Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

HALLITUKSEN PUHEENJOHTAJA VASTUUALUE 1VASTUUALUE 3 VASTUUALUE 4 VASTUUALUE 2 SIHTEERI MALLISEURA RY / HALLITUS - dynaamisen organisaatiokaavion esittely.

Samankaltaiset esitykset


Esitys aiheesta: "HALLITUKSEN PUHEENJOHTAJA VASTUUALUE 1VASTUUALUE 3 VASTUUALUE 4 VASTUUALUE 2 SIHTEERI MALLISEURA RY / HALLITUS - dynaamisen organisaatiokaavion esittely."— Esityksen transkriptio:

1 HALLITUKSEN PUHEENJOHTAJA VASTUUALUE 1VASTUUALUE 3 VASTUUALUE 4 VASTUUALUE 2 SIHTEERI MALLISEURA RY / HALLITUS - dynaamisen organisaatiokaavion esittely Käyttöohjeita

2 Dynaamisen organisaatiokaavion käyttöohjeet: (Kaavio toimii vain diaesitystilassa) Klikkaamalla organisaatiokaaviossa (sivu 1) jotain ”toimijaa”, pääset ko. henkilön ”omalle pääsivulle”. Sieltä pääset tarkempiin kuvauksiin klikkaamalla vihreitä laatikkoja ”vastuut”, ”tehtävät” jne. Tarkemmista kuvauksista pääset palaamaan henkilön omalle pääsivulle klikkaamalla sivun alalaidassa olevaa vihreää nuolta. Sivujen yläkulmassa oleva sininen nuoli palauttaa sinut organisaatiosivulle. Tälle ohjesivulle pääset kaaviosivulta klikkaamalla kohtaa ”käyttöohjeita”

3 Hallituksen puheenjohtaja VastuutTehtävätEhdotKehitysDelegointi

4 Hallituksen puheenjohtaja Vastuut: Täyttöohje: Kirjataan tähän sisältö seuratoimijoiden henkilökohtaisesta (lopullisesta) vastuutaulukosta kohdasta ”vastuut” Yleismääritelmä: Vastuu on määriteltävä siten, että siitä käy ilmi, mihin ko. seuratoimijan toiminnalla pyritään. Määritelmään sisältyvät silloin niin tavoitteet kuin mahdollisuus mitata niiden toteutuminen. Vastuu on täytetty hyvin silloin, kun toiminnan jälkeistä tilaa voidaan pitää tavoiteltuna tai jopa ihanteellisena.

5 Hallituksen puheenjohtaja Tehtävät: Täyttöohje: Kirjataan tähän sisältö seuratoimijoiden henkilökohtaisesta (lopullisesta) vastuutaulukosta kohdasta ”tehtävät” Yleismääritelmä: Tehtävät ovat konkreettisia toimia ja eroavat näin vastuista. Tehtävämäärittelyn jälkeen on tutkittava, sisältyvätkö kaikki mainitut tehtävät kyseiseen vastuualueeseen tai puuttuuko luettelosta sellaisia tehtäviä, jotka on tehtävä, jotta vastuu tulisi hoidetuksi. Jos määritelmissä on ristiriitaisuuksia, ne on poistettava, muuttamalla joko vastuualuetta tai tehtäviä.

6 Hallituksen puheenjohtaja Ehdot/edellytykset: Täyttöohje: Kirjataan tähän sisältö seuratoimijoiden henkilökohtaisesta (lopullisesta) vastuutaulukosta kohdasta ”ehdot/edellytykset” Yleismääritelmä: Ehtojen/edellytysten määrittelyssä on mainittava sellaiset asiat, joiden on välttämättä toteuduttava, jotta vastuun voisi hoitaa. Määritellyt ehdot ovat erinomainen lähtökohta toimintojen kehittämiselle. Yksittäisestä ehdosta alkaa usein ns. vastuuketju, joka voi ulottua läpi koko organisaation

7 Hallituksen puheenjohtaja Kehitettävää: Täyttöohje: Kirjataan tähän sisältö seuratoimijoiden henkilökohtaisesta (lopullisesta) vastuutaulukosta kohdasta ”kehitettävää” Yleismääritelmä: Luetellaan ne asiat, joita asianomaisen mielestä pitäisi kehittää omassa työssä tai lähiympäristössä, jotta vastuuntäyttäminen olisi helpompaa.

