Suomalainen Valmennus- järjestelmä

Slides:



Advertisements
Samankaltaiset esitykset
Ajankohtaista oppisopimuskoulutuksesta Jyväskylä 20. 3
Advertisements

JYVÄSKYLÄN YLIOPISTO LIIKUNTATIETEELLINEN TIEDEKUNTA
Yleistietoa koulutuksesta suhteessa kirjastoalaan
Lähihoitajaksi kouluttautuminen
Jokaisella lapsella on mahdollisuus…
Liikunnan perus- ja täydennyskoulutus oppilaitoksissa
KORIPALLON PERUSASIAT
AJANKOHTAISTA AMMATILLISESSA JA AIKUISKOULUTUKSESSA
LEIJONAKIEKKOKOULU Pohjoinen alue Jari Huttu 1.
KOULUTUKSEN JA OSAAMISEN KEHITYSOHJELMA VUOSILLE SLU:n hallitus: •hyväksyi kehitysohjelman koulutuksen ja osaamisen strategiasuunnitelmaksi,
Oppiminen ja opettaminen harjoitustilanteessa
Keski-Suomen Liikunta valmentajien osaamisen kehittäjänä.
Päiväopetus / nuorten suomenkielinen koulutus Koulutustarjonta ja haku
Elsa Savolainen T Johdatus opiskeluun tietotekniikan tutkinto-ohjelmassa.
Tutkintojen perusteet I II III I-tason tutkinto väh 50 h opintokokonaisuus Korkeakoulututkinnot Ammatilliset tutkinnot Laji- /toimialatutkinto suoritettu.
Suomalainen koulutusjärjestelmä
LÄHIHOITAJAKOULUTUS tutkinnon laajuus 120 ov
KV- JA URAPALVELUT Anu Honkanen Kansainvälinen harjoittelu osana opintoja Työrymä 2 Bolognan vanavedessä –seminaari: Kansainvälisyys korkeakoulujen.
OSAAMISEN KARTOITUS AMMATILLISISSA OPPILAITOKSISSA
Ammattiosaajan työkykypassi Esimerkki toteuttamisesta Kone- ja metalliala.
Hyvään virkakieleen! Virkakielikampanja − Hyvään virkakieleen oppiminen Suosituksia yliopistoille ja ammattikorkeakouluille.
VOK-perusteiden taustalla oleva oppimiskäsitys ja rakenne Antti Kauppi Koulutus- ja kehittämiskeskus Palmenia.
Kannustava valmentaja ja ohjaaja / Kotka.
TavoiteToteutusesimerkkiMilloin suoritetaanSeuranta ja arviointi Tavoitteena on edistää liikunnan avulla terveellistä ja aktiivista elämäntapaa. Tavoitteena.
Nuorten aikuisten osaamisohjelma Kiipulan ammattiopistossa
KESKI-POHJANMAAN OPPISOPIMUSTOIMISTO Pentti Paananen
AHOT– aikaisemmin hankitun osaamisen tunnistaminen ja tunnustaminen
1.
HY:n erillisvalinnat Opintopolussa Opintopolkuryhmä Pia Penttinen, Hakijapalvelut.
OULU OHJAAJAKOULUTTAJA- TYÖRYHMÄ. 1.1 OHJAAJAKOULUTUKSET Koulutuksia järjestetään tänä vuonna seuraavasti: - moduuli 1:een (Ohjauksen perusteet)
AMMATILLISEN OPETTAJANKOULUTUKSEN LÄHTÖKOHTIA
Joustava opintoketju Pohjois- Savossa –hankkeen loppuseminaari Tuula Peura Ulla Kekäläinen Joustava opintoketju Pohjois-Savossa.
Vaasan yliopisto Erikoistumisopintojen kehittämispäivä Ilkka Virtanen Miksi erikoistumisopintoja akkreditoidaan? Erikoistumisopintolautakunnan.
LIIKUNTA-ALAN TUTKINNOT SUOMESSA 2007
Valmennusosaamisen malli
Suomen koulutusjärjestelmä
LAAJENNETTU TYÖSSÄOPPIMINEN 2008 – 2011 Laajennettu työssäoppiminen –hankkeen tavoitteet osana valtakunnallista työssäoppimisen kehittämishanketta Vertaisarviointi.
