen.
TYÖHYVINVOINTI SEURAKUNTATYÖSSÄ 2007
Julkisten ja hyvinvointialojen tulevaisuus ja osaamistarpeet Skills-seminaari Tuire Santamäki-Vuori puheenjohtaja Julkisten ja hyvinvointialojen.
Kommenttipuheenvuoro : Työperäinen maahanmuutto – ratkaisu kuntien työvoimapulaan Eettisyyttä ja edunvalvontaa Suunnittelija Marjo Katajisto JHL.
Työkykyjohtaminen Serviisissä
J Kangasniemi 2010 Osaava-ohjelman taustaa ja rakenne Tätä kalvosarjaa päivitetään verkossa. Varmistathan että käytössäsi on viimeisin versio. (viimeksi.
INFOTILAISUUS HY – Aalto - TaY OTM projekti käynnistyy Niina Jokela / Kansainvälisen vaihdon palvelut1.
HUOMENNA AVOIN YLIOPISTO Puheenjohtaja Kari Seppälä Yliopistojen aikuiskoulutusverkosto
10/2009 © Copyright Tekes Kilpailukykyä ja työelämän laatua Tekesin työorganisaatioiden kehittämisen rahoitus (TYKE) Tekesin työorganisaatioiden kehittämisen.
Yhteistoimintalaki ja Yt:n organisointi
Perusopetuksen opetussuunnitelman perusteiden linjauksia
S:\NYkalvot\2006\suomi\Tulospalkkioseminaari TW Hallitusneuvos Tuija Wilska Valtiovarainministeriö Tulospalkkioseminaari Tulospalkkaustarkastelut:
HENKILÖSTÖSTRATEGIA Yhteistyötoimikunta
HENKILÖSTÖSTRATEGIA
Tuloksellisuus, muutos ja neuvottelutoiminta Tuomo Vainio / VTML 12. & sopsemdiat
Pilottihankkeiden onnistumiset, hankaluudet ja opinpaikat Veronika Honkasalo
STANDARDI 4:N SOVELTAMINEN KÄYTÄNNÖSSÄ: Henkisen kuormittumisen hallintamallin kehittäminen ESSHP:ssä Eeva Häkkinen TtM Hankekoordinaattori
Creative Campus - yliopisto innovaatioympäristönä Sisältöliiketoiminnan luovien prosessien johtaminen (Creative Processes and Content Busines.
Tuloksellisuutta edistävä palkinta ja neuvottelutoiminta
Juhani Kettunen Yrityksen kilpailukykytekijät Yrityssuunnittelu ja johtaminen  yrityskulttuuri Asiakaslähtöinen toiminta – sisältää mm. tuotekehityksen,
Kumppanuus Pohjois-Pohjanmaan hyvinvoinnin edistämisessä Raahen seudun hyvinvointikuntayhtymän johtaja / Pohjois-Pohjanmaan hyvinvointiohjelman johtoryhmän.
Hannele Niemi Kodin ja koulun yhteistyö opettajankoulutuksen sisältöalueena Hannele Niemi.
1 Innovoinnin edellytys on rakenteiden luominen ammattimaiselle kulttuurin tuotteistamiselle Seuraavilla kolmella verkostoitumisen muodolla on erilaiset.
W w w. h a m k. f i TUPA - Työpaikkaohjaajien kouluttajakoulutus Lähipäivä 4 KEHITTÄMISTILANTEEN ARVIOINTI – TUPA-KEHITTÄMINEN OPETTAJAN TYÖN JA OPPILAITOKSEN.
Terveys kansanterveysohjelma
Osaava-ohjelma: Pedagoginen uudistuminen muutosjohtamisen välineenä
Strategisen hyvinvoinnin johtaminen Osan II kuvat.
Tästä pois logo Koulutusorganisaatiot innovaatiojärjestelmän toimijoina -projekti Verkostotapaaminen Koulutuksen järjestäjien yhdistys KJY.
Esimies ja haasteelliset johtamistilanteet Aalto-yliopisto Kevät 2016 copyright Juhani Kauhanen 2016 Juhani Kauhanen
Hankkeen hallinta Muistilista muutoshanketta toteutettaessa Valtion henkilöstöpalvelut.
Saumat tulevaisuuteen -tapahtuma 2016 Toisen asteen koulutuksen mahdollisuuksia ja odotuksia Raija Meriläinen, opetusneuvos, KT Ammatillisen koulutuksen.
Ylä-Savon SOTE kuntayhtymä
Osatyökykyisille tie työelämään
Kaiku yhteistyöryhmä 2016 Kuvat: Raquel Benmergui #kehukiita
PUOLUE C Periaateohjelma: Arvot
Maahanmuuttajan askeleet työelämässä – Maastå-hanke Yhteisöllinen menetelmä järjestöille Tavoite: tarjota ammattiliitoille ja työyhteisöille.
Työkykyä edistävä toiminta
Valtion virka- ja työehtosopimus neuvottelutulos
Evästystä paikalliseen ops-työhön
Osallistumisen suunnittelun vaiheet ja tehtävät
Suomen Ensiapukoulutus
HENKILÖSTÖTUOTTAVUUDEN PERUSTEET
Anssi Aunola Lääkintämestari Keski-Uudenmaan pelastuslaitos
Terveyttä työpaikoille – suositukset
Esityksen transkriptio:

Harri Sirén1 TULOKSELLISUUS, PALKINTA JA NEUVOTTELUTOIMINTA

Harri Sirén2 Tuloksellisuus (Tuomo Vainio, VTML) Tarkoitetaan yleensä: –Yhteiskunnallista vaikuttavuutta –Tuottavuutta ja taloudellisuutta –Laatua, palvelukykyä ja –Henkisten voimavarojen hyvää hallintaa Lisäksi palvelujen saatavuus

Harri Sirén3 ● Tuloksellisuutta edistäviä muutoksia toteutetaan yhteistoiminnassa toimintayksiköiden johdon ja henkilöstön edustajien kesken. ● Keskeistä on henkilöstövoimavarojen ammattimainen johtaminen. Ammattimainen johto ja osaava ja motivoitunut henkilöstö saavat yhdessä aikaan tulokset. ● Henkilöstövoimavaroja ammattimaisesti johdettaessa käytetään täysimääräisesti hyväksi toiminnan tarpeista lähtevän henkilöstösuunnittelun, rekrytoinnin, palkkapolitiikan ja muiden palvelussuhteen ehtojen, koulutuksen ja muun osaamisen ylläpidosta ja kehittämisestä huolehtimisen, työhyvinvoinnin sekä sopimustoiminnan mahdollisuudet. ● Hyvä yhteistyö, yhteinen tietopohja ja luottamus toimintayksikön johdon ja henkilöstön edustajien kesken ovat tuloksellisuuden keskeisiä edellytyksiä.

Harri Sirén4 Tuloksellisuus syntyy monien tekijöiden vaikutuksesta ( /Teija Wikman, JHL ry) Työympäristö Työtaidot Työn sisältö Johtaminen Esimies-alaistoiminta Vuorovaikutus Osallistuminen Kannustava ilmapiiri Osaaminen ja oppimista tukevat olosuhteet Henkilöstön vaikutusmahdollisuudet Luottamuksen ilmapiiri tuloksellisuuden ehdoton edellytys

Harri Sirén5 MUUTOS ( Teija Wikman, JHL ry) Työelämän muutoksissa tuloksellisuutta haetaan siten, että asiat tehdään toisin Henkilöresursseista on pidettävä huolta, koska ihmiset tekevät suuren osan tuloksesta, eivät koneet Muutokset aiheuttavat epävarmuutta ja ahdistuneisuutta ja ne vaikuttavat työssä jaksamiseen Omat vaikutusmahdollisuudet muutosten suuntaan, sisältöön ja toteutustapoihin helpottavat jaksamista Muutos onnistuu paljolti siinä tahdissa ja sen varassa miten yksilöt säilyttävät tai löytävät otteen työhönsä Luottamus ja välittäminen ovat onnistuvan muutoksen edellytykset

Harri Sirén6 PAIKALLISEN SOPIMISEN HAASTE Luottamus sopimisen ehdoton edellytys Neuvottelukulttuuri ja -ilmapiiri kullakin sopimusalalla omansa –Tässä on parannettavaa – molemmin puolin Sopimuskausi on merkittävä koetinkivi paikallisen sopimisessa Paikallisia eriä 1,3 % –Perinteinen perälauta –Työnantajan yksipuolisesti päätettävissä oleva erä (puoliperälauta), kuitenkin neuvotellen Kehittämiserät 2 % Ei perälautaa Sopimisen ”pakko” Osapuolten löydettävä ratkaisut Ratkaisujen perusteella arvioidaan paikallisen sopimisen ”elinkelpoisuutta”

Harri Sirén7 SOPIMUSRATKAISUSSA TYÖKALUJA Raharaamit TASA-ARVON JA SAMAPALKKAISUUDEN EDISTÄMINEN Vaativuusarviointijärjestelmien kehittäminen Henkilökohtaisen palkanosan kehittäminen Taulukoiden muuttaminen Tulospalkkiojärjestelmien käyttöönotto ja kehittäminen Työaikaratkaisut

Harri Sirén8 Erityisesti kiinnitettävä huomiota Tasa-arvon edistämiseen Hyväksyttävissä oleviin ratkaisujen etsimiseen – luovuuttakin tarvitaan Varattava riittävästi aikaa ja nähtävä vaivaa... Vaativuuden arviointijärjestelmiä ja tehtäväkohtaisten taulukoita on kehitettävä niin, että ne ovat osapuolien hyväksyttävissä Kyseessä on aito sopiminen – myös niiden osalta, joilla siirtymäkausien nopeutettu päättäminen vie eristä sopimisen sopimuskauden loppuun 2 % kehittämiserä on pysyvää rahaa Perälauta ei ole vaihtoehto Paikalliset osapuolet eivät ole yksin :-) –Keskustason osapuolet antavat tukeaan