8 Hallituksen puheenjohtaja Delegointi: Täyttöohje: Kirjataan tähän sisältö seuratoimijoiden henkilökohtaisesta (lopullisesta) vastuutaulukosta kohdasta ”delegointi” Yleismääritelmä: Tässä määritellään ne tehtävät, jotka asianomainen siirtää prosessissa eteenpäin. Kyse ei ole pelkästään esimiehen delegoinnista alaiselle, vaan myös työntekijän tehtävien siirtoa seuraavalle työntekijälle. Tämän määrittelyn avulla voidaan paljastaa kokonaisprosessia hidastavia ongelmia.

9 Seuran sihteeri VastuutTehtävätEhdotKehitysDelegointi

10 Seuran sihteeri Vastuut: Täyttöohje: Kirjataan tähän sisältö seuratoimijoiden henkilökohtaisesta (lopullisesta) vastuutaulukosta kohdasta ”vastuut” Yleismääritelmä: Vastuu on määriteltävä siten, että siitä käy ilmi, mihin ko. seuratoimijan toiminnalla pyritään. Määritelmään sisältyvät silloin niin tavoitteet kuin mahdollisuus mitata niiden toteutuminen. Vastuu on täytetty hyvin silloin, kun toiminnan jälkeistä tilaa voidaan pitää tavoiteltuna tai jopa ihanteellisena.

11 Seuran sihteeri Tehtävät: Täyttöohje: Kirjataan tähän sisältö seuratoimijoiden henkilökohtaisesta (lopullisesta) vastuutaulukosta kohdasta ”tehtävät” Yleismääritelmä: Tehtävät ovat konkreettisia toimia ja eroavat näin vastuista. Tehtävämäärittelyn jälkeen on tutkittava, sisältyvätkö kaikki mainitut tehtävät kyseiseen vastuualueeseen tai puuttuuko luettelosta sellaisia tehtäviä, jotka on tehtävä, jotta vastuu tulisi hoidetuksi. Jos määritelmissä on ristiriitaisuuksia, ne on poistettava, muuttamalla joko vastuualuetta tai tehtäviä.

12 Seuran sihteeri Ehdot/edellytykset: Täyttöohje: Kirjataan tähän sisältö seuratoimijoiden henkilökohtaisesta (lopullisesta) vastuutaulukosta kohdasta ”ehdot/edellytykset” Yleismääritelmä: Ehtojen/edellytysten määrittelyssä on mainittava sellaiset asiat, joiden on välttämättä toteuduttava, jotta vastuun voisi hoitaa. Määritellyt ehdot ovat erinomainen lähtökohta toimintojen kehittämiselle. Yksittäisestä ehdosta alkaa usein ns. vastuuketju, joka voi ulottua läpi koko organisaation

13 Seuran sihteeri Kehitettävää: Täyttöohje: Kirjataan tähän sisältö seuratoimijoiden henkilökohtaisesta (lopullisesta) vastuutaulukosta kohdasta ”kehitettävää” Yleismääritelmä: Luetellaan ne asiat, joita asianomaisen mielestä pitäisi kehittää omassa työssä tai lähiympäristössä, jotta vastuuntäyttäminen olisi helpompaa.

14 Seuran sihteeri Delegointi: Täyttöohje: Kirjataan tähän sisältö seuratoimijoiden henkilökohtaisesta (lopullisesta) vastuutaulukosta kohdasta ”delegointi” Yleismääritelmä: Tässä määritellään ne tehtävät, jotka asianomainen siirtää prosessissa eteenpäin. Kyse ei ole pelkästään esimiehen delegoinnista alaiselle, vaan myös työntekijän tehtävien siirtoa seuraavalle työntekijälle. Tämän määrittelyn avulla voidaan paljastaa kokonaisprosessia hidastavia ongelmia.

