Valtioneuvoston henkilöstöpoliittiset linjaukset

Slides:



Advertisements
Samankaltaiset esitykset
VALTIOVARAINMINISTERIÖ Muutos ja hyvä työnantaja Keskustelutilaisuus Matti Hermunen Tiehallinto.
Advertisements

Matkustusstrategia – miten tästä eteenpäin
Palkkatuki.
TES-prosessi helluntaiseurakunnassa Markku Luoma Vesa Pylvänäinen.
Asiakkaana sosiaalipalveluissa
Paikallisesta sopimisesta työaikajärjestelyissä
Henkilöstöä koskevat kirjaukset muissa yhdistymissopimuksissa, Salo ja Kouvola UusiKunta- henkilöstöryhmä.
Henkilöstön virkistysrahan käyttö HUS:ssa
KUNTOUTTAVA TYÖTOIMINTA
Pardian jäsentutkimus 2013: Työssäjaksaminen koetuksella jatkuvassa muutoksessa 1.
Alueelliset Paras - seminaarit Asko Peltola PARAS-uudistus – uhka vai mahdollisuus Etelä-Pohjanmaalle?
Vammaispalvelulain muutokset - vaikeavammaisten oikeus henkilökohtaiseen apuun vahvistuu Lakimies Jaana Huhta, STM
PARAS-ARVIOINTITUTKIMUSOHJELMA
Lounais-Suomen aluehallintovirasto,Pirkko Pakkala1 Edunvalvontailta Asumispalvelut Erityishuolto-ohjelmat.
Toimijoiden roolit väitteiden hyväksymisessä ja käyttämisessä Ravitsemus- ja terveysväiteseminaari , Evira, Helsinki Neuvotteleva virkamies Anne.
Rekrytointiprosessi- asianhallinta / vakinainen vakanssi
TYÖNHAKUTAIDOT, -TAVAT JA -KANAVAT
Keskustelua vuoden 2015 opiskelijavalintoihin valmistautumisesta OHA-forum Tuija Pasanen, UEF.
Ministeriöverkoston kokous Kohti kestävää tuottavuutta - työelämän laatu, innovaatiot ja tuottavuus -hankkeen käynnistäminen.
Tukioikeuksien siirrot
Uusi seurakuntayhtymä 2015 Lakivaliokunta työstää (lausuntoja mm. piispainkokoukselta ja hallintovaliokunnalta) Kirkolliskokous päättää keväällä.
HALLITUKSEN PUHEENJOHTAJA VASTUUALUE 1VASTUUALUE 3 VASTUUALUE 4 VASTUUALUE 2 SIHTEERI MALLISEURA RY / HALLITUS - dynaamisen organisaatiokaavion esittely.
Luetaanpa lakia V syksyllä tuli useita yhteydenottoja ja muita tietoja maiden käytön epätietoisuudesta Mitä laki sanoo?
Asiakastyytyväisyyskysely ulkomaisen tutkinnon tunnustamispäätöstä hakeneille 2009 Opetushallitus Tutkintojen tunnustaminen ja vertailu –yksikkö.
Työolosuhteiden järjestelytuki
TEK Mikä muuttuu? Virkasuhteesta työsuhteeseen Tampereen teknillinen yliopisto Pia Hiltunen Asiamies, TEK.
Valtion henkilöstöpalvelut - tukea muutoksiin Alueellistamisseminaari Helena Tammi.
Hallituksen sote- linjaukset kehysriihessä
Työsuhteen solmiminen ja päättäminen
SAK:n luottamusmieskonferenssi Kiljava YT-paja.
Yhteistoimintalaki ja Yt:n organisointi
Psykiatrian toimintasuunnitelmasta johtuvien henkilöstövaikutusten ratkaiseminen Henkilöstötoimikunta
S:\NYkalvot\2006\suomi\Tulospalkkioseminaari TW Hallitusneuvos Tuija Wilska Valtiovarainministeriö Tulospalkkioseminaari Tulospalkkaustarkastelut:
Virkamiehestä työsopimussuhteiseksi – Mikä muuttuu?
Yhteispalvelulaki ja yhteispalvelusopimus pilotoinnin perustana
Viestintäsuunnitelma
Työsopimus palvelussuhteena Yliopistolain aiheuttamat muutokset Henkilöstö- ja lakiasiain osasto,
Vammaispalvelulaki Vammaispalvelulain tarkoituksena on edistää vammaisen henkilön edellytyksiä elää ja toimia muiden kanssa yhdenvertaisena yhteiskunnan.
VALTIOVARAINMINISTERIÖ HKO, Valtion IT-toiminnan johtamisyksikkö Julkishallinnon sähköisen asioinnin rakenneosat Kehitettävät yhteiset alustat,
1 Vammaispalvelut Ann-Mari Einola, johtava sosiaalityöntekijä Kirjoita tähän nimi Dian perustyyli -tilassa: Lisää alatunniste.
T YÖNETSINTÄ JA TYÖNANTAJAPAKETIT Paltamon Työtä Kaikille –hankkeen loppuseminaari Paltamossa.
Oodin kurssi-ilmoittautumisten priorisointityökalu Teemu Ajalin Opiskelijarekisteri.
Palvelukeskushanke ja tukipalvelujen kehittäminen Tiedotustilaisuus henkilöstölle
VALTION VIRKA- JA TYÖEHTOSOPIMUS 2014 – 2017; KESKEISIÄ MUUTOKSIA Vero- ja tullivirkamiesliiton luottamusmiespäivät Jarmo Huotari VTML.
Irtisanotun virkamiehen takaisinottaminen Valtion henkilöstöpalvelut VirkamL 32 §
A SVA - HOITAJAN TYÖ M ARTINLAAKSON TERVEYSASEMALLA.
Työolosuhteiden järjestelytuki Laki julkisesta työvoima- ja yrityspalvelusta 10 luku 3 § VnA JTYPL, 9: Ohje JTYPL, sivut 275, , ja.
Muutos projektina Valtion henkilöstöpalvelut. Muutoksen tarpeellisuuden perustelut ”Miksi tämä muutos?” -Tuottavuus, alueellistaminen, ulkoistaminen -Vaikka.
Palvelussuhteen päättäminen taloudellisella tai tuotannollisella perusteella Valtion henkilöstöpalvelut.
Kaikki hyvin työssä 2010? Kaiku-työhyvinvointipäivä Irma Väänänen-Tomppo.
Hankkeen hallinta Muistilista muutoshanketta toteutettaessa Valtion henkilöstöpalvelut.
Hallinnon uudistus Väliraportin tulosten yhteenveto ja jatkotoimenpiteet Kaupunginjohtaja Esko Lotvonen Hallituksen iltakoulu
SOTE-organisaatioihin liittyviä käsitteitä keskustelun pohjaksi
Yleiset valintaperusteet lv alkaviin opintoihin
Projektisuunnitelma vuodelle 2017
SOVITTU MIKÄ SOVITTU JOHTAMISSOPIMUSTEN UUDISTAMINEN 2017
Henkilökierto valtionhallinnossa
Henkilökierto Työntekijän näkökulmasta
Henkilöstön tukeminen ja muutosturva
Henkilöstön tukeminen ja muutosturva
Kotikunnan rekisteröinti maistraatissa
Koskee tiedotetun Reshape –ohjelman vaikutuksia Suomessa
Ajankohtaista sopimus- ja lainsäädäntörintamalta
THHL-muutoksessa mukana
Henkilöstö – yhteispalvelun tärkein voimavara Mitä vaikutuksia uudella yhteispalvelulla on henkilöstöön Kristian Karrasch asiamies, henkilöstötyöryhmän.
Henkilöstön muutostuki, osaamisen kehittäminen ja sijoittuminen
Maakunta- ja soteuudistuksen ajankohtaiskatsaus Asko Peltola
JHKA-jaoston kokous Jari Kallela
Syyskylvömenetyksiä korvaava tuki
Esittäjän nimi ja päivämäärä
Esityksen transkriptio:

