KUNNAN ROOLI KAAVOITTAJANA JA TUULIVOIMATUOTANNON EDELLYTYSTEN LUOJANA 26.5.2011 TL.

Slides:



Advertisements
Samankaltaiset esitykset
Varsinais-Suomen tuulivoimaselvitys Aleksis Klap.
Advertisements

Suomen Kuntaliitto Finlands Kommunförbund. Tonttituotantoprosessi ASUNTO-, ELINKEINO- JA MAANKÄYTTÖPOLIITTISET TAVOITTEET MAANHANKINTA YLEISKAAVOITUS.
Kajaanin kaupunki Rakennusvalvonta, Hannu Leskinen
Tuulivoiman lupa- ja kaavoitusasiat
KAIVOSHANKKEET JA KAAVOITUS
Tuulivoima ja maanomistaja
Rakennusvalvonta Rakennuslupa
Ajankohtaiset liikenneasiat Kellokoskella
Kaupan kehittyminen ja tulevaisuus Pohjois-Savossa ELY –keskuksen näkökulmasta Minne menet, kauppa? Kuopio Ylijohtaja Kari Virranta
Työkaluja ajokyvyn arviointiin
Vesa Lehtelä Jäsenjärjestöpäivät
TUKES Kolme säädöstä palovaroittimista Jussi Rahikainen SM pelastusosasto.
Maankäytön ja kaavoituksen suhde vesiensuojeluun Itämeri –foorum Anne Kumpula Turun yliopisto, oikeustieteellinen tiedekunta.
Ympäristövaikutusten arvioinnin tavoite
Asiaa rakennusasiantuntijan näkökulmasta
Kerinkallio, Mairenkatu luovutusmenettely
MRL:n tavoite …tavoitteena on järjestää alueiden käyttö ja rakentaminen niin, että siinä luodaan edellytykset hyvälle elinympäristölle sekä edistetään.
LAKI RAUTATIEJÄRJESTELMÄN LIIKENNE- TURVALLISUUSTEHTÄVISTÄ ANNETUN LAIN MUUTTAMISESTA (860/2012) Hallitusneuvos Hannu Pennanen
VUODEN PSYKOLOGI Sovittelu vaihtoehdoksi oikeudenkäynnille Laki riita-asioiden sovittelusta ja sovinnon vahvistamisesta yleisissä tuomioistuimissa.
Tuija Prusi1 Keskeisiä näkökohtia maankäytön lainsäädännöstä ja kehittämisalueista Innovatiivisen maankäytön keinot Workshop
Eläinsuojan ympäristölupa Valvonnan näkökulma
KAAVAHIERARKIA, KAAVAMUODOT JA RAKENTAMISEN OHJAUS
Aluesuunnittelu ja kaavoitus maaseudulla
Tietoturvallisuus osa 6
Ympäristövaikutusten arviointi
TALOUSARVION NOUDATTAMINEN JA TULOKSELLISUUDEN JOHTAMINEN Ajankohtainen viesti – Hyvän hallinnon periaatteet ja toimiva sisäinen valvonta Ylijohtaja Marjatta.
Olemme erikoistuneet kiinteistöalan,
E STEETTÖMYYDEN LIITTÄMINEN NYKYISTÄ TIIVIIMMÄKSI OSAKSI KAAVAPROSESSIA Heini-Sofia Luotola
Riihimäen kaupunki vesihuollon kehittämissuunnitelma
maankäyttö- ja rakennuslaki
maankäyttö- ja rakennuslaki
Osallistuminen ja arviointi Suunnittelijan on ymmärrettävä niin kommunikaation kuin ympäristövaikutusten perusteet Suunnittelija käy useita kasvokkaisia.
1 Vammaispalvelut Ann-Mari Einola, johtava sosiaalityöntekijä Kirjoita tähän nimi Dian perustyyli -tilassa: Lisää alatunniste.
KUUMA –johtokunta HS
Tarvasjoen Elinkeinojen Kehittämishanke /JJ Tarvasjoen Elinkeinojen Kehittämishanke Hankkeen kohteina mm. 1.Tuulivoima-alueet 2.Palveluille.
Maankäytön suunnittelu sekä rakentamisen ohjaus ja valvonta Maankäyttö- ja rakennuslaki.
Rasitteet Aune Rummukainen Kevät Rasite Voidaan perustaa kiinteistön hyväksi joitakin rasitetyyppejä voidaan perustaa myös kunnan hyväksi = Oikeus.
Rantarakentaminen Ympäristöoikeuden vsn. prof. © Kai T. Kokko Täydennyskoulutus2008.
Tutkakompensaatio käytännössä Perämeren tuulivoima-alueen infopäivä Kari Lavaste.
Tuulivoimahankkeen vaiheet Perämeren tuulivoima-alueen infopäivä Mikko Asikainen.
Tuulipuiston laajentaminen ja verkkoliityntä Perämeren tuulivoima-alueen infopäivä Heli Hyvärinen.
Valmisteluvaihe Satakunnan vaihemaakuntakaava 2, Viranomaistyöneuvottelu, Tuulivoimatuotanto Maakuntainsinööri Anne Nummela Kuvat: Sami Suominen,
Maankäytön järjestäminen laajemman alueen näkökulmasta Jari Leivo Kaavoituspäällikkö Kauhavan kaupunki.
Nuorisovaltuuston perustaminen.. Nuorten vaikuttamisesta on määrätty laissa Kuntien lakisääteinen velvollisuus on kuulla nuoria heitä koskevissa asioissa.
Maankäytön suunnittelu kunnallisessa päätöksenteossa kaavoituspäällikkö Tarja Outila/ Rovaniemi.
YHDISTYSLAIN KESKEISIMMÄT PYKÄLÄT. 8 § YHDISTYKSEN SÄÄNNÖT Yhdistyksen säännöissä on mainittava: 1) yhdistyksen nimi; 2) yhdistyksen kotipaikkana oleva.
Esityksen sisältö 1.Kymenlaakson tavoite tuulivoimalle voimalan merkitys seudun kehittämiselle 3.Tuulivoimala sijoittumisaktiviteetti 2011 lopulla.
21 kuukautta aikaa hakeutua syöttötariffijärjestelmään Johtava asiantuntija Maiju Seppälä Uusiutuvan energian ajankohtaispäivä Tuulivoimarakentaminen
T u u l i v o i m a r a k e n t a m i n e n S a l o s s a
Rakennetun ympäristön neuvottelupäivä Rådplägningsdag för byggda miljöer Aulis Rantala Johtaja Etelä-Pohjanmaan ELY-keskus.
Yleiset valintaperusteet lv alkaviin opintoihin
Kuittilaki Kiinteistöverolaki
Kotikunnan rekisteröinti maistraatissa
ALUEIDEN KÄYTÖN SUUNNITTELUJÄRJESTELMÄ
ALUESUUNNITTELU Miksi alueita suunnitellaan?
asemakaava-arkkitehti Hannele Kelavuori
TUULIVOIMA Tuulivoima on tuulen liike-energian muuntamista sähköksi, yleensä tuuliturbiïnien pyörivien lapojen välityksellä, joka on peräisin auringon.
1 Yksilö yhteiskunnassa s
Tuulivoima.
VALTIMON KUNTA KAAVOITUSKATSAUS
Pelastustoimen laitteiden vaatimustenmukaisuus
TUOTANTOINSINÖÖRIKOULUTUS 2018
Lainsäädäntötyö Voimaantulo
3D-kiinteistönmuodostaminen 3D-tontti vakuutena, rakentamisen ja käytön turvaaminen, 3D-kiinteistön lakkaaminen
Asemakaavamuutos nro KAAVAPROSESSI
Verotuksen perusteet – muutoksenhaku 2018
prosessit Asemakaava Tonttijako Tontin rekisteröinti Rakennuslupa
3D-kiinteistönmuodostaminen prosessit
Maankäyttö- ja rakennuslaki
Liittyminen olemassa olevaan yhteismetsään, Yhteismetsien yhdistyminen, yhteismetsän purkaminen Suomen Yhteismetsäpäivät 2019, Oulu Kari Tuppurainen.
Esityksen transkriptio:

