Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

Kummina olet korvaamaton! DESSIEN AIDS-ORVOT KOULULAISET.

Samankaltaiset esitykset


Esitys aiheesta: "Kummina olet korvaamaton! DESSIEN AIDS-ORVOT KOULULAISET."— Esityksen transkriptio:

1 Kummina olet korvaamaton! DESSIEN AIDS-ORVOT KOULULAISET

2 Etiopiassa neljäsosa väestöstä elää alle eurolla päivässä. Yksi kolmesta osaa lukea. Kirkko auttaa aidsin vuoksi orpoutuneita lapsia ja nuoria hankkimaan koulutuksen ja ammatin. Kuvat Dessiestä, Pohjois-Etiopiasta.

3 Dessien kummiohjelmassa noin 300 orpoa lasta saa mahdollisuuden koulunkäyntiin ja ammattiopintoihin. Työtä tehdään kolmessa kaupungissa: Dessiessä, Kombolchassa ja Woldiyassa. Kaikissa näissä on myös koulunkäyntiä tukeva toimintakeskus.

4 Useimmiten lasten huoltajana on isoäiti, täti setä tai joku muu sukulainen. Jotkut orpolapset asuvat sisarustensa kanssa. Kummien avulla lapset saavat ruoka-, koulutus- ja vaatetustukea sekä mahdollisuuden terveydenhuoltoon. Lapsia ja huoltajia tuetaan myös säännöllisin kotikäynnein. Kuvassa paistetaan perinteistä injera-leipää.

5 Toimintakeskuksissa lapset ja nuoret saavat tukiopetusta ja voivat käyttää kirjastoa. Kouluissa oppikirjoja ei ole kaikille, vaan niitä luetaan vuorotellen. 7. luokalta alkaen kaikki opetus on englanniksi, mutta materiaaleja on niukasti saatavilla.

6 Keskuksissa lapset voivat myös tehdä käsi- tai puutöitä, pelata pallopelejä ja viettää muuten vapaa-aikaa.

7 Nuoret oppivat myös yhteistä vastuunkantoa, niin työssä kuin juhlien järjestelyissä.

8 Hei! Tadias! ”Olen Tilahun Etiopiasta. Asun mummon ja papan luona Dessiessä, vanhempani ovat kuolleet. Kun mummo sairastui, minulla oli koulussakin vaikeaa. Sain apua lasten ja nuorten toimintakeskuksesta. Löysin ystäviä, sain tukiopetusta ja opin arkisia asioita. Mieluiten hoidan keskuksen puutarhaa. Pidän myös erilaisista pallopeleistä. Keskuksessa saan myös monipuolisen lounaan. Nyt pärjään jo koulussakin paremmin.”

9 Nuorille pyritään takaamaan myös ammatillinen koulutus, jotta he pystyvät selviytymään jatkossa itsenäisesti. Nuorilla on mahdollisuus myös starttirahaan yrityksen perustamista varten. Sintayehu aloitti starttirahan turvin pienen kaupan Woldiyassa.

10 Joulukuussa 2013 kummien tuella Dessien kummiohjelmassa valmistuivat mm. Ali, automekaanikoksi Dagnaw, opettajaksi Debalke, opettajaksi Dejen, sairaanhoitajaksi Enfris, hotellivirkailijaksi Gebeyaw, kirjanpitäjäksi Sefiwe, mekaanikoksi Tesfaye, kampaajaksi Tesfaye, IT-asiantuntijaksi Kiitos kummeille!

11 Hintaesimerkkejä Etiopiasta 2013 -Koulupuku 12 – 15 e, koosta riippuen -Kengät 10 – 20 e, koosta riippuen -Vuoden koulutarvikkeet peruskoulussa 10 e -Koulutarvikkeet yläluokilla 5 e/kk -Rekisteröintimaksu valtion kouluissa, 1,5 e -Kuukausimaksu yksityisissä kouluissa 7 – 25 e, kouluasteesta riippuen

12 Kummina olet korvaamaton! www.suomenlahetysseura.fi/ kummit kummit@suomenlahetysseura.fi www.suomenlahetysseura.fi/ kummit


Lataa ppt "Kummina olet korvaamaton! DESSIEN AIDS-ORVOT KOULULAISET."

Samankaltaiset esitykset


Iklan oleh Google