Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

Opettajat ja opetuksen laatu kansainvälisesti

Samankaltaiset esitykset


Esitys aiheesta: "Opettajat ja opetuksen laatu kansainvälisesti"— Esityksen transkriptio:

1

2 Opettajat ja opetuksen laatu kansainvälisesti
Education holds the keys to a more peaceful and a more prosperous 21st century. It is essential for individual dignity and a motor for sustainable development. Teachers stand at the heart of this vision. Today we need more teachers and better quality teachers Irina Bokova Secretary General UNESCO Today's economy no longer rewards people simply for what they know -- Google already knows everything-- but for what they can do with what they know. Andreas Schleicher, OECD Special Advisor on Education Policy Monet tahot ovat viime aikoina havahtuneet koulutuksen laadun merkitykseen. Maailman Pankki on lanseerannut strategian 2020 Learning for All, jonka keskeisenä tavoitteena ei ole ainoastaan koulua käyvien lasten ja nuorten määrällinen lisääminen vaan oppiminen. YK:n tuoreessa raportista A New Global Partnership käsittelee koulutuksen kriisiä ja hahmottelee määrityksen koulutuksen laadulle. Unesco on nostanut vuoden 2013 Education For All raportissaan esiin opettajapulan, koulutettujen opettajien tarpeen ja opetuksen laadun. Myös maailman rauhan päivän teemaksi oli syksyllä 2013 nostettu koulutus.

3 Yhä useampi lapsi kouluun
Yhä useampi lapsi sukupuolesta riippumatta aloittaa peruskoulun ja lapsikuolleisuus on vähentynyt. Kokonaisuudessaan koulua käymättömien lasten määrä laski vuosien 2000 ja 2011 välillä miljoonasta 57 miljoonaan Vuosikymmenen lopulla edistys on alkanut selvästi taantua vuosikymmenen alkupäähän verrattuna mutta silti köyhimmissäkin maissa peruskouluissa kirjoilla olevien lasten määrä on noussut 80 prosenttiin Kokonaisuudessaan koulua käymättömien lasten määrä laski vuosien 2000 ja 2011 välillä 102 miljoonasta 57 miljoonaan. Vuosikymmenen lopulla edistys on alkanut selvästi taantua vuosikymmenen alkupäähän verrattuna mutta silti köyhimmissäkin maissa peruskouluissa kirjoilla olevien lasten määrä on noussut 80 prosenttiin. Kaiken kaikkiaan voidaan sanoa, että viime vuosikymmenen aikana on edistytty huomattavasti lasten koulunkäynnin määrällisessä lisääntymisessä mutta loppuun saakka alakoulun suorittaa edelleen vain noin 60 prosenttia lapsista.

4 Käsissämme on katastrofin ainekset
Käsissämme on katastrofin ainekset: Kouluvuosien määrä ei ole johtanut oppimiseen Maailmassa on huutava pula ammattitaitoisista opettajista! Ei riitä että lapset pääsevät kouluun, jos he eivät opi tarvitsemiaan asioita ja taitoja Opetussektorille on kanavoitu miljardeja, jotka valuvat hukkaan ilman ammattitaitoisia opettajia

