Harjoituspäiväkirja, kesä 2013

Slides:



Advertisements
Samankaltaiset esitykset
Fyysinen harjoittelu ympärivuotisesti
Advertisements

Fyysisen harjoittelun perusteet
Omalla ajalla tehtäviä harjoituksia
Työkuntoa venytellen Parturi-kampaajan venytysopas
HS-hiihtäjän harjoittelu
VOIMAHARJOITTELU Kun liikkuvuus on saavutettu, voit lisätä harjoitteisiisi voimaharjoitteita Lämmittele lihakset vesijuosten väh. 10min. Tee voimaharjoitusliikkeitä.
TAUKOJUMPPAA lähiöliikkujien kanssa
Venyttely ohjeet CLASSIC E-99.
Alkupyöritykset PÄÄ - kierrot, iso laaja kaari, KASIT HARTIAT
Selkä suoraksi Suomi TM
KASVATUS OHEISHAR- JOITTELU LAJITAI-DOT PELI-TAIDOT TESTIT F/G
Juniori-SaPKon ohjeistus Pohjola- leirille. LEIJONA TIEN ALKUA 1996 ikäluokassa pelaajia n ikäluokka kulkee saman matkan, mutta POHJOLALEIRI.
FYYSISEN KUNNON RAKENTAMINEN
treeni.fi harjoituspäiväkirja
RPS.
Juoksu vahvassa myötätuulessa!
Harjoittelu Tahto – Kyky - Tavoite.
Talvikauden harjoittelu
Henkiset ominaisuudet Fyysiset ominaisuudet
Terveysliikunta Anne Partala 2011.
Talviliikunnan soveltaminen: Lumilautailu
JÄÄPALLOILIJAN FYYSISEN HARJOITTELUN OHJELMOINTI
FC Espoo Palaute PTE10, PTE11 ja TD12-13.
Kohti puolimaratonia! THE GRIND
FC WILD VALMENNUSLINJA versio 2011/ Harjoitukset Taito, taito ja taito  Nopeudesta ei hyötyä jos ei taitoa, harjoitukset pallollisia Liikkuva.
PELIMIEHEN HARJOITUSPÄIVÄKIRJA BJRS 02 WHITE Kesä 2014.
Omatoimiset harjoitukset - kasvaville urheilijoille
Suomen Suunnistusliitto ry Suomen Suunnistusliitto.
Katajan hiihtokoulu Pogostan hiihto 2008
Alkulämmittelymalli, min
HOLLOLAN URHEILIJAT-46 AMPUMAHIIHTO SUUNNITELMA SYYSKUU - JOULUKUU 2014.
D2-C2- "KOLME VUOTTA TÄYSILLÄ"
LIIKUNTA JA KOULUIKÄINEN
Kesäharjoittelu Johan Tuominen Kausi
Lasten ja nuorten urheiluharrastus
Alkulämpö Hyökkääjä etenee pallon kanssa rauhallisella vauhdilla pienin kosketuksin katse koko ajan valmentajassa. Valmentaja pitää huolen että leuka pysyy.
Ohjeistus Copa Del VJS toimintaan Copa Del VJS 3v3.
Ravinto nuoren urheilijan harjoittelussa
Harjoituksia Jäähalliin
Ka-Ki D98 PÄIVÄKIRJA KESÄ TERVEHDYS PELIMIES! Jääkiekko on nopea peli, jossa tarvitaan monipuolisia taitoja. On tärkeätä että liikut myös kesällä.
Oppimistavoitteet F6-F7 -ikäluokissa
Hyvinvointi, Terveys ja Golf
Organisointi: 3 hlöä yhdessä (polttopalloa): Ohjeet: yksi keskellä ja kaksi heittää palloa siten, että keskipelaaja ei saa kiinni. -HUOM: pään yli ei saa.
VARHAISKASVATUKSEN LIIKUNTASUOSITUKSET
PELIMIEHEN LKP -04/E1 HARJOITUSPÄIVÄKIRJA
Täytä harjoituspäiväkirjaa päivittäin (lepo/ravinto/liikunta) valmentajiesi ja alla olevien ohjeiden mukaan. Kirjan alussa on ravintoon ja lepoon liittyviä.
Nimi_________________Nro____ BLUES MK -01 White Harjoituspäiväkirja Kesä 2013 Iloisuus – Urheilullisuus – Luovuus – Yrittäminen – Oppiminen.
Fyysinen valmennus pojat -04 Tiivistetty katsaus P 04 joukkueen fysiikkaharjoitteluun Jape.
YHDEN HARJOITUSKERRAN KOKONAISUUS FHV. YHDEN HARJOITUSKERRAN KOKONAISUUS ( pari/ ryhmätyö)
Valmentajakoulutus Harjoittelun suunnittelu Liedon Pallo Hannu Paatelo.
3. TUKI- JA LIIKUNTAELINSAIRAUDET TERVEYSTIETO 9.
FYYSISEN HARJOITTELUN PERUSTEET FHV. KEHITTYMISEN PERIAATTEITA HARJOITUSÄRSYKE = ”järjestelmän häirintä” HARJOITUSÄRSYKE = ”järjestelmän häirintä” ELINJÄRJESTELMÄN.
STARTTIKOULUTUS MAALIVAHTIPELISTÄ Meidän Peli.
Vastaava fysioterapeutti Kati Kauppala
ja sen harjoittamisesta
Kesäharjoittelu mitä ja miksi
Perustettu vuonna 1927.
Joensuun maila B-tytöt ja suomensarja 2017
VOIMAHARJOITTELU UINNISSA
LAJILÄMMITTELY Liikkuvuusliikkeet x5/puoli:
Taukojumppa Työterveysergonomia.
Asento Kpl 23.
Nuoren urheilijan ravitsemus
Kestävyys on.
Liikunta+ravinto.
Kesäharjoittelu ohjelma
Kohti hyvää kuntoa Kpl 30.
Hyökkääminen/ Oman maalivahdin avaus
LIIKKUUKO LAPSESI RIITTÄVÄSTI?
Selkä suoraksi Suomi TM
Esityksen transkriptio:

Harjoituspäiväkirja, kesä 2013 EVU 01-02 white

Hyvä Pelimies Jääkiekko on nopea peli, jossa tarvitaan monipuolisia taitoja. On tärkeää, että liikut myös kesällä monipuolisesti ja riittävästi. Liikunnan riittävä määrä ja laatu ovat tärkeimpiä asioita terveydellesi, mutta ne ovat tärkeitä myös sinulle nuorena urheilijan alkuna matkallasi paremmaksi jääkiekkoilijaksi. Sinun tulee yhdessä vanhempiesi kanssa huolehtia liikunnan lisäksi myös riittävästä ja monipuolisesta ravinnosta sekä laadukkaasta levosta. Harjoituspäiväkirja auttaa SINUA seuraamaan harjoitteluasi kesällä. Täytät tätä kirjaa ensisijaisesti ITSEÄSI varten. Vaikka teetkin harjoituspäiväkirjaa ITSELLESI, palauta harjoituspäiväkirja (jolloin omatoimijakso päättyy) Maxille vko 32 jälkeen.

TÄRKEÄÄ TIETOA RAVINNOSTA, LEVOSTA JA URHEILEMISESTA Liikuntasuosituksissa sanotaan, että sinun ikäisen lapsen tulisi liikkua monipuolisesti vähintään: kolme tuntia päivässä ja… reilu 20 tuntia viikossa Ruutuaikaa viihdemedian ääressä (esim. tietokone, pleikkaripelit, televisio) saisi olla enintään kaksi tuntia päivässä. Terveellisiä aterioita pitäisi olla vähintään viisi kertaa päivässä. Nukkua sinun pitäisi vähintään 9-11-tuntia vuorokaudessa. Yöunen tulisi olla kello 21:00 –09:00 välisenä aikana, jotta siitä on hyötyä myös normaalille fyysiselle kehitykselle.

(MINIMI) 20 TUNTIA LIIKUNTAA VIIKOSSA, VAIN SILLOIN OLET MATKALLA URHEILIJAKSI Saatko riittävän määrän liikuntaa viikossa? Mistä harjoittelutunnit muodostuvat? → 3- 4 x joukkueharjoitus = 5 h → 1 peli = 1,5h Yhteensä 7,5h. Mistä loput harjoittelutunnit muodostuvat? → omatoiminen harjoittelu: ulkojäät jne.: 4,5h → muut liikuntaharrastukset: esim. fudis, sähly: 3,5h → ”hyötyliikunta”: pyörällä / kävellen kouluun ja harjoituksiin, pihaleikit ja –pelit, välitunnit, liikuntatunnit jne.:5,5h YHTEENSÄ: 20 tuntia liikuntaa viikossa!

