Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

Vapaaehtoisten ja vertaisten kouluttaminen A-kiltatoiminnassa

Samankaltaiset esitykset


Esitys aiheesta: "Vapaaehtoisten ja vertaisten kouluttaminen A-kiltatoiminnassa"— Esityksen transkriptio:

1 Vapaaehtoisten ja vertaisten kouluttaminen A-kiltatoiminnassa
A-kiltaseminaari Jyväskylä Noora Nieminen

2 Kuinka kokemus-asiantuntijaksi tullaan?
A-kiltalaisen käsityksen mukaan kokemusasiantuntijuus syntyy kokemustiedon kautta. Kokemusasiantuntijaksi ei tulla koulutuksella, mutta kokemusasiantuntemuksen käyttöä voi opetella. Kuinka kokemus-asiantuntijaksi tullaan?

3 Toipumistarina on kokemustiedon ydin A-kiltalainen kokemusasiantuntija on toipumiskokemuksen omaava henkilö, joka kykenee jakamaan kokemustietoa muille. Kaikista toipumiskokemuksen omaavista henkilöistä ei tule kokemusasiantuntijoita. Kokemusasiantuntijan erottaa vertaistoimijasta se, että hän on työstänyt tarinansa niin pitkälle, että tarinasta on tullut väline.

4 Useimmat käyttävät kokemustietoaan vertaistoimijana, antaessaan ja vastaanottaessaan vertaistukea toisen samankaltaisia kokemuksia omaavan henkilön kanssa.

5 Päihdetoipujia, jotka haluavat käyttää kokemustietoaan laajemmin, tuetaan tässä tehtävässä.

6 A-Kiltojen Liitto ry koulutuspalvelu
Vapaaehtoisuuden ja kokemusasiantuntemuksen merkittävin käyttömahdollisuus A-killoissa on vertaistoiminta. A-Kiltojen Liitto ry:n järjestämän koulutuksen tarkoituksena on tukea ja antaa valmiuksia A-kiltojen yhdistysmuotoiselle vertaistukitoiminnalle. Tavoitteena on sekä jäsenjärjestöjen monipuolisen toiminnan kehittäminen, että yksilötasolla henkilökohtaisen muutoksen tukeminen. A-kiltatoiminnan ymmärrystä ja osaamista lisäävät Henkilökohtaista toipumista ja kasvua tukevat A-killan hallintoa ja yhdistystoimintaa vahvistavat A-kiltatoiminnan kehittämiseen pyrkivät

7 Koulutusta tarjotaan vain jäsenyhdistyksille.
Vuosittain lähes puolet A-killoista (25-30) käyttää palvelua. Osallistujia on koulutusten määrästä (7-10) riippuen, vuosittain keskimäärin n. 150. kokemusasiantuntijoita kuullaan koulutusten suunnittelussa ja kouluttajina käytetään A-Kiltojen Liiton henkilöstöä sekä A-kiltalaisia vertaisohjaajia.

8

9

10 Koulutuskalenterin 2017 julkaistaan A-Kiltojen Liitto ry:n syyskokouksen jälkeen! KIITOS


Lataa ppt "Vapaaehtoisten ja vertaisten kouluttaminen A-kiltatoiminnassa"

Samankaltaiset esitykset


Iklan oleh Google