KANSALLISET PERUSKOULUPÄIVÄT 2012 HELSINKI 19-20.3.2012.

Slides:



Advertisements
Samankaltaiset esitykset
VIRTUAALIMATKA MAAILMAN YMPÄRI
Advertisements

QR- koodit ja mobiilitentti
Tulevaisuuden Oulu Oulujoen koulu. Tulevaisuuden oppilas •Vastuullinen omasta oppimisestaan •Hallitsee projektioppimisen •Osaa raportoida oppimaansa •Etenee.
Kymentaan koulun TVT-STRATEGIA Tämä vuonna 2006 luotu strategia on käytössä toistaiseksi..
Inno- opettajat ja pääkaupunkiseudun teknologiapolku
Tietotekniikka musiikin opetuksessa Samuel Rahikainen Tietotekniikan kandidaattiseminaari
 Johdanto  YouTube  YouTuben hyödyntäminen  Yhteenveto.
Teknologia nyky-yhteiskunnassa Eveliina ja Ellimaija.
Kaustisen seutukunnassa on 29 erillistä perusopetuskoulua luokat perusopetuskoulua luokat 7-9 (yläasteet) 4 lukiota.
Opettajilta, opettajille – yhdessä!
Katja Yritys TTKK/DMI/Matematiikan laitos Hypermedialaboratorio
OIKEAT ASKELEET Perässäkulkijasta edelläkävijäksi Tablettitietokoneiden käyttö opetuksessa parantaa lasten ja nuorten kykyä ratkoa ongelmia.
TASKU Mitä on kielitietoinen opetus? Mikä on kielitaidon taitotaso?
Hollihaan koulu Kokkola Kelpo-pilotointi Koulun taustaa Hollihaan koulussa toimii: Suomenkielinen perusopetus, esikoulu-6. lk. Ruotsinkielinen kielikylpyopetus,
Edusaimaa-opetusverkko HarjoitustyönHarjoitustyön esitys.
Blogin käyttö opetuksen ja ohjauksen tukena Tiina, Tarja, Tari ja Sirpa.
Mäntykankaan koulu Kelpo-pilotointi Mitä on kehitetty / millä tavoin on kehitetty? Jousto-opetusta vuosiluokilla 1-6 (Ma & Ai) E-luokat osallistuvat.
Medialukutaidon tila ja toteutus Euroopassa
ET ja filosofia – ainedidaktiikan perusteet: opetuksen suunnittelun harjoitustehtävä Eero Salmenkivi Opettajankoulutuslaitos.
HSE/PYK Mikkeli Yrittäjyyskasvatuksen teoreettinen viitekehys – metakognitiosta, meta- konatioon ja meta-affektioon Paula Kyrö Helsingin kauppakorkeakoulu.
OPPILAS LUOKKAHUONEESSA
ATTO- aineiden suorittaminen verkkopakettien avulla on saanut omaan suosion opiskelijoiden keskuudessa; tarvittaessa apuna oli erityisopettaja tai lisäopetustilan.
JOPO- opetusta Kouvolassa vuodesta 2006
Pedagogiikan ja tilan välinen suhde. Formaalin ja informaalin oppimisen rajapinnat.
”Mutta kuka tekisi minulle ne kysy- mykset…” - miten onnistuu tiedonhankinnan opetus? ITK
Tieto- ja viestintätekniikka eri oppiaineiden opetuksessa AO-koulutuksen perusharjoitteluinfo Olli Vesterinen, Sokla Mediakasvatuskeskus.
Myllypuron yläaste Tervetuloa!
Verkko-opetuksen kehityssuuntia Pohjois-Savon tietoyhteiskuntastrategiaseminaari Ulla Voutilainen vararehtori.
Harjun koulun OPS-ajatuksia, kevät 2014
Teemana oppimisprosessin aktivointi – sulautuvan opetuksen mahdollisuudet Kati Vilonen Aalto-yliopiston Kemian tekniikan korkeakoulu.
Riihimäen kaupungin TAHTO -hanke Aulanko Esa Santakallio koulutoimenjohtaja.
OPPI SYNTYY YHDESSÄ TEKEMÄLLÄ - EI MONISTAMALLA
 Jäälin koulu 5-6D VANHEMPAINILTA MAANTIEDON PROJEKTI  Syksyn maantiedon projektissa tutustumme Euroopan valtioihin ja niiden tärkeimpiin.
Ops seminaari Askola.
OPS 2016 Tulevaisuuden koulu – Opettajuus muutoksessa
PERUSOPETUKSEEN VALMISTAVA OPETUS ESIKOULUSSA
Tvt-terveisiä Syksy 2015 alkuun. Mikä ihmeen tvt? Tvt (tieto- ja viestintätekniikka) ei ole pelkkää tietokoneiden ylläpitoa vaan kysymys on laajemmasta.
KESTÄVÄ KOULUKULTTUURI NIINA MYKRÄ TOIMINNANJOHTAJA, SUOMEN LUONTO- JA YMPÄRISTÖKOULUJEN LIITTO KASVATUS JA YHTEISKUNTA –TOHTORIOHJELMA, TAMPEREEN YLIOPISTO.
Kielirikasteisen opetuksen ja toiminnan hanke Tampereen kaupunki.
TURKU Monikulttuurinen opetus 1.jakso Ulla Rasimus & Leena Nousiainen.
RAHOITUSJÄRJESTELMÄN UUDISTAMINEN! OPETUSSUUNNITELMAUUDISTUS! SÄHKÖISET YO-KIRJOITUKSET! LUKIOVERKON HARVENTUMINEN! PEDAGOGINEN UUDISTAMINEN! TOIMINTAKULTTUURIN.
Seppo Mentula ops-koordinaattori Tuusula 2016 Opetussuunnitelma uudistuu.
Yhteinen näkemys IL:n opettamisessa pohjautuu:  Arvot  Strategiat  Prosessit  Toimintasuunnitelmat  Yhteistyö suunnittelussa.
Oppimiskäsitys- työpaja Aija Rinkinen Opetushallitus.
KAVERIKAHVILA Vertaisoppimisen menetelmiä kouluihin
DIGIJOUJOU Suomen ja ruotsin kielen joustava oppiminen ja ohjaus tulevaisuuden työelämän tarpeisiin Tavoite: Uusi digipedagogiikka, joustavat opintopolut.
Perustettu
Näin oppiminen muuttuu Helsingissä
Opetussuunnitelma uudistui- mikä muuttuu?
Tervetuloa! OPS 2016.
© Petteri Elo OPS-koulutus 2016
Käänteinen opetus ja oppiminen – Miten ja miksi?
TIETOISKU ESIOPETUKSEN OPS-PROSESSISTA
MIKÄ OPETUSSUUNNITELMA ON ?
Koulu & Kirjasto Oulussa Elina Kauppila
HS HS Onko koulunkäynti nyt pelkkää projektia ja teemapäivää Onko koulunkäynti nyt pelkkää projektia ja teemapäivää? Vai riittääkö yksi.
Vanhempainilta
Ympäristö- ja laiteriippu-mattomuus
Nopolan koulu Opettajien veso
Tiimijaksolla Turun Lyseon lukiossa
Opetussuunnitelma uudistui – mikä muuttuu?
e-Norssi 5 v -juhlaseminaari
TURKU Monikulttuurinen opetus 2.Jakso
Opetussuunnitelma ops
Tasavirta-koulutus Imatra 7.10., 8.10., ,
OPH Tulevaisuuden oppimisympäristö oppimisen tukena Sylvään koululla
Uusi opetussuunnitelma 2016
Ekaluokalle 2017.
Uuden opetussuunnitelman ajankohtaiset teemat
Uuden opetussuunnitelman ajankohtaiset teemat
Esityksen transkriptio:

KANSALLISET PERUSKOULUPÄIVÄT 2012 HELSINKI

TABLET -LAITE OPETUKSESSA; POLKU OPETUKSEN VÄLINEESTÄ KOHTI UUTTA OPPIMISEN JA OPETTAMISEN KULTTUURIA Opetuksen väline ( tablet ) Opetusväline ( tablet + käyttötaito ) Opetuksen menetelmä ( vain tabletilla onnistuva case ) Opetusmenetelmä ( vrt. tietokoneavusteinen opetus ) Uusi opettamisen ja oppimisen kulttuuri ?

SORMET -HANKE Lappeenrannan kaupungin Saimaan mediakeskuksen, Helsingin kaupungin Mediakeskuksen sekä Helsingin Yliopiston Viikin Normaalikoulun yhteishanke Oppimisympäristön kehittämishankerahoitus kestää vuoden 2013 loppuun

SORMET -HANKE LAPPEENRANNASSA 1:1-ajattelu oppilas käyttää laitettaan sekä kotona että koulussa paperittomat jaksot sekä Kuusimäen koulun 4A että Lyseon lukion AI-opetus opetuslähtöisyys laitteen hyödyntämisessä

SORMET -HANKE LAPPEENRANNASSA Miten tablet -laitteet sopivat oppimiseen ? Mitä niillä voi koulussa tehdä? Mitä lisäarvoa ne tuovat oppimiseen ja opetukseen? Uutta ja vanhaa ?

MITEN TABLET -LAITTEET SOVELTUVAT OPPIMISEEN ? ”mukana kulkeva, puolen kilon maailma omalla pulpetilla” ( Lyseon lukion oppilas ) laitteen henkilökohtaisuus on sen kruunu sekä kirous ainejakoisuus yläkoulun haasteena

MITÄ TABLET -LAITTEELLA VOI KOULUSSA TEHDÄ ? ”monimediaista, tässä ja nyt tapahtuvaa, hektistä, tietotulvassa soutamista ja huopaamista” kaikkea aina tuntien suunnittelusta kuvaamataidon luonnoskirjan ja sähköisen kasvikansion kautta monivalinta- tai esseekokeisiin

MITÄ TABLET - LAITTEILLA ON KOULUISSA TEHTY? Vihkotyö ja muistiinpanot Mediaprojektit Appsien hyödyntäminen oppiaineissa Taito - ja taitoaineissa Oppimisen arviointi (kokeet) Yhteistoiminnalinen oppiminen "Paperiton koulu" -ajatus

MITÄ LISÄARVOA OPETUKSEEN JA OPPIMISEEN TABLET -LAITE VOI TUODA ? henkilökohtaisuutta tekemiseen ja oppimiseen sekä opettamiseen

NYT... oppimisen arviointi ( sähköiset kokeet ) välineestä menetelmäksi -muutoksen tukeminen sisällöntuotanto osaksi opetusta informaalin oppimisen arviointimentelmät ( Viikki ) wikiserver tiedotuskanavana

... JA TULEVAISUUDESSA sisäverkon palvelut; automaattinen verkkoon tunnistautuminen ja tiedostojako oppimisprosessien arviointi ( jäljet ) mahdollisuudet erityisen tuen oppilaiden apuna ilmiöpohjainen oppiminen, eheyttävä opetus Sormet -luokat; käytäntöjen kehittäminen ja mallintaminen jaettavaksi

LISÄÄ TIETOA HYÖDYKSENNE Jukka Kilpiä, kouluttaja, Saimaan mediakeskus