Kokemuskoulutuksesta pätevää –hanke 2010 Laadukkaan kokemuskoulutuksen juurruttaminen osaksi sosiaali- ja terveydenhuollon ammattikoulutusta ja lääketieteellisten.

Slides:



Advertisements
Samankaltaiset esitykset
Tiija Malmi Virolahden kunta Vellamo
Advertisements

Sosiaaliset taidot Elinikäiset oppimisen kontekstissa sosiaaliset taidot ovat avainasemassa. Nostamme esille neljä lähestymistapaa konseptissamme: Itseohjautuva.
Pääkaupunkiseudun 8. luokkien palvelukyky Espoo, Tapiolan koulu Joulukuu 2013.
AMMATILLINEN KASVU Ammatillinen kasvu on jatkuva prosessi;
OPETUSSUUNNITELMA KOULUKOHTAINEN
Rastor Oy, Itä- ja Pohjois-Suomen yksikkö
Oppiminen ja opettaminen harjoitustilanteessa
4. Opiskelijan oppimisen arviointi työpaikoilla
Ammattistartti Ammatilliseen peruskoulutukseen ohjaava ja valmistava koulutus, ammattistartti on  ohjaavaa  joustavaa  yksilöllistä valmistavaa koulutusta.
TYÖPAIKALLA OPPIMINEN YRITYKSISSÄ Yrityksessä on ollut viimeisen vuoden aikana työpaikalla oppija tai oppijoita Lähde: PK-yritysbarometri,
Minä oppijana 1 ov..
Miten tuo Kalle on tuohon nukahtanut? Pitäisköhän se herättää? On niin vaikeaa ja kokeitakin!
VOK-perusteiden taustalla oleva oppimiskäsitys ja rakenne Antti Kauppi Koulutus- ja kehittämiskeskus Palmenia.
Suomalainen Valmennus- järjestelmä
Ajatuksia työpaikkaohjaajalle Hotelli-, ravintola- ja catering-alan opiskelijan ohjaamisesta ja motivoinnista työpaikalla.
MUSIIKIN PERUSTEET SML 2013 Musiikin perusteet on yksi opetussuunnitelman perusteiden (OPH 2002) opintokokonaisuus. Se määritellään sisältöalueittain seuraavasti:
Ajatuksia oppimisesta
Työpaikkaohjaajan rooli. Opeta, näytä, selosta, kysy ja perustele; toimi hyvänä esimerkkinä Selvitä mitä, miksi ja miten työ tehdään; kerro työstäsi Rohkaise.
Nuoren itsetunto ja sen vahvistaminen
TutKIVA oppiminen verkossa  suunnitellaan ja toteutetaan opetusteknologiaa hyödyntäviä opintoja, joissa sovelletaan tutkivan oppimisen pedagogisia periaatteita.
Kokemuskoulutus- toiminta
Tutkintosuoritusten arviointi
Hankkeiden hyvät käytännöt ja erilailla tekeminen toimintakulttuuriksi Keväinen kv-koulutuspäivä Tampereella Tiina Sarisalmi.
Taitajat Oulussa Tavoitteet ja keinot.
Hyvän osaamisen kriteerit ET:n eri teema-alueissa Eero Salmenkivi Opettajankoulutuslaitos.
Valtakunnallinen kokemuskoulutusverkosto
Nuoren turvapaikanhakijan polku Pudasjärvellä
– SUOMEN EKONOMILIITTO – – FINLANDS EKONOMFÖRBUND – EkonomiEsimies - Lähikoulutus: itsetuntemuksen kautta muutokseen Tahko ja
Perusopetuksen opetussuunnitelman perusteiden linjauksia
Kokemuskoulutustoiminnan yleiset tavoitteet Kokemuskoulutuksella pyritään vaikuttamaan siihen, että pitkäaikaissairaan, vammaisen tai läheisen kokemustieto.
OPISKELIJAN ITSEARVIOINNIN OHJAUS. ITSEARVIOINTI PERUSTUU SÄÄDÖKSIIN  opiskelijan itsearviointia säätelee laki ammatillisesta koulutuksesta (2005) 
VUOROVAIKUTUS.
AMK:iden suomen kielen ja viestinnän opettajien työseminaari Oulussa Insinööriopiskelijoiden asiantuntijaesitysten palautteet lukuvuosina 2009–2011.
Motivointi, sitouttaminen, yhteisöllisyys
Palautteen antaminen esityksen tavoitteen toteutuminen
Harjun koulun OPS-ajatuksia, kevät 2014
Hyvän osaamisen kriteerit ET:n eri teema-alueissa Eero Salmenkivi Opettajankoulutuslaitos.
1 Lapset ja nuoret lastensuojelun laadun määrittäjinä Maria Kaisa Aula Helsingin yliopisto
1 Lastensuojelun tieto lapsesta Mirva Makkonen Kehittäjä-sosiaalityöntekijä Oulun seudun lastensuojelun kehittämisyksikkö.
Ops 2016 ja arviointi.
Kouluinfo Renkomäen koulu
Ohjeita esityksen pitämiseen
Oppisopimus nuorille, onnistuuko? Nuorten kokemuksia ja näkemyksiä Susanna Miettunen
BALANSSI RY 2013 KOKEMUSASIANTUNTIJUUS. SOSIOKULTTUURINEN VAHVISTAMINEN Tarvitaan vain nämä kädet maailman muuttamiseksi. Kaiken ei tarvitse valmistua.
Välipalaute Moduuli 3 Mitä tästä voimme oppia? Mitä parantaa?
Tulevaisuus alkaa jo tänään Työelämäorientoitunut kolmikantayhteistyö tiedekunta-ainejärjestö-työmarkkinajärjestö.
OPPISOPIMUSNUOREN OHJAAMINEN TYÖPAIKALLA RAKENNUSAINEITA NUORTEN MODUULIN SUUNNITTELUUN Työpaikkakouluttajat valmentaen vahvoiksi- hanke 2015.
Tietostrategiaa monimuotoisesti
On hyvä oppia tuntemaan itseään Hurtig
Nuorten tieto- ja neuvontatyön auditointi- ja itsearviointimalli Heta Malinen Lähde: Mervi Ahola.
PEDAGOGINEN ILTAPÄIVÄ
RYHMÄ Ryhmäprosessin vaiheet Ohjaajan rooli prosessin eri vaiheissa
Opiskelijan ohjaaminen ja oppimisen arviointi
LUKION OPETUSSUUNNITELMAUUDISTUS LOPS 2016
SUOMEN SOSIAALIPSYKIATRISTEN YHTEISÖJEN KESKUSLIITON KOULUTUSPÄIVÄT
STARTTIKOULUTUS MAALIVAHTIPELISTÄ
Valmentajan osaamisen arviointi valmennustilanteessa
MIKÄ OPETUSSUUNNITELMA ON ?
Fenomenologia.
Joustavat oppimispolut
Ryhmäkuntoutus ammattilais-vertaisyhteistyönä
Valmentajan osaamisen arviointi valmennustilanteessa
ET ja filosofia – ainedidaktiikan perusteet: opetuksen suunnittelun harjoitustehtävä Eero Salmenkivi Opettajankoulutuslaitos.
Vapaaehtoisten ja vertaisten kouluttaminen A-kiltatoiminnassa
- TIETEELLISESTI!! Psyykkinen Biologinen Sosiaalinen ja
Sosiaalisuus ja sosiaalisen tarkastelu
LUONNE – Omistajuus kehittymisestä
Allergia- ja Astmaliitto
Tukea työhön paluuseen tai työssä jaksamiseen
Säteilyturvallisuusasiantuntijan (STA) kelpoisuuden hakeminen
Esityksen transkriptio:

Kokemuskoulutuksesta pätevää –hanke 2010 Laadukkaan kokemuskoulutuksen juurruttaminen osaksi sosiaali- ja terveydenhuollon ammattikoulutusta ja lääketieteellisten tiedekuntien opetusta Yksi keino tavoitteen saavuttamiseksi on ollut luoda kokemuskoulutuksen koulutusohjelma, joka määrittelee kokemuskoulutuksen soveltuvuuskriteerit, koulutuksen tavoitteet, opetussisällön, toteutustavan ja koulutuksen arvioinnin Järjestöille Kokemuskoulutus

KOKEMUSKOULUTTAJAKOULUTUS OULUSSA 2014 Tavoitteet ja sisällöt

Kokemuskoulutus on polku kohti kokemuskouluttajana toimimista Kokemuskoulutustoiminnan lähtökohtana ovat jokaisen kokemuskouluttajan omat kokemukset ja oma tarina. Koulutuksen aikana tuetaan jokaisen omaa persoonallista tapaa kertoa tarinansa. Itseopiskelun avulla jokaista rohkaistaan jäsentämään omaa tarinaansa, josta hän saa rakentavaa palautetta.

Oppimisen tavoitteet Tunnistaa omat motiivinsa kokemuskouluttajatoimintaan. On kiinnostunut kehittymään kokemuskouluttajatehtävässä. Pystyy jäsentämään kokemustietoaan suhteessa asiantuntijatietoon. Pystyy jäsentämään kokemuksessa jaettavaksi kokemustiedoksi.

Osaa rajata esityksensä. On saanut valmiuksia esiintymiseensä. Tuntee oppimisen perusteita ja ymmärtää vuorovaikutuksen merkityksen opetustilanteessa. Hahmottaa oman osuutensa suhteessa opetustapahtumaan. Ottaa huomioon kohderyhmän esityksessään. Osaa ottaa vastaan ja antaa rakentavaa palautetta.

Tuntee taustajärjestönsä toimintaa riittävästi ja on sitoutunut pitämään tietonsa ajan tasalla. Toimii yhteistyössä taustajärjestönsä kanssa. On halukas ja kykenee toimimaan yhteistyössä lääketieteellisten tiedekuntien ja eri asteisten sosiaali- ja terveydenhuollon opetusyksiköiden kanssa.

Peruskoulutuksen sisältöalueet Mitä on olla pitkäaikaissairas, vammainen, läheinen tai omaishoitaja? Mitä on kokemustieto? Hyvän kokemuskouluttajan ominaisuudet Opettaminen ja oppiminen kokemuskouluttajatoiminnassa Vuorovaikutus- ja esiintymistaidot Miten kohdata eri kohderyhmät? Oman osuuden hahmottaminen erilaisissa opetustilanteissa. Järjestöosuus Yhteistyö oppilaitosten kanssa

Onnistumisen kokemuksia polulla kokemuskouluttajaksi. Onnea matkallesi Toivottelee Oulun seudun kokemuskouluttajaverkosto