Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

TULEVAISUUDEN TYÖMARKKINAT.  Työmarkkinoiden kehityssuuntia on vaikea ennustaa. Eri tahot kuitenkin laativat raportteja ja ennusteita mm. työllisyyden.

Samankaltaiset esitykset


Esitys aiheesta: "TULEVAISUUDEN TYÖMARKKINAT.  Työmarkkinoiden kehityssuuntia on vaikea ennustaa. Eri tahot kuitenkin laativat raportteja ja ennusteita mm. työllisyyden."— Esityksen transkriptio:

1 TULEVAISUUDEN TYÖMARKKINAT

2  Työmarkkinoiden kehityssuuntia on vaikea ennustaa. Eri tahot kuitenkin laativat raportteja ja ennusteita mm. työllisyyden tarpeen muutoksista. Näitä tietoja voi käyttää apuna oman tulevaisuuden suunnitteluun. Tärkeintä on löytää ala, joka kiinnostaa itseään eniten ja missä omat vahvuudet pääsevät esiin.  Ennusteiden mukaan tulevaisuuden työ- markkinoita leimaavat ainakin seuraavat asiat:

3 -Useimpien ammattien työnkuvat monipuolistuvat. -Erilaisten tietojen ja laajojen kokonaisuuksien hallitseminen on tarpeellista. - Työntekijältä edellytetään yhä suurempaa joustavuutta, yhteistyökykyä ja tietojen ajantasaisuutta. - Elinikäisenoppimisen taito on välttämätöntä. - Kyky itsenäiseen työhön. - Kansainvälistyminen, maahanmuuton kasvu ja moni- kulttuurisuuden lisääntyminen lisäävät työmarkkinoiden haasteita. - Palveluiden digitalisoituminen ja siirtyminen verkkoon ovat merkittäviä tekijöitä tulevaisuudessakin. - Perusosaamiseen kuuluvat tietotekniikan taidot sekä kohtuullinen kielitaito.

4 -Työvoima 2020-raportin mukaan tulevaisuuden kasvavia ammattiryhmiä ovat tuotannon ja liikenteen johto- ja asiantuntijatyö, talouden ja hallinnon asiantuntijatyö, hoitotyö, opetus- ja kulttuurityö, liikennetyö ja suojelualan työ. -Monet edellä mainituista edellyttävät korkeakoulututkintoa (joko ammattikorkeakoulu tai yliopisto). -Hoitotyön kasvuun vaikuttaa väestön ikääntyminen, eliniän pidentyminen sekä tarve huolehtia lasten ja perheiden hyvinvoinnista. -Laskevan työllisyyden ammattiryhmiä ovat maa- ja metsätaloustyö sekä toimistotyö. -Kaikki edellä mainitut asiat ovat kuitenkin vain ennusteita. Talouden ja kansainvälistymisen suhdanteet saattavat vaikuttaa työmarkkinoihin hyvinkin voimakkaasti.


Lataa ppt "TULEVAISUUDEN TYÖMARKKINAT.  Työmarkkinoiden kehityssuuntia on vaikea ennustaa. Eri tahot kuitenkin laativat raportteja ja ennusteita mm. työllisyyden."

Samankaltaiset esitykset


Iklan oleh Google