1 Johtajuuden ulottuvuudet Politiikka turvataan poliittisesti haluttu suuntautuminen Byrokratia hallinnon sääntöjen osaaminen ja noudattaminen hallinnon.

Slides:



Advertisements
Samankaltaiset esitykset
P.O. BOX 4600, University of Oulu • tel. (08) , fax (08) • Sosiaali- ja terveysalan uudet mahdollisuudet.
Advertisements

Työkyvyn tukeminen pientyöpaikoilla
Vaativuusryhmittely Työperhemalli asiantuntijaorganisaatiolle Ulla-Riitta Parikka (Umalli09)
R INNAKKAISOHJELMIEN IDEAT JA OIVALLUKSET, RYHMÄ 2 M YÖTÄTUULESSA – TOIMINTAA JA TULOKSIA AMMATILLISEEN KOULUTUKSEEN Kari Laine
Henkilöstön osaaminen kilpailutekijänä
Kyselytyökalu henkilöstön työhyvinvoinnin ja tasa- arvokokemusten selvittämiseksi  Toteutus Tampereen yliopiston Työelämän tutkimuskeskus ja Mindcom Oy.
Työhyvinvointi PK-yrityksessä Leena Niemistö toimitusjohtaja LT, fysiatri Munkkivuori Kamppi Lassila.
Vanhuspalvelulaki käytännön työssä
Finanssialan kyvykkyydet 2020 – luotaus tulevaisuuteen
Vapaaehtoisten ääni esiin Ray-rahoitteisessa toiminnassa
Kotihoidon haasteet •Maailma, julkinen terveydenhuolto on jatkuvassa muutoksessa •Tarvitaan muutoksen ymmärtämistä, organisaatio ei kykene hallitsemaan.
Kunnat kilpailukykyisen ja sosiaalisesti oikeudenmukaisen Euroopan tekijöinä Kunnat ja maakunnat Euroopassa -seminaari Varatoimitusjohtaja Timo.

Maatilojen kilpailukyky
Vastuullisen varainhankinnan ammatilliset arvot ja periaatteet Pääsihteeri Pia Tornikoski
Ministeriöverkoston kokous Kohti kestävää tuottavuutta - työelämän laatu, innovaatiot ja tuottavuus -hankkeen käynnistäminen.
Turun esi- ja perusopetuksessa
- työmarkkinoista, palkoista ja palkkaneuvotteluista
OPS2016 – Koulu rakentaa tulevaisuutta
Älykäs verkostomainen kaupunki Keski-Uudenmaan kaupungin visio.
Työilmapiirin kehittäminen
Restonomi Opetussuunnitelma 2005
Tutkintosuoritusten arviointi
Yhteiset kompetenssit Muokataan… ja täsmennetään.
Tarvekartoituksesta koulutukseen -hanke Hankkeen tavoitteena on kehittää Lapuan kristillisen opiston osaamista muuttaa työelämän koulutustarpeet ammatilliseksi.
Kommenttipuheenvuoro : Työperäinen maahanmuutto – ratkaisu kuntien työvoimapulaan Eettisyyttä ja edunvalvontaa Suunnittelija Marjo Katajisto JHL.
Työkykyjohtaminen Serviisissä
VALTIOVARAINMINISTERIÖ Hallinnon kehittämisosasto1 CAF mallin rakenne ja sisältö Lisätietoja:
Kumppanuudella tuloksiin Yritysten keskittyminen ydintoimintoihinsa ja tukitoimien ulkoistaminen ovat muuttaneet perinteistä työyhteisörakennetta. Miten.
Kokeilut Suomen uudistamisessa Karina Jutila. Tekemättömyydestä ratkaisuun Ongelman havaitseminen Tahto ratkaista Erimielisyys ratkaisuvaihtoehdoista.
MITÄ SUOMALAISET AJATTELEVAT SOSIAALI- JA TERVEYDENHUOLLON PALVELUISTA JA NIIDEN TULEVAISUUDESTA?
Mielenterveys kuntoutus
Yritysten tulevat aikuiskoulutustarpeet Ennakointikamari Liikenne- ja kuljetuspalveluala Timo Karkola johtaja, rehtori Ami-säätiö, Amiedu.
Juhani Kettunen Yrityksen kilpailukykytekijät Yrityssuunnittelu ja johtaminen  yrityskulttuuri Asiakaslähtöinen toiminta – sisältää mm. tuotekehityksen,
Asiajohtaminen missio, visio, arvot, tavoitteet, strategia, talous ihmisjohtaminen Työyhteisö; henkilöstö ja johto / kommunikointi, vuorovaikutus, tiimit,
Kohti yhteistä johtajuusajattelua Sininauhaliitossa. Siniboss 2. 12
W w w. h a m k. f i HYVÄ JA TUOTTAVA TYÖELÄMÄ TYÖYHTEISÖN DYNAAMINEN VALMENNUS mi.
TULEVAISUUDEN TYÖMARKKINAT.  Työmarkkinoiden kehityssuuntia on vaikea ennustaa. Eri tahot kuitenkin laativat raportteja ja ennusteita mm. työllisyyden.
Kirsi Nuorsaari ja Jonna Heikkilä
Alueelliset lm-päivät, Turku /HE/he1 OPETUSHENKILÖSTÖN TEHTÄVIEN VAATIVUUDEN ARVIOINTI OHJEITA PAIKALLISILLE TOIMIJOILLE  OAJ:N LM-kirje.
Osmos-loppupuheenvuoro Riitta Vartio. mitä kuulin tänään?
Pro gradu –tutkielma 1-2 ohjattavaa tutkielmaa lukuvuonna
Pedagogiikan johtaminen – koulutuksen vaikuttavuus Espoossa Päivähoitoyksiköiden johtajien kokemuksia.
Uudistettu tulosohjaus: kohti yhteisiä tavoitteita Tulosohjauksen verkostotapaaminen Markus Siltanen.
Hankepäällikön tehtävänkuva 8/2016. Soveltuva korkeakoulututkinto Eduksi luetaan: teknisen alan koulutus, esimies/tiiminvetovastuu-kokemus, kokemusta.
Yrittäjien näkökulma Yrittäjien ja elinkeinoelämän verkoston yhteisessä fokuksessa: NUORET TYÖN ja TYÖNANTAJUUDEN muutos ”PAREMPI JOHTAA HYVIN”  DIGITALISAATIO.
Esitysgrafiikka Terhi Salomaa
Työryhmä Pirjo Näkki, Sirppa Kinos, Eva Juslin, Raija Lundahl, Marjut Arola
Miksi Pohjoismaiden innovaatioyhteistyötä? erikoistutkija Hannu Lipponen Kauppa- ja teollisuusministeriö Oulu
Kulttuurilautakunta /Tarja Saarelainen 1 Transmodernin julkisen hallinnon tilaaja - esimerkkinä kulttuurilautakunta Fokus tehokkuuden, tuottavuuden.
J YVÄSKYLÄN YLIOPISTO EFQM- MALLI 2013.
Digitalisaation ohjausmalli
Institutionaalisen sosiaaliturvan pitkä linja Suomessa
Kemian opetuksen visiot kemianteollisuuden näkökulmasta
Työn imu ja työn kuormittavuus pienissä järjestöissä
Osahanke: Kokemusasiantuntijuus ja
HALLINTOTIETEEN OPINTOSUUNTA
Heli Potinkara, Haaga-Helia ammatillinen opettajakorkeakoulu
1. Järjestöjen työ näkyväksi tietoa kunnille, Siun sotelle
Osahanke: Kokemusasiantuntijuus ja
Paikkatietojen hyväksikäyttö -digihanke (MMM) Työnimi: Paikkatiedon palvelualusta Rakennetaan yhteiskäyttöinen, muita järjestelmiä täydentävä paikkatieto-
Kulttuurista hyvinvointia Pirkanmaalla Tampere
Tuotekehitystyön erikoisammattitutkinto 2017
Maakuntahallituksen puheenjohtaja
Matkailuohjelma – ohjausryhmä V2.0
Odotukset johtajuudelle varhaiskasvatussuunnitelmatyössä
Tulevaisuuden osaamistarpeet ja työelämän muutos
Kehittämismatriisi Resurssit (miten resursoidaan?)
Työhyvinvoinnin varmistaminen muutosprosessissa
Suomen Ensiapukoulutus
Esityksen transkriptio:

1 Johtajuuden ulottuvuudet Politiikka turvataan poliittisesti haluttu suuntautuminen Byrokratia hallinnon sääntöjen osaaminen ja noudattaminen hallinnon pätevyys hallinnon suuntautumisvaihtoehto ? Professio ammatillinen senioriteetti alaisia korkeampi koulutus ja syvällisempi kokemus

2 Toimintaympäristö muuttuu 1990-luvun lama => myös sote-palveluilta edellytetään:  Toiminnallista tehokkuutta  Kykyä osoittaa toiminnan vaikuttavuus  Kustannusten parempaa läpinäkyvyyttä => Talousosaaminen korostuu

3 Toimintaympäristö muuttuu  Terveydenhuolto on monimuotoistunut ja monimutkaistunut  Verkostojen ja kokonaisuuksien johtaminen => Kyky ymmärtää toimintaa prosesseina, kuvata, kehittää ja johtaa niitä

4 Toimintaympäristö muuttuu  Julkisella sektorilla työhyvinvointi on osoitetusti heikompaa kuin yksityisellä puolella ja sairauspoissaolot suurempia  Työntekijät edellyttävät työyhteisöiltä toimivuutta ja heistä kilpaillaan => Henkilöstöjohtamisen taidot

5 Toimintaympäristö muuttuu Kansalaisten vaatimukset palveluille myös julkisella puolella ovat kasvaneet => Tarvitaan osaamista suunnitella ja toteuttaa  asiakaslähtöisiä palvelukokonaisuuksia  asiakkuuksien hallintaa

6 Johtajuuden ulottuvuudet Professio ammatillinen senioriteetti alaisia korkeampi koulutus ja syvällisempi kokemus Byrokratia hallinnon sääntöjen osaaminen ja noudattaminen hallinnon pätevyys hallinnon suuntautumisvaihtoehto Managerismi ammattijohtajuus: - talous - prosessit - henkilöstö - asiakkuudet tiimijohtaminen Politiikka turvataan poliittisesti haluttu suuntautuminen