Alueellinen koulutustilaisuus Kuopiossa Kunnonpaikka,Vuorela Ulla Voutilainen.
Opintopolku.fi ja opiskelijavalinta
Korkeakoulu pohjoisen Suomen tarpeisiin –7 850 opiskelijaa mukaan lukien n. 90 ulkomaista tutkinto- ja 180 vaihto-opiskelijaa n. 50 maasta aikuisopiskelijaa.
Oppisopimuskoulutuksen kehittäminen opetushallituksen uudessa organisaatiossa Oppisopimuksen tulevaisuus –seminaari Johtaja Pasi Kankare, Opetushallitus.
Uudenkaupungin lukiosta valmistuneiden ylioppilaiden SIJOITTUMISTIETOJA Opinto-ohjaaja Mirja Niiranen Uudenkaupungin lukio
Uudenkaupungin lukiosta valmistuneiden ylioppilaiden SIJOITTUMISTIETOJA Opinto-ohjaaja Mirja Niiranen Uudenkaupungin lukio
Sosiaali- ja terveysalan yksikkö, Oulu
KISÄLLISTÄ MESTARI TUPA ANTERO STENIUS.
Finanssiala pähkinänkuoressa
Coaching assistant Coach Senior Coach Master Coach Kansainvälinen viitekehys VOK 3 VOK 2 VOK 1 VAT VeaT Alempi Korkeakoulu- tutkinto Ylempi Korkeakoulu-
MONIEN MAHDOLLISUUKSIEN OPPISOPIMUS Etelä-Pohjanmaan maakuntaopo-päivä / Tarja Puskala, projektikoordinaattori Puh
AHOT Humakissa AHOT– aikaisemmin hankitun osaamisen tunnistaminen ja tunnustaminen 1 Syksy 2015 HUMANISTINEN AMMATTIKORKEAKOULU.
W w w. h a m k. f i / a o k k Opettajan pätevyydestä Eveliina Grönberg, opintojen ohjaaja HAMK Ammatillinen opettajakorkeakoulu.
Suomen Jääkiekkoliitto / Etunimi Sukunimi1 SUOMEN JÄÄKIEKKOLIITON VALMENTAJAKOULUTUSJÄRJESTELMÄ.
Suomen Suunnistusliitto Ohjaaja- ja valmentajakoulutukset Valmentajakoulutuksen taso.
Suomen Shakkiliitto
VOK- valmentaja- ja ohjaajakoulutuksen kehittäminen
Yleiset valintaperusteet lv alkaviin opintoihin
Kauhavan lukion vanhempainilta Opinto-ohjaaja Henna Teikari
HKV SISÄLTÖALUEET Suomen Jääkiekkoliitto / Kouluttajat.
NUORISO- JA VAPAA-AJAN OHJAAJA KANKAANPÄÄN OPISTO Opistonkatu 5 PL 45
Muovialan koulutusyhteistyö yrityksen tukena
Mitkä määräykset ja ohjeet ohjaavat ammatillisen koulutuksen/korkeakoulutuksen opiskelija-arvioinnin toteutusta? Anna, Marko, Sonja, Suvi
Työpaikalla oppiminen - Tietoa ja terminologiaa (TET, TOP, työssäoppiminen, työharjoittelu, oppisopimus)
AMMATILLISELLA KOULUTUKSELLA
Psyykkiset ja sosiaaliset ominaisuudet valmennuksessa
Päiväopetus / nuorten suomenkielinen koulutus Koulutustarjonta ja haku
Harjoittelun suunnittelu ja arviointi
Jatkuva haku Keudaan Jatkuvassa haussa voi hakea kuka vain. Voit hakea sekä ilman pohjakoulutusta että esimerkiksi seuraavalla koulutustaustalla: ammatillinen.
Suomen Suunnistusliitto Ohjaaja- ja valmentajakoulutukset
Muualla kuin Haaga-Helia:ssa hankittu osaaminen
Työpaikkaohjaajakoulutuksen kehittäminen Huippu –hankkeessa 2017
Valmentajakoulutus taso 1 osa 1 Nuorten seuravalmennus suunnistusseurassa Viikonlopun aikataulu (alustava) Lauantai 10:00 Avaus ja virittäytyminen 12:00.
Esityksen transkriptio:

Suomalainen Valmennus- järjestelmä 1

Suomalainen valmentaja- ja ohjaajakoulutus jakautuu tällä hetkellä lajiliittojohtoiseen (tasot 1-3), ammatilliseen (taso 4) korkeakoulussa tapahtuvaan koulutukseen (taso 5).

Tasojen 1-3 k Koulutuksesta vastaavat lajiliitot yhteistyössä mm. aluejärjestöjen ja urheiluopistojen kanssa. Liikunnanohjauksen perustutkinto (120 ov) ja ammattikorkeakoulujen liikunnan ja vapaa-ajan koulutusohjelmat (210 op) sijoittuvat tasoille 2-5 niiden laajuuksien ja sisältöjen mukaan. Valmentajan ammattitutkinto ja Valmentajan erikoisammattitutkinto ovat portaikon 4-tasoa. Ne ovat näyttötutkintoja, ja pohjautuvat Opetushallituksen tutkintojen perusteisiin. Valmentaja- ja ohjaajakoulutuksen korkeimman, 5-tason, voi saavuttaa suorittamalla Jyväskylän yliopiston liikuntabiologian laitoksen ylempään korkeakoulututkintoon valmistavan valmennus- ja testausopin maisterikoulutuksen (300 op). Sen lisäksi tiedekunta myöntää 5+ -todistuksen opintojen jälkeisen valmennuskokemuksen ja tieteellisen työn perusteella. Lajiliitot lukevat muiden koulutusohjelmien ja tutkintojen opintoja hyväksi valmentaja- ja ohjaajakoulutuksen tasoille 1-3 erikseen sovittavalla tavalla.

4

VOK -kokonaisuus I-taso Teemakoulutukset 12kpl, yhteensä 37h Kannustava valmentaja ja ohjaaja 3t Ihmisen elinjärjestelmät ja harjoittelu 3t Oppiminen ja opettaminen harjoitustilanteessa 3t Herkkyyskausien huomiointi harjoittelussa 4t Liikunnallinen elämäntapa 3t Taitoharjoittelu 3t Psyykkiset ja sosiaaliset ominaisuudet valmennuksessa 2t Fyysinen harjoittelu 7t Kasvua ja kehittymistä tukeva harjoittelu 2t Valmentajana ja ohjaajana kehittyminen 2t Tunne ja vuorovaikutustaidot valmennuksessa 2t Harjoittelun suunnittelu ja arviointi 3t Oppimistehtävät ja käytännön oppiminen yht 13h Yhteensä 50h

Koulutuksen läpivirtaus Kannustava ilmapiiri Monipuolinen harjoittelu Turvallinen harjoitustilanne Liikunnallinen elämäntapa

Koulutuksen osaamistavoitteet OSALLISTUJA Tuntee avoimen ja luottamusta synnyttävän ilmapiirin sekä tunne- ja vuorovaikutustaitojen perustekijät Tuntee oman lajinsa valmentaja- ja ohjaajakoulutuksen ja osaa sen avulla hahmottaa lähtökohdat omalle kehittymiselleen Ymmärtää ryhmän koostumuksen sekä erilaisten valmennus- ja ohjaustyylien vaikutuksen valmentamiseen ja ohjaamiseen