Osaamisen ja sivistyksen parhaaksi Neuvoston suositukset epävirallisen ja arkioppimisen validoinnista -Suosituksen keskeinen sisältö -Toimeenpano -Toimeenpanoon.

Slides:



Advertisements
Samankaltaiset esitykset
JÄRJESTÄMISSOPIMUKSEN HAKEMINEN
Advertisements

Kuopio Sari Turunen-Zwinger ja Virpi Pikkuaho
ECVET tulee, oletko valmis! –seminaarisarja
Bolognan prosessin tuomat haasteet AMK:lle vuoteen 2020 Opettamisesta osaamiseen – kehittämisohjelman avausseminaari Metropolia Ammattikorkeakoulu,
Riitta Karusaari Koulutuspäällikkö Lapin matkailuopisto
Osaamisen ja sivistyksen parhaaksi Kansallisen opetustoimen tietomallin vaatimukset korkeakoulujen tietomallille.
ECVET tulee, oletko valmis!
Uuden ohjelmakauden valmistelu Arviointiseminaari - eväitä uudelle ohjelmakaudelle Tiina Malm.
MITÄ KV-YHTEISTYÖ EDELLYTTÄÄ KOULUTUSOHJELMILTA JA OPETUSSUUNNITELMILTA? Ammattikorkeakoulutuksen kokonaisvaltainen kansainvälistyminen ja tuloksellinen.
Ajankohtaista näyttötutkinnoista Miksi tutkinnon perustetta uudistetaan? Minna Bálint
AIEMMIN HANKITUN OSAAMISEN TUNNUSTAMINEN KORKEAKOULUISSA Työryhmän ehdotukset ja toimeenpano Osaaminen esiin -seminaari, Mikkeli Johanna Haahtela.
AJANKOHTAISTA AMMATILLISESSA JA AIKUISKOULUTUKSESSA
Vastuuopettajapäivät Lappeenranta Olli Ervaala Osaamisperustaisista opetussuunnitelmista.
Valtakunnallinen kielikoe
ECVETin ABC ECVET liikkuvuudessa ja opettajan työssä
Opiskelijan arviointi työpaikalla
Osaaminen näkyväksi ja tunnistetuksi EU-tason käytännöt ja suomalaiset sovellukset Kumppanuusfoorumi Helsinki Anni Karttunen.
ECVET yli-insinööri Kati Lounema, Opetushallitus
Osaamisen ja sivistyksen asialla KANSAINVÄLISTYMINEN EUROOPPALAISEN KORKEAKOULUTUKSEN HAASTEENA JA TAVOITTEENA Kansainvälistyvä opetussuunnitelma Tampere.
Bergenin haasteet ammattikorkeakouluille Ajankohtaista Bolognan prosessissa Arcada Puheenjohtaja Petra Nystén SAMOK Bergenin haasteet ammattikorkeakouluille,
Osaamisen ja sivistyksen asialla DIPLOMA SUPPLEMENT Opetusneuvos Carita Blomqvist
Liisa Laakso, Projektihakemusten arviointi Euroopan komissiossa tutkimuksen puiteohjelma.
Suomen oppisopimuskoulutuksen järjestäjät syysseminaari Ajankohtaista oppisopimuskoulutuksesta Kuopio Lea Lakio.
AIEMMIN OPITUN TUNNISTAMINEN HOLLANNISSA
KORKEAKOULUJEN KIELTEN OSAAMISKUVAUSHANKE
KV- JA URAPALVELUT Anu Honkanen Kansainvälinen harjoittelu osana opintoja Työrymä 2 Bolognan vanavedessä –seminaari: Kansainvälisyys korkeakoulujen.
Korkeakoulujen arviointineuvosto — Rådet för utvärdering av högskolorna — The Finnish Higher Education Evaluation Council (FINHEEC) Tutkinnonuudistuksen.
H2020 avustussopimus Artiklat Sopimuskoulutus Outi Kauppinen DM#
Ammatillisen koulutuksen opintosuoritusten eurooppalainen siirtojärjestelmä – ECVET – kansallinen toimeenpano Esitys koostettu opetusneuvos Sirkka-Liisa.
Mikä on arvioinnin rooli ohjelmatyössä Arviointiseminaari - eväitä uudelle ohjelmakaudelle Eero Pehkonen.
Osaamisen ja sivistyksen asialla Kansainväliset yhteistohtoriohjelmat Opetusneuvos Carita Blomqvist.
O PETUSMINISTERIÖ/Koulutus- ja tiedepolitiikan osasto/Ammattikorkeakouluyksikkö/Maarit Palonen / /1. SUOMALAISTEN KORKEAKOULUJEN TULEVAISUUDEN.
Seminaarin tavoitteet Murmanskissa joulukuu 2010 Mare Rantaniemi ja Natalia Strelskaja Projektipäälliköt.
Osaamisen ja sivistyksen parhaaksi Opetushallitus ja ammattitaitokilpailujen tulevaisuus Pasi Kankare
AIPAL – näyttötutkintojen opiskelijapalautejärjestelmä
EUR-ACE akkreditointi ja KKA LAUREA Karl Holm.
