Äänekosken kaupungin ympäristöpolitiikka vuoteen 2016 luonnos Kaupunginhallitus 28.3.2011 liite nro 4 (1/10) Opetuslautakunta 20.4.2011 liite nro 1 (1/10)

Slides:



Advertisements
Samankaltaiset esitykset
Hyvinvointikuvaus käytäntönä – tukea terveyden edistämisen suunnitteluun.
Advertisements

TAUNO LINKORANTA VARSINAIS-SUOMEN KYLÄT RY KYLÄ VÄLITTÄÄ -HANKE FORSSA/KYLÄSUUNNITTELUTREFFIT Maaseutupoliittiset ohjelmat & kyläsuunnittelu.
Maaseutukehitys. Leader Älä anna ideasi olla pelkkä ajatus -toteuta se!
PORIN KAUPUNGIN MAAPOLITIIKKA
MAKO TOIMEENPANOSUUNNITELMATYÖ JA TOIMINTAMALLI Tiina Harjunpää.
Tampereen kaupunkiseudun kuntayhtymä 2007 / RA-M TAMPEREEN KAUPUNKISEUDUN ALUEKESKUSOHJELMA ”Kasvun haasteita, kilpailukyvyn perustaa: sujuvaa.
Elinvoiman edistäminen kunnan toiminnan keskiössä
Maaseutupoliittisen toimenpideohjelman valmistelu Työpaja Tampere.
Valtion ja kuntien suhde seudullisen maankäytön kehittämisessä Kilpailukykyä strategisella maankäytöllä –seminaari Tampere Matti Vatilo, YM.
Maankäytön ja kaavoituksen suhde vesiensuojeluun Itämeri –foorum Anne Kumpula Turun yliopisto, oikeustieteellinen tiedekunta.
Seurakunnan rooli maaseudun kehitystyössä Voimistuvat kylät-seminaari Seinäjoki Markku Ylinen Johtava kappalainen P eräseinäjoen kappeliseurakunta.
Hyvinvoinnin ja terveyden edistäminen uudessa terveydenhuoltolaissa ja kuntien ja sairaanhoitopiirien yhteistyössä – sisäistetäänkö salutogeneettinen.
MRL:n tavoite …tavoitteena on järjestää alueiden käyttö ja rakentaminen niin, että siinä luodaan edellytykset hyvälle elinympäristölle sekä edistetään.
Ympäristöhankkeet Länsi- Suomen kilpailukyky- ja työllisyystavoiteohjelmassa.
Koonnut Anna-Liisa Kiiskinen Keski-Suomen ELY-keskus KESYTYS-hanke (korostukset kokoajan)
Lasten ja nuorten hyvinvointisuunnitelma
Kaupungin kanssa asujat: Lapset ja nuoret osallistuvina asukkaina Sirpa Tani, FT Maantieteen ja ympäristökasvatuksen professori, Opettajankoulutuslaitos,
Älykäs verkostomainen kaupunki Keski-Uudenmaan kaupungin visio.
MENESTYVÄ YRITYSTOIMINTA Etelä-Savon avaintoimialat toimivat kannattavasti ja ekotehokkaasti OSAAVA TYÖVOIMA JA HYVÄ INNOVAATIOYMPÄRISTÖ Koulutus ja tutkimus.
Kuntien juridinen asema: itsehallinto, tehtävät ja rahoitusperiaate Kuntatalo Heikki Harjula.
Kaupunginvaltuusto § xx 1. Kemijärvi 2020 ”Vedenvälkettä ja vihreää kultaa” Kemijärven kaupunki on vuonna 2020 Itä-Lapin elinvoimainen palvelu-
Strategia 2010 Kunnanhallitus Kunnanvaltuusto
Demokratian ja oikeudenmukaisuuden edistäminen Suomessa
Kestävän kehityksen kasvatuksen organisoituminen suurissa kunnissa
Nokian kaupungin strategia
Hallitusohjelman teemat, ehdotuksia 1. Johdanto Pirkkala huolehtii alueensa asukkaiden hyvinvoinnista itsenäisenä kuntana. Toteutamme kestävän.
Kirkon ympäristödiplomi Hannu Jussi-Pekka, Ylivieskan seurakunta, ympäristövastaava.
VISIO KMO: Kestävää hyvinvointia monimuotoisista metsistä TULEVAISUUSKATSAUS: Metsät ja osaaminen- kasvavaa hyvinvointia Liite 2.
Kestävä Kehitys By Tuomas Nylund & Samuli Santala
