Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

Kaupungin kanssa asujat: Lapset ja nuoret osallistuvina asukkaina Sirpa Tani, FT Maantieteen ja ympäristökasvatuksen professori, Opettajankoulutuslaitos,

Samankaltaiset esitykset


Esitys aiheesta: "Kaupungin kanssa asujat: Lapset ja nuoret osallistuvina asukkaina Sirpa Tani, FT Maantieteen ja ympäristökasvatuksen professori, Opettajankoulutuslaitos,"— Esityksen transkriptio:

1 Kaupungin kanssa asujat: Lapset ja nuoret osallistuvina asukkaina Sirpa Tani, FT Maantieteen ja ympäristökasvatuksen professori, Opettajankoulutuslaitos, Helsingin yliopisto Lapset ja nuoret asuvat ja kasvavat kaupungin kanssa, elävänä osana asuinympäristönsä materiaalista ja inhimillistä monimuotoisuutta. He ovat jo lähtökohtaisesti osallistuvia asukkaita ja kansalaisia, käyttäen kaupunkitilaa omaehtoisesti. Lasten ja nuorten osallistumista ei tarvitse niinkään lisätä kuin ymmärtää sen jo olemassa olevia ja joskus suunnittelun käytännöiltä karkaavia muotoja. Jos tavoitamme lasten ja nuorten omaleimaisia asumisen ja olemisen tapoja nyt, heidän arjessaan, voimme tehdä niille tilaa myös tulevaisuudessa.

2 Tutkimusongelmat ja osatutkimukset 1. Miten lapset ja nuoret elävät ja kasvavat osana kaupunkiympäristöä? 2. Miten nuoret asukkaat neuvottelevat kaupunkitilasta ja tuottavat sitä? 3. Millä tavoin asumisen ja asuinympäristöjen suunnittelu vaikuttaa lasten ja nuorten arkiseen kaupunkitilan käyttöön? TUTKIMUSTEEMAT * Kasvun ja kasvatuksen kietoutuminen arjen ei-inhimilliseen ympäristöön * Tilan haltuunoton strategiat * Paikan pedagogiikka TUTKIJAT Sirpa Tani, FT, professori Noora Pyyry, FM, AO, tohtorikoulutettava Reetta Hyvärinen, FM, AO, tohtorikoulutettava Pauliina Rautio, KT, tutkijatohtori

3 Menetelmät

4 Tulokset Hankkeen tavoitteena on * tuottaa syvällistä ymmärrystä lasten ja nuorten tavoista olla vuorovaikutteisessa suhteessa asuinympäristönsä kanssa * kehittää menetelmiä, joilla voidaan tunnistaa ja tulkita lasten ja nuorten tapoja liittää merkityksiä materiaaliseen ja sosiaaliseen ympäristöönsä * etsiä ratkaisukeinoja haasteisiin, joita lapset ja nuoret asukkaina asettavat asuinympäristöjen, erityisesti kaupunkien, suunnittelulle Hankkeen akateemisena tuloksena valmistuu kaksi väitöskirjaa sekä useita kansainvälisiä referoituja artikkeleita.


Lataa ppt "Kaupungin kanssa asujat: Lapset ja nuoret osallistuvina asukkaina Sirpa Tani, FT Maantieteen ja ympäristökasvatuksen professori, Opettajankoulutuslaitos,"

Samankaltaiset esitykset


Iklan oleh Google