Anna kehitysmaiden lapsille hyvä koulutus – ja tulevaisuus! Päivätyökeräys 2014–2015.

Slides:



Advertisements
Samankaltaiset esitykset
Ota osaa Haitin koulujen jälleenrakennukseen! Päivätyökeräys 2013–2014.
Advertisements

Pääkaupunkiseudun 8. luokkien palvelukyky Espoo, Tapiolan koulu Joulukuu 2013.
NUORTEN SEKSUAALIOIKEUDET
Jumalan kanssa.
Mannerheimin Lastensuojeluliitto. MIKÄ MLL? • Valtakunnallinen järjestö, joka toimii lasten, nuorten ja lapsiperheiden oikeuksien ja etujen hyväksi •
Hannu Virtanen Selkokielen tarvearvio 2014
Tervetuloa laulamaan ja osallistumaan Suvivirsi- tapahtumaan. Yhdessä voimme muuttaa maailmaa!
Oppiminen ja oppimisvaikeudet
Ohjaus työssäoppimisen oppimisympäristöissä Seija Rannikko.
SUOMEN OLYMPIA-AKATEMIA
Turun normaalikoulu - opetussuunnitelmaa yhteisöllisesti
Nanan päivä Kaikki lapset kouluun Malissa.
Oppivelvollisuus Perusopetus on maksutonta yleissivistävää opetusta, jota annetaan kaikille Suomessa vakinaisesti asuville lapsille. Kaikki lapset ovat.
4H-järjestö Tekemällä oppii parhaiten!. 4H-järjestön toiminta-ajatus •4H-harrastuksessa lapsi ja nuori kasvaa kohti vastuullista ja yritteliästä aikuisuutta.
1 N-piirin johtajuusvalmennus Vapaaehtoistyön johtaminen.
 Johdanto  YouTube  YouTuben hyödyntäminen  Yhteenveto.
Rakkaat ystäväni!.
Oulun aikuislukio 2014.
Norssi ja Varis juttusilla
Turun esi- ja perusopetuksessa
Kaikki erilaisia –kaikki samanarvoisia
OPS2016 – Koulu rakentaa tulevaisuutta
Seurakuntien varhaiskasvatuksen neuvottelupäivät "Kirkko iholla"
Kaikki lapset kouluun Schools for Africa DIA 1 (aloitus)
Kasvatuksen ja opetuksen tulevaisuus Sastamalan kaupungin tulevaisuusseminaari
Jos maailma olisi sadan asukkaan kylä odotettavissa oleva elinikä on 64,3 vuotta Jos Suomi olisi sadan asukkaan kylä odotettavissa oleva elinikä on 78,4.
LAADULLISEN TUTKIMUKSEN TUTKIMUSSUUNNITELMA
Nyt puhuvat tytöt Esitys oppituntikäyttöön
OECD:n Pisa 2006-tutkimuksen ensituloksia
Tulevaisuuden koulutus ja osaamistarpeet IOY:n koulutuspäivä , Turku Hamburger Börs.
Kaikki lapset kouluun Schools for Africa. Maailmassa on 2,2 miljardia lasta 90 % heistä asuu kehitysmaissa.
LAPSEN OIKEUDET.
Tukiparitoiminta paikalliseksi työkaluksi (TUPA) Nuorisotyön neuvottelupäivät Nuorten omaehtoinen toiminta.
Hollihaan koulu Kokkola Kelpo-pilotointi Koulun taustaa Hollihaan koulussa toimii: Suomenkielinen perusopetus, esikoulu-6. lk. Ruotsinkielinen kielikylpyopetus,
Prosessikuvaus Joensuun normaalikoulun OPS –prosessista 2003