15 Vastuualue 1 VastuutTehtävätEhdotKehitysDelegointi

16 Vastuualue 1 Vastuut: Täyttöohje: Kirjataan tähän sisältö seuratoimijoiden henkilökohtaisesta (lopullisesta) vastuutaulukosta kohdasta ”vastuut” Yleismääritelmä: Vastuu on määriteltävä siten, että siitä käy ilmi, mihin ko. seuratoimijan toiminnalla pyritään. Määritelmään sisältyvät silloin niin tavoitteet kuin mahdollisuus mitata niiden toteutuminen. Vastuu on täytetty hyvin silloin, kun toiminnan jälkeistä tilaa voidaan pitää tavoiteltuna tai jopa ihanteellisena.

17 Vastuualue 1 Tehtävät: Täyttöohje: Kirjataan tähän sisältö seuratoimijoiden henkilökohtaisesta (lopullisesta) vastuutaulukosta kohdasta ”tehtävät” Yleismääritelmä: Tehtävät ovat konkreettisia toimia ja eroavat näin vastuista. Tehtävämäärittelyn jälkeen on tutkittava, sisältyvätkö kaikki mainitut tehtävät kyseiseen vastuualueeseen tai puuttuuko luettelosta sellaisia tehtäviä, jotka on tehtävä, jotta vastuu tulisi hoidetuksi. Jos määritelmissä on ristiriitaisuuksia, ne on poistettava, muuttamalla joko vastuualuetta tai tehtäviä.

18 Vastuualue 1 Ehdot/edellytykset: Täyttöohje: Kirjataan tähän sisältö seuratoimijoiden henkilökohtaisesta (lopullisesta) vastuutaulukosta kohdasta ”ehdot/edellytykset” Yleismääritelmä: Ehtojen/edellytysten määrittelyssä on mainittava sellaiset asiat, joiden on välttämättä toteuduttava, jotta vastuun voisi hoitaa. Määritellyt ehdot ovat erinomainen lähtökohta toimintojen kehittämiselle. Yksittäisestä ehdosta alkaa usein ns. vastuuketju, joka voi ulottua läpi koko organisaation

19 Vastuualue 1 Kehitettävää: Täyttöohje: Kirjataan tähän sisältö seuratoimijoiden henkilökohtaisesta (lopullisesta) vastuutaulukosta kohdasta ”kehitettävää” Yleismääritelmä: Luetellaan ne asiat, joita asianomaisen mielestä pitäisi kehittää omassa työssä tai lähiympäristössä, jotta vastuuntäyttäminen olisi helpompaa.

20 Vastuualue 1 Delegointi: Täyttöohje: Kirjataan tähän sisältö seuratoimijoiden henkilökohtaisesta (lopullisesta) vastuutaulukosta kohdasta ”delegointi” Yleismääritelmä: Tässä määritellään ne tehtävät, jotka asianomainen siirtää prosessissa eteenpäin. Kyse ei ole pelkästään esimiehen delegoinnista alaiselle, vaan myös työntekijän tehtävien siirtoa seuraavalle työntekijälle. Tämän määrittelyn avulla voidaan paljastaa kokonaisprosessia hidastavia ongelmia.

21 Vastuualue 2 VastuutTehtävätEhdotKehitysDelegointi

22 Vastuualue 2 Vastuut: Täyttöohje: Kirjataan tähän sisältö seuratoimijoiden henkilökohtaisesta (lopullisesta) vastuutaulukosta kohdasta ”vastuut” Yleismääritelmä: Vastuu on määriteltävä siten, että siitä käy ilmi, mihin ko. seuratoimijan toiminnalla pyritään. Määritelmään sisältyvät silloin niin tavoitteet kuin mahdollisuus mitata niiden toteutuminen. Vastuu on täytetty hyvin silloin, kun toiminnan jälkeistä tilaa voidaan pitää tavoiteltuna tai jopa ihanteellisena.

23 Vastuualue 2 Tehtävät: Täyttöohje: Kirjataan tähän sisältö seuratoimijoiden henkilökohtaisesta (lopullisesta) vastuutaulukosta kohdasta ”tehtävät” Yleismääritelmä: Tehtävät ovat konkreettisia toimia ja eroavat näin vastuista. Tehtävämäärittelyn jälkeen on tutkittava, sisältyvätkö kaikki mainitut tehtävät kyseiseen vastuualueeseen tai puuttuuko luettelosta sellaisia tehtäviä, jotka on tehtävä, jotta vastuu tulisi hoidetuksi. Jos määritelmissä on ristiriitaisuuksia, ne on poistettava, muuttamalla joko vastuualuetta tai tehtäviä.

