Tule Urheiluseuraan Liikkumaan -hanke. TUL:n Tule Urheiluseuraan Liikkumaan -hanke on uusi seurojen kehittämishanke. Hankkeen tavoitteena on saada urheiluseurojen.

Slides:



Advertisements
Samankaltaiset esitykset
Osaamisen ja sivistyksen parhaaksi Ammatillisen peruskoulutuksen valtionavustushankkeet Tuija Laukkanen
Advertisements

Normaalikoulujen lukioiden OPH-rahoitteinen hanke
FOOTPASS-ARVIOINTI Suomen Palloliitto.
”Suomalaisen valmennusosaamisen kehittäminen” Valmentaja + Urheilija
RASEKO ja yhteinen koulutusstrategia 2015+
S OSIAALIALAN T YÖNANTAJAT RY 1 Kohti hyvinvoivaa Suomea Sosiaalialan Työnantajat ry:n linjauksia tulevalle hallituskaudelle
JYVÄSKYLÄN YLIOPISTON AVOIN YLIOPISTO Aikuiskoulutuksen laatuyliopisto IKÄÄNTYVIEN YLIOPISTON VALTAKUNNALLINEN KEHITTÄMISHANKE, osa II ”Oikeus.
Koti On Paras SLU –alueiden perheliikuntahanke KOTIPA.
Tampereen urheiluakatemia I-vaihe Paikallisen verkoston rakentaminen ja toiminnan käynnistäminen •opiskelun ja urheilun yhdistäminen (korkeakoulu.
”KaaSu” - Kaakkois-Suomen välityömarkkinoiden kehittäminen – hanke 2008 – 2010.
Osaamisen ja sivistyksen asialla EVÄSTYSTÄ KEHITTÄMISTYÖHÖN Leena Nissilä Opetusneuvos, asiantuntijayksikön päällikkö.
PYRKIMYS ERINOMAISUUTEEN
Suomen Liikunta ja Urheilu Oman seuran analyysi Seurakehittäjien työkalu seurojen itsearviointiin ja apuvälineeksi kehityshankkeisiin.
Päihde- ja mielenterveystyö kehittäminen Lahden perusterveydenhuollossa Tiina Saarinen Kehittäjä-päihdetyöntekijä, sairaanhoitaja AMK Välittäjä 2009 –hanke,
Lasten kilpailutoiminnan kehityshanke
ENCORE Enhancing Organisational Project Cycle Management Competence and Regional Co- operation in International Projects.
NUPPU 2 – Keski-Pohjanmaan osahanke osana PaKaste 2 -hanketta 1.
TTL Sosiaalisessa mediassa
OPPIMISYMPÄRISTÖN KEHITTÄMINEN
Kehittämistyö hankkeessa KTOL r.y Teija Enoranta.
SAhL Seuratoiminta- valiokunta strategia. Lähtökohdat strategiakaudelle - Strategian tavoitteena on tukea ja aktivoida seuroja laadukkaaseen seura- ja.
Tulevaisuuden koulutus ja osaamistarpeet IOY:n koulutuspäivä , Turku Hamburger Börs.
Väli-Suomen Ikäkaste Pohjalaismaakuntien vanhustyön kehittämiskeskus Päivi Niiranen Projektikoordinaattori.
Vapaaehtoisvaliokunta JäKo/sn VAPAAEHTOISTEN KOULUTUSJÄRJESTELMÄ.
Laurea/AS/2003 Ohjauksen osaaminen Mahdollisuus vastata ohjauksen tarpeisiin tasapuolisuus oikeudenmukaisuus taloudellisuus tavoitteellisuus.
1 4. Itsearviointiprosessi - yhteys sopimusohjaukseen Osallistujat/kohderyhmä Sosiaali- ja terveystoimen kaikki tulosalueet osallistuvat itsearviointiprosessiin.
Työpaikkakouluttaja- hanke
J Kangasniemi 2010 Osaava-ohjelman taustaa ja rakenne Tätä kalvosarjaa päivitetään verkossa. Varmistathan että käytössäsi on viimeisin versio. (viimeksi.
Työpaikkaohjaajat valmentaen vahvoiksi
HENKILÖSTÖSTRATEGIA Yhteistyötoimikunta
ITÄ-SUOMEN RAKENNERAHASTOPÄIVÄT MANNER-SUOMEN ESR-OHJELMAN ARVIOINTI Aila Ryynänen Neuvotteleva virkamies TEM, alueiden kehittämisyksikkö.
Osaamisen ja sivistyksen parhaaksi Ammatillisen ja ammatillisen aikuiskoulutuksen ajankohtaiset asiat Johtaja Pasi Kankare, Opetushallitus
Pilottihankkeiden onnistumiset, hankaluudet ja opinpaikat Veronika Honkasalo
Suomen Jääkiekkoliitto / Kymi-Saimaan alue1 Seuratoiminta- ja koulutusvaliokunnan toimintasuunnitelma Kymi-Saimaa.
Esittäytyminen Vastaa esitettyihin kysymyksiin omalta kohdaltasi lyhyesti. Korvaa kysymykset omilla vastauksillasi. Kiitos!
Yritysten tulevat aikuiskoulutustarpeet Ennakointikamari Liikenne- ja kuljetuspalveluala Timo Karkola johtaja, rehtori Ami-säätiö, Amiedu.
HUKI-projekti pähkinänkuoressa Lajipäällikköpäivät Leena-Maija Talikka Skills Finland ry ”Tulevaisuus on ammattiosaajissa”
Vapaaehtoistyön kansallinen strategia – hanke Aspa yhteistyössä Kansalaisareena ry:n kanssa Jatta Vikström
TYÖELÄMÄN KEHITTÄMIS- JA PALVELUTEHTÄVÄ TykePartner III–hanke 2008 – ohjausryhmä.
TUPA –Työpaikkaohjaajien kouluttajakoulutus - kuka kouluttaa ketä?
Osaamisen ja sivistyksen parhaaksi Hyvien käytäntöjen tunnistaminen ja jakaminen Johdanto iltapäivän työskentelyyn Työskentelyn taustamateriaalia Opetusneuvos.
HEIDI, PÄIVI JA ANU Vammaisasioiden oppimis- verkoston koordinaattorit Mikä Innokylä on? Juha Koivisto.
PIRKANMAAN AVOIN KUITU – YHTEISTYÖ Suunnitelma Marja-Riitta Mattila-Nurmi.
OPS 2016 Kunnan strategia Opetussuunnitelman perusteet Kunta KeSu.
TOIMENKUVAKARTTA / SEURAN JOHTO. TOIMENKUVAN SISÄLTÖ / SEURAN JOHTO PJ:  Johtokunnan kokoon kutsuminen ja seuran toiminnan johtaminen  Seuran toiminnan.
Sosiaalihuollon tiedonhallinnan kehittäminen Pirkanmaalla Toimitusjohtaja Kristiina Laiho 1.
Verkkoympäristöjen hyödyntäminen verkoston toiminnassa. Plonen ja muiden alustojen (yhteis)käyttö.
J YVÄSKYLÄN YLIOPISTO EFQM- MALLI 2013.
Koulutuspalvelujen laatuohjelma Program för utbildningstjänsterna
ABC – Askeleet nuorten tieto- ja neuvontapalvelun
Green Office –ympäristöjärjestelmä
Maailmanlaajuinen johtajakoulutusryhmä
VASU:n jalkauttaminen Raumalla
Koulutuksen tavoite Tavoitteena on, kehittää sosiaali- ja terveydenhuollon henkilöstön valmiuksia havaita ja arvioida kotonaan asuvien asiakkaidensa palo-
Matkailukoulutuksen verkostopäivät Porvoossa
Innokylän innovaatiomalli
Juniorigolfkampanja 2014.
Uudet opetussuunnitelmat – oppiminen muutoksessa?
Polut hoitoon ja kuntoutukseen –koordinaatiohanke vt
Ryhmä 2 Keväällä 2016 haussa olevat opetus- ja kulttuuriministeriön hallinnonalan valtakunnalliset ESR-toimenpidekokonaisuudet Osuvaa osaamista: Sujuvat.
Yhteiskehittäminen Innokylässä
Arvioinnista arkipäivää
Työpaikkaohjaajakoulutuksen kehittäminen Huippu –hankkeessa 2017
VAKA-verkko Hämeenlinnan ja Riihimäen seuduilla -varhainen tukeminen monimuotoistuvassa varhaiskasvatuksessa – Marjatta.
Kehittämisen toimijat – systeeminen taso
Suomen Nyrkkeilyliitto
Yhteinen keittiö -hanke
Järjestökoulutuksen kehittäminen
– sujuvien siirtymien kansallinen koordinointi
Osaan! – avaimia aikuisten perustaitoihin
Esityksen transkriptio:

Tule Urheiluseuraan Liikkumaan -hanke

TUL:n Tule Urheiluseuraan Liikkumaan -hanke on uusi seurojen kehittämishanke. Hankkeen tavoitteena on saada urheiluseurojen toimintakyky vastaamaan paikallista liikuntakysyntää. Tavoitteena on urheiluseurojen osaamisen lisääminen, johtamiskulttuurin uudistaminen, motivoivien toimintamallien luominen, mukaantulokynnyksen madaltaminen, nuorison monipuolisten liikuntatoimintojen turvaaminen sekä nykyaikaisen tieto-taito osaamisen varmistaminen niin seuran johdolla kuin liiton kouluttajillakin.

Seuratoiminnan kehittämisen painopisteitä ovat uusien toimintamallien tuottaminen seurojen kehittämistyöhön, seurojen toimintaedellytysten parantaminen, toimivan palvelu- ja koulutusjärjestelmän luominen ja tehokkaamman yhteydenpitojärjestelmän luominen verkostojen eri toimijatahoille.

Hankkeen tavoitteet ja toimenpiteet Hankkeen organisaation rakentaminen ohjaamaan hanketta. Koulutus- ja kehittämistoiminnan tarvekartoitus. Toteuttamisprosessin suunnittelu ja käynnistys. – Tarvittavan henkilöstön rekrytoiminen hankkeeseen. – Mukaan lähteville seuroille valitaan hankevastaava. – Järjestetään yhteistapaamiset mukaan lähteville seuroille ja seurojen hankevastaaville. – Suoritetaan seurojen nykyiset toiminnan arvioinnit ja kehittämistarpeet.

Hankkeen tavoitteet ja toimenpiteet Seurakohtaiset kehittämis-suunnitelmat. – Rakennetaan seurojen kehittämisohjelmat ja pannaan ne käytäntöön. – Seurakohtaiset kehittämistarpeet arvioidaan piirien toiminnanjohtajien ja kouluttajien toimesta. – Seuroille räätälöityjä kehittämissuunnitelmia ohjaavat koulutetut seurakehittäjät. – Tarvittava materiaali koulutukseen. – Raportoidaan kaikki hankkeeseen liittyvät tapahtumat.

Hankkeen tavoitteet ja toimenpiteet Hankkeessa toteutetut opit ja toimintatavat käytännön malleiksi ja osaksi jokapäiväistä toimintaa. – Toimivien verkostojen yhteistapaamiset. – Seurojen tukemisesta pysyvä toimintamalli. – Palkitaan onnistumiset.