Tekoja-kampanja Maailmassa on tällä hetkellä ennätysmäärä nuoria ihmisiä. Enemmistö heistä asuu kehitysmaissa. Moni nuori on kasvanut konfliktin.
Unicef-kävely Me muutamme maailmaa Kaikki eivät pääse kouluun.
Koulunkäynti alkaa noin 7-8v Peruskoulu, ammattikoulu, Jns.
TIEDON SIIRTO SIIRTYMÄVAIHEESSA
1 © 3/28/2015 Koulumestarin koulu - Espoo ITK
Kirkou – käynnistystilaisuus Maria Repo Helsingin kaupunginkirjasto.
Sanoma Lehtimedia / Tiina Eskelinen
Kirsi Nuorsaari ja Jonna Heikkilä
Raunistulan koulun oppimis- ja osallisuuskysely luokille syyskuussa OHJE: Opettaja ohjaa työskentelyä. Kuva/dia heijastetaan videokameralla.
Lapsuudelle arvo Kaikilla lapsilla on oikeuksia, jotka toteutuvat eri lailla eri maissa Eriarvoisuus voi liittyä vaikka asuinpaikkaan, uskontoon, köyhyyteen.
Välipalaute Moduuli 3 Mitä tästä voimme oppia? Mitä parantaa?
Mikä päivätyökeräys? Päivätyökeräyksessä autat nepalilaisia lapsia kouluun ja nepalilaisia perheitä pysymään yhdessä. Voit olla mukana keräyksessä tekemällä.
Lapsuudelle arvo Kaikilla lapsilla on oikeuksia, jotka toteutuvat eri lailla eri maissa Eriarvoisuus voi liittyä vaikka asuinpaikkaan, uskontoon, köyhyyteen.
Kummina olet korvaamaton! MUGUN TYTÖT NEPALISSA. ”Aloin uskoa tulevaisuuteen” ”Jos en olisi päässyt mukaan kummiohjelmaan, olisin päätynyt lukutaidottomaksi.
Kummina olet korvaamaton! DESSIEN AIDS-ORVOT KOULULAISET.
Vanhempien mielipiteitä
ME-hengen kehittäminen
PEDAGOGINEN ILTAPÄIVÄ
Saumat tulevaisuuteen -tapahtuma 2016 Toisen asteen koulutuksen mahdollisuuksia ja odotuksia Raija Meriläinen, opetusneuvos, KT Ammatillisen koulutuksen.
Tampereen kaupunkiseudun TVT-suunnitelma, Treduka
Näin oppiminen muuttuu Helsingissä
Arja Holm, Rinnekodin koulun rehtori
Kehvon Koulu Ala-aste.
Ajankohtaista tietoa Kuurojen Lähetyksen toiminnasta
HS HS Onko koulunkäynti nyt pelkkää projektia ja teemapäivää Onko koulunkäynti nyt pelkkää projektia ja teemapäivää? Vai riittääkö yksi.
Mikä päivätyökeräys? Päivätyökeräyksessä tutustut lapsen oikeuksiin ja niiden toteutumiseen Nepalissa Voit olla mukana keräyksessä tekemällä työtä päivän.
Mikä päivätyökeräys? Päivätyökeräyksessä autat nepalilaisia lapsia kouluun ja nepalilaisia perheitä pysymään yhdessä. Voit olla mukana keräyksessä tekemällä.
Plan ~Perustettu v (suomessa 1998)
Tampereen kaupunkiseudun TVT-suunnitelma, Treduka
Opettajat ja opetuksen laatu kansainvälisesti
1. Ilman lukevia aikuisia ei kasva lukevia lapsia

