Kokemuksia virtuaaliopena toimimisesta

Slides:



Advertisements
Samankaltaiset esitykset
Jakson 3 lähestyessä. Tarkista valinnat Wilmasta • Ryhmiä ei vaihdeta kesken jakson. • Pidä huoli, että valitset riittävästi kursseja. • Jos haluat osallistua.
Advertisements

Ranskan A2-etäopetus Turussa  Adoben Connect Pro –verkkokokousjärjestelmä  oppilaita /luokka-aste, etäringissä 2-3 koulua  jokaisella tietokone,
Ranskan etäopetus alakoulussa
Tuloksia ja tuotoksia Moodle-on-Demand -hankkeesta Virtuaaliopetuksen päivät Outi Itäluoma.
OSAAMISEN OSOITTAMINEN
JAKSOSUUNNITELMA T IETO - JA VIESTINTÄTEKNIIKKA PEDAGOGISENA TYÖVÄLINEENÄ Sanna Kesti ( )
Tukea tarjolla verkkokurssien tuottamiseen ja toteuttamiseen KTOL:n Tammiseminaari Olli Ruohomäki Moodle-on-Demand -hanke Parkanon kansalaisopisto.
Perusharjoittelu 2011 Matematiikka pääaineena –teemaseminaari 14.9.
HTK-opiskelijoiden aloitustapaaminen Hämeenlinna HTM Riina Keskinen.
LASTEN KOKEMUKSET JA OSALLISUUS SAIRAALASSA
ELINIKÄISEN OPPIMISEN AVAINTAIDOT
Ari Hietala.  "prosessi, jossa yksilöt ja ryhmät rakentavat yhteisiä merkityksiä sisältöjen, yhteisöjen ja verkkoteknologioiden avulla.”  tarvitsee.
Eija Kauppinen HAASTATTELUTUTKIMUS.
10 vinkkiä voimaantumiseen
Työpaja Maanantaiaamuna kotona  Lukujärjestyksen tarkistus  Missä opiskelen?  Mitä opiskelen?  Mitä materiaalia tarvitsen?  Kun valitsen.
Musiikin ryhmäkoulutus
Wikispaces vieraan kielen opetuksessa Opetus goes POP mediaope Katrina Vartiainen.
Puhuminen Varmista, että toiset ymmärtävät sinua
Ohjeita animaation tekoon:
TAUOLLA TYÖKAVEREIDEN KANSSA
Työrauha ja haastavat tilanteet
Vuorovaikutus ja kohtaaminen
Kommentteja Åbo Akademin vilppiprosessista uudistustyön pohjalta Ole Karlsson
Otapa pieni lepohetki ja lue muutama hyvä neuvo…
Todennäköisyyslaskennan alkeet ennen esikoulua
Kauneuden käytänteet HL-N. n Sama ryhmänohjaaja ensimmäisestä vuodesta kolmanteen vuoteen n Moduloitu opetus, jolloin yksi opettaja opettaa.
Sosiaalinen media opetuksessa Katrina Vartiainen Turun normaalikoulu.
Ajattelee ja tuntee? Näkee? Sanoo ja tekee? Kuulee? KipupisteetOnnistumiset.
MEDIAVAIKUTTAMISEN MAHDOLLISUUDET RAUNA RAHJA KOORDINAATTORI MEDIAKASVATUSSEURA UUSI KOULU III -seminaari , Mikkeli.
Kirjasto avoimena oppimisympäristönä – Tiedonlähteitä.
Aija Hietanen, Savonia-ammattikorkeakoulu
Kirjastot.fi-chat Nina Granlund Kirjastot.fi-toimitus.
Yammer sisäisen viestinnän työkaluna Jyväskylän yliopistossa
Venäjän tunteja suunnittelemaan ”Punainen lanka” ”Luontevia siirtymiä” ”Helppouden tuntua” - Takana paljon suunnittelutyötä.
Connect Pro -verkkokokouksia käyttäviä etäopetusmalleja peruskoulussa VIRTA-hanke Turun opetuspalvelukeskus 2010.
Vaatimusmäärittely Henkilökohtainen menetelmä Kokemuksia Petri Saloma (49585S) T Tietojenkäsittelyopin ohjelmatyö.
Kilpailijan starttikurssi
Prosessin pää-/ongelmakohdat  Ilmoittaja – Opettaja, ohjaaja, tentinvalvoja, toinen opiskelija, ulkopuolinen henkilö, epäilty opiskelija itse – Nimetön.
Etäopetuksen avustajien koulutus Asialista O Esittelyt ja yhteystiedot O Etäopetus Turussa O Connect Pron lyhyt esittely O Etätunnin.
TEHOA OPISKELUUN.  Tee läksysi ja lue oppikirjaa ja muistiinpanoja kurssin aikana.  Tee tehtävät ennen seuraavaa tuntia pystyäksesi seuraamaan kurssia.
Moodlen opetus, projekti- ja intrakäyttö samassa organisaatiossa Pauliina Veräväinen, TaY.
Opetusteknologiasta ja verkko-opetuksen tukihenkilötoiminnasta Katja Kunttu Viikin tiedekirjasto.
Projektityöskentely Luento 1: kurssin käytännön asiat Hanna-Kaisa Lammi
Päättötyön esittelyohjeet
1.Alkeiskurssi 3 krt, maanantai, tiistai ja keskiviikko klo Kurssi antaa edellytykset aloittaa golfharrastus ja suorittaa GreenCard Seuran.
Kesätyöntekijöiden kommentteja Opasnetistä ja ydinvoimatyöstä: ”Kun tulin kesätöihin minulla oli vain jokin suuntaa antava aavistus siitä mitä meinattiin.
 Valitse itseäsi kiinnostava ja sinulle sopiva kirja.  Kannattaa pohtia seuraavia asioita:  Mikä on kirjan aihepiiri?  Onko kirjan pituus sinulle.
Lapsen ja nuoren tukeminen Tarkkaavaisuuden ja toiminnanohjauksen vaikeudet.
Kirjautuminen Opiskelijat kirjautuvat yleensä sisään vieraana. Kirjoita nimesi kenttään ja kirjaudu sisään. Voit kirjautua sisään myös omilla tunnuksilla.
Märta Kinnunen1 TUNNE OPPIMISTYYLISI JA KÄYTÄ SITÄ HYVÄKSESI.
KAVERIKAHVILA Vertaisoppimisen menetelmiä kouluihin
Vinkkejä ja tarinoita Saara Hyrkkö.
Oppimisympäristöt ja oppimisen toiminnallistaminen
Webinaarista tallennukseen
Kon Työstökoneiden käyttö
Työelämän tekstejä sähköposti.
Arttu, Amos, Kasimir & Markus
PERJANTAINA SINÄ ALOITAT OPISKELUN KATAJAPUU -RYHMÄSSÄ.
Millaisia muistoja arvioinnista omalta kouluajalta?
Yhteistoiminnallinen kokous
VOIMAVAROJEN TALO Piirrä vihkoon/paperille talo, jossa on 5 kerrosta ja kussakin kerroksessa 2 huonetta Mieti ensin itseksesi kysymyksiä ja kirjaa ajatuksiasi.
RYHMÄNOHJAAJANA TOIMIMINEN
Muutosseminaari Kimmo Kena, palvelumuotoilija, Kitchen
Arvioinnista arkipäivää
- ja tähän mahdollinen ala
Laaja-alainen arviointi
Muokkaus Mari Lampinen,
Jangsterit- nuoret hoivaajat meillä ja muualla -hanke
Tapatuunaus-hankkeen seminaari
Sähköinen välitysjärjestelmä
Esityksen transkriptio:

Kokemuksia virtuaaliopena toimimisesta Terho Kontioinen Itä-Suomen yliopisto

Alkuvalmistelut -> ohjelman suunnittelu Virtuaaliopetuksen suunnittelu kannattaa tehdä huolella Etukäteismarkkinointi, jossa kattava sisältöjen kuvaus -> opetus tavoittaa siitä kiinnostuneet Opetuksen sisältöjen kuvaus, kirjautumisohjeet ja tukimateriaali sähköpostiin tai Moodleen Opetuksen avuksi laadittu tukimateriaali helpottaa opetuksen seuraamista ja auttaa myös, jos virtuaaliyhteydessä on ongelmia

1. Alkuvalmistelut -> Luokan testaus Virtuaaliluokan yhteyksien testaus kannattaa aloittaa hieman ennen varsinaisen opetuksen alkua Varmista, että virtuaaliosallistujat näkevät videokuvan ja kuulevat opettajan äänen (ja myös toisinpäin) Mieti, mitä tehdään jos on teknisiä ongelma -> toimintaohjeet etukäteen osallistujille

Opetus virtuaaliluokassa -Pedagogisia haasteita Pedagogisessa mielessä virtuaaliluokka ohjaa helposti luennoivaan opetukseen -> jos keskustellaan, opettajan on hyvä olla puheenvuorojen jakajana, koska luokan ajoittainen suuri viive vaikeuttaa luonnollista keskustelua

Parempaa vuorovaikutusta virtuaaliluokkaan? On erittäin suositeltavaa, että mahdollisimman monella osallistujalla olisi kamera ja mikrofoni Jos opettaja ei näe virtuaaliluokassa ketään, tulee helposti olo, että puhuu itsekseen tietokoneelle Kuvasta myös näkee, onko joku oikeasti paikalla, vai onko luokka vain jäänyt hänellä auki

Huomattua Virtuaaliluokassa on tavallista suurempi kynnys kysyä neuvoa ääneen, etenkin jos osallistujia on paljon -> monet käyttävät mieluummin virtuaaliluokan chattia -> chattia kannattaa pitää silmällä

Käytännön neuvoja Rauhallinen eteneminen Selkeä puhe Riittävän isojen fonttien käyttö Seuraa chattiin tulevia kysymyksiä Kysy välillä, ovatko virtuaaliosallistujat kärryillä -> vastata voi vaikka chattiin kirjoittamalla

Jos sekä lähi että virtuaaliosallistujia Pyri huomioimaan molemmat opetuksessasi Älä jumiudu kokonaan koneen äärelle -> virtuaaliosallistujat kyllä ymmärtävät, että luokassa voi joku tarvita apua Muista kysyä välillä, onko virtuaaliosallistujilla kysyttävää -> lähiosallistujista näkee usein jo katsomalla, jos he ovat tipahtaneet kärryiltä, mutta virtuaaliluokassa opettajan tuntuma siihen, miten osallistujat ovat mukana on ohut.

Virtuaaliopetuksen tueksi… Tulostettava tukimateriaali Moodle-ympäristöön oheismateriaalia / aktiviteettejä Sosiaalisen median työkalut kommunikoinnin avuksi? Mieti jokin keino, miten ottaa yhteyttä, jos luokkaan ei pääse