Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

Tuula Partanen Hyvinvoinnin ja terveyden edistämisen koordinaattori Eksote Hyvinvoinnin ja terveyden edistäminen Toimintarakenteet 2013.

Samankaltaiset esitykset


Esitys aiheesta: "Tuula Partanen Hyvinvoinnin ja terveyden edistämisen koordinaattori Eksote Hyvinvoinnin ja terveyden edistäminen Toimintarakenteet 2013."— Esityksen transkriptio:

1 Tuula Partanen Hyvinvoinnin ja terveyden edistämisen koordinaattori Eksote Hyvinvoinnin ja terveyden edistäminen Toimintarakenteet 2013

2 Hyvinvoinnin ja terveyden edistämien Hyvinvoinnin ja terveyden edistämisen politiikassa voimme nähdä kaksi linjausta; kuntalaisen itsenäinen päätöksenteko omasta hyvinvoinnistaan ja erilaisten säädösten antamat linjaukset hyvinvointitoiminnalle julkisella sektorilla. Kansalaisten oma halu ja kyky pitää huolta omasta hyvinvoinnistaan ja terveydestään on ratkaisevaa hyvinvointitoimenpiteiden toteuttamisessa ja tuloksien saamisessa. Kunkin ihmisen oma asenne on ratkaiseva asia oman hyvinvoinnin toteutumisessa. Julkinen palvelujärjestelmä tukee kansalaista toteuttamaan omaa terveydenedistämistään mm. tuottamalla hyvinvointitietoa ja menetelmiä.

3 Hyvinvoinnin ja terveyden edistäminen Hyvinvoinnin ja terveyden edistäminen on keskeinen osa Etelä-Karjalan sosiaali- ja terveyspiirin strategiaa. Strategian viisi ydinprosessia ovat: 1) Hyvinvoinnin ja terveyden edistäminen 2) Palvelutarpeen arviointi 3) Palvelutuotannon kehittäminen 4) Oikea-aikainen ja kuntouttava jatkohoito 5) Palveluiden tuottaminen kotiin Hyvinvoinnin ja terveyden edistäminen on mukana kaikilla Eksoten toimialueilla siten, että se tiedostetaan toimintaprosesseja kehitettäessä, toteutettaessa ja arvioitaessa.

4 Kolme tuottavuuden innovaatioaluetta

5 MAAKUNNALLINEN HYVINVOINTITYÖRYHMÄ Määrittelee maakunnalliset painopistealueet hyvinvointistrategian pohjalta EKSOTE Hyvinvoinnin ja terveyden edistämisen koordinaatioryhmä ja hyvinvointitiimit Valmistelu ja toteutusvastuu sosiaali- ja terveydenhuollon toimialan osalta KUNNAT Hyvinvointi tiimi tai hyvinvoinnin ja terveyden edistämisen työ-/johtoryhmä Valmistelu ja toteutusvastuu hyvinvoinnin ja terveyden edistämisestä ja terveyserojen seurannasta STM, THL ja KUNTALIITTO Lainsäädäntötyö, ohjaa ja seuraa HTE -toimintaa valtakunnallisesti 3. SEKTORI Edustus maakunnallisessa hyvinvointityö- ryhmässä ja vuositapaamiset Toteuttaa osaltaan maakunnallisen hyvinvointi- strategian toimeenpanoa Koordinaatiovastuu sovittava eri toimijoiden kanssa

6 Hyvinvoinnin ja terveyden edistämisen koordinaatiotyöryhmä Ikäryhmäkohtaiset tiimit Lapset ja lapsiperheet tiimi Nuoret tiimi Työikäiset tiimi HYVINVOINNIN JA TERVEYDEN EDISTÄMISEN KOORDINAATTORI Ikäihmiset tiimi 2. Kansalaisen osallistaminen terveyden edistämiseen 1. Terveyserojen kaventuminen 5. Toimintakyvyn edistäminen 4. Terveelliset elämäntavat 3. Varhainen puuttuminen

7 ” Kohti terveempää kuntaa, kaikki toimijat vaunuissa mukana.” Haluatko mukaan ?” Muutos ei ole nopea ja vaatii uskallusta niin sote-organisaatioilta, kansallisista toimijoilta kuin kunnallisilta päätöksen tekijöiltä. Hyvinvointipalveluiden tuottaminen monimuotoistuu ja hoitotapahtumaan liittyvien osapuolien roolit ja vastuut muuttuvat tulevaisuudessa Eri osapuolet toimivat yhdessä, integroiduilla prosesseilla ja työvälineillä Vanhat mallit eivät toimi. Toiminta voidaan säästää hengiltä, mutta tämä ratkaisu ei liene kuitenkaan haluttu ratkaisu.


Lataa ppt "Tuula Partanen Hyvinvoinnin ja terveyden edistämisen koordinaattori Eksote Hyvinvoinnin ja terveyden edistäminen Toimintarakenteet 2013."

Samankaltaiset esitykset


Iklan oleh Google