Case TOPPIS Ammattiopisto Lappian kokemuksia työpajojen kanssa tehdystä yhteistyöstä Sanna Laihinen.

Slides:



Advertisements
Samankaltaiset esitykset
Työssäoppimispainotteinen koulutus
Advertisements

Opiskelijan henkilökohtainen ohjaus
Puh Powerpoint-esitys ammatillisesta koulutuksesta ja uusista opiskelijaksi ottamisen perusteista:
Koulukuraattorien perehdytysohjelma Helsingissä
NAO/Maija-Leena Haapa-alho
Laajennetun työssäoppimisen kokeilut auto ja logistiikka
LAAJENNETTU TYÖSSÄOPPIMINEN 2+1 MALLI
Erilaisia kauppapolkuja…. TILDAN POLKU  Tilda asiakaspalvelun ja myynnin merkonomiopiskelija valmistuu kahdessa vuodessa  ensimmäinen lukuvuosi 4 jaksoa.
Mukana olevat paikkakunnat ja toimijat
4. Opiskelijan osaamisen arviointi työpaikoilla
HENKILÖKOHTAINEN NÄYTTÖSUUNNITELMA – HENSU Seija Pajukoski
Seinättömän pajan toimintamalli 1. Asiakkuuden edellytykset: alle 25-vuotias, ammattikoulutettu, pitkäaikaistyötön/vaikeasti työllistyvä/vajaakuntoinen.
Mohammed Kertoo itsestään:
4. Opiskelijan oppimisen arviointi työpaikoilla
1/17 NIVELVAIHEEN TOIMINTAMALLI Luonnos
Keskuspuiston ammattiopisto Ava - koulutus
“Ammattiopiston nuoren terveyden edistäminen” -NOPS – hankkeen alueseminaari Laurea Pirkko Rimpilä-Vanninen NOPS, Nuoren työ- ja toimintakyvyn.
Sotainvalidien avustajatoiminta Lapin aluehanke 2011– Maija Saarenpää.
LÄHIHOITAJAKOULUTUS tutkinnon laajuus 120 ov
CSC / Tietohallinnon asiakkaat ja tuotteet / Teemu Kemppainen Aikataulu 09:00-09:30Mallin kehitys versioon 1 ja tästä eteenpäin; UML-notaatio.
Oppisopimuskoulutuksen osapuolet
– Kokkolan osahanke saakka.
MIKÄ ON TOPKAUHA? TOPKAUHA. MIKÄ ON TOPKAUHA? TOPKAUHA on suomalaisten asiantuntijoiden kehittämä työssäoppimisjärjestelmä kaupan ja hallinnon alalle:
Uusi Väylä Ammattiin.
YHTEISTYÖ Yhteistyö lähti tarpeesta tavoittaa, ohjata ja neuvoa yhteisiä asiakkaita Haluttiin tarjota nuorille monipuolisia koulutuksia Vältettiin päällekkäistä.
Työpaikkaohjaajan rooli. Opeta, näytä, selosta, kysy ja perustele; toimi hyvänä esimerkkinä Selvitä mitä, miksi ja miten työ tehdään; kerro työstäsi Rohkaise.
Maahanmuuttajan työssäoppimisen ohjaamisen erityispiirteet
Ammattitaito työssäoppimalla ja verkossa
Uusi Väylä Ammattiin asti Toteuttaja Tornion Työvoimalasäätiö Osatoteuttajia: Meri-Lapin Työhönvalmennussäätiö Kuhankosken erityisammattikoulu.
Laajennetun työssäoppimisen kokeilussa Opiskelijan henkilökohtainen ohjaus Työssäoppiminen laajenee - laajeneeko ohjaus ja tuki?!?
Puh PowerPoint-esitys amk-opinnoista ja uudesta hakukäytännöstä sisältää 25 erilaista diaa vaatii.
OPISKELIJAKYSELY Tulokset Toisen asteen yhteys - hanke.
LÄHELLÄ AVOIMIA TYÖMARKKINOITA – Palkkatukityöllistämiseen ja työkokeiluihin liittyvät vastuut Punaisen Ristin Tampereen Kontti-kierrätystavaratalon näkökulmasta.
Osaamisen ja sivistyksen parhaaksi MAAHANMUUTTAJAN KIELITAITOVAATI- MUKSET JA OPETUSKIELEN OSAAMINEN Tilanne normeissa ja opetushallituksen selvityksissä.