5 Opettajapula ja opetuksen laatu
Maailmasta puuttuu 1,6 miljoonaa ammattitaitoista opettajaa ja yhteensä 5,4 miljoonaa opettajaa, kun toinenkin aste lasketaan mukaan. Tällä hetkellä jopa 57 miljoonaa lasta ja 69 miljoonaa nuorta ei käy lainkaan koulua. Yhteensä peruskouluikäisiä lapsia on maailmassa 650 miljoonaa. Lapsista 130 miljoonaa käy tällä hetkellä peruskoulua ilman, että on oppinut lukemaan, laskemaan tai kirjoittamaan ja 120 miljoonaa lopettaa koulun käynnin ennen neljättä vuotta. Opetuksen laatu on monissa matalan tulotason maissa hälyttävän alhainen. Sadan oppilaan luokkahuoneessa kaikkien oppilaiden on vaikea kuulla opetusta tai nähdä taululle. Opetus tapahtuu myös liian usein muulla kuin lapsen omalla äidinkielellä. Jos perustaidot jäävät ensimmäisillä luokilla hankkimatta, lapsen on vaikea suoriutua myöhemmistä opinnoista ja oppia työelämässä tarvittavia taitoja. Uusimpien tutkimusten valossa nuorten lukutaidottomuus on maailmassa suurempaa kuin aiemmin on uskottu. Saharan eteläpuolisessa Afrikassa 40 % nuorista on lukutaidottomia. Ulkomaanavun kampanjoiden painopisteissä vaihtelee kolme teemaa: Koulutus, rauha ja toimeentulo. Vanhan mallinen tekoja kampanja päättyi viime vuoden lopulla, jolloin teemana oli kehitysmaiden nuorten toimeentulo. Nyt siirrytään luontevasti koulutusteemaan ja aiheena tulee olemaan kehitysmaiden opettajat. Miksi me halutaan nostaa tämä nyt esiin: Samalla kun lähestytään vuosituhattavoitteiden sulkeutumista tai määräaikaa, yhä useampi lapsi aloittaa koulun. Samaan aikaan myös yhä useampi lapsi lopettaa koulun käynnin ilman että on oppinut siellä yhtään mitään. Tähän toki monia syitä, mutta etenkin Afrikassa ihan ensimmäiseksi voidaan mainita se, että koulut ovat täynnä ja opettajia on kasvaneisiin lapsilukuihin verrattuna aivan liian vähän: Maailmasta puuttuu 1,6 miljoonan peruskoulun opettajaa, kun mukaan otetaan toinen aste luku nousee 5,4 Afrikkaan yksin tarvittaisiin miljoona opettajaa. Kampanjan ytimessä on opettajapulan ohella myös toinen seikka: Opetuksen laatu ja se että monissa kehitysmaissa tulokset ovat aivan häikäisevän huonoja. Joiden tutkimusten mukaan matalan tulotason maista ¾ lapsista ei osaa 2-3 kouluvuodenkaan jälkeen lukea tai kirjoittaa. Tämä on noussut esiin oikeistaan kaikissa kansainvälisissä koulutusta koskevissa raporteissa esiin, ei riitä että lapset saadaan kouluun saakka. Laadulla tarkoitetaan monta asiaa, sitä että opetus ei ole lapsen äidinkielellä, sitä että opettaja ei ole saanut lainkaan pedagogista koulutusta tai on ehkä käynyt pitkän koulutuksen mutta ei perehtynyt siihen aineeseen jota opettaa. Maailmasta puuttuu 1,6 miljoonaa ammattitaitoista opettajaa. Liian moni lapsi päättää peruskoulun ilman, että on luku-, kirjoitus- ja laskutaitoinen. Haluamme puuttua tähän ongelmaan kouluttamalla opettajia ja lähettämällä suomalaisia opettajia kehitysmaihin.

6 Koulutettu opettaja on paras sijoitus lapsen tulevaisuuteen
Opettaja on tärkein yksittäinen tekijä lapsen koulumenestyksen kannalta Opettajankoulutuksen laadulla on valtavan suuri merkitys, sillä koulutuksen positiiviset vaikutukset eivät ole automaattista seurausta koulua käydyistä vuosista vaan niistä tiedoista ja taidoista, jotka lapsi koulussa oppii. Laadukas opettajankoulutus tukee opettajan aineenosaamista ja pedagogista taitoja. Sellaisissa yhteisöissä, joissa lapset tulevat etnisesti erilaisista taustoista, opettajan tulisi pystyä opettamaan enemmän kuin yhdellä kielellä. Hyvin koulutettu opettaja pystyy aineen osaamisen lisäksi pitämään kuria ilman väkivaltaa, ottamaan erilaiset lapset huomioon, lisäämään sukupuolten välistä tasa-arvoa ja tukea tyttöjen osallistumista luokassa.

7 Kampanjan tavoitteet:
Tavoite opettajaa saa paremman ammattitaidon 1 miljoonaa euroa FB-tykkääjät ja konversiot verkkosivuilla tukijaa (lahjoitus tai osallistuminen per vuosi) kuuden vuoden päästä (n. 5 % Suomen aikuisväestöstä) kampanjoille Kampanjan tavoitteena on, että opettajaa saisi paremman ammattitaidon. Tähän tulokseen me päästään meidän työn kautta lähettämällä opettajat ilman rajoja verkoston vapaaehtoisia ja keräämällä varoja koulutussektorin ohjelmatyöhön. Tällä kertaa kampanjassa ei tulla nostamaan 1-2 maata esiin, vaan voidaan sanoa, että me kampanjoidaan kaikkien maailman opettajien puolesta. Kampanjan tavoitteena on antaa opettajalle parempi ammattitaito, nostaa opettajien työn arvostusta yleensä, kerätä varoja koulutussektorin ohjelmatyöhön ja vaikuttaa kotimaassa koulutuksen ja opettajien asemaan kehityspolitiikassa ja nostaa erityisesti naisopettajien roolia ja opettajan roolia hauraissa valtioissa.

8 Opettajat & Kirkon Ulkomaanapu
Opettajat Ilman Rajoja Opettajan koulutus integroituna koulutukseen katastrofitilanteessa Etelä-Sudanin opettajankoulutuslaitos Bahnin pakolaisleiri Kampanjamateriaalissa nousee esiin mm. Myanmar, Jordania & Haiti

9


Lataa ppt "Opettajat ja opetuksen laatu kansainvälisesti"

Samankaltaiset esitykset


Iklan oleh Google