Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

Hyökkääminen/ Oman maalivahdin avaus

Samankaltaiset esitykset


Esitys aiheesta: "Hyökkääminen/ Oman maalivahdin avaus"— Esityksen transkriptio:

1 Hyökkääminen/ Oman maalivahdin avaus
Maalivahti pyrkii avaamaan laitaan lyhyellä heitolla tai syötöllä. Toisen laidan puoleinen laituri kaventaa palloa/keskialuetta kohti. Puolustaja tai keskikenttäpalaaja pyrkii pelaaman laidassaan hyökkääjälle. Jos laidassa ei pystytä pelaamaan ylöspäin, syötetään keskikenttäpalaajalle tai painottoman puolen laiturille Mikäli vastustajan prässiä ei pystytä syötöillä purkamaan, pudotetaan puolustajille tai maalivahdille ja rakennetaan hyökkäys uudestaan alusta. Vastustajien ollessa koko ajan korkealla, maalivahdilla on lupa avata pitkällä hyökkääjälle vastustajan alueelle.

2 Pelaaminen puolustusalueelta keskikentälle ja hyökkäysalueelle
Laituri pelaa suoraan hyökkääjälle joka on liikkunut pelattavaksi keskialueelle tai laitaan. Seuraavaksi pyritään suoraan maalintekoon tai syöttämällä mukaan nousseelle keskikenttäpelaajalle. Kun laituri on pelannut hyökkääjälle, nousee hän mukaan hyökkäykseen tukemaan ja tarjoaa syöttösuuntaa ylös, sivulle ja alas. Keskikenttä pelaaja liikkuu pelattavaksi ja tarjoaa syöttösuunnan laiturille jos palloa ei pystytä pelaamaan laidassa ylös. Painottoman puolen laituri nousee mukaan hyökkäykseen omalla laidallaan ja tarjoaa sijoittautumisellaan mahdollisuuden puolenvaihtoon ja suoraan hyökkäykseen

3 Pallon vastaustajalla/Pallon menetys
Hyökkääjä jää pallon yläpuolelle ja peittää syöttösuunnan pakeille ja maalivahdille Keskikenttä pelaaja prässää/karvaa ja tacklaa pallollista ja jos hyökkääjä ohittaa hänet pyrkii keskikenttä pelaaja uudestaan pallon alle. Keskikenttä pelaajilla on paljon vastuuta puolustuspelaamisessa ja alaspäinpelaamisessa. Laitapelaajat huolehtivat omasta puolestaan ja liikuvat pallonalle. Jos hyökkäys tulee oikealta vasenlaita liikkuu oikealle ja päinvastoin.

4 Puolustaminen Pallon riisto
Kun pallo on riistetty omalle joukkueelle laiturit levittää liikkumalla nopeasti laitoihin jolloin saadaan leveyttä peliin. Pallollinen pelaaja hyökkää kohti Boxia ja muut pelaajat (kolme lähintä) antavat kolme syöttösuuntaa.

5 Erikoistilanteet Sivuraja heittää aina sen puolen puolustaja hyökkäyssuuntaan joko pitkän tai lyhyen. Pois lukien nopeatilanne, jolloin se joka on lähinnä palloa heittää mahdollisimman nopeasti hyökkäyssuuntaan. Hyökkääjän tehtävä on kuitenkin olla vastaavottamassa palloa laidassa. Pallo pyritään ottamaan heti haltuun ja hyökätään kohti boxia. Heiton tarkkuus, suunta ja nopeus ovat kuitenkin tärkeitä hyökkäyksen onnistumisen kannalta, jotta pallo pysyy omalla joukkueella. Keskikenttäpalaaja(t) tulevat tukemaan hyökkääjää. Tehtävänä on tulla tukemaan ja tekemään tilaa hyökkäyssuuntaa.

6 Vastustajan kulmapotku
Kulmapotkun antaja nimetään aina ennen peliä. Pelaajien juoksu tulee suuntautua sekä etu ja taka-tolpalle. Tärkeintä on että pelaajat eivät seiso paikallaan vaan ottavat riittävästi vauhtia boxin viivalta maalia kohti. Kulma pyritään toimittamaan maalille kuitenkin maalivahdin ulottumattomiin. Kaikkien täytyy olla valmiina ja juosta terävästi irti vastustajasta palloa kohti. Vastustajan kulmapotku Hyökkääjä pitää vastustajan puolustajat kiinni ellei erikseen määrätä omalle maalille. Kulmanpuoleinen keskikenttäpelaaja ottaa mahdollisen lyhyen pois. Muut pelaavat mies miestä vastaan periaatteella.


Lataa ppt "Hyökkääminen/ Oman maalivahdin avaus"

Samankaltaiset esitykset


Iklan oleh Google