KUNNAN ROOLI KAAVOITTAJANA JA TUULIVOIMATUOTANNON EDELLYTYSTEN LUOJANA TL

- Kunnat vastaavat maankäytön suunnittelusta alueellaan ( MRL 4§, 20§ ) TL - Tätä velvollisuutta ja oikeutta kutsutaan kaavoitusmonopoliksi

77 a § Yleiskaavan käyttö tuulivoimalan rakennus- luvan perusteena (lakimuutos ) TL Rakennuslupa tuulivoimalan rakentami- seen voidaan 137 §:n 1 momentin estämättä myöntää, jos oikeusvaikutteisessa yleiskaa- vassa on erityisesti määrätty kaavan tai sen osan käyttämisestä rakennusluvan myöntämisen perusteena.

77b§ Tuulivoimarakentamista koskevan yleiskaa- van erityiset sisältövaatimukset TL Laadittaessa 77 a §:ssä tarkoitettua tuuli- voimarakentamista ohjaavaa yleiskaavaa, on sen lisäksi, mitä yleiskaavasta muutoin säädetään, huolehdittava siitä, että:

TL 1) yleiskaava ohjaa riittävästi rakentamista ja muuta alueiden käyttöä kyseisellä alueella; 2) suunniteltu tuulivoimarakentaminen ja muu maankäyttö sopeutuu maisemaan ja ympä- ristöön; 3) tuulivoimalan tekninen huolto ja säh- könsiirto on mahdollista järjestää.

TL TARVASJOEN STRATEGISESSA YLEISKAAVASSA SELVITYSALUE. -Tuulivoimaloille mahdollisesti soveltuva alue. -Alueen soveltuminen tuulivoimalle tutkitaan osayleis- tai asemakaavalla. -Ympäristövaikutusten selvittämis- velvollisuus on kunnalla. -Tuulivoimarakentamisen YVA- menettelyn tarpeesta ELY-keskukset päättävät tapauskohtaisesti, mikäli edellytetään, arviointivelvollisuus on toiminnanharjoittajalla.