pk Sopimusvuori ry & Sopimusvuorisäätiö Järjestö Sopimusvuori ry & Sopimusvuorisäätiö palveluntuottaja päivittäin yli 600 kuntoutus- ja hoitopaikkaa.
Stratpääm060509ar.ppt 1 KMO 2015 VISIO STRATEGISET PÄÄMÄÄRÄT Marja Kokkonen LIITE 2.
Timo Kietäväinen varatoimitusjohtaja
Osallistuminen ja arviointi Suunnittelijan on ymmärrettävä niin kommunikaation kuin ympäristövaikutusten perusteet Suunnittelija käy useita kasvokkaisia.
ETELÄ-POHJANMAAN PERUSPALVELUOHJELMA 2030
Hiiden alueen hyvinvoinnin tila Eija Tommila.
Esitys aluetoimikuntamalliksi Vapaa-ajan asukaspalveluiden lautakunta §65.
Kirsi Nuorsaari ja Jonna Heikkilä
IKÄÄNTYVÄN VÄESTÖN TOIMINTAKYVYN JA ITSENÄISEN SELVIYTYMISEN EDISTÄMINEN Korkeakoulujen aluekehitysstrategia Tasapainoisen kehityksen Suomi 2015 Valtioneuvoston.
UUDET OPETUSSUUNNITELMAT – UUDENLAISIA TAITOJA
Strategiaryhmä (STR) Gardin Mauri, Ansala Matti, Anttila Martti, Kautto Erkki, Anttila Reijo, Pesonen Hannes, Päkkilä Jussi Strategiaryhmä (STR) Gardin.
1.Keskusta haluaa turvata kuntalaisille lähipalvelut kaikkialla Suomessa, niin että ne ovat saavutettavissa kohtuullisen matkan päässä ja kohtuullisessa.
Ruokolahden strategia 2016–2021. Yhteistyökykyinen Taloudelliset realiteetit tunnistava Muuntautumiskykyinen Arvomme.
Tuula Partanen Hyvinvoinnin ja terveyden edistämisen koordinaattori Eksote Hyvinvoinnin ja terveyden edistäminen Toimintarakenteet 2013.
MIKSI KUNTASTRATEGIA? Joutsan kuntastrategia on vuodelta 2009 Aikaisempi vuodelta 2006 Useimmat kunnat eivät ole päivittäneet kuntastrategiaa tällä valtuustokaudella.
SOTE-uudistus hyvinvointi- investointina Kuopion Asumisen päivät 2016 Jussi Ahokas, pääekonomisti, Hyvinvointitalous-tiimin päällikkö, SOSTE.
Kainuun Turvallisuussuunnitelma Vuosille Sari Marita Ikäheimo
Koulutusyhteistyöpäivä Henkilöstöjohtaja Timo Tammilehto.
YSL 89 § ( /423) – Luvan muuttaminen( /423) Toiminnanharjoittaja voi hakea ympäristöluvan muuttamista. Lupaviranomaisen on lisäksi valvontaviranomaisen,
J YVÄSKYLÄN YLIOPISTO EFQM- MALLI 2013.
Varhaiskasvatuksen arvioinnin lähtökohtia
KESTÄVÄ KEHITYS 5 OSP Mila-Annele Valkonen 2015.
Kokoomus Heinola Kuntavaaliohjelma
KUNTA UUDEN EDESSÄ - OSALLISUUTTA JA YHTEISÖLLISYYTTÄ
Vesihuollon kehittämissuunnitelma
Luova ja osallistava Suomi Kreativa och delaktiga Finland
Aloitekanava.fi Nuorten verkkodemokratiapalvelu
Janakkalan kunnan strategia vuoteen 2025
Vuosikello 2017 Valtuusto (TA 2017) Kunnanhallitus 16.1.
Liikeyrityksen yhteiskuntavastuu – onko sitä?
Tarja Myllärinen Johtaja, sosiaali- ja terveysasiat
PUOLUE C Periaateohjelma: Arvot
Osallisuuden ja osallistumisen edistämistä Lahdessa ja nuorisopalveluissa Oulun Kanuunaseminaari
Uusi maakunta vahvana ympäristötoimijana; yhteistyö Luova –viraston, maakunnan ja kunnan kesken Kansliapäällikkö Hannele Pokka
Kristiina Kontiainen, ylitarkastaja, ESAVI
Miten Turussa edistetään hvvinvointia ja ehkäistään syrjäytymistä?
Mitä kunta tekee tulevaisuudessa?
Espoo – Kauniainen – Kirkkonummi – Vihti -selvitys
Kestävää kasvua ja työtä – Suomen rakennerahasto-ohjelma
Käsitemäärittely Osallisuus / Osallistuminen / osallistaminen
Kaupunkistrategian laadinta
Esityksen transkriptio:

Äänekosken kaupungin ympäristöpolitiikka vuoteen 2016 luonnos Kaupunginhallitus liite nro 4 (1/10) Opetuslautakunta liite nro 1 (1/10) Ympäristölautakunta liite nro 3 (1/10) Vapaa-aikalautakunta liite nro 1 (1/10) Perusturvalautakunta liite nro 2 (1/10)

Ympäristövastuut Äänekoskella Perustuslain mukaan vastuu luonnosta ja sen monimuotoisuudesta sekä ympäristöstä kuuluu kaikille. Julkisen vallan on pyrittävä turvaamaan jokaiselle oikeus terveelliseen ympäristöön sekä mahdollisuus vaikuttaa elinympäristöään koskevaan päätöksentekoon. Kunnalla on vastuu asukkaidensa hyvinvoinnista ja kestävän kehityksen edistämisestä alueellaan. Kunnan tulee alueellaan valvoa ja edistää ympäristönsuojelua siten, että ympäristöä suojelemalla, hoitamalla ja kehittämällä turvataan kunnan asukkaille terveellinen, viihtyisä ja virikkeitä antava sekä luonnontaloudellisesti kestävä ympäristö. Kaupunginvaltuuston hyväksymillä kaavoilla luodaan edellytykset hyvälle elinympäristölle sekä edistetään ekologisesti, taloudellisesti, sosiaalisesti ja kulttuurisesti kestävää kehitystä Ympäristönsuojelun yleissuunnittelua ja toimia ympäristönsuojelun huomioon ottamiseksi kunnan toiminnassa johtaa kunnanhallitus. Kunnan ympäristönsuojeluviranomainen huolehtii omalta osaltaan ympäristönsuojelun suunnittelusta ja kehittämisestä, mutta myös toimialansa lupa-asioista. Ympäristönhuollon toteutuksesta vastaa pääasiassa tekninen toimi, mutta myös konsernin tytäryhtiöillä on toteutustehtäviä. Ympäristökasvatuksesta huolehtivat osaltaan päiväkodit ja koulut sekä vapaa sivistystoimi. Ympäristöasioista huolehtiminen ei siis kulu kokonaisuutena yhdellekään toimialalle, vaan vaatii yhteistä ponnistelua ja suunnitelmallista toteutusta Kunnan vastuita ja toimijoita ympäristöasioissa on kuvattu seuraavassa diassa.

KAUPUNGIN- VALTUUSTO LUPA- JA VALVONTA- VIRANOMAISET Kaupunkistrategia - linjaukset Ympäristöpolitiikka - tavoitteet Ympäristöohjelma - toimenpiteet Ympäristöpolitiikkaa tukevat strategiat, ohjelmat ja sitoumukset Toimenpide-esitykset ympäristöohjelmaan Talousarvion / kuntasuunnitelman ympäristötavoitteet K U N T A L A I S E T A S I A N O S A I S E T KAUPUNGIN- HALLITUS TOIMIELIMET (TYTÄRYHTIÖT)

Ympäristöasiat lainsäädännössä Perustuslaki 7 §: Vastuu luonnosta ja sen monimuotoisuudesta sekä ympäristöstä kuuluu kaikille Kuntalaki 1 §: Kunta pyrkii edistämään asukkaidensa hyvinvointia ja kestävää kehitystä alueellaan Laki kuntien ympäristönsuojelun hallinnosta: 3 §: Kunnan tulee alueellaan valvoa ja edistää ympäristönsuojelua siten, että ympäristöä suojelemalla, hoitamalla ja kehittämällä turvataan kunnan asukkaille terveellinen, viihtyisä ja virikkeitä antava sekä luonnontaloudellisesti kestävä ympäristö 4 § : Ympäristönsuojelun yleissuunnittelua ja toimia ympäristönsuojelun huomioon ottamiseksi kunnan toiminnassa johtaa kunnanhallitus 5 §: Kunnan ympäristönsuojeluviranomainen huolehtii omalta osaltaan ympäristönsuojelun suunnittelusta ja kehittämisestä Maankäyttö- ja rakennuslaki 1 §: Tavoitteena on järjestää alueiden käyttö ja rakentaminen niin, että siinä luodaan edellytykset hyvälle elinympäristölle sekä edistetään ekologisesti, taloudellisesti, sosiaalisesti ja kulttuurisesti kestävää kehitystä Nuorisolaki 7 §: Kunnan nuorisotyöhön ja -politiikkaan kuuluu … nuorten ympäristökasvatus