24 Vastuualue 2 Ehdot/edellytykset: Täyttöohje: Kirjataan tähän sisältö seuratoimijoiden henkilökohtaisesta (lopullisesta) vastuutaulukosta kohdasta ”ehdot/edellytykset” Yleismääritelmä: Ehtojen/edellytysten määrittelyssä on mainittava sellaiset asiat, joiden on välttämättä toteuduttava, jotta vastuun voisi hoitaa. Määritellyt ehdot ovat erinomainen lähtökohta toimintojen kehittämiselle. Yksittäisestä ehdosta alkaa usein ns. vastuuketju, joka voi ulottua läpi koko organisaation

25 Vastuualue 2 Kehitettävää: Täyttöohje: Kirjataan tähän sisältö seuratoimijoiden henkilökohtaisesta (lopullisesta) vastuutaulukosta kohdasta ”kehitettävää” Yleismääritelmä: Luetellaan ne asiat, joita asianomaisen mielestä pitäisi kehittää omassa työssä tai lähiympäristössä, jotta vastuuntäyttäminen olisi helpompaa.

26 Vastuualue 2 Delegointi: Täyttöohje: Kirjataan tähän sisältö seuratoimijoiden henkilökohtaisesta (lopullisesta) vastuutaulukosta kohdasta ”delegointi” Yleismääritelmä: Tässä määritellään ne tehtävät, jotka asianomainen siirtää prosessissa eteenpäin. Kyse ei ole pelkästään esimiehen delegoinnista alaiselle, vaan myös työntekijän tehtävien siirtoa seuraavalle työntekijälle. Tämän määrittelyn avulla voidaan paljastaa kokonaisprosessia hidastavia ongelmia.

27 Vastuualue 3 VastuutTehtävätEhdotKehitysDelegointi

28 Vastuualue 3 Vastuut: Täyttöohje: Kirjataan tähän sisältö seuratoimijoiden henkilökohtaisesta (lopullisesta) vastuutaulukosta kohdasta ”vastuut” Yleismääritelmä: Vastuu on määriteltävä siten, että siitä käy ilmi, mihin ko. seuratoimijan toiminnalla pyritään. Määritelmään sisältyvät silloin niin tavoitteet kuin mahdollisuus mitata niiden toteutuminen. Vastuu on täytetty hyvin silloin, kun toiminnan jälkeistä tilaa voidaan pitää tavoiteltuna tai jopa ihanteellisena.

29 Vastuualue 3 Tehtävät: Täyttöohje: Kirjataan tähän sisältö seuratoimijoiden henkilökohtaisesta (lopullisesta) vastuutaulukosta kohdasta ”tehtävät” Yleismääritelmä: Tehtävät ovat konkreettisia toimia ja eroavat näin vastuista. Tehtävämäärittelyn jälkeen on tutkittava, sisältyvätkö kaikki mainitut tehtävät kyseiseen vastuualueeseen tai puuttuuko luettelosta sellaisia tehtäviä, jotka on tehtävä, jotta vastuu tulisi hoidetuksi. Jos määritelmissä on ristiriitaisuuksia, ne on poistettava, muuttamalla joko vastuualuetta tai tehtäviä.

30 Vastuualue 3 Ehdot/edellytykset: Täyttöohje: Kirjataan tähän sisältö seuratoimijoiden henkilökohtaisesta (lopullisesta) vastuutaulukosta kohdasta ”ehdot/edellytykset” Yleismääritelmä: Ehtojen/edellytysten määrittelyssä on mainittava sellaiset asiat, joiden on välttämättä toteuduttava, jotta vastuun voisi hoitaa. Määritellyt ehdot ovat erinomainen lähtökohta toimintojen kehittämiselle. Yksittäisestä ehdosta alkaa usein ns. vastuuketju, joka voi ulottua läpi koko organisaation

31 Vastuualue 3 Kehitettävää: Täyttöohje: Kirjataan tähän sisältö seuratoimijoiden henkilökohtaisesta (lopullisesta) vastuutaulukosta kohdasta ”kehitettävää” Yleismääritelmä: Luetellaan ne asiat, joita asianomaisen mielestä pitäisi kehittää omassa työssä tai lähiympäristössä, jotta vastuuntäyttäminen olisi helpompaa.

