Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

asemakaava-arkkitehti Hannele Kelavuori

Samankaltaiset esitykset


Esitys aiheesta: "asemakaava-arkkitehti Hannele Kelavuori"— Esityksen transkriptio:

1 asemakaava-arkkitehti Hannele Kelavuori
KOROLAISEN TALON KORJAUSRAKENTAMINEN ASUNNOIKSI JA TONTIN TÄYDENNYSRAKENTAMINEN, alustavia luonnoksia asemakaava-arkkitehti Hannele Kelavuori esittely, toimeksianto oli tutkia Korolaisen talon jakamista asunnoiksi ja tontin täydennysrakentamismahdollisuuksia yleisellä luonnostasolla.

2 Lähtötietoja Tontin koko 1406 m2
Tontille on mahdollista lisärakentaa 1000 k-m2 säilytettävän Korolaisen talon lisäksi. Kiinteistö on myytävänä ja rakennus ei ole tällä hetkellä asuinkäytössä. Asumiselle hyvin soveltuva paikka: keskustan palvelut ovat lähellä ja tontti sijaitsee puistoalueen vieressä.

3 ASEMAKAAVA rakennusoikeus sr 370+t60 sekä 1000 +t150
Kerrosluku I u1/2 – III (korkein sallittu) Korolaisen talon vanha osa on suojeltu. Rakennus on korjaus- ja muutostöiden yhteydessä korjattava sen kulttuurihistorialliset ja rakennustaiteelliset arvot säilyttäen. Katujulkisivukorjauksissa tulee käyttää alkuperäisiä tai niitä vastaavia materiaaleja. Korjaus- ja muutostöistä tulee pyytää museoviranomaisen lausunto. Pysäköintiä mahdollista järjestää tontin lisäksi Kyllikinkadulle. Kaavan mukainen autopaikkatarve: 1ap/as. Uudisrakentaminen: Kaupunkikuvallisesti arvokas paikka Kirkkopuiston vieressä edellyttää ammattitaitoista suunnittelua myös uudisrakentamiselta. Pihapiirin täydennysrakentaminen puuverhoiltua/rapattua ja ympäristöön sopivaa, sijoitettava erilleen olevasta rakennuksesta.

4 TÄYDENNYSRAKENTAMINEN
UUDET ASUINRAKENNUKSET Neljä paritaloa Yht. n k-m2 Luonnoksessa jaettu n m2 kokoisiksi asunnoiksi, määrää voi muuttaa jos tarve erikokoisille asunnoille. Uudisrakentaminen osoitettu kaksi kerroksisena, jotta rakennusoikeus voidaan hyödyntää kokonaisuudessaan. Kytketyt rakennukset, voidaan toteuttaa myös osa kerrallaan. Mitat paritalossa n. 8-10m (runkosyvyys) * 12-14m. Uudisrakennukset sijoittuvat osittain kaavassa osoitetun rakennusalan ulkopuolelle, joka tulee huomioida jos tällaista täydennysrakentamisvaihtoehtoa edistetään.

5 Luonnoksessa esitetyt tontinkäytön ratkaisut:
-Korolaisen talon laajennusosan purkaminen. -Asunnot avautuvat Kirkkopuistoon tai sisäpihalle, osalle asunnoista mahdollisuus järjestää oma piha-alue. -Asuntoihin omat sisäänkäynnit. -Tontille n. 5-7 autopaikkaa, läpiajo mahdollista. -Rajalle rakentaminen vaatii palomuurin rakentamisen.

6 KOROLAISEN TALO Tietoja talosta: tekninen kuntoarvio v. 2015, kuntoarvio v.2008 ja Puurunen v.1999. Hirsirunkoinen, ns. ”vanha osa”, rakennettu v Rakennusta jatkettiin lautarunkoisena eteläpäädystä v.1948. Käytetty rakennusoikeus n. 320 k-m2, josta 1.krs n. 240 k-m2, laajennusosa 1.krs. n. 70 k-m2 Suunnitellut asunnot, 3 kpl: asunnot läpitalon asuntoja ei jouduta muuttamaan kantavia seinälinjoja lähtökohtaisesti laajennusosa esitetty purettavaksi (kuntoarvioiden tietojen perusteella)

7 KOROLAISEN TALO SISÄÄNKÄYNTI ASUNTOON 1. KARJALANKADULTA Asuntoon 1 käynti Karjalankadulta, asuntoihin 2 ja 3 käynti sisäpihalta (uusi kuisti). Ullakkotasolla sisäkorkeus korkeimmillaan n.2,2 m. Ikkuna-aukotus pystytään säilyttämään tällä ratkaisulla pääosin ennallaan. Märkätilat (kylpyhuone+wc) Oleva porras/ uusi porras

8 Kiitos Yhteystiedot: Hannele Kelavuori Asemakaava-arkkitehti
Iisalmen kaupunki Puh


Lataa ppt "asemakaava-arkkitehti Hannele Kelavuori"

Samankaltaiset esitykset


Iklan oleh Google