Valtioneuvoston henkilöstöpoliittiset linjaukset Alueellistamisseminaari 5.5.2010 Kirsi Äijälä

Valtioneuvoston periaatteet ja ohjeet Valtioneuvoston periaatepäätös 23.3.2006: ”Valtion henkilöstön aseman järjestäminen organisaation muutostilanteissa” VM:n antamat soveltamisohjeet (4.4.2006, VM 9/01/2006) Muutosten johtaminen ja muutosturva valtionhallinnossa (VM 10/2007) Henkilöstövoimavarojen siirtäminen hallinnonalalta toiselle (VM:n määräys 49/01/2008)

VNpp Henkilöstön aseman järjestämisestä organisaation muutostilanteissa 23.3.2006 Työssäkäyntialue uudelleen sijoittamisen rajana Vaiheittainen menettely työn jatkumiseksi valtionhallinnossa; velvoittaa ministeriöitä ja virastoja Valtioyhteisön sisäinen virkajärjestely laajasti käyttöön ennen avointa hakumenettelyä Vuosina 2006 – 2011 rekrytoinnit käynnistetään selvittämällä, onko valtionhallinnossa tarjolla alueellistamis- tai tuottavuustoimien vuoksi vapautuvaa henkilöstöä. Ministeriöiden vastuulla on huolehtia hallinnonaloillaan siitä, että selvitykset tehdään.

Vaiheittainen toimintatapa Henkilöstö siirtyy uuteen organisaatioon tehtäviensä mukana. Jos henkilö ei siirry, hänelle etsitään samanlaisia tai vastaavia tehtäviä samassa toimintayksikössä tai samalla hallinnonalalla. - virkasiirtomenettely - Hepa-yksikkö Jollei samalla hallinnonalalla ole tarjottavissa työtä tai jollei samalla hallinnonalalla tarjottava työ ole samalla työssäkäyntialueella, etsitään työtä toisen hallinnonalan toimintayksiköstä samalla työssäkäyntialueella.

