Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

Ohjeita animaation tekoon:

Samankaltaiset esitykset


Esitys aiheesta: "Ohjeita animaation tekoon:"— Esityksen transkriptio:

1 Ohjeita animaation tekoon:

2 Käsikirjoitus: Tee käsikirjoituksesta riittävän lyhyt ja helppotajuinen (selkeä): Yhden kuvan pituus animaatiossa on vain murto-osasekunnin pituinen, joten pitkän tarinan kertomiseen tarvitaan satoja tai jopa tuhansia kuvia. tapahtumille pitää silti varata riittävästi aikaa, jotta katsoja tajuaa ne. Yritä tehdä tarinaan jokin hauska ja yllättävä loppuhuipennus.

3 Hahmot Tee hahmoista riittävän selkeät ja isot, jotta niitä on helppo liikutella. Pala-animaatiossa tee pää ja raajat irrallisiksi, jotta saat liikutettua niitä nopeasti. Tee päihin eri ilmeitä. vaha-animaatin hahmoille ei jalkoja vaan leveä alaruumis, jotta pysyy pystyssä.

4 Kuvaamisesta Kuvatessa kamera on pidettävä vakaasti kiinni joko jalustalla tai molemmissa käsissä. Kuvia ei kannata ottaa turhan suurikokoisina (720*576 riittää). Kuvakokoja (zoomausta) kannattaa vaihdella harkitusti (tehokeinona). Käytä hyväksesi ns. looppeja. Kun tarinassa toistuu sama asia useaan kertaan (esim. joku kävelee), kuvataan se vain kerran.

5 Työnjako on tärkeä kuvaustilanteessa :
Animaattori(t) suorittaa hahmojen animoinnin, eli siirtelee ja asettelee hahmot tarvittavalla tavalla (1 tai 2 henkeä). Kuvaaja ottaa kameralla kuvat. Rooleja kannattaa vaihtaa välillä On tärkeätä, että kuvaaja ei kuvaa yhtä aikaa kun animaattori liikuttaa hahmoja ja toisinpäin. Muuten animaatioelokuvaan ilmestyy sinne kuulumattomia sormia. Kun animaattori on valmis, hän antaa kuvaajalle luvan kuvata ja kun kuvaaja on valmis, hän antaa animaattorille luvan liikuttaa hahmoja.

6 Normaalisti kameroissa on n
Normaalisti kameroissa on n. 10%:n marginaali tähtäimessä, eli todellisessa kuvassa näkyy myös asioita joita ei tähtäimen läpi näy. Kuva kannattaa siis rajata vähän tiukemmin kuin tähtäin näyttää.

7 Editointi Editointi tehdään tietokoneella, Movie Maker-ohjelmalla, eli kuvat pitää siirtää aina koneelle. Äänet ja mahdollinen taustamusiikki tehdään myös tietokoneen avulla. tarkemmat ohjeet editoinnista Movie Maker-ohjelmalla:


Lataa ppt "Ohjeita animaation tekoon:"

Samankaltaiset esitykset


Iklan oleh Google