Laajennettu työssäoppiminen sosiaali- ja terveysalan perustutkinnossa Itsearviointi Tiivistelmä tuloksista.
© KAINUUN AMMATTIOPISTO Laajennetun työssäoppimisen kokeilut – Kainuun ammattiopisto
Taitajat Oulussa Tavoitteet ja keinot.
Ohjaa ja kannusta OK–koulutus 2 op Arvioi ja innosta AI–koulutus 2 op
Toimivia ratkaisuja – monenlaisia ja tuottavia malleja ja onnistuneita urapolkuja on jo olemassa Maahanmuuttajataustaisen opiskelijan ohjaaminen ja tuki.
Laajennetussa työssäoppimisessa Opiskelijan henkilökohtainen ohjaus.
– SUOMEN EKONOMILIITTO – – FINLANDS EKONOMFÖRBUND – EkonomiEsimies - Lähikoulutus: itsetuntemuksen kautta muutokseen Tahko ja
© KAINUUN AMMATTIOPISTO Laajennetun työssäoppimisen kokeilut Jatkohanke – Kainuun ammattiopisto
Työssäoppiminen eli TOP
Laajennetun työssäoppimisen kokeilut sähkö ja elektroniikka, kone ja metalli, auto ja logistiikka Laajennetun työssäoppimisen kokeilut, Unto Tervo
SeduCoachin mahdollisuudet laajennetun työssäoppimisen tukena - tavoitteet, toiminnan kehittäminen ja kokeileminen Anne Lepistö, projektikoordinaattori.
Kokkolan ammattiopisto
Laajennettu työssäoppiminen lähihoitajakoulutuksessa
Työvaltainen merkonomiryhmä ammatillisia ja yhteisiä opintoja työssäoppien 1. opiskeluvuotena Tavoitteet Toimintasuunnitelma.
Ammattilaiseksi oppisopimuksella
Opettamisesta osaamiseen – kehittämisseminaari
Työpaikkakouluttajan ABC
Rahoitus: ESR, Etelä-Suomen lääninhallitus Koulutuskeskus Salpaus – Tavoitteena on edistää nuorten työllistymistä vahvistamalla.
LAAJENNETTU TYÖSSÄOPPIMINEN toimintasuunnitelma Etelä-Savon ammattiopisto.
Laatua ammatillisen koulutuksen arkeen LARK 3 -hanke Sari Mikkola
ATATVER Ammattitaito työssäoppimalla ja verkossa.
Oodi-päivät Oodin käyttöönotto tiedekunnan näkökulmasta Tuija Komssi Eläinlääketieteellinen tiedekunta.
T Ryhmä ”Tete” Henkilökohtainen SE-harjoitus Marko Nikula (Assesment of Architecture) Arkkitehtuurin arviointi.
Laajennetun työssäoppimisen kokeilussa Opiskelijan henkilökohtainen ohjaus Työssäoppiminen laajenee - laajeneeko ohjaus ja tuki?!?
Laajennetussa työssäoppimisessa Opiskelijan henkilökohtainen ohjaus.
L AAJENNETUN TYÖSSÄOPPIMISEN KOKEILUT AUTO JA LOGISTIIKKA.
Projektityökurssi KLTITE05SU/OH Projektitöiden seminaariohjeet.
Ammatillinen koulutus
Ammattitaitoa työssäoppimalla ja verkossa
Välipalaute Moduuli 3 Mitä tästä voimme oppia? Mitä parantaa?
Tiedonhaku Käänteinen Inkvisitio 11. (toiminta) 11 ● Itsearviointi ● Opiskelija pohtii mitä uusia asioita on oppinut kurssin aikana? ● Opiskelija pohtii.
Kehitä taitojasi sihteerinä ja hae sihteerin ammattitutkintoon valmistavaan koulutukseen! TALOUSHALLINNON AMMATTITUTKINTO kirjanpitäjä, palkanlaskija.
Työelämälähtöisyys Valmassa
TALOUSHALLINNON OSAAJA
Ammatillinen koulutus
3T-hankkeen päättöseminaari
Esityksen transkriptio:

Case TOPPIS Ammattiopisto Lappian kokemuksia työpajojen kanssa tehdystä yhteistyöstä Sanna Laihinen

Mikä on TOPPIS?  TOPPIS = Työ- ja koulutussopimus  Kohderyhmä: Vaikeasti työllistyvät työvoimatoimiston asiakkaat, joiden työttömyys on pitkittynyt ja ammatillinen koulutus on vanhentunut tai se puuttuu kokonaan. Pääsyvaatimuksena on soveltuvuus alalle sekä alalle soveltuva terveys.

Mikä on TOPPIS?  Toppiksen rakenne Hakeutumisen vaihe, 7 viikkoa työvoimakoulutus 1. moduuli, säätiövaihe 16 vk 1 päivä koululla ja 4 päivää säätiössä 2. moduuli, palkkatuki, 16 vk 1 päivä koululla ja 4 päivää töissä

Ammattiopisto Lappian Toppikset  Laitoshuoltajan ammattitutkinto, , Suunto-projekti 10 opiskelijaa  Henkilökohtainen avustaja, opiskelijaa  Metallialan osatutkinto opiskelijaa  Puualan osatutkinto, opiskelijaa

Plussaa  Tiedonkulku eri osapuolten välillä ollut hyvää  Työnhakuvalmennus ja palkkatyöpaikkojen etsiminenkin on toiminut tiiviissä yhteistyössä säätiön kanssa  Tornion työhönvalmennussäätiö on ollut myös hyvä turva palkkatyöjaksojen tilalle niissä tapauksissa, ettei palkkatyöpaikkaa tai muuta työssäoppimisen paikkaa 2. moduuliin ole löytynyt  Työnhakuvalmennus toimii nyt hyvin Laitoshuoltajille  Säätiössä tehty hyvin tarvittavia investointeja esim. siivousvälineet ja pyyhkeet

Kehitettävää  Kohderyhmän koulukelpoisuus  Palkkatukipaikkoja vaikea saada tässä talouden tilanteessa esim. puualalla  yksilövalmentajien erilaiset ammattitaidot (eri alojen osaajia ja eri koulutuksen omaavia) olleet käytössä opiskelijoiden ohjaamisessa (tilanteen mukaan otettu oman nimetyn yksilövalmentajan ohi muita)  eri osapuolten rooleja jouduttu miettimään, mutta alkaa olla selkeä kuvio  Opiskelijat ovat molemmissa ryhmissä säätiöjakson alussa kokeneet olevansa 8 €:n työntekijöitä.  Metallissa työpajan rooli pienempi kuin muissa

Otteita OPAL-palautteesta  ”Työssäoppimista säätiön kohteissa. Alkuvaikeuksien jälkeen kaikki sujuu. Omasta mielestäni olen hyvin oppinut tähän mennessä tarvittavat asiat. Opetus on hyvää. Kaikki on hienosti ja uskon selviytyväni näytöistä.”  ”On ollut mielenkiintoista kokeilla erilaisia työtehtäviä esim. en ole koskaan ollut pesulassa”  ”Työssaoppiminen on ollut haastavaa esim. eko terminaalissa ja pesulassa”  ”Hyvä kurssi, ei ole niin tiukkapipoista ja teoriapainotteista kuin olisin kuvitellut tämän olevan. Työ tekijäänsä neuvoo.”  ”Koulutus ja käytännön oppiminen ovat vastanneet odotuksia erittäin hyvin. Oma tasoni on huomioitu hyvin, opetus on ollut yksilöllistä.”

Kiitos!