32 Vastuualue 3 Delegointi: Täyttöohje: Kirjataan tähän sisältö seuratoimijoiden henkilökohtaisesta (lopullisesta) vastuutaulukosta kohdasta ”delegointi” Yleismääritelmä: Tässä määritellään ne tehtävät, jotka asianomainen siirtää prosessissa eteenpäin. Kyse ei ole pelkästään esimiehen delegoinnista alaiselle, vaan myös työntekijän tehtävien siirtoa seuraavalle työntekijälle. Tämän määrittelyn avulla voidaan paljastaa kokonaisprosessia hidastavia ongelmia.

33 VASTUUALUE 4 VastuutTehtävätEhdotKehitysDelegointi

34 Vastuualue 4 Vastuut: Täyttöohje: Kirjataan tähän sisältö seuratoimijoiden henkilökohtaisesta (lopullisesta) vastuutaulukosta kohdasta ”vastuut” Yleismääritelmä: Vastuu on määriteltävä siten, että siitä käy ilmi, mihin ko. seuratoimijan toiminnalla pyritään. Määritelmään sisältyvät silloin niin tavoitteet kuin mahdollisuus mitata niiden toteutuminen. Vastuu on täytetty hyvin silloin, kun toiminnan jälkeistä tilaa voidaan pitää tavoiteltuna tai jopa ihanteellisena.

35 Vastuualue 4 Tehtävät: Täyttöohje: Kirjataan tähän sisältö seuratoimijoiden henkilökohtaisesta (lopullisesta) vastuutaulukosta kohdasta ”tehtävät” Yleismääritelmä: Tehtävät ovat konkreettisia toimia ja eroavat näin vastuista. Tehtävämäärittelyn jälkeen on tutkittava, sisältyvätkö kaikki mainitut tehtävät kyseiseen vastuualueeseen tai puuttuuko luettelosta sellaisia tehtäviä, jotka on tehtävä, jotta vastuu tulisi hoidetuksi. Jos määritelmissä on ristiriitaisuuksia, ne on poistettava, muuttamalla joko vastuualuetta tai tehtäviä.

36 Vastuualue 4 Ehdot/edellytykset: Täyttöohje: Kirjataan tähän sisältö seuratoimijoiden henkilökohtaisesta (lopullisesta) vastuutaulukosta kohdasta ”ehdot/edellytykset” Yleismääritelmä: Ehtojen/edellytysten määrittelyssä on mainittava sellaiset asiat, joiden on välttämättä toteuduttava, jotta vastuun voisi hoitaa. Määritellyt ehdot ovat erinomainen lähtökohta toimintojen kehittämiselle. Yksittäisestä ehdosta alkaa usein ns. vastuuketju, joka voi ulottua läpi koko organisaation

37 Vastuualue 4 Kehitettävää: Täyttöohje: Kirjataan tähän sisältö seuratoimijoiden henkilökohtaisesta (lopullisesta) vastuutaulukosta kohdasta ”kehitettävää” Yleismääritelmä: Luetellaan ne asiat, joita asianomaisen mielestä pitäisi kehittää omassa työssä tai lähiympäristössä, jotta vastuuntäyttäminen olisi helpompaa.

38 Vastuualue 4 Delegointi: Täyttöohje: Kirjataan tähän sisältö seuratoimijoiden henkilökohtaisesta (lopullisesta) vastuutaulukosta kohdasta ”delegointi” Yleismääritelmä: Tässä määritellään ne tehtävät, jotka asianomainen siirtää prosessissa eteenpäin. Kyse ei ole pelkästään esimiehen delegoinnista alaiselle, vaan myös työntekijän tehtävien siirtoa seuraavalle työntekijälle. Tämän määrittelyn avulla voidaan paljastaa kokonaisprosessia hidastavia ongelmia.


Lataa ppt "HALLITUKSEN PUHEENJOHTAJA VASTUUALUE 1VASTUUALUE 3 VASTUUALUE 4 VASTUUALUE 2 SIHTEERI MALLISEURA RY / HALLITUS - dynaamisen organisaatiokaavion esittely."

Samankaltaiset esitykset


Iklan oleh Google