LIIKKUVUUDEN MERKITYS URHEILIJALLE Venyttelemällä ja tekemällä liikkuvuusharjoitteita paranee: Liikelaajuudet Suorituksen rentous Nopeus Kestävyys Voiman tuotto Venyttelemällä alennat vammautumisriskiä huomattavasti! Lyhyet venytykset, kesto 5-10 sekuntia. valmistaa suoritukseen lämmittely on osa harjoittelua ja se ehkäisee loukkaantumisilta Keskipitkät venytykset, kesto 10-30 sekuntia. avaa liikeratoja ja palauttaa suorituksen jälkeen loppuverryttely ja venyttely auttavat maitohappoa poistumaan lihaksista ja nopeuttaa palautumista Pitkät venytykset, kesto 30-120 sekuntia. lisää liikkuvuutta, rentouttaa ja parantaa suorituksessa tarvittavia liikeratoja

PELIMIEHEN KESÄHARJOITTELU Juoksemista, venyttelyä, pyöräilyä, kävelyä, uimista, pelaamista, keppijumppaa, tasapainoilua, kiipeilyä….. Harjoita lajitaitoja: laukomista, puukuulatreeniä. Vahvista keskivartaloa: vatsalihaksia, selkälihaksia ja kylkilihaksia. Voimaile: punnerruksia, leuanvetoja, kiipeilyä ja askelkyykkyjä. Vahvista motoriikkaa: tee kuperkeikkoja, kärrynpyöriä ja voltteja, trampoliinihyppele, heitä (palloa, keihästä, “leipiä”), hyppää (pituutta, korkeutta) Pelaa mailapelejä: tennistä, golfia, sulkapalloa, sählyä, pesäpalloa, squashia… Ole ahkera ja innostunut, utelias (uudet lajit) niin sinusta tulee myös osaava!

OHJEET: 1. Jokaiselle viikolle (vkot 26-32) on oma sivunsa. 2. Kuvaa napakasti päivän harjoittelun ja liikunnan yhteismäärä. Mitä teit? Kuinka paljon? Kaikesta liikunnasta saat pisteitä. Tunti liikuntaa tuo yhden pisteen. laukominen 400 vetoa 1p liikunta 60 min 1p oheisharjoitus 1 2p oheisharjoitus 2 2p oheisharjoitus 3 2p puukuula 30 min 1p venyttely 15 min 1/2 p 1p (laukomisesta ja puukuulaharjoittelusta tarkemmin seuraavalla sivulla) Esimerkki: PVÄ LIIKUNTASUORITUS MÄÄRÄ PISTEET MA Pesistä Rullaluistelua Venyttelyä 1 h 15 min 1 piste TI Laukauksia levyltä Pyöräilyä Oheisharjoitus 1 400 2 h 2 piste

LAUKAISU-HARJOITTELU (vkot 26 )

Laukominen, kiekonkäsittely Tavoite laukaisuharjoittelussa on saada peleihin tarkempia, kovempia ja nopeampia vetoja = > ENEMMÄN MAALEJA Seuraava ohjeistus laukaisutavoista on viitteellinen ja laukaisumäärät ovat tavoitteita koko kesälle (vkot 26 ). Määriä ja laukaisutapoja voi suhteuttaa omien kehittämiskohteiden ja pelipaikan (puolustaja => suhteessa enemmän lämäreitä) mukaan. Lyöntilaukaus = lämäri 4000 krt 1/4 lämäreistä (1000) tähtäämättä => mahdollisimman paljon voimaa Ranne- tai vetolaukaus 4000 krt 1/4 vetolaukaisuista (1000) tähtäämättä => mahdollisimman paljon voimaa Rystylaukaus 1000 krt maalin edestä "läheltä ylös" ja kauempaa Puukuula ja/tai Green Bisquit 10 h (1 h/vko) KTS. mallia harjoitteista http://www.youtube.com/user/Jugehockey Ilmaveivejä, lättysyöttöjä jne. voi harjoitella oman innon mukaan…

OHEISHARJOITTELU (vkot 26-32)

KESÄHARJOITTELUOHJELMA 2013 KESÄHARJOITUS 1 – peruskunto, kestovoima / 1 x vko 12-15min. hölkkää + kevyet venyttelyt (n. 5 sek per venytys). 15 askelkyykkyä eteenpäin per jalka (askel eteenpäin, kädet lanteilla; muista hyvä tasapaino!) 15 punnerrusta 15 luistelukyykkyä sivulle per jalka (askel sivulle, toinen jalka suorana varpaat eteenpäin; muista hyvä tasapaino!) 20 perus vatsaa (”istumaan nousu”, jalat koukussa, kädet niskan takana tai lanteilla) 50 päkiähyppelyä 20 perus selkää (päin makuulla, ylävartalon nostoa kädet niskan takana) 15 syväkyykkyä (jalat hartialeveydellä, kädet suorana edessä, kyykkyyn ja ylös; muista hyvä tasapaino!) 1 min ”lankkuasento” Edellä oleva ohjelma 3x läpi, toistojen välissä n.15 sek taukoa ja kierroksen jälkeen kaksi terävää pomppua ja 2min. taukoa ennen seuraavaa kierrosta. Loppuun 10 min. hölkkää ja huolelliset venyttelyt (n. 30sek per venytys).