Osaamisen ja sivistyksen parhaaksi Kvalitetskriterier i läroavtalsutbildningen Laatukriteerit oppisopimuskoulutuksessa Pasi Kankare
OSTU-prosessi OK-opintokeskuksessa Lotta Pakanen 2014.
Matti Isokallio, ECTS/DS neuvonantaja, Euroopan komissio ECTS ja ammattikorkeakoulut.
Valmentajan osaamisen eurooppalainen viitekehys The European Framework for the recognition of coaching competence and qualifications VOK-messut
Osaamisen ja sivistyksen parhaaksi EU:n neuvoston suositus epävirallisen ja arkioppimisen validoinnista Omaehtoiset opinnot näkyviksi Carita.
Perusopetuksen opetussuunnitelman perusteiden linjauksia
Kansallisen terveyshankkeen ydintietomäärittelyt ja jatkohoidonsuunnitelma Jari Porrasmaa Kuopion yliopisto/HIS-T&K Suomen kuntaliitto.
Arvioijien valinta ja tutkintosuoritusten arviointi
Opettamisesta osaamiseen – kehittämisohjelma Metropoliassa Opettamisesta osaamiseen - kehittämisohjelman avausseminaari Leena Koivumäki,
Oppisopimuskoulutuksen seminaari Rovaniemi Lea Lakio Opetusneuvos, Ammattikoulutus/kehittäminen
Osaamisen ja sivistyksen parhaaksi Yhteistutkinnoista myönnettävät todistukset Opetushallitus ja opetus- ja kulttuuriministeriö päivittivät marraskuussa.
Osaamisen ja sivistyksen parhaaksi Ammatillisen perus- ja lisäkoulutuksen valtionavustukset 2013 TIEDOTUSTILAISUUS
Osaamisen ja sivistyksen parhaaksi Ammatillisen ja ammatillisen aikuiskoulutuksen ajankohtaiset asiat Johtaja Pasi Kankare, Opetushallitus
Uusi tutkintorakenne - Bolognasta eteenpäin Yliopiston ja ammattikorkeakoulujen neuvottelukunta
Osaamisen ja sivistyksen parhaaksi Käytettävyystestaus Oppijan verkkopalvelukokonaisuudessa Hanketiimi Satu Meriluoto.
Tutkijaliikkuvuuden palvelut –roundtable Kv-kevätpäivät, Seinäjoki Marita Niemelä Tutkimus- ja innovaatiopalvelut.
EU-Aluepolitiikka Rakenne- toimenpiteet Agenda Rakennetuki liittymistä valmisteleville maille liittymistä valmisteleva tuki vuodesta 2000:
Oppisopimuskoulutuksen kehittäminen opetushallituksen uudessa organisaatiossa Oppisopimuksen tulevaisuus –seminaari Johtaja Pasi Kankare, Opetushallitus.
Levels? Matti Isokallio Berliinin kommunikea “Ministers encourage the member States to elaborate a framework of comparable and compatible qualifications.
Osaamisen ja sivistyksen parhaaksi Todennetun Osaamisen Rekisteri TOR-Projekti Esa Keränen
SAFIR2010 Polttoaine, reaktorifysiikka ja termohydrauliikka, Keijo Valtonen.
O PETUSMINISTERIÖ Koulutus- ja tiedepolitiikan osasto Yliopistoyksikkö / Markku Mattila/pm/ /1. BOLOGNAN PROSESSI Berliinin ministerikokous 1.Prosessin.
Roihu2016.fi/roihuakatemia Tarja Nieminen, Rehtori, RoihuAkatemia Epävirallisen ja arkioppimisen tunnistaminen ja tunnustaminen -Case Suomen.
Miksi opinnollistamista? Tuula Mikkola Keskuspuiston ammattiopisto.
Dokumentointi kyse on asioiden ”paperille panemisesta” toimintoja on helpompi arvioida, muuttaa ja parantaa työntekijöiden tehtävät ja vastuut tulevat.
Ajankohtaista sairaanhoitajakoulutuksessa Jaana Kemppainen Osaamisaluevastaava.
Ammatillisen koulutuksen laadunhallinnan arviointi ja järjestäjien tuki Anu Räisänen
Avoimen hallinnon toimintaohjelma Avoimuuden edistämisen käytäntöjä Imatran kaupungilla
Arviointi.
Kansallinen tutkintojen ja muun osaamisen viitekehys
Lissabonin strategia 2010 Tavoitteena on luoda Euroopasta maailman kilpailukykyisin ja dynaamisin tietoon perustuva talous, joka kykenee ylläpitämään kestävää.
Berliiniin! Euroopan korkeakoulutusalueen eteneminen
Osallistava kerhotoiminta
Osaaminen esille Europassilla
Esityksen transkriptio:

Osaamisen ja sivistyksen parhaaksi Neuvoston suositukset epävirallisen ja arkioppimisen validoinnista -Suosituksen keskeinen sisältö -Toimeenpano -Toimeenpanoon liittyviä kysymyksiä -Yhteydet muihin ajankohtaisiin asioihin -Keskustelu

Osaamisen ja sivistyksen parhaaksi Neuvoston suositukset epävirallisen ja arkioppimisen validoinnista: keskeinen sisältö - Kohdennettu jäsenvaltioille, jäsenvaltioille ja komissiolle (yhdessä tehtävää) ja komissiolle - Määritelmät - Prosessista: validointijärjestelyihin sisällytettävä oppimistulosten kartoittaminen, dokumentointi, arviointi ja arvioinnin tulosten merkitseminen todistusasiakirjaan. - Kuvaa suositeltuja periaatteita validointijärjestelyissä (otetaan huomioon paikalliset olosuhteet, selvä subsidiariteettipainotus) - Validointijärjestelyt tulee toteuttaa vuoteen 2018 mennessä (suositus annettu joulukuussa 2012)

Osaamisen ja sivistyksen parhaaksi Validointijärjestelyjen periaatteet/yleistä -yhteys tutkintojen viitekehyksiin -edellyttävät tietoa, ohjausta ja neuvontaa -työttömien tai työttömyysuhan alla olevien arvellaan hyötyvän; mahdollisuus osallistua taitojen arviointiin -Europass-asiakirjat ja Youthpass käyttöön -ECTS:n, ECVETin ja validointijärjestelmien ”yhteisvaikutukset”/synergies -laaja yhteistyö sekä järjestelmien ja järjestelyjen koordinointi

Osaamisen ja sivistyksen parhaaksi Validointijärjestelyjen periaatteet/toiminnan laatu -henkilöstön ammattitaidon kehittäminen -validoinnin kautta suoritetuissa tutkinnoissa samat vaatimukset kuin virallisissa koulutusohjelmissa -arviointimenetelmien ja -välineiden tulee olla luotettavia, päteviä ja uskottavia

Osaamisen ja sivistyksen parhaaksi Suositusten toimeenpano Jäsenmaissa mietitään mm. -tarvitaanko erillistä toimeenpanoa vai hyödynnetäänkö olemassa olevia järjestelmiä (validointijärjestelyt)? -kytkentä kansallisen tutkintojärjestelmän tutkintoihin ja muuhun osaamiseen ennemmin kuin viitekehykseen -huomio pitäisi kiinnittää myös siihen mitä tapahtuu kun osaaminen on tunnustettu (validointi ei ole päätepiste)

Osaamisen ja sivistyksen parhaaksi Suositusten toimeenpano -EU-taso: - Eurooppalaisen tutkintojen viitekehyksen neuvoa- antava ryhmä (EQF Advisory Group) koordinoi ja seuraa asiaa - toistaiseksi keskitytty suunniteltuun raportointiin (aikataulut/roadmap, jäsenvaltioiden raporttien rakenne) ja mahdolliseen raporttien käsittelyyn - seminaareja jne.…..

Osaamisen ja sivistyksen parhaaksi Suosituksilla yhteys moneen asiaan, mm.: -European Area of Skills and Qualifications, Eurooppalainen tutkintojen ja osaamisen alue -Bolognan prosessi -eurooppalainen tutkintojen viitekehys/kansalliset viitekehykset -laadunvarmistus -opintopistejärjestelmät -tunnustaminen yleisemmin