Menettely valtion virkamieslain 27 §:n ja YT-lain ja ”Tässä periaatepäätöksessä määriteltyjen toimintatapojen tarkoituksena on turvata henkilöstön palvelussuhteiden jatkuvuus muutostilanteissa. Valtioneuvoston tavoitteena on, että taloudellisilla ja tuotannollisilla perusteilla tapahtuvat irtisanomiset voidaan välttää tässä periaatepäätöksessä mainittuja toimintatapoja noudattaen.” Irtisanominen taloudellisilla ja tuotannollisilla perusteilla on keinovalikoiman viimeinen vaihtoehto, jos muita mahdollisuuksia ei ole. Uudelleen sijoittaminen valtionhallinnon sisällä vähentää mahdollista irtisanomistarvetta. Menettely valtion virkamieslain 27 §:n ja YT-lain ja –sopimusten mukaisesti.

Toteutuksen avainkohtia Työnantajan tuki palvelussuhteen jatkumiseen Henkilöstön valmius ottaa vastaan uusia tehtäviä Aktiivinen henkilöstösuunnittelu ennakointi siirtymäajan tehokas käyttö: miten muutoksen toteutus voidaan ajoittaa ja vaiheistaa niin, että uudistus etenee hallitusti?

Muutosturvapäätös VM:n päätös 10/2007: Muutosten johtaminen ja muutosturva valtionhallinnossa 1. Irtisanoutumiskorvaus YT-menettelyn jälkeen mahdollinen, kun irtisanottavat on yksilöity VM antaa viraston hakemuksesta luvan maksaa korvausta ns. viimeinen keino ennen irtisanomista 2. Valtion henkilöstöpalvelut –yksikkö toimii virastojen tukena käytännön toteutuksessa

Muutosturvapäätös (2) 3. Heli-järjestelmän nopea käyttöönotto valtionhallinnon sisäinen ilmoittelu virkasiirtojen toteuttamiseksi julkinen ilmoittamis- ja hakukanava 4. Uusien tehtävien etsiminen 5. Virkasiirrot 6. Siirto toisen työnantajan palvelukseen 7. Uudelleenkouluttaminen ja kouluttautumisen tukeminen sekä neuvojien ja konsulttien käyttäminen

Muutosturvapäätös (3) 8. Virkavapauden myöntäminen 9. Etätyömahdollisuus joustavat työaikajärjestelyt 10. Verotukselliset tukitoimet työpaikkakunnalta vuokrattu asunto 11.Muuttokustannusten korvaus ja tutustumismatkat

Rekrytointimenettely käytännössä (1) Pyritään edistämään henkilöstön siirtymistä virkasiirtojen avulla Heli-järjestelmään, valtionhallinnon sisäisille sivuille, ilmoitus seitsemän (7) työpäivän ajaksi Tutkitaan tämän perusteella tulleet hakemukset/ilmoittautumiset ja avoimet cv:t Haastatellaan potentiaalisia henkilöitä

Rekrytointimenettely käytännössä (2) Virkasiirto toteutetaan, jos mahdollista. Viran siirtämisestä organisaatiosta toiseen säädetään virkamieslaissa (5 §) Virka voidaan siirtää toiseen virastoon. Täytettynä oleva virka voidaan siirtää vain virkamiehen suostumuksella. Määrärahoja ei pääsääntöisesti siirretä silloin, kun kyseessä on viran siirto normaalin rekrytoinnin sijasta (eli vastaanottava virasto on hakemassa uutta työvoimaa)

Muu kuin talousarviossa eriteltävä virka siirretään saman ministeriön hallinnonalaan kuuluvaan toiseen virastoon ao. ministeriön päätöksellä. Virka siirretään hallinnonalan virastosta toisen hallinnonalan virastoon valtiovarainministeriön päätöksellä. VM tekee siirtopäätökset nopeasti, kun tarvittava asiakirja-aineisto on koossa (mm. ao. virkamiehen suostumus, ao. virastojen ja ministeriöiden suostumukset) mitä, mistä, minne, milloin siirretään hakemus VM:öön mielellään viim. kaksi viikkoa ennen siirtoajankohtaa

Rekrytointimenettely käytännössä (3) Julkinen viranhakuilmoitus on mahdollinen vasta sen jälkeen, jos todettu, ettei valtionhallinnon muutoksen alaisista virastoista löydy sopivaa henkilöä. Huom. Julkisen hakuilmoituksen lähettämisen ja Helin sisäisen ilmoittautumisajan väliin jäätävä riittävä aika sisäisten ilmoittautumisten tutkimista ja haastatteluja varten.

Virkasiirtomenettelyn vaikutuksia Rekrytointimenettely nopeutuu ja helpottuu huomattavasti, jos sopiva henkilö löytyy virkasiirtomenettelyn kautta. Sama palvelussuhde jatkuu organisaatiomuutoslaissa määritellyin ehdoin tai muussa tapauksessa sellaisenaan. Ei edellytä uutta nimittämispäätöstä. Uudessa organisaatiossa viran nimike voidaan voidaan muuttaa toiseksi. Palkkaus määräytyy uudessa organisaatiossa avoinna olevan tehtävän mukaisesti, huomioon ottaen mahdolliset suojasäännökset.