KESÄHARJOITTELUOHJELMA 2013 KESÄHARJOITUS 2 – loikat, nopeus / 1-2 x vko 12-15min. hölkkää + kevyet venyttelyt (n. 5 sek per venytys). Loikat ETSI tasainen ja riittävän pehmeä alusta – nurmikko on paras. Älä hypi asfaltilla tai betonilla! MUISTA: rytmi säilyy koko loikkasarjan ajan, jokainen loikka hyvästä polvikulmasta ja räjähtävänä! Keskity, jotta esim. nilkat eivät nyrjähdä, ja polvet eivät taivu varpaiden suunnalta pois. Alastulo kantapää edellä! Loikkasarjan matka 10m. ”Inkkariloikka” (polvi ja vastakkainen käsi nousee) Haaraperushyppy etuperin ja takaperin Yhdellä jalalla ”slalom”; oikea ja vasen Luisteluloikka (kädet selän takana; pysähdys ennen seuraavaa loikkaa) Luisteluloikka (taakse) Tasajalkahyppy (syväkyykystä, kädet mukana; pysähdys ennen seuraavaa loikkaa) Tasajalkahypyt (taakse) Lepo hyppyjen välillä = kävely hitaasti jalkoja ravistellen lähtöpaikalle Edellä oleva loikkasarja 3x läpi. Lepo sarjojen välillä 3 min. Spurtit Täysvauhtiset spurtit 5X25 m lentävällä lähdöllä (eli kelaa 5 m matkalla täysvauhti, jonka jälkeen 25m täysillä). Juokse 100 % teholla = juokse niin kovaa kuin mahdollista = keskity ja psyykkaa itsesi ottamaan kaikki vauhti irti ! HUOM! JOKAISEN SPURTIN VÄLILLÄ 2-3 MIN TAUKO. Kävele rauhassa lähtöpaikalle (tauko on pitkä, mutta pakko pitää, jotta nopeus ominaisuudet kehittyisivät!) Loppuun 10min. hölkkää ja huolelliset venyttelyt (n. 30sek per venytys).

KESÄHARJOITTELUOHJELMA 2013 KESÄHARJOITUS 3 – peruskestävyys / 1-2 x vko Voit valita seuraavista Juoksua 5-8 km tai 45 min hiljaisella vauhdilla purulla tai maastossa mutta ei asfaltilla! Rullaluistelua 10-12 km hiljaisella vauhdilla keskittyen tekniikkaan Pyörällä 15-20 km mieluiten maastossa hiekkateillä tai jopa metsässä polkuja pitkin

HARJOITUS-PÄIVÄKIRJA

Pvm. Liikuntasuoritus (mitä teit?) Määrä TAI aika Pist. Pvm. Ti 25.6. Futista 1,5 h 1,5 p Pvm. Liikuntasuoritus (mitä teit?) Määrä TAI aika Pist.

Pvm. Liikuntasuoritus (mitä teit?) Määrä TAI aika Pist. Pvm. Liikuntasuoritus (mitä teit?) Määrä TAI aika Pist.

Pvm. Liikuntasuoritus (mitä teit?) Määrä TAI aika Pist. Pvm. Liikuntasuoritus (mitä teit?) Määrä TAI aika Pist.

Pvm. Liikuntasuoritus (mitä teit?) Määrä TAI aika Pist. Pvm. Liikuntasuoritus (mitä teit?) Määrä TAI aika Pist.

Pvm. Liikuntasuoritus (mitä teit?) Määrä TAI aika Pist. Pvm. Liikuntasuoritus (mitä teit?) Määrä TAI aika Pist.

Pvm. Liikuntasuoritus (mitä teit?) Määrä TAI aika Pist. Pvm. Liikuntasuoritus (mitä teit?) Määrä TAI aika Pist.

Pvm. Liikuntasuoritus (mitä teit?) Määrä TAI aika Pist. Pvm. Liikuntasuoritus (mitä teit?) Määrä TAI aika Pist.

Tsemppiä kesän harjoitteluun!