Ympäristöasioiden tahtotila ja ympäristöpolitiikan keskeiset tavoitteet Äänekoski haluaa olla turvallinen, viihtyisä ja kestävällä pohjalla tulevaisuutta rakentava asuin- ja toimintaympäristö Kaupunki ottaa ympäristövaikutukset ja kestävän kehityksen huomioon kaikessa toiminnassa tavoitteena erityisesti *luonnonvarojen kestävän käytön turvaaminen ja luonnon monimuotoisuuden säilyminen *energiaviisas toiminta *ympäristöturvallisuuden edistäminen *viihtyisän ja laadukkaan kaupunkiympäristön kehittäminen *ympäristöosaamisen ja –tietoisuuden vahvistaminen.

Tavoitteena luonnonvarojen kestävä käyttö ja monimuotoisuuden turvaaminen Kaupunki käyttää luonnonvaroja ja alueita ekologisesti, sosiaalisesti ja taloudellisesti kestävällä tavalla, jolloin *Monimuotoisuus ja ekosysteemipalveluiden toimintaedellytykset säilyvät *Metsät kasvavat elinvoimaisina ja monimuotoisina *Kiviainesvaroja ja arvokkaita harjuja ja kalliomuodostumia säästyy tulevillekin sukupolville *Materiaalitehokkuus rakentamisessa ja toiminnoissa näkyy pitkällä aikajänteellä säästöinä *Uusiutuvat luonnonvarat ja niihin perustuva toiminta ja innovaatiot näkyvät kestävän tulevaisuuden suunnittelussa ja päätöksenteossa

Tavoitteena energiaviisas toiminta Energiaviisas toiminta ilmenee toiminnassa pitkäjänteisyytenä, suunnitelmallisuutena ja ilmastovaikutusten huomioon ottamisena erityisesti *yhdyskuntasuunnittelussa *energiantuotannossa ja -hankinnassa *rakentamisessa ja sen ohjauksessa *kiinteistöjen käytössä *liikkumisessa

Tavoitteena ympäristöturvallisuuden edistäminen Kaupunki tavoittelee rakenteellisesti ja toiminnallisesti turvallista, vähäpäästöistä asuin- ja toimintaympäristöä. Tavoite nähdään voimavarana, joka edesauttaa kaupungissa viihtymistä ja paikkakunnan kiinnostavuutta asuinpaikkana Kaupunki pitää huolta jokapäiväisen ympäristön terveydellisestä turvallisuudesta ja varautuu erityistilanteisiin

Tavoitteena ympäristöosaamisen ja tietoisuuden vahvistaminen Äänekosken julkisuuskuvassa vahvistuu ympäristöosaaminen ja –tietoisuus. Julkisuuskuva perustuu todelliseen tietoon ja toimintaan *kaupungissa on tarjolla monipuolista tietoa ympäristöstä ja ympäristöasioista *ympäristötietoiset päättäjät ja henkilöstö tukevat omalla toiminnallaan ja päätöksillään asukkaiden, työyhteisöjen ja yritysten mahdollisuuksia toimia ympäristövastuullisesti

Tavoitteena viihtyisä ja laadukas asuinympäristö Viihtyisä asuinympäristö Äänekoskella perustuu toimivaan rakenteeseen Kokonaisuus muodostuu eheän kaupunkimaisen ympäristön, omaleimaisten elävien kylien sekä monimuotoisen keskisuomalaisen järvi- ja metsäluonnon yhdistelmästä. Alueita liittää toisiinsa tarkoituksenmukainen liikenneverkosto, joka ottaa huomioon julkisen ja kevyen liikenteen tarpeet. Laadukas ympäristö perustuu hyvään suunnitellun ja kestää kulutusta ja aikaa. Kokonaisuutta kehitetään vaihtelevana ja virikkeellisenä: laadukkuus näkyy sekä rakennetun ympäristön kulttuuri- ja kauneusarvojen ymmärtämisenä että luontoympäristön monimuotoisuus- ja monikäyttöarvojen säilymisenä.