Verkkoportfolio Taina Joutsenvirta Verkkopedagogiikan asiantuntija

Slides:



Advertisements
Samankaltaiset esitykset
Vihreän liiton kesäpäivät 2006 Panu Laturi
Advertisements

Portfoliopohja oppilaiden käyttöön
OPS-TYÖSKENTELYÄ LUOKISSA pe klo
Oppimistyylit.
Kevään 2010 aloitus Edutool-opinnot Maanantain ohjelma • klo Edutool-opintojen kevät ja muistellaan myös syksyä/ Niina • klo
Toimintaohjeet opelle
Antti-Jussi Lakanen Nuorten peliohjelmointi 2009 / Jyväskylän yliopisto.
OPETUSSUUNNITELMA KOULUKOHTAINEN
OHJAAMINEN.
Helsingin yliopisto - Lääketieteellinen tiedekunta, TUKE Laajojen asiakokonaisuuksien esittäminen PowerPointilla Pysyvätkö kuulijasi kärryillä?
Avoimen yliopiston opiskelijapalautejärjestelmä Pedagoginen kahvila Hannele Sirkkanen Aikuiskasvatustieteen työharjoittelija.
Avoin päätöksentekokäytäntö toimintamallina Jouni Tuomisto THL, Ympäristöterveyden osasto.
KE Teknillisen kemian seminaarikurssi. Seminaariesitykset Ti klo 9-10 Ohjeita esim. –J. W. Niemantsverdriet: How to give successful oral.
USKONTO/aineenopettajat PORTFOLIOTYÖSKENTELY Ryhmäkokoontuminen 2 Martin Ubani, FT, TM Uskonnon didaktiikan yliopistonlehtori SOKLA.
Minä oppijana 1 ov..
VERKKO-OHJAUKSEN SUUNNITTELU – OPISKELUN JA OPPIMISEN OHJAUS
Verkkoympäristöt lähiopetuksen rinnalla/tukena
VESO – päivän teemana OPPIMISKÄSITYS - vaiheet ja menetelmät
Millaisia tiedonkäsityksiä on olemassa
Konstruktivismi Konstruktivismin keskeisiä periaatteita
Opetussuunnitelma, koulun kehittäminen ja arviointi 5op
Harjoitukset ja niiden tarkoitus
Valmennuskurssi sosiaalitieteiden tutkinto-ohjelmaan
Analyysi Analyysi = kreik. irrottaa: hajottaa osiinsa, eritellä, jäsentää. voi käsitteellisesti tarkoittaa kahta erilaista asiaa: muotoanalyysi: miten.
Internet-projekti - MUM2TM Heikki Hietala Jukka Mutikainen TIKO – Malmi
Oppimisen ohjaaminen tietoverkkoja hyödyntävässä etäopetuksessa Kasvatus-pilotti Tutkija KM Riikka Pajunen Tampereen yliopiston täydennyskoulutuskeskus.
Miten oppimiskäsitykset ovat muuttuneet aikojen saatossa
YHTEISTOIMINNALLINEN & YHTEISÖLLINEN OPPIMINEN
AMMATILLISEN OPETTAJANKOULUTUKSEN LÄHTÖKOHTIA
Yhteistoiminnallinen oppiminen Tavoitteena saada yleiskuva menetelmästä oman opetuksen suunnitteluun.
Portfoliopohja oppilaiden käyttöön
Kokemuksellinen oppiminen (Kolb, Jarvis, Boud)
Opettajatuutori (Laurea/ Leppävaara /marata)
Ilpo Mäki, rehtori Oulun Aikuiskoulutuskeskus
Itseohjautuvuus ja yhteistoiminnallisuus
HOPS-projekti Koulutusteknologian perusopinnot Henna Mikkola Merja-Maaria Oinas Tiina Torvinen.
Sulautuva opetus ja vuorovaikutus Taina Joutsenvirta Verkkopedagogiikan asiantuntija
Historia ja tausta: Alku 70-luvun tutkinnonuudistuksessa Alku 70-luvun tutkinnonuudistuksessa Monivaiheinen kehitys yli 30 vuoden aikana Monivaiheinen.
Johtajuus- ja asiantuntijaviestintä Leif Åberg syyslukukausi 2006.
Oppimisorientaatioita
Sosiaalinen media kevyesti sulautettuna Hy / Antero Aunesluoma
Luku- ja tenttivihjeet 5 Eero Salmenkivi Opettajankoulutuslaitos.
”Arviointi on kuin kamera, jolla voi ottaa kuvia osaamisen tasosta, oppimisprosessista tai opetuksen laadusta. Kuvat ovat usein luonteeltaan staattisia.
Oulun yliopisto, Ohjaus- ja työelämäpalvelut Jaana O. Liimatainen Te tapäivät
Harjun koulun OPS-ajatuksia, kevät 2014
Laadullisten tutkimusmenetelmien kurssi Liisa Ilomäki Verkko-oppimisen ja tiedonrakentelun tutkimuskeskus Psykologian laitos, Helsingin yliopisto
Jari Rantamäki MIKÄ TEKEE työnäytteiden kokoelmasta suoritettujen työtehtävien luettelosta opintojen dokumentaatiosta opetuksen dokumentaatiostaPORTFOLION?
Kulttuurin ja taiteen välittyminen II Toiminnalliset ja osallistavat menetelmät museokasvatuksessa Sirpa Turpeinen 2008.
Portfolio osana opettajan pedagogisia opintoja
Toimintaohjeet opelle
Opetusta verkkoon - onko välineellä väliä? Taina Joutsenvirta.
PDF –dokumentit Adobe Acrobatilla Taina Joutsenvirta Valtiotieteellinen tiedekunta
Ops seminaari Askola.
Ajattelu ja oppimaan oppiminen
Oppimisen, opiskelun ja opetuksen mallintaminen Pekka Linna, Koulutuksen arviointikeskus.
Oppimaan oppiminen ja ammatillisuuteen kasvu 1.5 ov Mari
Oppimisen, opiskelun ja opetuksen mallintaminen
Valmentajan osaamisen arviointi valmennustilanteessa
Innokas harrastus 7. Oppimiskerta EAGER.
KUVATAITEEN SÄHKÖISET SÄPINÄT
Tavoitteet ja arviointi
Tuotantoeläinten hoitaminen ja hyvinvoinnista huolehtiminen
Valmentajan osaamisen arviointi valmennustilanteessa
Millainen oppija sinä olet?
- TIETEELLISESTI!! Psyykkinen Biologinen Sosiaalinen ja
[Hankkeen nimi] [Tutkijan nimi]
Teknologian opetuskäyttö
PEDAGOGINEN DOKUMENTOINTI
Digitaalisen oppimisohjelman työpaja Jyväskylän vertaisoppimispäivä 5
[Hankkeen nimi] [Tutkijan nimi]
Esityksen transkriptio:

Verkkoportfolio Taina Joutsenvirta Verkkopedagogiikan asiantuntija Valtiotieteellinen tiedekunta Helsingin yliopisto

Verkkoportfolio perinteinen portfolio (kansio tai salkku) digitaalinen portfolio (näytöltä luettavissa oleva portfolio) verkkoportfolio (tietoverkossa julkaistu portfolio)

Verkkoportfolio tällä kurssilla kurssilla verkkoportfoliolla hyödynnetään verkon mahdollistamaa ryhmätyöskentelyä ja –arviointia portfolio on näkyvissä ainoastaan ryhmälläisille ei muille ryhmille ryhmä tukee portfoliotyöskentelyä kommentoimalla ja arvioimalla muiden portfolioita kommenttien perusteella portfoliota kehitetään edelleen ja lopuksi julkaistaan

Verkkoportfolion pääpointit tällä kurssila yhteisöllisyys ja toisilta oppiminen tukea, esimerkkejä, kannustusta, kritiikkiä ja vertaisarviointia portfolio on aina julkinen tuote näyteporftolion nimi jo kertoo, että tarkoituksena on näyttää ja todentaa jotakin kurssilla käytetään ryhmän tukea portfolion tuotanto- ja julkaisuvaiheessa varmempi oli kun portfolio julkaistaan

Portfolio sisältää oma oppimisen reflektointia reflektio on itsetutkistelua itsetuntemuksen kartuttamista vuorovaikutusta itsensä kanssa taakse katsomista reflektion avulla voi ymmärtää omaa ajatteluaan pystyy näkemään omaa oppimistaan

Reflektio merkitsee tietoisuutta omista kokemuksista opiskelistrategioista oppimistuloksista taustalla olevista arvostuksista oppija oppii tietävänsä oppii tiedostamaan tietojensa ja taitojensa kehitettäviä alueita ja vahvuuksia Portfolio oppimisen avartajana s. 33

Portfolion sisältö omat tuotokset (Hops, käsitekartan ym.) Millainen oppija olen? sisältää katsauksen omaan oppimiskäsitykseen ja sen reflektointia Yhteenveto omasta porfoliosta sisältää reflektiota omasta oppimisesta

Oppimiskäsitys ja oppimisnäkemys Oppimisnäkemyksellä tarkoitetaan tieteellistä teoriaa, jolla selitetään oppimista. Oppimisnäkemys pohjautuu tieteelliseen tutkimukseen. Oppimiskäsityksellä tarkoitetaan yksilön omaa henkilökohtaista käsitystä siitä, mitä oppiminen on. Niitä on jaoteltu monella tavalla ja moneen luokkaan.

Eräs oppimiskäsityskategoria oppiminen on tiedon lisääntymistä oppiminen on ulkoa oppimista oppiminen on tiedon soveltamista oppiminen on muutos käsitteen laadullisessa merkityksessä oppiminen on tiedon rakentamista oppiminen on henkilökohtainen muutosprosessi (Marton, Dall’Alba & Beaty 1993: Conceptions of Learning. International Journal of Educational Research 19, 277-200)

Oma oppimiskäsityksesi: vaihe 1 Mitä on oppiminen? Kirjoita paperille oma henkilökohtainen oppimiskäsityksesi oppimisesta. Mieti omakohtaisia kokemuksia omasta oppimisestasi: Miten itse opit parhaiten? Miten olet havainnut muiden oppivan? Miten menneet kokemukset ovat vaikuttaneet oppimiskäsitykseesi? (15 min)

Oppimiskäsitysten vertailu: vaihe 2 Kirjoituksen jälkeen etsi kirjoituksesta 3 pääpointtia, jotka mielestäsi kuvaavat oppimista parhaiten ja siirry pienryhmääsi. Pienryhmässä esitätte oman näkemyksenne ja kuuntelette muiden näkemykset. Tämän jälkeen keskustelette ja muodostatte ryhmän yhteisen näkemyksen oppimisesta. Valitkaa ryhmästänne pääpointtien esittäjän ja miettikää perustelut. (20 min)

Oppimiskäsitysten vertailu: vaihe 3 Ryhmän edustaja esittää kaikille ryhmän pohtimat pääpointit ja perustelut. Näistä muodostetaan loppuyhteenveto. (30 min)