Tuloksellisuuden mittaaminen
ERO LAPSIPERHEESSÄ –KOULUTUS tiistaina klo 9-15
Opettajat ja opetuksen laatu kansainvälisesti
Esityksen transkriptio:

Anna kehitysmaiden lapsille hyvä koulutus – ja tulevaisuus! Päivätyökeräys 2014–2015

2 Jokainen lapsi ansaitsee mahdollisuuden koulunkäyntiin, mutta myös mahdollisuuden pätevään opettajaan sekä tietojen ja taitojen oppimiseen.

Kehitysmaiden lasten tilanne on kohentunut 10 vuodessa kehitysmaiden lasten määrä, jotka eivät pääse kouluun on laskenut 102 miljoonasta 57 miljoonaan. Yhä useampi lapsi kehitysmaissa sukupuolesta riippumatta aloittaa peruskoulun ja lapsikuolleisuus on vähentynyt. Kuitenkaan pääsy kouluun ei vielä ole tae oppimiselle. 3

4

Kehitysmaiden kouluista valmistuu lukutaidottomia nuoria Ei riitä, että lapset pääsevät kouluun, jos he eivät opi siellä tarvitsemiaan taitoja ja tietoja. Noin kolmasosa peruskoulunsa päättävistä kehitysmaiden lapsista ei osaa lukea edes yhtä lausetta, puhumattakaan vaativampien taitojen hallinnasta. Maailmastamme puuttuu 1,6 miljoonaa ammattitaitoista peruskoulun opettajaa. 5

Koulutus on avain tulevaisuuteen Koulunkäynti edistää tasa-arvoa, vähentää lapsiavioliittoja ja lapsisotilaiden määrää sekä auttaa alentamaan lapsikuolleisuutta. Erityisesti tyttöjen koulutus parantaa heidän mahdollisuuksiaan hankkia aikuisena toimeentulo ja osallistua päätöksentekoon. Koulunkäynti kasvattaa myös parempia tulevaisuuden vanhempia, luo perustan demokraattiselle yhteiskunnalle, lisää suvaitsevuutta ja edistää ympäristöystävällisempiä elintapoja. 6

7

Lapsi tarvitsee osaavan opettajan Laadukkaalla opetuksella lapsi oppii koulussa tärkeimmät tiedot ja taidot elämän varrelle. Ammattitaitoinen opettaja luo luokkaan työrauhan, huomioi lapset opetuksessa paremmin, lisää sukupuolten välistä tasa-arvoa sekä kannustaa tyttöjä osallistumaan. Hyvä opettaja on lapselle tärkeä roolimalli sekä sijoitus lapsen tulevaisuuteen. 8

9 Koulutettu opettaja on avain lapsen parempaan tulevaisuuteen.

Mitä voimme tehdä kehitysmaiden koulutuksen kehittämiseksi? Kouluttamalla enemmän ja pätevämpiä opettajia. Tarjoamalla jokaiselle opettajalle riittävän koulutuksen. Lisäkouluttamalla nykyisiä opettajia ja tukemalla heidän ammatillista kehittymistään. 10

Hyvässä koulussa lapset oppivat lukemaan ja laskemaan 11

Mitä päivätyökeräyksen lahjoituksilla tehdään? Lahjoituksien avulla koulutetaan kehitysmaihin lisää päteviä opettajia. Tuotoilla viedään myös suomalaisia opetusmetodeja maailmalle. Lisäksi kehitysmaiden opetussektoreiden kanssa tehdään vaikuttamistyötä, jotta tulevaisuudessa jokainen opettaja saisi välttämättömän ja paremman opettajakoulutuksen. Katso video koulutuksen katastrofista.Katso video koulutuksen katastrofista 12

Mitä kerätyillä varoilla saadaan? 1 oppilaan keräyksellä saadaan esim. Liberiaan pakolaisleirin lapsille päiväksi koulutettu opettaja. 2 oppilaan keräyksellä saadaan opettajakoulutuksen materiaalit kolmelle opettajalle esim. Myanmarissa tai Haitissa. 1 luokan (25 oppilasta/luokka) keräyksellä saadaan opiskelumateriaalit vuodeksi yhdeksälle peruskoulun opettajaksi opiskelevalle Etelä-Sudanissa. 9 luokan (25 oppilasta/luokka) keräyksellä saadaan palkattua lapsille opettaja vuodeksi pakolaisleirille Liberiaan. 10 luokan (25 oppilasta/luokka) keräyksellä voidaan lähettää suomalainen opettaja kuukaudeksi antamaan jatkokoulutusta kehitysmaiden opettajille. 13

Koulussa on hauskaa 14

Tulevaisuuden onnellinen oppilas 15 OSALLISTUMALLA PÄIVÄTYÖKERÄYKSEEN AUTAMME KEHITYSMAIDEN LAPSIA KOHTI PAREMPAA TULEVAISUUTTA! Sydämellinen kiitos tuestanne ja mukavaa keräyspäivää oppilaille!

Kiitos.